Ne szívd a vagyonőr vérét! Menj el dolgozni!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Ne szívd a vagyonőr vérét! Menj el dolgozni! petíció automatikusan generált fórumtémája

rhf

#1

2013-01-30 00:51

Mi a lótúrót csináljanak azok a vagyonőrök, akik évekig dolgoztak éhbérért, és nincs munkájuk, nem tudják kifizetni az újabb pénzlehúzást, és ez miatt továbbra sem kapnak munkát?? Így dolgozzon szerencsétlen magyar ember, hogy értékes tagja lehessen az államnak?? Így nem értékes tagja lesz, hanem értéktelen, mert nincs miből kifizetni, és ezáltal munkát sem kap!! Éljenek a vérszívó piócák!!!!

Vendég

#2

2013-01-30 18:24

Oké, 5 évente vizsgázok a jogszabályi változások miatt, ha a jogászok,rendőrök, könyvelők, ügyintézők, stb... szintén. Nekik is tudni kell a törvényi változásokról...
Mintiri

#3

2013-01-30 22:01

Ha a közlemények rész nem lenne tele helyesírási és fogalmazási hibával talán komolyan is lehetne venni. Az "osszad" helyesen: oszd! Még úgy 300 000 aláírás kellene ahhoz, hogy egyáltalán érdemben foglalkozni lehessen vele. Ennyit viszont online nem lehet elérni.
William Kidd

#4 Re:

2013-01-31 09:21

#3: Mintiri -

Ja a helyesírást át kéne néznie a szerzőnek és kijavítania azokat, mindenesetre a szándék jó és támogatandó.

Ugrató

#5 hibajavítás

2013-02-01 08:44

Bár nem szép a helyesírási hiba, és ki is kellene javítani, de valószínű hogy a szerző nem írással keresi a kenyerét, meg aztán menő könyvekben is fel lehet fedezni hibákat . A mondandója, és a célja a lényeg! A többi szerintem nem számít!

Vendég

#6

2013-02-01 14:05

Nem vagyok ellene a továbbképzésnek de végig gondolhatnák a törvényhozóink azt ,hogy sajnos a mostani gazdasági helyzetben rengeteg olyan ember van aki rendelkezik Személy és Vagyonőr igazolvánnyal viszont nem rendelkezik semmilyen kereseti lehetőséggel amiből tudná finanszírozni a költségeket sőt megélhetési gondokkal küzd.
cocus23

#7

2013-02-01 14:37

Vendég egyetértek veled én is ebben a cipőben járok jó pár éve.

Vendég

#8

2013-02-01 17:01

Szerintem is dolgozniuk kéne nem a vérünket szívni:

Vendég

#9

2013-02-01 17:30

Teljes mértékben egyetértek a petició tartamával!
Elmondani kivánom hogy nem a hat hétvégés idáig a kamara tudtával szerzett Ok-J képzésen szereztem meg a vagyonőri engedélyemet,hanem tiszthelyettes képzésen vettem részt.Éveken keresztül hetei őt nap,napi nyolc órás képzés keretébe!Amenyiben a kamara ragaszkodik a képzéshez állja a költségeket mivel ez miat áll azon a szinvonalon a vagyonőri munka ahol jelenleg tart! Én nem tapasztaltam az elmúlt tiz évben hogy akkora változás történt volna a jogszabályok vagyonőrökre vonatkozó részében ami ezt a képzést indokoltá tenné!Nem vagyunk rendvédelmi szerv tagjai , tehát nem is intézkedhetünk azokkal a kényszeritő eszközökkel amikkel ők ! A mi munkánk lényegében arról szól hogy észleljük a cselek ményeket felszólitsuk az elkövetöt a cselekmény befejezésére és értesitsük a hatóságot a szükséges intézkedés megtételére. Semmivel több jugunk nincs ennél mindt egy átlag állampolgárnak! Ne akarjanak belőlünk Rambókat faragni!

Vendég

#10

2013-02-01 18:39

A 240 ÓRÁT MINIMÁLBÉRÉRT SŐT MÉG KEVESEBBÉRT DOLGOZÓ VAGYONŐRÖKET AKARJÁK MEGINT LENYÚLNI EZ AZ ABSZOLÚT POFÁTLANSÁG A KAMARA MEG SOHA SEMMIT NEM TETT A VAGYONŐRÖKÉT !!!!!!!

