Tiltakozunk a GYED és TGYÁS összegének csökkentése ellen
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Mindenki panaszkodik, hogy fogynak a magyarok de azt nem nézik, hogy ezt az állambácsinak köszönhetjük! Hova szüljünk gyereket? Az utcára? A magyar állam nem áll ki a szülők, egyedül álló szülők mellett! Nincsenek olyan munkahelyek amik a bölcsöde, óvoda, iskola ideje alatt tart. Ha mégis akkor minimális összegért. Miből tartsa fenn magát az ember? És a gyerekét? A gyed összege a döntő többségnek alig haladja meg a minimálbér összegét és még ezt is csökkenteni akarják? Meddig? Lassan eljutunk oda, hogy aki gyereket szül az nem kap semmit mert az állambácsinak nincs pénze a gyerekekre! Nem gondolva arra, hogy Ők a mi jövőnk!!!
nem hogy adnának hogy még több gyerek szülessen nem!!! inkább elveszik azt a keveset is ami van.
GYED kontra GYES
Nem feltétlen értek egyet azzal a kijelentéssel, hogy a "gazdagoktól" vegyünk el mindent, pusztán csak kevésbé kellene minden felesleges dolgot támogatni, csak azért mert az elmúlt 60 évben minden "járt" szociális alapon. Fel kellene azt a tényt ismerni, hogy bár járni jár, de már nem jut! Továbbá ésszerű dolgokat kellene bevezetni és nem mindig a szociális alapon járó marhaságokat erőltetni. Nem ártana elfelejteni a közös kalapba dobálás elvét, legyen midenkinek egyéni gyűjtögetése és tehesse meg, hogy azt eldöntse abba mennyit szán magától, de cserébe nem az államtól várja a megoldást. Nyílván ehhez az kell, hogy ne az okozza a legtöbb gondot, hogy a számlákat a fizetésből már ki sem bírja fizetni...
Re:
De , a sokgyerekes családoké a jövő, csak az nem magyar származású.....
Re: GYED kontra GYES
#11: VerAnna - GYED kontra GYES
Ehhez én csak annyit fűznék hozzá, hogy 6-án lejár a gyedem. Visszamenni dolgozni nemtudok mert egyedülálló vagyok és nincs ki vigyázzon a gyerekemre és 3 műszakba kéne dolgoznom! Mindemellett a gyes ami alanyi jogon mindenkinek jár nos hát nekem nem! Mert ha a gyest választom nem fedezi az albérlet díját! Munka mellett /amíg kiadják a szabiaimat/ szintén nem jár a gyes mert heti 40 órára vagyok bejelentve nem 30-ra és egészséges a gyerekem. Munkanélküli mellett szintén nem igényelhetem mert 2 segélyt egyszerre nem kaphatok! Kérdezem én! Akkor mit csinálljon egy egyedül álló anya? Hogyan, miből tartsa el a gyerekét? Míg gyedet kaptam addig azért nehezen de megéltünk. És most? Melyik újjamat harapjam meg? Válasszak a gyerekem és a megélhetés mellett? Köszönöm kedves állambácsi!!!
Nem fer hogy aki magasabb bérű volt az sokat kap aki meg alig keresett még jobban csökkentik a bért!!
Miért az ÉN hibám,hogy a munkáltatóm nem jelentett be 200ezer forintra??????
xxxxx
--
--
This comment has been removed by the person who wrote it.
| This discussion has been closed. |