Ne szívd a vagyonőr vérét! Menj el dolgozni!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Ne szívd a vagyonőr vérét! Menj el dolgozni! petíció automatikusan generált fórumtémája

Jakumo

#26 Jakumó.

2013-02-02 09:18

Úgy látják hogy a vagyonőr az jól keres, A vagyonőr vállalkozó is itt lesz milliomos. Tehát nyugodtan lelehet őket húzni.

Valakiknek megkell élni , belőlük. Elkell tartanunk  oíyanokat kinek gőze sincs a szakmához. Kérdés  csak annyi kellünk vagy nem?

 


Vendég

#27

2013-02-02 09:23

Nem kell senkit kotelezni semmire.Ha nem akar valaki belepni valahova akkor nem kell.Miert kell beszedni maskent a penzt???? Mert ez egy ilyen hulye orszag.
Ha nem igy akkor amugy.Szuntessek meg a kamarat vagy ha nem akkor legyen ertelme ha az ember belep oda.Ne csak fizessen az ember a semmiert.Van mit fizetni igy is.
SiegruneHagall

#28

2013-02-02 09:44

A legnagyobb probléma itt az, hogy a legtöbb vagyonőrnek fingja sincs erről a dologról! Állandóan megosztom ezt a petíciós oldalt a >Face oldalamon< és a >Személy- S Vagyonvédelmisek Oldala< Face lapon mindenki csak "lájkolja" de gőze nincs erről a dologról! Akkor fog csak pislogni amikor ki kell pengetnie a 12.000Ft-ot meg amikor megbuktatják és mégegyszer 12.000Ft... Akkor meg csak nyögdécsel kínjában. Nem a tippmixel vagy a nyerőautómatával kell foglalkozni és "lájkolni", hogy milyen pizzát egyek meg az pizzástól, hanem ezzel kellenel foglalkozni jelen esetben! Fel sem fogják a dolog súlyosságát!

Vendég

#29

2013-02-02 10:59

Nem értem ezt az új rendeletet.miért kellett hozni






Ez a rendelet az őrök lenyúlásáról szól .Amikor én vizsgáztam három hónapig napi 4-6 órában tanultuk ugyan ezt,a vizsgán ugyan ezek a szempontok voltak,tehát elméleti,gyakorlati,és szituációs,helyzeteket kellett megoldani tehát ebben nincsen semmi új ami alátámasztaná ezt a rendeletet.Az akkori bizonyítvány izos,és európai,tehát elfogadott volt európai szinten. A cégek folyamatosan képezték tovább havi 2 napban az embereiket,új jogszabályokból és önvédelemből stb.Úgy érzem ez megint az őrök lenyúlásáról szól.Nem elég,hogy fillérekért dolgoznak napi 12 órát átlagban,azaz több mint 300-350 órát havonta,és jó esetben megmarad nekik 70-90 ezer forintjuk természetesen mindezt vállalkozóként.Amennyiben jól számolom akkor ez körülbelül duplája a tőrvényes munkaidőnek ami átlagosan 170 óra havonta.De ez úgy látszik kevés a Kamarákat,cégeket vezető uraknak.







Vendég

#30

2013-02-02 11:08

Egyetértek a petíció tartalmával!

Vendég

#31

2013-02-02 11:43

Nagyon helyes hogy végre valaki mer szólni az érdekünkben. Érdekes lenne ha azt követelnék mindenkitől hogy a régen megszerzett szakmámból 55évesen vizsgázzak újra.Ne a vérünket szívják hanem adjanak munkát. Kérek minden kollégát csatlakozzon hozzánk.

Vendég

#32 Re:

2013-02-02 12:04

#3: Mintiri -

Na végre valaki észrevette.

 


Vendég

#33

2013-02-02 13:34

Igen szerintem se igazságos,semmi értelme ezeknek a tanfolyamoknak vagy képzésnek csak a pénzünk kell a kamara nem ér és ért semmit csak a tagdilyat szedték,ha meg nem fizettél nem tudtunk dolgozni.

Vendég

#34

2013-02-02 13:36

Szeretném tudni mi kéztette Pintér urat erre a rendelet meghozatalára. Ugyanis egy felhozó tanfolyam elvégzését még el tudnám képzelni, de azt,hogy vizsga nélkül nem dolgozhatunk 2014-től enyhén szólva vicces. A helyzet az,mi már rendelkezünk E.U-s azaz O K J-s vizsgával, vagy ha mégsem,azt jelenti ÁTVÁGTAK akkoriban.Nemtudok szabadulni a gondolattól talán megint pénzlehúzásról szól ez az ügy. A kamarai lobbi jól dolgozott,de azért őket is levizsgáztatnám 5 évente egyhavi fizetésük fejében.

