Quaestor károsultak megmentéséért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája

Morci

#1 Tiltakozás

2015-03-14 09:08

A Quaetor szerződésében egy szóval sincs megemlítve, hogy kötvényt vásároltunk.

A szerződés 4. pontja: Az Eladó szavatol a fent meghatározott pénzügyi eszköz hiány-, per-, igény- és tehetmentességéért.


Vendég

#2

2015-03-14 09:22

Frappás!!!

Vendég

#3

2015-03-14 09:47

Támogatom a mielőbbi eljuttatását,az időveszteség esetlegesen vagyonkimentéssel,és a felelősség elsikálását eredményezheti !

Vendég

#4 Vélemény

2015-03-14 10:01

A petíció nagyon jó. Tárgyilagos és szerintem minden lényegeset tartalmaz. Egyebekben pedig különösen helyeslem, hogy a MNB perléséről (kárfelelősségéről) is szó esik, mert a kifejezetten jogi természetű megfontolásokon túl, ennek hiányában kellelő (mértékű és kiterjedésű) kártérítéshez (a visszafizetni eredetileg vállalt összegekhez) hozzájutni aligha lehet. Fontosnak tartom, hogy induljon az EU Bírósága előtt is eljárás kötelezettségszegés miatt, mert ennek hatása lehet az ügy hazai elbírálására.

Továbbá véleményem szerint azért sem osztozhatnak a befektetéssel (kötvényvásárlással) járó kockázatban a károsultak, mert a mögöttes szabályozás az általános üzleti kockázatot a piaci szinten vélelmezhetőhöz képest meghatványozta azzal, hogy a csalást nem hogy nem próbálta hathatósan megakadályozni, de ahhoz egyenesen szabad utat biztosított. Piramisjátékot engedélyezett, amiről az ügyfeleknek kellő körültekintés mellett sem kellett, hogy tudomása legyen.

Nem mellékesen, éppen a vonatkozó jogalkotással összefűggő problémák miatt, az állam felelőssége is megállapítható, hiszen nem tettek eleget hosszú évek alatt sem annak az okkal megkívánható kötelezettségüknek, hogy a pénzpiacot a lehető legjobban szabályozzák. A szabályozás kirívó meg nem felelése, magyarán alkalmatlansága, hozzájárult ahhoz, hogy időről időre hasonló problémák bekövetkezhessenek. Nyilvánvaló, hogy elmulasztott megalkotni olyan jogszabályokat, amelyek az ilyen jellegű rendszerszerű visszaéléseket képesek lehetnének megakadályozni.

A nagyobb nyilvánosság megteremtzéséhez viszont más felületeket is hozzáférhetővé kellene tenni, véleményem szerint. Sajnos történetesen még ma sem ismerek más károsultakat, pedig biztosan vannak a közvetlen környezetemben is.  

Noé

#5

2015-03-14 10:11

Sziasztok! Feltétlen írjuk bele, hogy bűncselekmény történt, 150 milliárd forint értékben fiktív kötvényeket, azaz "semmit" adtak el a befektetőknek. A kötvénypiacuk felhigitasa pedig negatív közrehatast gyakorolt a valódi kötvények forgalmára, közrejátszott a jelen helyzet kialakulásában a valós kötvények esetében is. Emellett a dematerializált értékpapírok esetében nincs mód azok megkülönböztetésére, mivel az ilyen pénzpiaci eszközöknek nincs sorszáma. Igy véleményünk szerint nem lehet a valós es fiktív kötvényeket megkülönböztetni, ezert kérjük valamennyi kötvény eseteben a kártalanítást.

emellett beleírnám, hogy az MNB felelőssége megkérdőjelezhetetlen: az újabb kibocsátás engedélyezése elott is meg kellett volna gyozodnie a Quaestor fedezeteiről es gyakorlatáról. A 2013-as átfogó vizsgálat során pedig elmulasztották a helyszíni adatgenerálás kérését, pedig jelen célvizsgálat esetében is volt erre mód.

udv:

szurdi Noemi 

dr. Guti Eszter

#6 Tárgy

2015-03-14 10:24

 Bűncselekményre ne hivatkozzunk addig amíg azt jogerősen ki nem mondta bíróság, ellenkező esetben rágalmazást valósítunk meg. Az EU hoz fordulni sem rossz ötlet! 


