Quaestor károsultak megmentéséért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#601

2015-03-19 18:36

http://fn.hir24.hu

 

Van még egy nagy titok a Quaestor-ügyben

Valahogy nem illenek össze a szálak, valaki nem mond igazat.

A Quaestor elvileg csődeljárást kért maga ellen, és erről tájékoztatta is a kötvényeseket. De a Figyelő szerint valami nagyon nem illik össze. 

Az öncsőd kétlépcsős eljárás. Első lépcsőben a bíróság vizsgálja meg, kérhet-e maga ellen a cég öncsődeljárást. Ezt egy napon belül kiderítik, majd a kérelmet közzéteszik a Cégközlönyben. Innentől illeti meg védelem a céget. 

A Quaestornál viszont nem hirdették ki az öncsődöt. A Győri ETO FC Kft. öncsődje viszont megjelent a közlönyben. A két cég csődjét egyszerre jelentette be ugyanaz a cég. A bíróság biztosan betartja a határidőket, mert a csődeljárásoknál erre nagyon figyelnek. 

Ez azt jelenti, hogy jó eséllyel a Quaestor jelenleg sincs csődben, és felügyeleti biztos sem vigyázza a céget. Így akár legálisan, most is történhetnek kifizetések. Elvileg azok, akiknek nem a Quaestor brókercégének számláján vannak a kötvényei, azok most is nyugodtan visszavásároltathatnák őket a céggel. 


Vendég

#602

2015-03-19 18:37

www.hvg.hu

A Quaestor-károsultak fekete napja volt, amikor a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt kezdeményezett, legalábbis erről tájékoztatták az ügyfeleket. Csak az a probléma, hogy ennek sehol sincs nyoma, ami azt is jelentheti, hogy a cégnél most is mehetnek kifizetések, mégpedig teljesen legális módon.

Valamit elhallgatnak a Quaestor-üggyel kapcsolatban – írja a Figyelő. A Quaestor ügyfelei március 13-án Szombati Zsigmond felügyeleti biztos aláírásával egy levelet kaptak, amiben arról tájékoztatták őket, hogy 4 nappal korábban a kötvénykibocsátó Quaestor Financial Hrurira Kft. csődeljárást kezdeményezett önmaga ellen.

Ezzel azonban az a probléma, hogy az öncsőd egy többlépcsős eljárás: először a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumához tartozó felszámolási csoport egy munkanapon belül előbb elbírálja, hogy van-e olyan ok, ami miatt el kellene utasítania az öncsődöt. Miután ez megtörtént, kihirdetik a Cégközlönyben. De a Quaestor esetében ez nem jelent meg a lapban, miközben a Győri ETO FC Kft. öncsőd kérelme annak rendje és módja szerint megjelent. Ez az jelenti, hogy a társaságnál jelenleg is mehetnek kifizetések – mégpedig teljesen jogszerűen.

Az is furcsa, hogy először csak a Hungária Értékpapír esetében történtek azonnali letartóztatások, miközben ennél a brókercégnél történtek a legkisebb értékű visszaélések. Ezzel szemben a két százmilliárdos nagyságrendű ügyben a botrány kirobbanását követő első napokban még szabad lábon védekezhettek a cégek vezetői.


Vendég

#603

2015-03-19 18:41

www.privatbankar.hu

Quaestor kötvénycsőd: kié a felelősség?

A Quaestor ügy nem csak abban tér el a két brókerbotránytól, hogy egy kötvénycsalás, hanem abban is, a marketingje sokkal szerteágazóbb volt, vezetője pedig nyilvános, esetenként állami eseményen mutatkozott időnként kormánytagokkal, így az ügy különösen megtévesztő lehetett.

 

Ezek a tényezők olyan méretű bizalomkeltésre, megtévesztésre voltak alkalmasak, ami jóval túlmutat egy átlagos piramisjáték vagy egy átlagos, bukásba torkolló vállalati kötvénykibocsátás szintjén. Piramisjátékokat időről időre szerveznek, de a legkevésbé sem állami, felügyeleti jóváhagyással, sőt, a mindenkori felügyelet gyakran ad ki közleményt, ha gyanús vagy pláne tiltott betétgyűjtést észlel, ill. büntet meg engedély nélküli cégeket.

