Ne szívd a vagyonőr vérét! Menj el dolgozni!

vagyonör

#626

2013-04-20 07:27


Pintér Sándor belügyminiszter

A Preventívnél alig több mint egy évet töltött el Pintér, akkor hagyta ott a céget, amikor Orbán Viktor 1998-ban kinevezte belügyminiszternek. Távozása után a Preventív gyorsan fejlődött, 2000-ben 256 millió forint volt a bevétele, amely 2001-re 620, 2002-re 844 millió forintra nőtt. 2003-ban érte el az addigi legjobb eredményét, bevétele ekkor az egymilliárd forintot is meghaladta, de innentől kezdve - két évet leszámítva - folyamatosan csökkent a bevétele, 2010-ban már csak 762 millió forint volt.

A Pintért és a CBSZ-t ismerő források szerint senki nem lepődött meg azon sem, hogy az első Orbán-kormány után Pintér visszatért a biztonsági piacra. A CBSZ gyors fejlődésnek indult, miután Pintér felvásárolta, 2004-ben 2,2 milliárd forintos árbevétellel megduplázta egy évvel korábbi eredményét. Az egyre sikeresebb cégbe beszállt a Magyar Fejlesztési Bank is, amely egy hitel fejében rövid ideig közel 50 százalékos tulajdont szerzett a CBSZ-ben. A CBSZ dinamikusan fejlődött Pintér irányítása alatt, és stabilizálta a helyét az öt legnagyobb biztonsági cég között. A legnagyobb szerepe ebben a cég felemelkedését közelről figyelő források szerint a katonás fegyelemnek, a cégstruktúra okos kialakításának és Pintér kapcsolatrendszerének volt.

Pintér a CBSZ megvásárlása után a rendőrségnél és a belügyminiszterként megismert kollégáit vitte magával a céghez forrásaink szerint. "Annyi volt rendőr és katona volt a vezetésben, hogy a régi formák megmaradtak: a rendvédelmi szervek terminológiáját használták, az állománygyűléseken például tábornokoztak" - mondta az egyik, Pintért ismerő forrás. "Látszott, hogy rend van. Kevés az olyan cég, amelyik ilyen nagy létszám mellett ilyen vertikumban dolgozik, és nem hallunk balhét" - mondta egy biztonsági vállalat korábbi vezetője. Pintért egy ismerője "nagyon katonás, nagyon fegyelmezett" embernek jellemezte. "Piszokmód tartotta az időket" - mondta a forrás, aki szerint a Pintérrel való tárgyalásai idején mindig kint kellett hagynia a telefonját a titkárnőnél.

Egy másik, a biztonsági piacot ismerő forrás szerint az is mutatta, hogy a vezetésben főleg egykori rendvédelmisek voltak, hogy más cégekkel ellentétben a CBSZ kevésbé a kigyúrt, félelmet keltő, "demonstratív megjelenésű" őrökre helyezte a hangsúlyt, sokkal inkább hétköznapibb testfelépítésű embereket alkalmaztak. Ezt mutatja a CBSZ kezdőlapján található kép is, ahol átlagos testalkatú őrökkel reklámozzák magukat. "Ebben persze az is szerepet játszik, hogy már nagyon nehéz embereket találni. Ez főleg a postánál csúcsosodik ki, ahová egy jó szakmai vezető nem rakna ki egy hatvanéves gumibotos őrt" - mondta az egyik, őrzés-védelemben dolgozó forrás, utalva arra, hogy a Magyar Posta fiókjait is a CBSZ védi.
vagyonör

#627

2013-04-20 10:36

Hát igen! Kissé faramucinak tartom, hogy N F úr hívatkozik a vagyonvédelmi szakmában elharapódzott helyzetről!!! az óradíjjazásról!!! Kiváncsi lennék, hogy vajon ö a szakmai kamara álltal kiadott írány elv szerint fizeti e a dolgozóit??? (idézet)
kézi andris