Vendég

#11

2013-02-01 18:42

Egyetértek a petíció tartalmával!
Üdv:Knobloch József.

Vendég

#12

2013-02-01 19:51

Egyet értek a petíció tartalmával!!Nagyon sok vagyonőrnek nincs munkája!!Miből fizesse a továbbképzést??És miből fizesse az a vagyonőr aki kap óránként 350ft-ot??Azért,hogy a sok éhenkórászt eltartsa!!

Vendég

#13

2013-02-01 20:17

Nem elég az embernek kiváltani az igazolványt,ami nem kis pénz,azt is azért váltsuk ki,hogy esetleg találjunk munkát,erre fell most itt ez a nagy ökörség,aminek az ég világon semmi értelme sincsen,érdekes aki kamarai tag annak mért csak a 12000 Ft felét kell befizetnie???mi ez ha nem pénz adomyányozás a részünkröl a kamara felé,hát gyönyörü nem mondom,egyre mélyebbre sülyedünk,de remélem nem fogjuk hagyni!!
Conner

#14

2013-02-01 21:20

Szerintem az egyik leghatásosabb módja a figyelemfelkeltésnek a média. A Juszt László elég régóta foglalkozik ilyesmivel, talán egy levelet megérne, lehe hogy foglalkozna a témával...
A másik lehetőség pedig az együtt mozdulás lenne, egy szakszervezet alapítása, majd minden őr beléptetése. Akkor tárgyalniuk kellene velünk...
Igazmondó

#15 Véleményezem

2013-02-01 21:26

Undorító ennek a sok ingyenélő disznóknak a röfögése!Nem elég nekik,hogy vagyonvédelmi cégek bársonyszékeiben pöffeszkednek nem kevés /4-8oo ezres/ fizetésért. A megnyomorgatott éhbérért dolgozó vagyonőrök zsebéből még pénzt akarnak kiénekelni!Mi jogon?Magukat képeztessék normális kétkezi munkára!Az persze nem menne egyiknek sem!
Nekik kellene inkább elszámolniuk felénk a közel 12 éven keresztül beszedett jogtalan tagdíjunkkal! Mit tettek értünk? Minden hónapban küldték a szánalmas igénytelen újságjukat?
Most, hogy elestek a tagdíjtól kitalálták ezt a vérlázító kamu, szánalmas továbbképzési agymenést!
Nézem ezt a petíció dolgot! Nagyon kevesen vagyunk!! Senki nem akar vagy mer tenni semmit ezek ellen?! Ilyen jól álltok anyagilag?? Ezt is eltűrjük??
Ha nem teszünk ellenük ezek pofátlanul ledarálnak minket Tisztelt vagyonőrök!
Ha nem lesz meg a kellő létszám. Javasolnám,hogy szervezzünk tüntetést a parlament elé, hogy mások is lássák amit velünk művelni akarnak.!Tisztelettel kérdezem:-Ilyenkor hol vannak a vagyonvédelmi szakszervezetek??Nem hallottam a véleményüket sehol!
Ezt nem szabad hagynunk!

Pipigaba

#16

2013-02-02 08:21

Ez megint csak a pénzlenyúlásról szól. A kamaráról csak akkor hallunk amikor fizetni kell valamit . Most , hogy nem kötelező a kamarai tagság ezt találták ki helyette .

Vendég

#17

2013-02-02 08:44

Azzal egyetértek, hogy képezni kell a vagyonőröket - szükséges bizonyos tanfolyamok, képzések - de ezek legyenek egyénileg választhatóak és ne kerüljön a vagyonőri OKJ-s tanfolyam fillérekbe a többiekhez képest - kérjék el az árát és egyből nem fogja mindenki elvégezni, csak, hogy legyen neki.
SiegruneHagall

#18

2013-02-02 08:56


Aki ezt a vizsgát és pénzlehúzást kitalálta(A kamara, Pintér "úr" és csatlósai) azokkal így kellene eljárni!!!

