Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#610

2015-03-19 19:28

Több ponton is változik a csődtörvény kedden: új szabály lesz egyebek között, hogy az adós cég vezetője által bejelentett öncsőd azonnali fizetési moratóriummal jár, illetve a megrendült gazdálkodású cégeknél előtérbe kerül a reorganizáció a felszámolással szemben.

Az új szabályok szerint a csődeljárást az adós – a megrendült gazdálkodású, fizetésképtelen cég – valamint a hitelezője is kezdeményezheti. Amennyiben az adós kéri a csődeljárást – ezt nevezik öncsődnek – a bíróság egy munkanapon belül elrendeli az ideiglenes fizetési haladékot, amit közzétesz a Cégközlönyben. A csak elektronikus megjelenő Cégközlönyben minden nap 0 órakor teszik közzé a közleményeket, ekkortól kezdődik a csődeljárással járó fizetési moratórium, a cégek neve mellett ekkortól kötelező feltüntetni a „cs.a” „csődeljárás alatt” jelzőt. A bejelentést megelőző eljárás azonban hosszabb, mivel a cég vezetője csak akkor jelenthet csődöt, ha ehhez előbb a tulajdonosok hozzájárultak.

...

Gyerekek! MI van, ha két hete nincsenek is csődben, és kikérhettük volna a pénzünket?????

Válaszok

merlegno

#613 Re:

2015-03-19 19:46:25

#610: -  

 Nem kérhettük volna ki, mert a cikk végén az is szerepel, hogy azok a befektetők, akiknek nem a Quaestor számlán van a számlájuk, azok akár ki is kérhetik a pénzüket.

"Ez azt jelenti, hogy jó eséllyel a Quaestor jelenleg sincs csődben, és felügyeleti biztos sem vigyázza a céget. Így akár legálisan, most is történhetnek kifizetések. Elvileg azok, akiknek nem a Quaestor brókercégének számláján vannak a kötvényei, azok most is nyugodtan visszavásároltathatnák őket a céggel"

Nekünk sajnos ott van a pénzünk. A Quaestor Értékpapír és Befektetési Nyrt.-nél Felügyleti biztos van és a tevékenységi engedélyt visszavonták. Azaz pénzt nem fizethetnek, kötvényt át nem transzferálhatnak a betérő ügyfelek.