#628

2013-04-22 14:24

kézi andrás vagyok ennek a geci civilnek dolgoztam 5 évig utánna kibasztak mint egy macskát ezek a tetves rohadékokat még az sem érdekli hogy van családom ezek a faszt szopók azt csinálnak amit akarnak az emberekkel ha nem nyalsz mehetsz a sok nyuggeres rendőr katonaáknak mindég lessz helyük a civil ezekből ál ki lehuzzák a szakmát undoritó hányni tudnék ettől a senki háziaktól
martin
Vendég

#629 kivételezés

2013-04-22 15:59

Azért észrevettem,hogy vannak kivételek ez alól! :)
Azért benne van a kamarának a közleményében,hogy vannak akik mentesülnek a vizsga alól!!!
Pl.:rendőrök,határőrök stb.  Azok talán jobban tudják vagy mi??? Egy kicsit vicces! XD

klau007

#630

2013-04-23 10:16

Siralmas így is a helyzet!Ráadásul mi nő biztonsági őrök amúgy is rosszabb helyzetben vagyunk csak mert nőből vagyunk!OBI-ban voltam jelentkezni,de nem kellettem,mert közölték velem,hogy 8 őr lehet és abból csak egy nő!Más helyeken meg 300 ft-os órabérrel éldegéljen az ember a családja mellett..Azért a továbbképzést végezzem el persze még ha munkám sincs ebben a szakmában egy jó ideje és természetesen a kamaratagságot is fizessem!Akkor vezessék be,hogy minden szakmában újra vizsgát kelljen tenni!Sokkal több ember tiltakozni,mert ez a maréknyi kis csoport szerintem sok mindent nem ér el! :(

Vendég

#631

2013-04-23 17:49

Tavaly végeztem el egy OKJ-s vagyonőri tanfolyamot, miután 22 év folyamatos munkaviszony után munkanélküli lettem, és úgy gondoltam, valamit lépnem kell. Miután sikeresen levizsgáztam, megpróbáltam elhelyezkedni, ám sehova sem vettek fel. Bárhova mentem úgy láttam, hogy egy meghirdetett vagyonőri állásra legalább ötven jelentkező volt. Éppen ezért tartom pofátlanságnak, hogy még módom sem volt bizonyítani, de már új vizsgára akarnak kötelezni. Megjegyzem; amikor a helyi vagyonvédelmi kamarához fordultam hogy tudnak e segíteni az elhelyezkedésben, sajnálkozva tárták szét a karukat.

Vendég

#632

2013-04-27 09:27

Tele van a tököm a hülyeségeikkel,jó hogy nem kell mégegyszer az álltalános iskolát is elvégezni.Csak tiltakozni tudok ellene

Vendég

#633

2013-04-28 17:03

fizessen az aki kitalálta . Igy is az alvállalkozók alvállalkozoin kereszttül és a munkaerő kölcsönzők által le vagyunk huzva !

Vendég

#634

2013-04-29 11:55

Akinek szeme van a látásra az látja,csak is a lehúzásról szól ez az egész cirkusz.Teljesen hülyére illetve semmibe veszik a vagyonőröket.Úgy is mint ember.Egytértek a petíció lényegével.Üdv.
vagyonör

#635

2013-05-01 09:57

Miért az e-learning tanfolyamnak mi értelme van a lehúzáson kívűl?

Azt tudtátok, hogy az e-learningnek jogtulajdonosa van Magyarországon? Tehát bárki, aki e-learning tanfolyamot tart köteles jogdíjat fizetni egy bizonyos cégnek.

Vajon ki a tulajdonosa eme cégnek?

Hát a Pintér belügyér 28 éves kislánya. (idézet)
Válassz egy nicknevet

#636 Cím

2013-05-01 17:06

Igen!!! nézem is alig regisztrálnak az oldalra!!!!!szerintem kitartás és nem lesz pénzlehúzás!!!!

Vendég

#637

2013-05-03 14:35

semmi haszna a kamarának,ezek az emberek a kamarai tagsági pénzből nagyon jól megélnek,de a vagyon őrőkért semmit nem tesznek. Tibi

Vendég

#638 Re: Re:

2013-05-03 14:49

#615: Oberle Gábor - Re:

és addig mig nemdolgozok ki fogja eltartani a családom;havi 280-300 órát dolgoztam 400ft-os órabérben,és amikor felmondtam mert nemkaptam meg áprilisban afebruári fizut már másnap 2jelentkező volt az állásomra/ persze nyugdijas rendőrők˛/ üdvaz utcára menéshez.