http://www.youtube.com/watch?v=W1skaCKoWJA


SiegruneHagall

#19

2013-02-02 08:57

Tudjátok, az itt a legnagyobb probléma, hogy mindenki fosik! Sajnos ezt egyedül nem lehet de összefogva igen. Mindenki sír, hogy félti az állását. Össze kell fogni és NEM menni dolgozni! Nem igaz, hogy 100 másik áll a helyedre! Ez kamu, ezzel csak rémisztgetnek. Pl.: A szállításon nem menne be 15 fő akkor, hogy kerülne a pénz a megbízókhoz? Ki vezetné az autókat? A munkáltató? A Megbízó? Ugyan már... Az őrzésen nem mennél be a bankba vagy a Drogériákba ill. multikba akkor hivatalosan őr nélkül ki sem nyithatnának! Mindenki csak pislogna. Mi tudnánk csak igazán megfingatni ezeket a szemét geciket! Elnézést a trágár szóért de ez most itt jelen esetben, érzéseim szerint szerin megkívánta a szövegkörnyezet! :) Nem menni levizsgázni! Akkor ki fog majd menni őrizni? Aki megbukik rajta vagy akinek már érvénytelenné minősítették a jogosan megszerzett és az kifizetett hivatalos bizonyítványt!? Hiszen ez már megszerzett jog amit nem vehetnek el. Menni kell az Alkotmánybírósághoz és kész! A kamara is csak lesne, ha nem dolgoznánk és nem vizsgáznánk le ahogy azt ránk akarják kényszeríteni. Nem jönne be a pénzük. Amennyiben nem megyünk dolgozni akkor a megbízó nem fizet a vagyonvédelmi cégnek, stb... Így mindenki elesik a pénzétől. És beüt a szar nekik! Ilyen egyszerű az egész emberek. De sajnos mindenki fosik! Ilyen ügy kirobbanásánál egyből publicitást nyerne az ügyünk és a felszínre törne a szar a média által!
SiegruneHagall

#20

2013-02-02 08:57

Egy kiváló munkatársam írása!

Egyszerű pénzlehúzás, ami azért kell, mert amikor felajánlották a kamarából való kilépést, sok potya pénztől estek el, amit valahogyan megpróbálnak beszedni. Nem véletlen, hogy erre a tanfolyamra a kamara oldaláról lehet jelentkezni. Azt nem vitatom, hogy időnként szükség van frissítésre, de például mi évente négyszer kötelező jelleggel megyünk lövészetre, és időnként oktatáson frissítik a tudásunkat. A mi munkakörünk nem olyan, mint egy orvosé vagy egy jogászé, ahol úgymond folyamatosan változik, fejlődik a szakma. A mi szakmánk kb. olyan mint a wc-s nénié, vagy mint a vasúti kerékkopogtatóé, ami nem igazán tud fejlődni tovább onnan, ahol épp van. Nem tudom, egy ilyen tanfolyamon egy már korábban végzett személy és vagyonőr mi újat tanulhatna, hiszen akár a jogszabályok, akár a gyakorlatban alkalmazott technikák is majdhogynem ugyanazok, mint évekkel ezelőtt. Ráadásul mindenki tudja, hogy az ebben a munkakörben dolgozó biztonsági őrök túlnyomó többsége nem keres annyit, hogy akár 5 évente kidobjon ekkora összeget az ablakon, csak hogy elégedettnek tudja a kamarában és a minisztériumban csücsülő nyugdíjas rendőri felső vezetőket. Én nem tudok fizetni, miután nem emelkedett a fizetésem olyan mértékben, hogy egyáltalán fejlődjön a családom költségvetése, hónapok óta nullás az egyenlegünk, miután a rezsiszámlák olyan mértékűre emelkedtek, amilyenre. Úgyhogy az a nagy büdös helyzet, hogy innen üzenem a kialakulóban lévő kommandónak/hatóságnak, vagy pintér sándornak, hogy nyugodtan hajoljon a földig, aztán még tovább, majd cuppancsa bele a hülye fejét a saját seggébe, és ha már ott van, fulladjon is meg! Tőlem nyugodtan jöhetnek hozzám a szarháziak, ha pattaásig feszítik a húrt, majd lesz egy kis tűzpárbaj az ajtóban, és lehet hogy a végén én kerülök tálcára, ám ez a játék már a családom bőrére megy, és értük ölni is képes lennék!!!
SiegruneHagall

