Súlykorlát alá tartozó utak jogosulatlan használata Torvajon

Goschy Miklós vagyok, torvaji lakos.

Egy olyan ügyben írok, ami közvetlenül, vagy közvetve de a község minden lakóját érinti. A település 5 tonna súlykorlátú útjairól szeretnék érdemi egyeztetést kialakítani a helyiekkel. Talán többen is megdöbbenéssel figyelik a település főútjának folyamatosan romló állapotát. Sokan sokféle okból mondhatnak nemet erre a problémára, de ez egy olyan igazán közös ügy, ami hosszútávon határozza meg a helyiek életminőségét. Az utat szabálytalanul használó mezőgazdasági gépek nem csak egy-két tonnával terhelik túl az utat, hanem 30-40 tonnával. Amikor hatalmas vontatókocsikkal szállítanak szarvasmarhákat, betakarított takarmányt szalmabálákat. A község főútján közlekedve közelítik meg a földeket ha mennek szántani, vetni aratni. Emiatt folyamatosan terhelik az utat és annak közvetlen környezetét (vízmű hálózat, lakó ingatlanok), nem beszélve arról hogy sokszor sarat és mezőgazdasági szemetet hagynak maguk után. Folyamatosak a vízművek karbantartási munkái csőrepedések miatt. Mivel a lakóházak viszonylag közel épültek az úthoz, így hosszútávon az ingatlanok is elszenvedik a folyamatosan dübörgő gépek mellékhatásait. Az elmúlt időszakban elkeseredetten, sokszor dühösen próbáltam a mezőgazdászok tudtára adni a szabálytalanságot és annak hosszútávú következményeit, sajnos teljesen eredménytelenül. Ennek a küzdelemnek a legutóbbi szabálytalansága az volt, hogy illetéktelenek eltávolították a korlátozó táblákat a település több pontjáról is. Fontosnak tartom azt kihangsúlyozni, hogy nem az ipari gazdálkodókkal szeretnék kiszúrni, magam is azért költöztem ide, hogy gazdálkodjak, de ebben a formában teljesen szabálytalan és romboló hatású amit csinálnak. Az is borítékolható, hogy a főutat nem fogják felújíani a közeljövőben. A szabálytalan úthasználat késöbb visszafordíthatatlan károkat okoz, de ha most cselekszünk, még meg tudjuk akadályozni a folyamatot! Számomra azért különösen fontos ez a kérdőív, mert úgy érzem, hogy minden esetben alternatívát, pozitív jövőképet kell mutatnunk, hogy lássuk, (hogyan) lehet jobb.

Mondja el a véleményét annak érdekében, hogy a hangunk eljusson az illetékesekhez és ne tudják a problémát félvállról venni.

Az aláírással felhatalmazom Goschy Miklós petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Telefonszámát nem fogjuk interneten közzétenni.