Ne szívd a vagyonőr vérét! Menj el dolgozni!


Vendég

#576 Re: Re: Tanuljatok tovább

2013-04-06 08:56

#575: Kisemizett vagyonőr - Re: Tanuljatok tovább

Figyelj már pici...az hogy a faszvakarásom megfizetik külföldön az ne legyen az én hibám...ugyan úgy szart sem csinálok mint eddig csak ezt megfizetik itt ugyan olyan alja munka mint otthon plusz még külföldi is vagyok ezt éreztetik velem elhiheted...amúgy hogy megkapjam ezt az állást annyi kellett hozzá hogy 10 osztrák munkavállaló ne fogadja el,csoró tróger magyar vagyok itt,de a mondandóm lényegét nem érted meg azért nincs pénz amit feljebb kifejtettem már több alkalommal is mert kurvára nem fog neked fizetni senki havi százezreket azért mert 12 órában kiadsz 6 db kulcsot,felveszel 3 telefont aez 12 órából effektiv 40 perc munka a maradék 11óra 20 percben gyurmázod a faszod..ha 18 éves gyakorlatod van ami 2 évvel több mint az enyém akkor vágod miről beszélsz..lassan a 40 felé elmész érettségire?az elmúlt 18 évben nem volt rá időd?lassan a 3.diplomád is megvédhetnéd....mert neked most jutott az eszedbe hogy éhendöglesz az se legyen az én hibám..lószart pucolni is elmentem volna mert megfizetik élhetőbbek a körülmények és ez kurvára nem a szakmáról szól...A lényeget értsd meg:azért mert nem csinálsz semmit csak jelen vagy,bank,üzlet porta,portán dolgozol valami...objektum védelem stb stb nem fogsz tudni megélni mert én sem szívesen adnék pénzt azért valakinek mert a tökeit vakargatja...értesz?ha pénzt akarsz hogy elfogadjank megbecsüljenek akkor dolgoznod kell a vagyonőri munka nem munka ,hanem faszrázás..az elmúlt 18 évben számold ki mennyit kerestél azzal mert elmentél szoliba és aludtál?:)jó barát milliós nagyságrend jön ki elhiheted....ezt azzal kerested hogy aludtál...egy gyári segédmunkás akaszt amit konkrétan tudok és írtam is 720 ft bruttó órabért ezért csicskázik ha szerencséje van 2.műszakban ha nincs akko r3.műszakban  8 órából 7 és felet...te aki alszol éjjel kapsz óránként a semmire puszira teszem azt 500 forintot reggel felkelsz kávézol elmész szarni jön a váltás elmész a másik melóhelyedre pihente fitten melózni pl épitkezésre kulizni..ezt gondol át...valaki nincs megfizetve...

Oberle Gábor

#577 Re: Re: Tanuljatok tovább

2013-04-06 09:49

#575: Kisemizett vagyonőr - Re: Tanuljatok tovább

Teljesen egyetértek! Ma a magyar ember azért dolgozik, hogy magának és a családjának tudjon enni adni és ki tudja fizetni a sárga csekkeket, amelyek kíméletlenül megérkeznek, ha tetszik, ha nem! Így vannak ezzel a vagyonőri munkából élő emberek is! Nekik nincs plusz 100000-es nyugdíjuk, meg nem mindenki tud bevállalni mellé fusikat, plusz munkákat, mert nem mindenkinek abból áll az élete, hogy felkel-dolgozik-lefekszik-felkel-dolgozik-lefekszik... és így tovább! Család, barátok, kikapcsolódás, stb. is van a világon! De korábban már leírtam, mi itt a legnagyobb probléma (a volt rendőri/BM-es vezetőkön kívül), idézet az #530-as hozzászólásomból:

"