A kötvény vajon mi?

Egy szokványos kötvénykibocsátás pedig úgy történik, mint az E-Star, vagy BTel esetében: meghirdetnek egy jegyzési időszakot, közreműködik egy befektetési szolgáltató (aki nevében, tulajdonosi struktúrájában teljesen más, mint a kötvénykibocsátó), kibocsátanak egy tájékoztatót, amely alapján nyilvánvaló, hogy a kötvényes a cég működésének kockázatát futja.  Nem tesznek úgy, mintha ez egy bankbetét lenne, nem hasonlítják ahhoz, nem hirdetik úgy, nem mérik az állampapírhoz a kockázati szintjét, mint ahogyan ezt a Quaestornál tették.

A Quaestor esetében a tapasztaltabbak számára ráadásul nyilvánvaló volt, hogy pilótajátékról van szó, mivel a cég működési eredményei nagyságrendekkel elmaradtak a kibocsátott kötvénymennyiségtől és a fizetendő kamatoktól, tehát ki lehetett számolni, hogy abból nem fizethető a kötvények kamata és hozama. A rábocsátások pedig egészen egyértelművé tették ezt, és ezt a felügyeletnek is pontosan látnia kellett volna. Ebben az esetben pedig a mélyére kellett volna nézni a dolognak, de legalábbis figyelmeztetni a befektetőket a fokozott kockázatra.

Ki a hunyó?

Az átlagos befektetőtől nem várható el, hogy ezt felismerje, különösen, ha a felügyelet rendben találta a céget, engedélyezte a kibocsátásokat, óriási reklámkampány zajlik, és végül, ha a cégcsoport vezetője állami vezetőkkel, kormánytagokkal mutatkozik, nyilvánosan stadiont avat (ráadásul a kötvényesek pénzéből). Ez azt a látszatot kelti, mintha még az állam is mögötte állna a cégcsoportnak, így hamis illúziót keltve a befektetőkben. És miután a mostani kormány nem a piac erejét hirdeti, hanem a gondoskodó államét, ez a megtévesztő hatás különösen felerősödhetett.

Ezek után felmerül a kérdés: kit terhel a felelősség? Mindenekelőtt nyilván azt, aki a pilótajátékot és a hamis kötvények kibocsátását szervezte. Érdekes módon az illető békésen jön-megy, miközben nagyobb csalást hajtott végre, mint a Buda-Cash vezetői. Furcsa lenne, ha ezek után a balhét a kötvényeseknek kéne elvinni. Elég rosszul nézne ki, ha egy fillér nélkül maradnának, miközben a kirablójuk a gondoskodó és szolidáris állam vezetőivel mutatkozott. Ha valahol, ebben az esetben illene az államnak részt venni a kármentésben, nem az útszélen hagyva a megtévesztett kötvényeseket.


Vendég

#604

2015-03-19 18:44

www.nyugat.hu

Egy szombathelyi Quaestor-károsult: úgy érzem, becsaptak minket!

Gyermekeinek szánta a megtakarítást egy szombathelyi család – most mindent elveszíthetnek a Quaestor csődje miatt. Feljelentést tettek a rendőrségen. A károsult ügyvédje jelenlétében nyilatkozott a nyugat.hu-nak.

A Quaestor ügy egyik szombathelyi károsultja vállalta, hogy elmondja történetét a Nyugat.hu-nak. Kérésére nem mutatjuk felismerhetően, és a nevét sem áruljuk el. A férfi, feleségével együtt saját gyermekeiknek gyűjtött, hogy segíthesse önálló életük elkezdését. Eddig minden rendben ment, négy év múlva vehették volna ki veszteség nélkül a pénzüket és a hozamot. Ehhez képest napok óta azért aggódnak, hogy egyáltalán látnak-e még akár csak egy fillért is a befektetésükből

Nehéz napjuk volt pénteken, akkor hívta fel őket valaki, hogy baj van, csődbe ment a Quaestor kötvénykibocsátó cége. Rögtön felkeresték a szombathelyi irodát, de ott már nem tudnak érdemben nyilatkozni nekik. Később azt is megtudták a híradásokból, hogy nem számíthatnak a Befektető-védelmi Alap (BEVA) biztosítására.