Vendég

#35

2013-02-02 13:48

Teljesen egyetértek ezzel a peticióval.Inkább arra kéne odafigyelni,hogy a kamu,nem fizetö,éhbéréert dolgoztató cégeket megszüntessék,a vagyonörök anyagi juttatását szintre hozzák,hogy ne 300 órát kelljen dolgozni szar 100.e forintos fizetésért!Eltörölni a kamarát!!!
Teki

#36

2013-02-02 14:01

Hölgyeim, Uraim,megkérdezem mi lesz ha nem vizsgázunk le? Úgy Kb: 80000-en. Csak azértse? A kamarai semmittevők fogják teljesíteni a szerződésben foglalt feladatokat? Megnézném.Szorozzuk be a vizsgadíjat a létszámunkal. Nem rossz!

Vendég

#37

2013-02-02 14:07

Lassan már oda jutunk,hogy elveszik a szakmunkás bízonyitványunkat is.

Vendég

#38

2013-02-02 15:12

A jogi egyetemet végzőknek sem kell újra vizsgázni!

Vendég

#39

2013-02-02 17:08

En meg ezek mellett a sok nyugdijas katonatisztet es rendort is haza zavarnam, hogy eljen meg a 150000+-os nyugdijabol, ne a meg munkakotelestol vegye el a munkat.
Emerik

#40 ...lehúzás...

2013-02-02 17:23

...csak annyit, hogy bevonták a vagyonőrimet, miközbe rendesen-rendszeresen jártam dolgozni, mert elkésve fizettem be anno a kamara tagsági díjat...hangsúlyoznám : befizettem, csak késve...

...annyit mondott az ügyéntéző röviden, hogy "így jártam"...miközbe belőlünk élősködtek-nek, még az én helyzetem lehetetlenítik el...hát én kb ennyit kaptam a kamarától...

Vendég

#41

2013-02-02 17:29

azt akarják hogy tisztuljon meg a szakma. akkor szüntessék be a háromhetes tanfolyamokat ahol tényleg sok idiota megfordul. ingyenes továbbképzéseket kellene tartani egységesiteni a béreket stb ezekkel kellene foglalkozni a tisztelt kamarának pláne hogy nem kötelezö tagnak lenni

Vendég

#42

2013-02-02 18:13

én már nem keresek sokat hagyd meg nekem a fizetést ne vedd el.én sem veszem el mástól.51 vagyok...

Vendég

#43

2013-02-02 18:27

Közfeladatot ellátó személyek ha leszünk akkor majd vizsgáztathatnak! El kellene gondolkodni azon,hogy milyen "jogkörrel"rendelkezünk is, mikor intézkedni kell? Vagy a kamara elnöke nem tudja??
Ki fogytak a pénzből,valamiből élni kell nekik is de akkor dolgozzanak meg érte és ne igénytelen újságot küldözgessenek!