Vendég

#7

2015-03-14 10:51

csakis az euhoz forduljatok ...  megmondta hogy elszámoltatják a bankokat.. értsd simán csak ellopja a simicska és hozzá közelállók pénzét .. meg aki véletelen még  rendelkezik némi pénzel

hol az  MNB felügyelet  ?... 2013-ban, az MNB és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének összevonásakor nem jött létre megfelelő felügyeleti szerv, de azért is, mert még mindig nincs felügyelőbizottsága az MNB-nek.
ez  legyen a lényege... ( matolcsi tevékenysége kézivezérelt  rablás, bank konszolidációval nagy összegű hitelekkel takarékokkal épület vásárlásokal csőd alkukkal ...stb)


Vendég

#8

2015-03-14 10:57

Sziasztok! Az a baj, h a legtöbb károsult idős ember, nincs FB elérhetősége. Javasolnék egy békés demonstrációt, ahova mindenkit el várunk, aki nem ért egyet azzal, h a törvényeink és a felügyeleti rendszerünk lehetővé teszi azt, h ilyesmi elofordulhasson. ( intézményesített lopasrol van szó, de ne ragalmazzunk, csak feltételezzük, hiszen csalás, sikkasztás es hűtlen kezelés gyanúja miatt az MNB is feljelentést tett)

a demonstráción sokan alairhatnák a petíciót. 


Vendég

#9

2015-03-14 11:01

Keresestek mielőbb magatoknak nemzetközi ügvédet, inditson pertársaságot különben megtalál benneteket egy aktatlogató hiéna s maga ajánlkozik


Vendég

#10 Re: Tiltakozás

2015-03-14 11:56

#1: Morci - Tiltakozás 

 Pontosan ez van odaírva!

telve indulattal

#11

2015-03-14 12:38

Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy milyen lehetőség van abban az esetben ha még a zárolás elött megadtam a megbízást az eladásra, azt be is fogadták, de pénzügyileg nem teljesült. Tehát nyilt végüvé vált a z opció


Vendég

#12

2015-03-14 12:49

Teljes mertekben egyet ertek a leirtak.kal es mindenben tamogatom a csoportot, nem engedhetjuk hogy elvegyek ami a mienk !!!
AncsGab

#13 Re: Vélemény

2015-03-14 14:42

#4: - Vélemény 

 EU KÉPVISELŐNEK LEHETNE ÍRNI, HOGY TUD-E SEGÍTENI, HOGY LEGYEN ELJÁRÁS AZ ÜGYBEN, MEG NAGYOBB NYOMÁS A KORMÁNYRA ÉS A MNB-RE, HOGY MINÉL HAMARABB FEJTSE KI ÁLLÁSPONTJÁT.

Vendég

#14 Ügyvédek

2015-03-14 15:05

Sziasztok!

Az alábbiakban jelzek két ügyvédi lehetőséget. A jogászokkal kapcsolatom nincs, az esetleges együttműködések sikeréért felelősség nem terhel engem.

 

:( Persze jegyezzük meg, hogy a kisemberek megtakarítása a Questorban volt - így nehéz ügyvédet megengedni maguknak. 

 

1. A Questor Károsultak Országos Szövetsége:

http://www.somogytv.hu/cikkek/106863

2. Magyar György:

https://secure.magyarugyved.eu/quaestor/erdeklodes.html

- Figyelem: Itt a jelentkezésre emailben küldenek egy kérdőivet ahol minden személyes adatot kérnek (például személyi igazolvány másolatát is)

Üdvözlettel: vendég


Vendég

#15

2015-03-14 15:28

Teljesen egyetértek. Nekem is az egész életem megtakarítása odaveszett, engem is megtévesztettek
nyunyu

#16 Re:

2015-03-14 15:48

#5: Noé -  

 Abszolút egyetértek.

Nem csak saját, de szüleim szinte teljes megtakarítása is odaveszett, amit évtizedek alatt gyűjtögettek össze.

Az MNB felelőssége megkérdőjelezhetetlen. Jó kérdés, hogy miért engedte 2014. novemberében 70 milliárd forintnyi kötvény kibocsátását (ugyanaz a személy, aki most nyilatkozik a vizsgálatok kapcsán), miért nem vizsgálta akkor, hogy megvan-e ennek a fedezete. Érthetetlen, hogy hogy nem tűnt fel senkinek, hogy 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt sóznak ezek után az emberekre. Komoly felelőssége van az MNB-nek az ellenőrzés, számonkérés elmaradásában. Vajon mikor bocsátották ki ezt a 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt?