Amikor elindították a befektetést, úgy tájékoztatták őket, hogy a BEVA 6 millió forintig védi őket.

2008 decemberében került kapcsolatba a Quaestorral a családfő. A férfi először rövid lejáratú „pénzügyi eszközöket” vásárolt a cégtől. Amikor azok lejártak volna, a Quaestor ügyfélszolgálatosa azzal ajánlotta nekik a hosszabbítást és a tőkeemelést, hogy nem kell aggódniuk a pénzért, mert azt 6 millió forintig védi a Befektető-védelmi Alap.

Itt van a kutya elásva. A férfi azt mondta: kifejezetten a BEVA-biztosítás tudatában döntöttek úgy, hogy meghosszabbítják a befektetést. Sőt, a biztosítási értékhatár miatt az eredetileg csak a férj nevére szóló pénzügyi eszközöket megosztották a feleségével, hogy azok biztosan beleférjenek a 6 millióba.

A rendőrségen jelentős értékre elkövetett csalás miatt tettek feljelentést.

„Megbíztunk az ügyintézőben és abban, hogy a Quaestor honlapján is megtaláltuk a Befektető-védelmi Alapról szólót tájékoztatót” – mondta a károsult. A cégcsoport múlt heti csődjének bejelentése után azonban hamar napvilágra került, hogy nem is volt BEVA-biztosításuk. De ha lett volna, akkor sem fizetnének, mert a védelem arra z esetre nem vonatkozik, ha a kötvényeket kibocsátó szervezet nem képes visszafizetni az általa kibocsátott tőkéjét és kamatát.

A tízmillió forint jegyzett tőkéjű társaság százmilliárd forintnál is nagyobb értékben adott el kötvényeket.

Március 9-én este jelentette be Tarsoly Csaba, a Quaestor vezetője, hogy a cégcsoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira csődbe megy, mert az emberek a többi befektetési ház csődje miatt pánikszerűen elkezdték kivenni a pénzüket.

Az MNB viszont cáfolta ezt a verziót, mondván, hétfőn vizsgálatot kezdtek a Quaestornál, s akkor gyanús dolgokra bukkantak: kiderült, hogy 150 milliárd forint értékben fiktív kötvényeket bocsátottak ki (engedély nélkül) – ennek a hírnek ment elébe a cégcsoport a csőd bejelentésével.

Az már múlt héten egyértelmű volt, hogy a Quaestor ügyfelei nagy bajban vannak. A befektetés-védelmi alap ugyanis csak korlátozottan véd – írja az Index. Sokan tartották a cégnél úgy a pénzüket magas hozam reményében, hogy ezzel nem is voltak tisztában. Ezért egyelőre nem minden ügyfélről tudni még, hogy pénzéhez jut-e, és nem világos az sem, hogy a Quaestor cégének bukása hány másikat ránt majd még magával.

Csak a károsult közvetlen ismerősei között hatan lehetnek még érintettek

Éppen ezért nem érdemes tétlenül várni a felmentő sereget. A károsult jogi képviselője, Szendrő-Németh Tamás úgy fogalmazott: néma gyereknek az anyja se érti a szavát. - Aki bűncselekmény áldozata, annak legalább a feljelentést érdemes megtennie, ha valaha látni szeretné a pénzét.


Vendég

#605

2015-03-19 18:47

Miért nem kattant még a bilincs a Quaestor-csalón?

2015. március 19. 10:54 - Pápa Levente

Off-shore számlákra menekítik az emberek pénzét?

A harmadik részben magát a Quaestor csoportot vizsgálom és a büntetőjogi- illetve a politikai felelősséget.

Vajon ki lehetett a csalás értelmi szerzője, ki volt a kivitelezője és legfőképpen hol van az emberektől ellopott pénz? - teszi fel az utca embere teljesen jogosan a kérdést.