 

 

diszidens

#639

2013-05-03 21:52

tele van a tököm ezzel a rohadt diktaturával el fogok menni ebből a kurva országból ez a gyökér orbán azt csinál amit akar pribékjeivel akinek van esze ithaggya ezt a fosfészket most megyek és hányok eggyet üdv diszidens

Vendég

#640

2013-05-11 06:14

Egyszerűen felháborítónak tartom az egész eljárási módot. Nem vagyok ellene a továbbképzésnek,ha az tényleg továbbképzésről szól és nem csak arról hogy a kizsákmányolók pénzt tudjanak tenni ismét a zsebükbe. Nem beszélve arról,hogy a kizárólagosan csak az interneten keresztüli regisztrációval lehetetlen helyzetbe hozzák azon Kollégákat akiknek nincs lehetőségük az internet használatára.

Vendég

#641

2013-05-12 19:44

Én arra leszek kiváncsi hogy ki fog dolgozni azok helyett akiknek tanfolyamra kell járniuk.

Vendég

#642 Re: Kisemizett vagyonőr

2013-05-13 04:33

#641: -

Volt redőrök és katonák ;)


Vendég

#643

2013-05-13 17:14

Olvasgatja máre valaki a tananyagot? Eszméletlen, hogy mennyi számunkra felesleges dolgot tartalmaz.

Vendég

#644 Megérdemeljűk sorsunkat!

2013-05-14 14:01

Már rég voltam a honlapon,és a petíciót is azonnal aláírtam!Ma visszatérve,megdöbbenve látom,hogy a 80000-es tagságból,még háromezer aláíró sem jött össze!!Magam,legalább 25 általam ismert biztonsági őr figyelmét hívtam fel a petícióra.Felmerül a kérdés,a Mi agitációnk,figyelem felkeltésünk gyenge,vagy valóban a biztonsági őreink ennyire ostobák!!!Tisztelet a kivételnek,de megérdemlitek a sorsotokat/az itt aláírók kivételével/.A Kapitalizmus,és főleg a Magyar sajátosságú vadkapitalizmus lényege a minden áron nagyobb profitra törekvés,s ,ha lehet ez az oka az alul fizetésnek,a bátor ki nem fizetésnek,az alvállalkozók alvállalkozóik által foglalkoztatott őrök részére,se szabadság,se munkaidő meghatározás,se munkaköri leirásban meghatározott jogok biztosítása,se bejelentés,se táppénz!Valahol a Kormánynak tv kellene hozni ezen visszásságok megszüntetésére,de akkor Pintér cégének sem lenne akkora bevétele!Nem Kamara,hanem önálló szakszervezeti tömörülés kellene,és országos kötelező bérminimum,lehetőleg egységes,legalább 600 ft/ó,persze nettóban.Alvállalkozásban vagyonőri cég,vagyonőrt ne foglalkoztathasson!!!!!/A felelősség a vállalkozó vagyonőré,de a jattot a vagyonőri cég veszi le?!!!.....és még sorolhatnám.Megjegyzem,nem vendég vagyok,de részben így kevesebb retorzió érhet!

Vendég

#645 Re:

2013-05-14 14:19

#631: -

C sak tanács!....csináltass névjegykártyát,legalább 50-dbt.Az összes környékeden található vagyonőri helyre vidd el,és add át az ott lévő vagyonőrnek,hogy nem folyamatos munkát keresel,hanem beugróként számíthatnak rád!Egy szakmában sincs nagyobb fluktuáció,mint a miénkben!Amennyiben ügyes vagy,és van egy kis szerencséd egy héten belül hívnak.....hamár megismernek,csak rajtad múlik,hogyan tovább......Én mindég így kerestem a saját munkahelyemet,s mivel sokan ismernek,tudják azt is,hogy vakon megbízhatnak bennem,ezért folyamatos munkám általában,2-5 év mindég van és emellett 2-5 beugró helyem.Hozzá teszem,hogy üzletben nem eszem csokit titokban,még akkor sem,ha azt dolgozó kínálja,továbbá a rámbízott dolgok nem kísértenek meg!Merem állítani,hogy ezen tulajdonságokkal nem minden vagyonőr rendelkezik.A becsületet kivívni és megtartani nagyon nehéz,de hamar el lehet ezen területen veszteni.Minden esetben sok sikert kívánok és kitartást a munkahely kereséshez!


