Quaestor károsultak megmentéséért
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Szeretném a pénzem visszakapni! Ami nem sok, de nekem az.
Az anyagi gondokkal bajlódó, a tulajdonos Quaestor csődje miatt már-már kilátástalan helyzetbe kerülő Győri ETO NB I-es focicsapatának jövőjéről folyamatosan tárgyal Borkai Zsolt, a Rába-parti város polgármestere, a Magyar Olimpiai Biztottság elnöke.
A sportvezető, aki az NSO TV-nek nyilatkozott, szinte naponta egyeztet, hogy megoldást találjanak erre a válságra, azt azonban leszögezte, hogy a klub első emberével, Tarsoly Csabával nem ül tárgyalóasztalhoz.
Borkai ugyanakkor jelezte: már vannak érdeklődők, akik tisztázott jogi körülmények mellett hajlandóak lennének megmenteni a klubot.
– Több oldalról nehéz helyzetben vagyunk, hiszen vannak jogi és időbeli problémák, gondok. S nem változott az a helyzet, hogy az ETO-nak jelenleg is van tulajdonosa, aki nem mondott le erről a jogáról. Egyben viszont biztos vagyok: a városnak a jövőben is lesz utánpótláscsapata – fogalmazott a polgármester.
A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a jövő héten közérdekű keresetet indít a Buda-Cash Brókerház Zrt.-vel és az érdekeltségébe tartozó DRB Bankcsoporttal szemben, hogy legyenek felelősök az ügyben, és a károsultaknak ne kelljen egyedül a bíróságra menniük.
Baranovszky György, a FEOSZ elnöke szerint a céljuk az, hogy legyenek felelősei a gyanú szerint 10-15 éve zajló, és akár 100 milliárd forintos nagyságrendet is elérő brókerbotránynak, amelyben 15-20 ezer befektető, 100-120 ezer banki ügyfél, számos önkormányzat és több cég is károsult. A VS.hu kérdésére hozzátette, őket is teljesen váratlanul érte az ügy, az elmúlt években semmilyen jelzés nem érkezett hozzájuk a fogyasztóktól a Buda-Cashsel kapcsolatban.
A közérdekű keresettel a FEOSZ az érintetteket szeretné segíteni, hogy ne kelljen mindenkinek egyedileg a bíróságra mennie. Lesznek ugyanis olyanok, akik – dacára az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) és a Befektetővédelmi Alap (BEVA) kártalanításának – elveszítik a pénzük egy részét. Ez főleg a Buda-Cash ügyfeleinél képzelhető el, hiszen őket a BEVA csak 20 000 euróig, nagyjából 6 millió forintig kártalanítja, és ehhez szerződéssel kell tudniuk igazolni, hogy a brókercég ügyfelei voltak, és mennyi pénzt fektettek be rajtuk keresztül.
A tulajdonosi körhöz tartozó banki ügyfeleket, a DRB-csoport károsultjait az OBA 100 ezer euróig, durván 30 millió forintig kárpótolja, ez ráadásul automatikusan megtörténik, mihelyst a Magyar Nemzeti Bank visszavonja az érintett bankok tevékenységi engedélyét.
A FEOSZ várakozása szerint ez akár már a jövő héten megtörténhet, és ezt követően azonnal elindul az OBA-kártalanítás, 20 napon belül már a pénzüknél lehetnek a betétesek.
A FEOSZ egyébként az MNB-t is perbe hívja a felperesi oldalon, hogy segítse a fogyasztói igények érvényesítését. Baranovszky György hangsúlyozta, a közérdekű pert azért indítják, mert nem lehet előre tudni, milyen megoldás születik a Buda-Cash ügyében. Jogerős ítélet alapján kötelező lesz kártalanítani a fogyasztókat a 30, illetve 6 millió határon felül is, ezt szeretnék elérni.
....
Nem lehet őket elérni, hogy ugyanilyen közérdekű keresetet indítsanak a Quaestor ellen is?