Mielőtt erre válaszolok, egy gyors fejtágításra van szükség a Quaestor-csoportot illetően. Elsőre bonyolultnak tűnik a cégháló, de igazából nem az. A csalás szempontjából három céget kell megemlíteni: a kötvények kibocsátóját (Quaestor Financial Hrurira Kft.), a kötvények forgalmazóját (Quaestor Értékpapír Zrt.) és a kötvénypénzek felhasználóját, a haszonélvezőt (QUAESTOR Pénzügyi Tanácsadó Zrt.). A harmadik cég, a QUAESTOR Pénzügyi Tanácsadó Zrt., a cégbirodalom feje, a többi cég ennek a cégnek a tulajdonában van. Ennek a cégnek viszont egy Lichtensteinben bejegyzett off-shore cég, egy bizonyos INSULA Management Establishment a tulajdonosa. Erről az off-shore cégről viszont semmit sem lehet tudni. Hmm. Szóval a Quaestor profitja és pénzei végül is egy átláthatatlan külföldi off-shore számlán tűnnek el.

Mi is történt valójában? Azt már tudható, hogy a csalás, mint esemény, a forgalmazónál történt, 150 milliárd forintnyi nemlétező, fiktív kötvény, vagyis a semmi eladásával. Erre a plusz 150 milliárd forintnyi kötvényre nem volt jegybanki engedélye a cégnek, csak az eredeti 70 milliárdos kötvényprogramra. Ha a semmit vették meg az emberek, akkor nyilvánvalóan csalás történt, és az eredeti szerződéseket semmisnek kell tekinteni. A magyar jogszabályok szerint semmis szerződések esetén az eredeti állapotot kell helyreállítani. Azaz vissza kell adni az embereknek a pénzt. Ezért pedig a cégcsoport teljes vagyonával felel. Mivel az érintett cégek tulajdonosa a QUAESTOR Pénzügyi Tanácsadó Zrt., ezért meg kell akadályozni, hogy a továbbiakban ebből a cégből az off-shore tulajdonosához menekítsék ki a társaság vagyonát. Ehhez az kell, hogy az emberek pénzének védelme érdekében azonnal csődvédelmet kell elrendelni, csődbiztost kinevezni a cég élére, aki átveszi a cég vezetését, hogy az ő engedélye nélkül ne lehessen elutalni a cégből pénzt. A csődvédelem egy olyan jogintézmény, aminek célja a betétesek és befektetők pénzének védelme. Ilyenkor leáll a cég működése, nem lehet új tranzakciókat indítani, felmérik a cég vagyonát és elkezdik visszafizetni egy ún. kielégítési rangsorban a befektetők pénzét. Először a kisbefektetők pénzét kell visszafizetni, magyarán egy ilyen csődvédelemmel alapvetően a kisbefektetők pénze lenne megvédve. 

Szóval ki lehetett a Quaestor-csaló? Ehhez egészen egyszerűen meg kell vizsgálni, hogy a cégekben kik a cégjegyzésre jogosult személyek. Sőt, mivel a többi cég tulajdonosa a QUAESTOR Pénzügyi Tanácsadó Zrt., elég, ha ennél a cégnél vizsgálódunk. Elég, ha felcsapjuk a cégbírósági adatbázist és máris jön a válasz.

Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.Képviseletre jogosult: 3 fő 

Tarsoly Csaba 

Tarsolyné Rónaszéki Erika

Tarsoly Vince 

Szóval a Tarsoly család. Micsoda meglepetés. A jegybanknak és a nyomozó hatóságoknak ezek közül kell kiválasztaniuk a Quaestor-bűnöző(ke)t. Nem nehéz, szerintem. 