#21

2013-02-02 08:57

Ez bizony kőkemény Pintér féle lehúzás, remélem valaki megtámadja az AB előtt, mert az igazolványok érvényességi ideje alatt új feltételt támasztani nem lehet! Visszamenőleges hatály, szerzett jog, de ez a maffiát nem izgatja, lejáratkor kérhetnének max. új feltételt, de még ez is fals lenne, mert a vagyonőr által felügyelt cselekmények a régi és új sztv, btk alatt is ugyanazok, illetve intézkedési jogosultsága sem lett nagyobb. Amúgy aki jogosítványt szerzett és már ötvenes éveit tapossa hányszor vizsgázott a módosult KRESZ-ből? Akkor újra lehetne az embereknek érettségizni és a főiskolai bizonyítványokat is újra kellene gondolni! A jogász az új jogszabályokból? Röviden és tömören kell a csókosoknak a pénz a külföldi nyaralásokra és még ki tudja, hogy mire...
SiegruneHagall

#22

2013-02-02 08:58

Nekem azzal van bajom, hogy szereztem egy kék bizonyítványt amit most leminősítenek! Ez nálam olyan mintha érettségizni is ujra kéne! Miért kell az alapokat ujra? Miért nem elég a megujult jogszabályokat követni és abból vizsgázni?! Miért kell ujra tételeket húzni és vizsgázni? Nem ezért van egy évben 4 lövészet mely oktatással egybekötött. Nálunk legalábbis igy van... Ennek pont ez a célja, hogy ott frissitik a tudásod. Ha nekik ennyire kell a pénz akkor valamilyen cimszo alatt küldjenek csekket és azt befizetjük. Mellesleg jó lesz majd azt is 75.000-ből. Mert a juttatásunk az nem annyi mint egy hivatalos fegyveres szervnél dolgozo embernek. Majd, ha közel olyan jogkörrel rendelkezünk majd és lesz megbecsülés és tisztességes havi jövedelem akkor majd hajlandó leszek tanulni! Most jelenleg én nem hajtok fejet és abbahagyom a vagyonvédelmet! Én nem tanulok és nen vizsgázok és főleg nem fizetek olyan dologért amit rám eröltetnek. Elegem van a lehúzásokból. Valaha a vagyonőri is visszavonásig volt érvényes! Most már az is 5évente 12e. A orvosi és az agyturkász 17e. Most majd ez is 12e 5évente. Na szépen vagyunk.. Más munkahelyen a továbbkébzés ingyenes! Mi meg fizetünk mint az állat a semmiből, miközben hónapról hónapra élünk! Egy megosztást reggel elküldtem Orbán Viktor oldalára is. Ott beleolvashatsz, ha a nevemet keresed. Bár ez nem változtat semmin...
SiegruneHagall