Vendég

#44

2013-02-02 19:12

Tisztelt Vagyonőr,biztonságiőr barátaim,kollégáim!
Sajnos amióta ebben az országban létezik olyan mint"vagyonőr,biztonságiőr", azaz körülbelül 1994 óta, egyszerűen elképesztően nevetséges béreket adnak a munkáltatók nekünk. Valójában már majdnem 18 éve van "létezésünk a munkaerőpiacon, de soha senki nem állt igazándiból "mellénk" akik képviselték volna az érdekeinket,például szakszervezet stb... A vagyonvédelmi kamara elnökség tagjait is mindíg csak a vagyonvédelmi cégek főnökei közül "választották" akik addig is eléggé szépen kerestek,élősködtek a vagyonőrökön. Az egész országban,kis hazánkban egyszerűen aljas módon kihasználták azon tényt,hogy nagy lett a munkanélküliség, és így "boldog,boldogtalant" alkalmaztak vagyonőrnek,biztonsági őrnek. A kamara most szívja a "fogát" mert elfogyott a pénze, hiszen már nem kötelező a tagnak lenni, és így nincs tagdij bevételük. Valószinünek tartom, hogy a kamara, és "tisztelt" vagyvédelmi cégek vezetői, igen csak jó haveri,baráti kapcsolatokat ápolnak a tisztelt belügyér Pintér úrral, és tőle származnak a 2012-ben "kreált" kötelezővé" tévő vagyonőri tanfolyam bevezetése, előirt törvények foganatositása. Mellékesen,de nem utolsó sorban a minap "hallottam" hogy a magyar kormány minisztereinek a legmagasabb a fizetése,az egész unióban, a Pintér belügyérről már nem is beszélve. Egyszer az öreg bölcs nagyapám mondta: .."fiam akinek nagyon sok van attól el kell venni..." Az én magán véleményem az, hogy itt ebben az országban soha nem is volt rendszerváltás, csak "köpönyeg forgatás", mert bizony még mindíg itt élősködnek közöttünk az átkos rendszer "rabszolgatartói" kizsákmányolói, lásd:..Pintér belügyér akinek talán még most is otthol van "letétbe" helyezve a párttag könyve. Most már tényleg itt van az ideje,hogy mi vagyonőrök, vegyük kezünkbe sorsunkat, meg kell alakitanunk a "Vagyonvédelmi Dolgozók Szakszervezetét", és követelnünk kéne, hogy a vagyonvédelmi cégek ne alkalmazzanak más alvállalkozó"kissebb"cégeket egy bizonyos vagyonvédelmi munka végzéshez. Követelnünk kéne, hogy a vagyonőri tanfolyamok, nem afféle"gyorstalpalók" lennének - ami ma már csupán egyhónapos tartamúak - hanem legalább min.6 hónaposak legyenek ezek a vagyonőri tanfolyamok.
Maradok,kollegális üdvözlettel: Demeter József Nagytarcsa 2013.február 02-án

Vendég

#45 Re:

2013-02-02 19:13

natoferi

#46

2013-02-02 20:13

Ez a válasz a kötelező SZVMSZK tagság megszüntetésére! A sok senkiházi seggnyalót valamiből el kell tartani! A Kamara semmit nem tett a tagokért, az érdekükben meg pláne nem!
natoferi

#47

2013-02-02 20:14

"Német Ferenc, a kamara elnöke szerint a cél a személy- és vagyonőri munka tekintélyének helyreállítása, megerősítése."
Mindez szép és jó lenne ha valóban ez lenne a célja, nem pedig pofátlan pénz lehúzás az amúgy is alul fizetett vagyonőröktől. Talán inkább azzal kellene foglalkozniuk, hogy bevezettessék a kötelező minimál órabért és kőkeményen betartassák ezt a munkaadókal! Ja, hogy a SZVMSZK vezetősége és megyei vezetőségek a munkáltatókból áll/állnak? Én kérek elnézést!

"Kevés elméletet, sok praktikus tudást akarunk átadni a vagyonőröknek, hogy a gyakorlatban magabiztosan és gyorsan felismerjék, mikor és hogyan kell intézkedniük, és képesek legyenek ezt jog- és szakszerűen elvégezni."
Kérdem én, milyen praktikus megoldásokat akarnak átadni sok évtizedekig a szakmában,a rendvédelem vagy honvédelem területén dolgozott embernek? Az egész szakmai részt ezekről a területekről vették át, és most úgy gondolják megtanítják a tanítókat!
Jogszerű intézkedés? Melyikre gondolnak? A törvények, jogszabályok hétről-hétre, hónapról-hónapra változnak, maguk a törvényhozók sincsenek tisztában azzal, hogy éppen hol tartanak, köszönhetően aktuális kormányunk ámokfutásának!
Végezetül pedig csak annyit jegyeznék meg, hogy egy adott szituációban a személy vagyonőr-nek van egy tized másodperce dönteni mit és hogyan alkalmaz, ellenben a szakmában sohasem dolgozó viszont döntéshozó személyeknek több év is a rendelkezésükre áll, hogy megmagyarázzák miért is nem volt jó az intézkedés!
natoferi

#48

2013-02-02 20:14

Még egy apróság: Ha olyan hathatós segítség, és érdekvédelem lett volna a Kamara, akkor a 80 ezres tagságból miért csak pár ezer fő vállalta továbbra is a tagságot? Szerintem önmagáért beszélő tények!

Vendég

#49

2013-02-02 20:29

én adok szivesen ha kapok európai fizetést a megbecsülésről már nem is szólok semmit.hajrááá

Vendég

#50

2013-02-02 20:30

igen és még szeretném kérdezni ki képvisel minket??????????????csak fizessünk és kész.