De hova került ez a 150 milliárd forint? Kihez utalta el ezt a forgalmazó? A kötvények kibocsátójához? Akkor Ő nem vette észre, hogy háromszor annyi pénzt kapott, mint amennyi járt neki? Esetleg valahova máshova? De milyen jogcímen? Ezt a furcsa utalást pedig nem vette észre egyetlen vezető beosztású személy sem, akinek az engedélye szükséges a pénzmozgásokhoz? Vagy inkább tudtak róla, ezért nézték el? Nem túl bonyolult kérdések ezek, a Buda-Cash ügyben két hét sem kellett a nyomozóknak a hasonló kérdések megválaszolásához és így a szereplők meggyanúsításhoz és letartóztatásához! Nem hiszem, hogy a nyomozó hatóság hirtelen olyan ügyetlenné és tudatlanná vált volna, hogy a technikailag hasonló módon elkövetett Quaestor-csalás ügyében ne lenne képes ugyanennyi idő alatt ugyanezen adatok birtokába kerülni. Ameddig nincsen csődvédelem a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. szabadon tud az off-shore tulajdonosának utalni pénzt, el tudják tüntetni az emberek pénzét. Ha ilyen kimagasló kockázatok vannak, hogy off-shore cégekben tudják eltűntetni az emberek pénzét, akkor vajon miért nincs még csődvédelem és miért nincs még bilincsben a Quaestor-csaló?

Emiatt jogosan merül fel mindenkiben a kérdés, hogy melyik Fideszes főember védi a Quaestor-csalót a letartóztatástól? Ki akadályozza a nyomozást?

  • Rogán Antal frakcióvezető, akivel a bevándorlási kötvények ügyében kötött zsíros üzletet a cégcsoport?
  • Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki régi cimborája a cégcsoport legelső emberének?
  • Vagy esetleg maga Orbán Viktor miniszterelnök, akit fociügyi szerelem köthet a cégcsoport legelső emberéhez?

Ezeknek az embereknek nyilvánosan színt kell vallaniuk, hogy szerintük le kell-e tartóztatni a Quaestor-csalót! 

Orbán Viktor már válaszolt is. Kijelentette, hogy mindenképpen meg kell védeni a győri labdarúgást. A győri labdarúgást. Nem az emberek pénzét, hanem a győri labdarúgást. Ebben minden benne van.


Vendég

#606

2015-03-19 19:14

www.kiszamolo.hu

 

Hoppácska

Újabb fejlemény a Quaestor ügyben: a Quaestor Financial Hrurira Kft. két hete nagy hévvel bejelentette, miszerint öncsődöt kezdeményez, hogy a további forráskivonást megakadályozza.

Aztán kiderült, hogy egy feltételezett 150 milliárdos csalás van a háttérben, szó sincs arról, hogy a kiáramló pénz miatt kellett öncsődöt jelenteni.

Most újabb szál: a Figyelő felhívta a figyelmet, hogy sehol semmi nyoma a csődbejelentésnek, vagyis papíron még továbbra sincs csődben a Q. Financial Hrurira Kft., csak mindenki azt hiszi.

Márpedig ha nincs csődben, fű alatt végezhetett kifizetéseket, teljesen jogszerűen.

A HVG cikke a témában itt, a portfólióé pedig itt.


Vendég

#607

2015-03-19 19:23

www.origo.hu

Orosz vagy arab tulajdonosa lehet a győri fociklubnak


Vendég

#608

2015-03-19 19:25

2015.03.19 - Ma arról cikkezett több neves lap, hogy a Quaestor csődje nem jelent meg a Cégközlönyben. Ha ez igaz, akkor a pénzek mozgását elviekben semmi sem akadályozta... A cég vezetői továbbra sem vádolják, a kormány és az állami média továbbra sem nyújt tájékoztatást.

A fenti sorokat Eggyütt a Questor ügy károsultakért nevű facebook oldalról másoltam. 

Szerintem is napról napra egy nagyobb a csend! Lassan 2 hét tellik el és semmi konkrétumot nem tudunk még.

Medddig kell várni, hogy válaszokat megkapjuk. Tarsoly még mindig szabadon jár-kel a Quaestor ügyben még senkit nem tartóztattak le. Ezt a petíciót a károsultakon kívűl olvassa valaki?

Utcai demonstrácó nem kellene pl. a háza elé? Ezt szótlanúl nem tűrhetjük csak az interneten üzengetünk egymásnak, és egymás baját olvasgatjuk. Közben a felelősök meg kussolnak. 


