Szabjunk gátat a pornónak!

Quoted post

Saulus.Pal

#10 Re:

2014-05-30 04:59

#8: -

Abban teljesen igazad van, hogy a törvényi tiltást jól meg kellene fogalmazni és pontosítani. Nyilván ez akkor jöhet szóba, ha egyáltalán hajlandóság van ez irányba elmenni. De mindaddig, amíg a társadalom nagy része elfogadja a pornót, addig nincs miről beszélni.

Az, hogy mindenkinek más a véleménye erről - világos. Sőt, jogod van rá, hiszen szabad az akarat, azt gondolsz, amit akarsz, olyan véleményed lehet, amilyet akarsz. Hogy a pornó káros-e? Na ez viszont már tények és statisztikák alapján simán eldönthető véleménytől függetlenül. Elég csak kicsit megkapargatni a témát és azonnal előjönnek a negatív követlezmények. Ez pedig midnen társadalmi csoport véleményétől független. A pornó folyamatosan pusztítja a társadalmat és az emberek tudatát.

Érdekes, hogy a lopásnál nem kérdőjelezzük meg, hogy rossz-e. Pedig annak, aki lop, haszna származik belőle, csak hát ugye egyértelműen más kárára történik és az eredeti tulajdonos nem akarta odaadni azt a tárgyat... Bármilyen furcsa is, a pornó is ugyanez, mindkét feltétel megvan. Káros az emberekre és anélkül kerül elénk, hogy megkérdeznének róla. Az emberek 90%-a ma már gyerekkorában találkozik a pornóval - vajon ők akarták ezt? És ha igent mondtak, felelősségteljesen tudták ezt megtenni?

A 6. pontban leírtak valóban elgondolkodtatóak. Szerintem lehet, hogy tiltások negatívan hatnak sok emberre, de ez már nem a mi felelősségünk. A szülőknek kell gyermekeikkel megértetni a rossz dolgok hátterét. Én úgy tapasztalom, hogy akik igazán megértik, hogy valami pusztító, azok ki sem próbálják. Ez lenne a cél.

Válaszok


Vendég

#12 Re: Re:

2014-07-03 15:07:56

#10: Saulus.Pal - Re:

"Hogy a pornó káros-e? Na ez viszont már tények és statisztikák alapján simán eldönthető"

Erre idéznél valami hivatkozást?

Én -őszintén megmondva- egyetlen "áldozatot" sem ismerek, nem látom a pornó okozta társdalmi méretű pusztulást. Tapasztalataim szerint a "pornó" könnyen ráerősíthet egy önértékelési zavarra, de a problémákért sokkal inkább a már meglévő értékválság a felelős, és nem egy nyomorult média-tartalom.

Ugyanígy: nem látom, hogy a pornográfiát mereven elutasító országokban (pl. Irán) boldogabb, kiegyensúlyozottabb polgárok élnének, mint a pornót elfogadó európai társadalmakban.

És végül egy fontos dolog: tény, hogy a táérsadalom jelentős részét egyáltalán nem foglalkoztatja a pornó. Ha belebotlik, simán továbbkapcsol. Ők miért nem áldozatok? Melyik a normális emberi viselkedés? Az, ha áldozattá válsz, vagy az, ha nem? Mit kell megtanulni a "rezisztens" csoporttól? Nem kéne ezt azelőtt tisztázni, hogy a tiltást követeljük?

És mégegy kérdés, amire nem válaszoltál: mi a "pornó"? Pornó-e a nudista strand, vagy a Dávid szobor? A fehérneműt reklámozó óriásplakát?