Re:
Édesanyám 20 éves megtakarítása lett oda. Szegény azóta sincs magánál. Mondom neki ne idegeskedjen, mert attól félek valami komoly baja lesz. Rajtunk gyerekein akart segíteni. Kész tragédia ez a helyzet.
Évtizedek alatt tisztességes munkával félretett pénzünket lopta el a Quaestor. Ezt a pénzt nem luxusra, hanem betegségünk kezelésére, nyugdíjunk kiegészítésére, a mindennapi életünk elviselhetőbbé tételére szántuk. Teljesen kilátástalan a helyzetünk.
Érthetetlen, hogy bűncselekmény történt (MNB is ezt írja) és még mindig szabadon grasszál Tarsoly és bandája! A Buda-Cash és a Hungáriánál már kattant a bilincs!
Az ellopott pénzünket követeljük!
Nincs egy ember aki kiáll a nyilvánosság elé,és elmondja mi történt,esetleg történik még most is
Q-ügyben? Hol vannak a nagy politikusok-és jó barátok?
nema Győri Foci,stadion kell hanem az emberek megnyugtatása,akik betették a pénzüket.
A focisták nem a saját pénzüket vitték,ők munkát és jó fizetést kaptak.
Én is egy kis nyugdijas vagyok. Esetleg Tarsoly ur némaságot fogadott immár 10 napja.de meddig? Kati
Re:
Egyetértek, sok a kispénzű nyugdíjas is a károsultak között. Azért a családtagok talán felfigyelnek a FB-ra és szólnak nekik, de őket más úton is meg kellene találni.
Gyermekemet egyedül neveltem,taníttattam.Többféle egészségügyi problémával küszködik,állandó segítségre szorul anyagilag is.
Teljes kétségbeesésben vagyok.
1. Károsult (remélem a helyzet csak átmeneti)
2. Nincs megfelelő tájékoztatás a kirobbant ügy kapcsán. Sem a kormány, sem az MNB, sem a cég oldaláról (kiadtak ugyan egy közleményt a honlapukon.
3. A média össze-vissza "tájékoztatása" hergelése a népet, mint "úgy kell nekik kockáztattak, veszteni is kell" NEM. Összekeverik a részvényekkel magas kockázat - magas hozam - 1 éven túli tőkemegtérülés.
4. Magas kamatra hivatkoznak, holott rövid távra kínál ismert Bank is ( 4,5%).
5. Nem világos az sem, hogy a cég neve ugyanaz, de még sincs közük egymáshoz? Több lábon álló vállalkozásnak tartotta mindenki. Egy honlapjuk van, egy szórólapon szerepelnek, akkor miért is nem felelnének a másikért? Állítólag tárgyalnak egymással.
SZERZŐDÉSembe QUAESTOR C S O P O R T szerepel, szerződőfél pedig a Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság.
Adásvételi szerződésben is és a Letét igazolásban is (ez a fura nevűt nem látom sehol). Akkor a BEVA miért nem kárpótol? Talán nincs pénze ? Bár én inkább szeretném vissza a pénzem (most lejárót mindenképpen)
6. SENKI nem tudja mi történt (kivéve 1-2 embert), de egymásra mutogatnak. Talán nem véletlenül. Félek, hogy ez sem tesz jót az ügyünknek.
7. Tanácstalan vagyok én is, hiába tudom, hogy a vizsgálat eredményétől függ sok minden. De az nagyon hosszú idő lehet!
Talán jót is jelenthet, hogy nem tartóztatták le még a vezetőt!
Össze kell fognunk, segíteni (akár nettel nem rendelkezők informálása), információt megosztani. Érdeklődni a fiókban, mert én azt tapasztaltam készségesek, ők is "kis" emberek!
Viszont nem világos, hogy ezzel a petícióval mi történik? Elküldik valahová?
| This discussion has been closed. |
www.origo.hu
gazdasag
offshore-cegek-is-erintettek-a-brokerbotranyban.html