Vendég

#609

2015-03-19 19:25

A befizetéskor a Quaestor Zrt. 6 millió Ft-ig
BEVA garanciát ígért !
Becsapott ügyfélnek érzem magam!!

Vendég

#610

2015-03-19 19:28

Több ponton is változik a csődtörvény kedden: új szabály lesz egyebek között, hogy az adós cég vezetője által bejelentett öncsőd azonnali fizetési moratóriummal jár, illetve a megrendült gazdálkodású cégeknél előtérbe kerül a reorganizáció a felszámolással szemben.

Az új szabályok szerint a csődeljárást az adós – a megrendült gazdálkodású, fizetésképtelen cég – valamint a hitelezője is kezdeményezheti. Amennyiben az adós kéri a csődeljárást – ezt nevezik öncsődnek – a bíróság egy munkanapon belül elrendeli az ideiglenes fizetési haladékot, amit közzétesz a Cégközlönyben. A csak elektronikus megjelenő Cégközlönyben minden nap 0 órakor teszik közzé a közleményeket, ekkortól kezdődik a csődeljárással járó fizetési moratórium, a cégek neve mellett ekkortól kötelező feltüntetni a „cs.a” „csődeljárás alatt” jelzőt. A bejelentést megelőző eljárás azonban hosszabb, mivel a cég vezetője csak akkor jelenthet csődöt, ha ehhez előbb a tulajdonosok hozzájárultak.

...

Gyerekek! MI van, ha két hete nincsenek is csődben, és kikérhettük volna a pénzünket?????

merlegno
Vendég

#611

2015-03-19 19:36

A piacfelügyeleti eljárása során a PSZÁF/ MNB pontosan tisztában van csaknem 10 éve azzal, hogy a Quaestor Nyrt. kötvényeket értékesít ügyfeleinek. Konkrétan olyan kötvényeket, amelyeket épp ők engedélyeztek. Nincs ember, aki ne látta volna a nagyméretű számokkal írt kamatot. Ez a kamat nem volt magas, ma bármelyik nyugdíjpénztár ennél magasabb hozamot hoz. Csak több volt, mint a banki kamat. Ha a Felügyelet a piacfelügyeleti eljárása során bement volna az irodába, tudta volna, hogy az emberek azért bíztak meg a cégben, mert kis pénzeikre a BEVA garanciájával számoltak. Számoltak, mert számolhattak. A BEVA végül is a Befektetési szolgáltatóknál elhelyezett pénzügyi eszközökre terjed ki. Senki nem hívta fel az ügyfelek figyelmét, hogy mindenre kiterjed a garancia, de erre pont nem. Emellett a Felügyelet több éve ellenőrzi a céget és semmi jelentős hibát nem tárt fel. A könyvvizsgáló, Dr. Rocskai János nem ismeretlen szereplő a hitelintézeti/befektetési szolgáltatók piacán. Nem 20 éves már, sok mindent látott. Mindenkit átvertek. A szakembereket is. Nem azt várjuk ettől a csoporttól, hogy keseregjünk. Ezért felelős az MNB. Felelős a Magyar Állam. Nem egy MLM-ben értékesített aranyrudat vettünk. Nem egy havi 10%-kal kecsegtető befektetést. Hanem egy Felügyeleti engedélyhez kötött, BEVA tag, tőzsde tag Befektetési vállalkozástól vettünk igénybe egy szolgátatást. Aki történetesen nem is kizárólag engedélyezett tevékenységet végzett, hanem fiktív kötvényeket árult. A pénzügyi rendszerben már nincs meg a bizalom. A teljes kártalanítás nyilván lehetetlen. De a BEVA szintjét el kellene érnie. Hisz a pénzüket itt tartó emberek ebben bíztak. Csak átverték őket. (B. Á.)

hvg 1.

#612

2015-03-19 19:41

HVG

Forr a düh sok ezer átvert Quaestor-károsultban

Olvassátok el, nagyon hosszú cikk, képtelenség ide bemásolni!

merlegno

#613 Re:

2015-03-19 19:46

#610: -  

 Nem kérhettük volna ki, mert a cikk végén az is szerepel, hogy azok a befektetők, akiknek nem a Quaestor számlán van a számlájuk, azok akár ki is kérhetik a pénzüket.

