Petíció a győri PÁGISZ Uszoda megtartásáért

Tisztelt Dr. Dézsi Csaba András Polgármester Úr!

A PÁGISZ Uszoda megtartásáért indítjuk ezt a petíciót.

Tisztelettel megkérjük, hogy a lebontás helyett az uszoda felújítására kerüljön sor, hiszen a medence hétfőtől péntekig reggeltől estig illetve szombat délelőtt is használatban van, lehetőséget adva ezzel megannyi gyermeknek az úszás megtanulására és elsajátítására. Nem szeretnénk ha ez a hatalmas lehetőség a gyermekek elől elveszne, már csak azért sem, mivel a 2022. febr. 1-jén indult Nemzeti Úszó Program célja az, hogy a második osztály végére úszni tudjanak a gyermekek.

Véleményünk szerint Marcalvárosnak most van szüksége a vízfelületre, és nincs ideje várni a tervben lévő új uszoda megépülésére, hiszen míg az el nem készül, addig nem tudnak úszni járni a három év alattiak, az óvodások és a kisiskolások. Sőt, a medencét a környező falvakból is látogatják, így nekik is nélkülözniük kellene majd.

Tisztelettel kérjük, hogy fontolja meg döntését, higgye el, hogy megannyi kisgyermek, diák és szüleik tartoznának hálával érte Önnek.