Petíció a győri PÁGISZ Uszoda megtartásáért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

A petíció lezárult

2022-03-14 12:25:06

A petíció lezárult és ma benyújtásra kerül 210 db aláírással.

Köszönöm mindenkinek, aki aláírta. Meglátjuk, mit sikerül vele elérni.

 


Képesné Bán Orsolya

Válasz a PÁGISZ fenntartójának

2022-02-22 12:54:36


Tisztelt Gede Eszter!















 

A petícióval kapcsolatos észrevételére szeretnék reagálni.

 

Az uszodát jelenleg több száz gyermek használja. A város többi tanuszodájának sajnos nincsen kapacitása újabb gyermekeket fogadni, s ha lenne is, a délután gyógyúszásra járó sérült illetve Asperger-szindrómás gyermekek igényeit nem tudja fogadni minden oktató és tanuszoda. Nekik többek között az oktató személye és az úszás helyszíne is rendkívül fontos az állandóság szempontjából. Úgy gondolom, hogy a babaúszásra gyermeküket beírató szülők - többek között én is - tudnák nélkülözni a foglalkozást, de a fent említett sérült gyermekek valamit az óvodások és kisiskolások, akiknek második évfolyamra meg kell tanulniuk úszni,  nem. Elsősorban értük indítottam a petíciót. A környező falvakból bejárókról már nem is beszélve.

 

Elfogadom és megértem az Ön álláspontját, hiszen a középiskolás fiataloknak is minden bizonnyal szükségük van egy jól felszerelt tornateremre. Örömmel vettem észre, hogy egy szabadtéri fitness park már helyet is kapott az iskola udvarán,  ezzel is támogatva a fiatalok sportolási lehetőségét. 

 

Az uszoda felújítása úgy gondolom, sokaknak nincs ellenére, -hiszen az életveszélyes állapotban van - tehát tudnának várni a felújítási munkálatokra. Azonban azt a rendelkezést, hogy a medencétől teljes mértékben el kell köszönniük, nem érzem igazságosnak. Ahogy Ön írta is, az épület meg lesz tartva és modernizálva lesz, a marcalvárosiak nevében azonban elmondhatom, hogy a vízfelület újra építése illetve felújítása szintén nagyon fontos lenne a városrésznek.

 

Marcalváros már 20 éve vár saját uszodára, ami jelenleg is tervben van, viszont a megépülés pontos dátumát még homály fedi. Ezért címeztem a petíciót a polgármester úr nevére, mivel véleményem szerint ő tudna az Önök iskolája és a marcalvárosiak számára is kielégítő megoldással szolgálni, hogy egyik félnek se kelljen még éveket várnia az áhított felújításra és építésre. 

 

A petíció aláírói a fent leírt szempontokról és tényekről tájékoztatva voltak és vannak, teljes felelősségem tudatában indítottam az akciót.













Képesné Bán Orsolya



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.