"Ez azt jelenti, hogy jó eséllyel a Quaestor jelenleg sincs csődben, és felügyeleti biztos sem vigyázza a céget. Így akár legálisan, most is történhetnek kifizetések. Elvileg azok, akiknek nem a Quaestor brókercégének számláján vannak a kötvényei, azok most is nyugodtan visszavásároltathatnák őket a céggel"

Nekünk sajnos ott van a pénzünk. A Quaestor Értékpapír és Befektetési Nyrt.-nél Felügyleti biztos van és a tevékenységi engedélyt visszavonták. Azaz pénzt nem fizethetnek, kötvényt át nem transzferálhatnak a betérő ügyfelek.


Vendég

#614 Re: Re:

2015-03-19 19:56

#613: merlegno - Re:  

 Viszont valóban azt is jelentheti, hogy jöhet-mehet a kifizetés a Hruriánál, nem? Ki tudja, hogy mi folyik azon a cégen keresztül????


Vendég

#615

2015-03-19 19:57

Én nem BEVA kártalanítást kérek, hanem TELJES kártalanítást.

A BEVA feletti részt (ha tényleg megkapjuk, ami szerintem kétséges) ki fogom perelni valakitől, vagy valakiktől. Ha kell, büntetőeljárásban, ha kell, felszámolási eljárásban.


Vendég

#616 Re:

2015-03-19 20:00

#611: -  

 "A teljes kártalanítás nyilván lehetetlen."

MIÉRT IS????


Vendég

#617

2015-03-19 20:08

Mert az életem múlik azon, hogy visszakapjam azt ami az enyém.

Vendég

#618

2015-03-19 20:08

Becsaptak, nem tájékoztattak a kötvények vásárlásakor !
merlegno

#619 Re:

2015-03-19 20:09

#603: -  

 100%-ban igaz minden szava


Vendég

#620 Re: Re:

2015-03-19 20:12

#616: - Re:  

 Talán pl. azért mert van olyan ügyfél állítólag, aki pl. 2,5 Mrd Ft-ot tartott ott. Az OBA és a BEVA is csak korlátozottan kártalanít. Ilyenkor már csak a kötvény kibocsátótól lehet kérni a pénzt, az pedig 210 Mrd Ft-ot biztos nem fog tudni visszaadni


Vendég

#621

2015-03-19 20:13

Mert en sem hagyom 20-ev munkajat megtakaritasat karba veszni!

Vendég

#622

2015-03-19 20:19

A mérhetetlen aljasság, és "POFÁTLAN"-ság miatt.
"Remélem" nemzeti büszkeségünket a focit megmentik. Erre már láttam igen erős jeleket. ...ja és az már jó látható az a hülye aki nem csal !!!!

Vendég

#623 Re: Re: Re:

2015-03-19 20:28

#620: - Re: Re:  

 Akinek 2,5 mrd-ja volt ott, annak az már biztosan nincs ott, ebben biztos lehet mindenki.


Vendég

#624 Re: Re: Re: Re:

2015-03-19 20:30

#623: - Re: Re: Re:  

 Rosszul tudja: nem a kötvény kibocsátótól, hanem a teljes Q. csoporttól követelhető a kártérítés, a teljes Q. csoport vagyona a fedezet. Ezt az MNB mondta nemrég.

Szép is lenne, ha csak a 10 milliós alaptőkével rendelkező kötvénykibocsátótól lehetne visszakövetelni a pénzt.


Vendég

#625

2015-03-19 20:32

MÉG MINDIG NEM TUDOM, HOGY HOVA TŰNT EL PIKK-PAKK 150 MRD FORINT???

Ha ez ma így megtörténhet az MNB szeme előtt, akkor az enyhén szólva érdekes.

De a lényeg: HOL A BEFIZETETT PÉNZ???? Szublimálódott? Ellentmondott az anyagmegmaradás törvényének?

Mert lehet rossz befektetői döntéselet hozni....stb., na de 150 mrd forintot elkótyavetyélni csak úgy?