Az Ápolási díj minimálbérre való emelését kérjük!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az ápolási munkát végzők segítése!

2012-04-13 01:33:40

Akik az ápolási munkát végzik ma Magyarországon, azok a legalul fizetettebbek! Ők azok az emberek, akik az embertársaikért a legtöbbet teszik, mégis a legkevesebb díjazást kapják érte! Tarthatatlan és tűrhetetlen ez a közömbös hozzáállás a Kormány részéről! Napi kb. 1000,-Ft az a pénz, amit az állam rájuk költ! Ebből nem megélni, csak éhen halni lehet!

Ezen sürgősen változtasson a kormány! Ehhez nem kell több milliós népszavazást kiírni, hanem csak szívvel, lélekkel hozzáállni ehhez a kérdéshez, kéréshez!

Az az ember, aki soha nem ápolt fekvő beteget, az ne is dönthessen erről! Csak olyanok, akik az életben maguk is megtapasztalták, hogy segítség nélkül milyen az, ha a nap 24 órájában a hozzátartozója életbentartásáért küzd a család! Mégis csak egy ember munkáját segíti az alamizsna amit adnak érte! Nem becsülik, nem méltányolják anyagilag azt az erőfeszítést, emberfeletti munkát, amit egy ápoló végez minden nap a beteg hozzátartozójáért. Nincs aki leváltsa, nincs aki ingyen segítsen! A közértbe, nem adnak semmit sem ingyen. Sem a rezsik kifizetését nem vállalja át senki sem. De még a BKV bérlethez sem járul hozzá a kormány, hogy a közlekedését támogassa az ápoló családtagoknak! Felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi kötszer, gyógyszer, gyógyhatású készítmény kell egy otthoni betegápolás megvalósításához. Ezt megköveteli a kormány, ezért a nevetségesen, és lesújtóan alacsony díjazásért! Mégis meddig lehet az ápolók munkáján ilyen módon spórolni! Hiszen pont az államtól vállaják át a felelősséget, a gondozást! Az illetékesek sürgősen tegyenek ezügyben valamit! Ha már emberileg nem tudnak segíteni, akkor legalább a minimálbér szintjére emeljék fel a napi 24 órában történő munkavégzés díját!

Ne söpörjék szőnyeg alá évekig, ezt a nem magánügyet, hanem a családok életben maradását szolgáló igenis közügyet!

Azért mert nem a kórházban történik az ápolás, hanem otthon, azért az ugyanúgy munkavégzésnek számít! Sőt még több munkának, hiszen az ápoló munkáját nem segíti senki! Nincs aki leváltsa 8 óránként! A nap 24 órájában a legtöbb ápoló csak magára számíthat! És nem csak ápol, hanem közben mos, főz, takarít, bevásárol, minden ami szükséges azt ellátja. Csak úgy tud pihenni, ha megfizet idegen ápolót. De az már óránként elkéri azt a pénzt, amit Ő egy egész napra kap csak meg! Tehát a kormány ingyen várja el, hogy beteget ápoljon az ápolási díjon levő családtag! Csak 1 órai munkát térit meg az egész napból!

Ez így tovább nem mehet a végtelenségig, mert felháborító ez a hozzáállása a kormánynak. Az ágyleépítések miatt találták ki az otthoni ápolási formát! Akkor segítsék megfelelő, méltányos összeggel az ápolók munkáját! Ne csak a kórházi dolgozókét emeljék fel. Mert az otthoni ápolók munkája sokkal több, mint egy kórházi dolgozóé! A kórházi dolgozót leváltják 8 órai munka után, de az otthoni ápolót nem váltja le senki. Nincs ünnepnap, nincs szabadság, nincs kikapcsolódásra, regenerálódásra ideje! Mert nincs akit maga helyett oda állítson a beteg ágya mellé! Nincs orvosi felügyelet alatt egész nap a beteg, mint a kórházakban. Hanem minden felelősség az otthoni ápolót terheli!

 

Várjuk az illetékesek sürgős intézkedését ügyünkbe!

Minél több jóakaratú és értő, érző fülű ember hozzájárulását kérjük ügyünk meghallgatásához, segítéséhez!


ápoló családtag



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.