Továbbra is álljanak meg az Inter City vonatok Sásdon!

A Magyar Államvasutak tájékoztatása szerint, a következő menetrendváltozással (2019.12.08.) a Budapest-Pécs vasútvonalon* közlekedő Inter City-k (név szerint: Baranya, Tenkes, Tettye, PTE, Mecsek, Dráva, Zengő, Sopianae) NEM FOGNAK megállni Baranya megye legkisebb járási központjában Sásd városában, mert a MÁV szerint "nincs elég utas". Csupán egy pár Inter City-nek terveztek megállást, mely a Tubes IC, ami jelenleg az egyetlen egy olyan IC, mely nem áll meg a járási központban. Sásdot, és a vonzáskörzetén kívül negatívan érinti még Baranya megye MÁSODIK legnagyobb városát Komlót is, mert a komlói utasok sásdi felszállással, tehát Sásd állomástól szóló hely- és pótjegyekkel veszik igénybe az utazást.

*A Budapest-Pécs vasútvonalon az érintett Inter City-k megállójai: Szentlőrinc, Sásd, Dombóvár, Pincehely, Sárbogárd, Kelenföld. Az új menetrend-tervezetben az említett IC-k egyike sem fog megállni Sásd és Pincehely (vonzáskörzet: Tamási és környéke) városaiban.

Tisztelettel kérem az érintett településeken élőket (illetve azokat, akik szimpatizálnak a kezdeményezéssel), hogy írják alá a petíciót, ezzel is esélyt adva annak, hogy a MÁV újratervezze a menetrend megváltoztatását.

Takácsné Somogyvári Mária    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással felhatalmazom Takácsné Somogyvári Mária petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.