#23

2013-02-02 08:58

Valamit nem értek... Miért van ebben az országban az, hogy mindig csak a kisembereket, a dolgozókat szivatják? Megint hoztak/hoznak egy törvényt a kötelező továbbképzésről... Megint a KAMARA játsza benne a főszerepet... Miért nem hoznak egy olyan törvényt, hogy a MEGBÍZÓT is munkaügyi felelősség terheli a területén vagy objektumában folyó foglalkoztatással kapcsolatosan??? Vagy ne terhelje felelősség, csak legalább járjanak a nyakára az illetékes szervek, könyvvizsgálók, adószakértők, munkaügyi felügyelők... Hiszen a legtöbb megbízó igényli a vagyonvédelmet, szükségesnek tartja a technika és az őrök jelenlétét - de fizetni azt nem akar. (Tisztelet a kivételnek, már ha van ilyen. Én még nem találkoztam vele.) Ezért aztán csak az a mérvadó számukra, hogy melyik security vállalja el a legalacsonyabb áron az adott objektum őrzését. Ezek után aztán végképp nem lehet csodálkozni azon, hogy a törvényben meghatározott 515 forintos órabért és a pótlékokat, járulékokat nem igazán tudja kigazdálkodni egyetlen biztonsági cég sem, főleg nem alvállalkozó esetében. Apropó alvállalkozó... Miért nem lehet törvényileg megtiltani az alvállalkozások szerepét? A fővállalkozó elnyer egy pályázatot. Azonnal kiadja alvállalkozónak, de természetesen a maga hasznát leveszi, hiszen ezért van a cége... Az alvállalkozó is szeretne keresni az üzleten, de a megbízási díj rá eső része már nem elégséges ahhoz, hogy kigazdálkodjon belőle régióigazgatói és egyéb főmuftis fizetéseket, gépkocsifutásokat, plusz még az őröknek is megmaradjon egy reális órabér, pótlékok, járulékok. Nem beszélve a saját hasznáról... Nem volna egyszerűbb ha adott volna egy (fő)vállalkozó, és az tartaná a hátát az általa foglalkoztatottak munkaügyi kérdéseiben? De igen, sokkal egyszerűbb volna. Sokkal egyszerűbb volna az őröknek, a munkaügyi szerveknek, az ellenőrző hatóságoknak. De nem volna egyszerűbb a vállalkozásnak, a megbízónak. És sajnos, jelenleg ez a meghatározó képlet, ez dönt a vállalási díjakban, a (fekete)foglalkoztatásban. A jelenlegi körülményeket ismeretében nem csodálkozom azon, hogy az őrök egy része felületes, könnyelmű, nem megbízható. Hiszen csupán egy alkalmi lehetőségnek tekintik ezt a "szakmát", holott lehetne teljesen másként is. De akkor nagyon sok security lehúzhatná a rolót, viszont az a kevés amelyik megmaradna, az tisztességesen foglalkoztatna embereket. Olyan embereket, akikből egyre kevesebb lesz. A rendvédelemtől, fegyveresektől nyugdíjba ment aztán őrként dolgozó emberekből egyre kevesebben lesznek. Kiöregednek, a helyüket fiatalok veszik át. Ezek a fiatalok aztán belecsöppennek egy olyan világba, amelyről nem is hitték, hogy létezik. Kiszolgáltatottság, üvöltöző főnökök, megalázottság, végtelen szolgálatok, amik ellenértékét aztán vagy kifizetik vagy nem... A munka állítólag nevelő célzatú is egyben. A vagyonvédelem mire neveli ezeket a fiatalokat? Gazemberségre? No comment... De aztán jönnek az új törvények, az új szabályok... Megszüntetni a kamarát, hogy aztán a kamara bevezesse a továbbképzéseket... Nevetséges. Nekem VAN vagyonőr igazolványom, amiért tettem is valamit. Oktatások, vizsgák, fizetés... Szeretném látni a kamaránál dolgozó urak vagy hölgyek kamaraitagság-képzőben elért eredményeiket. Vagy legalább az biztonsági őri igazolványukat. Ja, hogy nincs nekik ilyen? De nincs nekik tapasztalatuk sem arról, hogy milyen egy telephelyen járőrözni szilveszter éjszakáján, amikor a szél vízszintesen hordja a havat, a távoli város fölött meg az éjfélkor felszálló tüzijáték fényei látszanak. A tisztelt urak és hölgyek ilyenkor pezsgőt bontanak, ünneplik a számukra sikeresen zárult évet, és bizakodva tekintenek a következő év felé. Az őr pedig járőrözik, a családjára gondol, és arra, hogy legalább lesz miből kifizetni a villanyszámlát, és a maradékból talán még kenyér is kerül az asztalra. És talán még a jövő héten is lesz munkája... Feketemunkája...
SiegruneHagall

#24

2013-02-02 08:59

Egy jó tanács: ha abbahagyja a vagyonőri tevékenységet, akkor a (tisztességtelen) kamarából feltétlenül írásban lépjen ki, amelyen szerepeljen a kilépés dátuma. Személyesen vetesse át velük, írassa alá, dátumoztassa le, illetve olyan szöveg is szerepeljen rajta, hogy nem tartozik semmivel (tagdíj) nekik!! A későbbi zaklatások, fizetési felszólítások elkerülése végett! Az én férjem csak szóban közölte(balga módon) kilépése tényét 2-szer, de nem rögzítették (vagy nem akarták) és e miatt évekre visszamenőleg ügyvéddel fenyegetőztek, hogy fizessen huszon akárhány ezer forintot, plusz az ügyvédi felszólítás díját! A potya pénzért minden követ meg tudnak mozgatni, de mint látja, az Ön esetében az iskolával kapcsolatban (sem) semmilyen lépést nem tesznek az Ön és hasonló cipőben járó kollégái érdekében!

Vendég

#25

2013-02-02 09:12

Úgy látják hogy a vagyonőröket RENDKíVÜL jól megfizetik. A vagyonőr vállalkozók is milliomosok lettek ebből a munkából, tehát lelehet őket húzni. Valakiknek meg kell élni belőlük.