Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Demokrata

/ #7660 Re: A baloldal Cicero-ja

2012-02-08 16:41

#7659: filiszteus - A baloldal Cicero-ja 

 Filiszteusi, nem voltál Te mindig ilyen érzékeny és választékos. Te is kieresztetted a méregfogadat, nem is kicsit. Az, hogy stílust váltottál, az nem szolgált hátrányodra. Van, aki kevésbé választja meg a szavait a véleménye megfogalmazásához, de attól még a mondanivalójában sok az igazság.

Engem pl. teljesen kikészített a fórum elején az a valaki, aki büdöskomcsizott, ha kellett, ha nem. Ahogy látom, fórumtársunk felvette a stílusát, ezzel elzavarta büdöskomcsizót. Ez is egy pozitív eredmény. Az ő véleménye az, hogy az a személy is Te voltál. Lehet, hogy igaza van, Te azt mondod, hogy nincs igaza. Úgy legyen, remélem, nálad van az igazság. Azért legyünk őszinték, hergeled Te rendesen, hogy kihúzd belőle azokat a mondatokat, amiket leír. Amint látom, neked ez ököz örömöt. Amikor a soraidat olvasom, meg kell, hogy állapítsam, Te is a tanultabb fajtából való vagy. Éppen ezért nem értek egyet sokszor a nézeteiddel.  Azt látom, hogy nem vagy Viktoriánus, de engem pl. nagyon zavar a jobbikos beállításod. Ahogy én az ő kirohanásaikat látom, mikor nem igyekeznek megfékezni az indulataikat, hát az számomra kifejezetten félelmetes és örülök, hogy ilyen emberektől távoltart a sors. Magyarázd el pl. nekem. hogy a Gyöngyössy gyerek kirohanása mi volt a héten. Szerintem életveszélyes és gyűlöletes. Nem a baloldal a gyűlölködő, a baloldalon az emberek többsége retteg. Bele szoktam pl. hallgatni a Kárpátia együttes, vagy a Dobogókő együttes, vagy épp az Ismerős arcok együttes dalait, hát...  zeneileg nincs egyikkel sem bajom.

Tudnék én még sok mindent mondani, de biztos, hogy nem fogunk soha közeledni gondolkodásban, pedig jó lenne. Valahol rendet kéne tenni a fejekben és el kéne indítani az országot kifelé a gödörből, közös összefogással. Ahhoz viszont az is kéne, hogy a baloldalon lévők nek legyenek megbélyegezve "komcsinak" csak azért, mert másképp gondolkodnak. Ha a Vonáék nem zsidóznának úton-útfélen, ha a B közép kivétel nélkül nem hozzájuk tartozna, ha nem félemlítenék meg folyamatosan az embereket, akkor lehet, hogy sok gondolatuk még szimpatikus is lenne.

Most ennyi jött ki belőlem.