1. A személy -és vagyonőr egy OKJ-s szakma, amit képzés és vizsga útján lehet(ett) elérni! Aki elvégezte és levizsgázott, az egy hivatalosan elismert szakmát kapott.
2. Nem mindegy, hogy továbbképzésről vagy újravizsgázásról van-e szó! A továbbképzést szerintem INGYENESEN kéne a tagjainak biztosítania a vagyonőri kamarának, hiszen (a jelenlegi fennállás szerint) anélkül már nem lehet (majd) dolgozni! Ez mindenképpen hátrányos megkülönböztetés, mert kizárja azokat, akiknek ez a szakmája, több éve/évtizede ebben a szakmában dolgoznak, de anyagi lehetőségük nem lévén, nem tudják kifizetni az oktatás és vizsgázás költségeit!
3. Újravizsgázni ("pótvizsgázni") BUKOTT TANULÓKNAK kell! Akinek több éves/évtizedes szakmai gyakorlata van a vagyonőrzésben, annak egy törvényalkotó hogyan határozhatja meg a munkáját, amikor a szóban forgó vagyonőr jobban ért hozzá, hiszen "nem ma jött le a falvédőről"!...
4. A "hajcihő"-t tulajdonképpen a vagyonőri törvény (2005. évi CXXXIII. tv., lásd itt: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0500133.TV) 6. § (1a) bekezdése váltotta ki, amely kimondja: "Az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről, valamint egyes törvényeknek az iskolakerülés elleni fellépést biztosító módosításáról szóló törvény szerinti személy- és vagyonőr a tevékenységét, abban az esetben kezdheti meg, ha az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről, valamint egyes törvényeknek az iskolakerülés elleni fellépést biztosító módosításáról szóló törvényben meghatározott alkalmazási feltételeknek eleget tesz."
Tehát elvileg (a logikából kiindulva), ha az adott vagyonőr nem végez rendészeti és/vagy iskolakerülés elleni fellépést biztosító feladatokat (ezek neve alapján a "portás" vagy "rendész" munkakörre lehet jellemző), akkor nem kéne vizsgáznia a törvényben előírtakból.
5. Egy korábban törvényesen és hivatalosan megszerzett tudást elvenni, azért, mert bizonyos munkakörökhöz szükséges, frissített tananyagból nem vizsgázol le, finoman szólva nem demokratikus dolog... Pedig ez történik, mert a jelenlegi állás szerint, ha nem vizsgázol le az "új tananyag"-ból, akkor 2014. január 1-től nem végezhetsz hivatalosan személy- és vagyonőri tevékenységet, addig, amíg le nem vizsgázol belőle! Vagyis ha "leszakad az ég is", neked akkor is kötelezően el kell végezned ezt az oktatást és vizsgát, különben ebben a szakmában munkanélküli leszel, tekintet nélkül arra, hogy hivatalos OKJ-s szakmád van róla és évek/évtizedek óta ebben a szakmában dolgozol, azaz szakmai gyakorlatod van benne!

Azt hiszem, a fentieket nehéz kimagyarázni!
"
Oberle Gábor

#578 Re: Re: Re: Tanuljatok tovább

2013-04-06 10:08

#576: - Re: Re: Tanuljatok tovább

Édes barátom, neked jó kapcsolataid lehettek, hogy 16 év alatt (te írod, hogy a kolléga 18 événél kettővel kevesebb gyakorlatod van) ilyen "f.szrázó" helyeken dolgoztál! Mesélhetnének sokan neked, hogy a nem "f.szrázó" helyeken mik folynak!
Ott aztán megizzadna a te tököd is! Nekem "csak" 14 éves gyakorlatom van (bizonyíthatóan!), és én is tudok "egy-két" dolgot a szakmáról és a háttérről, elhiheted!... "kurvára nem fog neked fizetni senki havi százezreket azért mert 12  órában kiadsz 6 db kulcsot,felveszel 3 telefont" - Pedig annál többet is fizetnek a megbízók, csak nem a dolgozó vagyonőrnek, hanem a fővállalkozónak, aki (törvény van már ellene, de a mai napig így van!) kiadja a munkát 4-5 alvállalkozónak, és a végén a ténylegesen dolgozó vagyonőrökhöz a töredéke jut a megbízó által juttatott pénznek! Ráadásul a megbízó magasról lesz.rja, hogy mi történik az általa kifizetett pénzzel, ez is itt a nagy baj! Törvényileg pedig megtehetné, hogy leellenőrzi, hogy a szerződés szerinti foglalkoztatás történik! De sz.rik rá, mert lelkiismeretlen pénzember mindegyik, dollárjelek forognak a szemükben, mint a rajzfilmbeli Dagobert bácsinak!...
A gyári segédmunkást meg már ne hasonlítsuk össze az őrzési munkával, amely manapság egyenlő a mindennapos életveszéllyel! És itt nem a te 16 évnyi "f.szverő" munkáidra gondolok elsősorban!...

geca

#579

2013-04-06 13:36

mindenki el mehet a kurva annyába aki eggyet ért a kamarával le is szophat üdv kisgeci
Kisemizett vagyonőr

#580 Re: Re: Re: Tanuljatok tovább

2013-04-06 13:42

#576: - Re: Re: Tanuljatok tovább

nyiván a vagyonőri munka nem termelő munka tehát ezért nem fizet csak éhbért de nem figyeltél baba azért most tanulok mert eddig NEM VOLT RÁ PÉNZEM. Mióta is dolgozol kint? na nagyon sajnállak a 8.60-as órabéreddel de gyere haza és itt dolgozz azé aszaré húgyé amiért mi itthon na akkor osztd az észt hogy ki hogy mit csinál és mért nem fizetnek. megjegyzem amiket leírtál nem sok helyen életszerűek de nálad úgytűnik ez a meló. Hidd el nagyon sajnálunk hogy enyire nem becsülnek meg. Sajnos mindíg azok osszák az észt akiket felvet lé de nem is ez a baj hanem hogy azoknak osszák akiket pont az ilyen emberek zsákmányolják ki. Lényeg ez meddő vita szerinetm abszolút nem értjük egymást szal jobb ha be is fejezzük.