Az is jó kérdés, hogy a tulajdonosok, vezetők mellett nem áll-e meg az egyszerű ügyintézők felelőssége is, hiszen a kötvényt tőlük vették az emberek, ők adtak személyesen megtévesztő, hamis információkat a kötvény biztonságosságáról, ők altatták el a gyanakvást, ők mondták, hogy nemhogy tőke, de hozamgarantált is a kötvény. Konkét kérdésemre, hogy ez be lehet-e bukni, az ügyintéző mondta, hogy NEM. Őket nem lehet felelősségre vonni?

Érdemes meghallgatni a ClassFM Morning Show műsorát a neten, ott Balázs 4x kérdezi meg az MNB szóvivőjétől, hogy akkor most ki is ellenőrzi a kötvények kibocsátását, és 4 x nem kap rá választ, csak terelést.

 

 

 

 

betta

#17 Re: Re:

2015-03-14 15:55

#16: nyunyu - Re:  

 Az is érdekes, hogy a jegybank elnöke egészen egyszerűen eltűnt a föld színéről, és sem egy sajtótájékoztatót, sem más nyilvános megnyilvánulást nem látunk tőle. Nem ez lenne az első, hogy ilyenkor az MNB elnöke is megjelenik, és elmondja a véleményét?

Én remélem, hogy az állam nem hagyja magára a kisbefektetőket, már csak azért sem, mert az MNB és ezért a Magyar Állam felelőssége is fennáll, hogy mindezt hagyta évekig, évtizedekig működni. Tényleg kérdés, hogy mikor bocsátották ki a 150 milliárdnyi fiktív kötvényt, mikor kezdődött ez el?

 

marilyn

#18

2015-03-14 15:57

Ha az állam megveszi a Quaestor vagyonát (ingatlanait, egyéb befektetéseit), abból nem tudja kártalanítani a befektetőket? Emellett zárolják a vezetők, tulajok + hozzátartozóik nevén levő ÖSSZES vagyont, akkor már nem lenne elég a pénz a TELJES kártalanításra?

Mert így mégsem a semmire fizetne az állam, hanem cserébe tulajdont szerezne, , pl. a Győri Eto stadiont, a Lifestyle hotelt, egyebeket.

keresztes

#19 Re: Re:

2015-03-14 15:59

#16: nyunyu - Re:  

Szerintem is megállhat az ügyintézők felelőssége is.

Aki mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el. (Btk.)

Szerintem az ügyintézőknél is felmerül a gyanú, hogy a szándékos félrevezető tájékoztatással elkövethették a csalást.

vendég

#20

2015-03-14 16:20

A kamatból levonták a kamatadót is,amit aQuaestornak be kellett fizetni az állam felé..Nem tünt fel az illetékeseknek, hogy nem a kibocsátott 70 milliárd kamataiból van levonva? vagy azt az összeget is elcsalták, nem fizették be.

Öreg néne őzikéje

#21 Re: Tiltakozás

2015-03-14 16:41

Kovács

#22 Re: Tiltakozás

2015-03-14 17:32

#1: Morci - Tiltakozás 

 engem a facebook már kitiltott a queastor károsultak oldaláról, de azért remélem a szervezkedés tovább folytatódik.

egy károsult

#23 Re: Ügyvédek

2015-03-14 18:20

#14: Vendég - Ügyvédek 

 Remélem senki sem olyan naív hogy e-mailon keresztül minden személyes adatát és személyigazolvány másolatát elküldi egy ismeretlen ügyvédnek!


Anonymous

#24 Re: Re: Tiltakozás

2015-03-14 18:23

#22: Kovács - Re: Tiltakozás 

 Szia,

 

Ez megdöbbentő! Én senkit sem tiltottam ki!  Hogyan lehetséges ez? Kérlek nézz utána, hogy mi történhetett.

 

Üdv,

Koroknai József


Vendég

#25 Re: Tiltakozás

2015-03-14 18:39

#1: Morci - Tiltakozás 

 Mi is ugyanezt tapasztaljuk. Ráadásul az üzletkötő ismerős és állította, hogy OBA védelem alatt áll a lekötött pénzünk.