Vendég

#646 Re:

2013-05-14 14:45

#643: - Csak tudnám miért az a gyűlölet benned,és egyesekben a volt rendőrök,katonák,fegyveres testületek volt tagjaival szemben?Ismerek egy olyan tőrténetet,melyben a rendőr aktív idejében a megyei rendőr állományt,a postásokat lőgyakorlat vezetőként lövette.Az országos/akkoriban/lövészeti versenyen második volt.Ez a rendőr ma fegyvervizsga nélkül őrködik.Nem azért,mert nem tudná letenni,hanem azért,mert presszis kérdésnek tartja,a végzettségét/RTF/.....tőle gyakorlatlanabbak,mondhatnám azt is hüjébbek,ne vizsgáztassák.Viszont,ha rajtam állna,olyan személynek nem is adnék engedélyt vagyonőri tevékenységre,aki legalább 1 évet fegyveres terstületnél nem szolgált!....Persze csak akkor,ha a kötelező katonaság intézménye még fenn álna!Csupán megjegyzem mindazon gyűlölettel rendelkezők számára,még akkor is,ha megköveznek érte,hogy tudásban,tapasztalatban,ha úgy tetszik dörzsöltségben/jó irányú/ a legbutább nyugdijas volt fegyveres/rendőr,Katona,határőr,BV,volt vámos/ szolgálati tapasztalattal bíró személy,bármely civil gyorstalpalón szerzett vagyonőrt felül űberel.Ez nem a kigyúrtság,mert erre mindég azt szoktam mondani,hogy a lánchidakat nem izomagyúakkal terveztetik,-....hanem a fellépés,és szakszerűség oldaláról megközelitve értem.


Vendég

#647 Re:

2013-05-14 14:51

#643: -

Kérlek mond meg,hol található,országosan egységes-e,vagy tanfolyamonként részben változik.Itt legalább közösen kielemezhetnénk,mert szinte biztos vagyok benne,hogy hüjeséget is tartalmazhat,ugyan úgy mint a civilek álltal tervezett és kiadott munkaköri leírások,őrutasítások is!!!


Vendég

#648 Re: Re:

2013-05-14 17:08


Vendég

#649

2013-05-14 18:37

Elolvastam a vizsga alól mentesítettek körét, 5.melléklet tartalmazza.Annak az utolsó mondata az RTF-n szerzett minden olyan tiszti végzettséget kizárja,melyben a szak/bünügyi,közbiztonság,stb... szak szerepel,ezzel az állami főiskolai végzettséget,egyszerűen leminősítve sok volt nagy tapasztalattal rendelkező rendőrtisztet is mezei vizsgára köteleznek.Márpedig,ha ez így van,komoly problémájuk lehet.Ezzel a jelenleg vizsgával tulajdonképpen politikai szűrést is kívánnak létrehozni.Szerintem nem lepne meg,ha előre titkosszolgálati módszerrel már azt is tudják kiket kell megbuktatni./Lásd: Trafik mutyi/Megjegyzem így már nem csak pénzlehúzás Orbánék részéről.Kérdés a mesterségesen elküldött/megbuktatott vagyonőrök helyett csupa FIDESZ.-es,vagy volt mély magyar, volt gárdista kerül??? Remélem rosszul látom,és hibás következtetést vontam le!Amennyiben nekem van igazam....ennek az országnak annyi,és minden fiatal addig hagyja el,míg lehetséges.

Vendég

#650

2013-05-14 19:23

"Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke is, a koncessziós pályázaton öt dohánybolt működtetésének jogát kapta meg"

http://hvg.hu/gazdasag/20130425_Trafikmutyi_idegenek_kepviselok_polgarme