Vendég

#581

2013-04-06 14:15

"számold ki mennyit kerestél azzal mert elmentél szoliba és aludtál?:)" Van még ilyen valahol?
Mai napilapból: http://postimg.org/image/ek0hzz77l/

Akkor most hogy is van ez?
ennyi agyhalottat

#582 Re: Re: Re: Tanuljatok tovább

2013-04-06 16:34

#576: - Re: Re: Tanuljatok tovább

jól látod a dolgokat


Vendég

#583 Re: Re: Re: Tanuljatok tovább

2013-04-06 17:14

#576: - Re: Re: Tanuljatok tovább

oké! a telephelyen én is ezt csinálom,na de vannak akik boltot őriznek!!!!! ott tényleg végig állod az egész napod,mert kajálni alig tudsz elmenni meg ha cigizni is kimész......hát nem nagyon szeretik!!!(DM,Rossmann) banki őr 450.- meg felelősség


Vendég

#584

2013-04-06 18:38

Se dolgozni, se tanulni? Oszt akkor mire várnátok a magas órabéreket? Hmmm?

Vendég

#585 Re: Re: Re: Re: Tanuljatok tovább

2013-04-06 18:49

#583: - Re: Re: Re: Tanuljatok tovább

Igen? a telephelyen te se tudod, hogy mit csinálj kínodban, unalmadban? És ezek után még nem szégyelltek panaszkodni, hogy alacsonyak az órabérek? Menjetek rakodónak a tescoba vagy takarítónak, rögtön nem unatkoznátok


Vendég

#586

2013-04-06 18:55

Nemhogy pénzeszsákot, de még egy szemeteszsákot se bíznék rátok, tisztelet a kivételnek.
Kisemizett vagyonőr

#587 Re: Re: Re: Re: Re: Tanuljatok tovább

2013-04-06 19:32

#585: - Re: Re: Re: Re: Tanuljatok tovább

kíváncsi lennék hogy az utolsó pár hozzászóló mit is csinál a munkahelyén. Az egész ország ugyanígy rohad mindenki csak tömi a zsebét és lóg a melóból (ban) szal nem gondolom hogy pont az őröket kéne fikázni. persze ha a boltban kizsebel a büdösbőrű cigány akkor tudtok lihegni az őrök után mi? Ez olyan mint mikor lehordják a zsarukat mindennek de ha kirabolják, megverik, ellopnak valamit akkor minjárt rendőrt kiáltanak. Piszkos egy banda vagytok ti becsületes kemény munkából élők PFFFFF.

Kisemizett vagyonőr

#588

2013-04-06 19:33

TISZTELET a kivételnek

Vendég

#589

2013-04-06 19:35

Észnél lenni bakterok. Gyamítom, hogy a másik oldal is idetalált?

Vendég

#590

2013-04-06 19:49

Majd hüle leszek nem henyélni mikor a negyed részét se kapom meg annak amit a megbízó kifizet!

Vendég

#591 Re:

2013-04-07 02:02

#590: -

Büszke lehet rád a többi biztonsági őr. Henyéljél, de akkor ne sírjon a szád a 300 forintos órabér miatt. Ilyen hozzáállással vágnálak ki, mint a macskát sza.ni.


Vendég

#592 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tanuljatok tovább

2013-04-07 02:06

#587: Kisemizett vagyonőr - Re: Re: Re: Re: Re: Tanuljatok tovább

itt saját magatok leírjátok hogy henyéltek. lásd az alattad levő kollegád írását. Büdös a munka? Büdös a tanulás? De a magas fizetés az jó lenne mi?


Vendég

#593

2013-04-07 03:32

Igaza van a henyélő hozzászólónak teljes mértékben. Miért szakadjon meg mikor alig kap valamit abból amiért ő dolgozik? Amúgy meg annyira lustálkodós helyek már nincsenek!! Járőrellenőrző rendszer még telepen is....
vagyonör

#594

2013-04-07 04:36

provokál minket a másik oldal -vegyétek már észre!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-07 05:19


Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-07 05:21



Vendég

#597 Re:

2013-04-07 05:24

#593: -

az ilyen hozzászólásokkal a  többi biztonsági őrt alázzátok meg, azokat akik veletek ellentétben tisztességesen dolgoznak. Szégyenei vagytok a szakmának. annyit is értek, mint az órabéretek, nem többet. És még az ilyenek vannak felháborodva?


Vendég

#598 Re:

2013-04-07 07:01

#594: vagyonör -

Milyen másik oldalról beszélsz te tt? Jó, hogy nem a túlvilág.


Vendég

#599

2013-04-07 07:12

Igen itt van a másik fél is! A munka közbeni pihenésről, hát ha megcsinálja az őr a dolgát nyugodtan pihenjen, aludjon! Úgy 300órákat nem lehet dolgozni, hogy folyamatosan talpon legyen az ember és ezt tudják a főnökeink is de inkább elnézik minthogy embertkelljen még felvenni! Vagy nincs se kölyke se verebe se udvara, hazamegy a távhős lakásba! Dolgoztam multi cégnél anyagmozgatóként. A csomagolóanyagokon aludtunk mikor nem volt munka. Ott az őrök figyeltek, szóltak mikor főnök jött...
Genya

#600 Re: Re:

2013-04-07 08:39

#597: - Re:

IrÍgyketsz?Aluddj te is a munkahelyeden. Ki akad ályoz meg ebben?