Ne szívd a vagyonőr vérét! Menj el dolgozni!

kiscsillag

#376

2013-03-01 16:20

igazatok van a vagyonőrrel bármit megtehetnek obiba dolgoztam akit a testőr véd 440forintos órabérben amikor megkaptam a fizupapiromat egy kamucég volt rajta munkakölcsönzés egy fürész üzemben felháboritó az obiban az őrök kosárt szednek kinti bevásárlókocsikat tologatnak a helyükre vizesballonokat vitetnek a konyhára csicskáztatják az őröket ha nem tetszik a pofád valamelyk osztályvezető faszkalapnak ki vagy rugva ilyenkor hol van a gyökér kamara és társai nav munkaügy hányni tudnék ettől az országtól

Vendég

#377 Re: Re:

2013-03-01 16:57

#374: Berta - Re:

Berta! Mégis szerinted ki állna ki a jogainkért, mellettünk ha mi sem tudunk???????????

Vikus

#378 MT

2013-03-01 18:56

Én mondjuk sokkal inkább sérelmezem,hogy a munkáltatók lábbal tipornak a Munka Törvénykönyvén....nekem ez jobban fáj mint az oktatás....
Az is fáj,de az kevésbé.....
törpe

#379

2013-03-01 20:56

üzenem a bm es köcsögöknek bassza meg a kurvaannyukat pintérrel eggyüt és ne az emberek vérét szivja fuj hánynom kell ettől a korrupt rendszertől
Szentirmai Zoli

#380 Olvassátok Bertha Szilvia országgyűlési képviselő közleményét:

2013-03-01 21:26

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője által jegyzett közleménye.
A képzés költségét, 11 595 forintot és természetesen az utazást is az őrök fizetik maguknak az esetenként 300 forintos órabérükből. Az egy hetes távollétet a kormány nem kompenzálja, sem az őröknek kieső bért, sem a munkáltatóknak a kieső dolgozók miatt keletkező költségeket.
A képviselő asszony hangsúlyozza: a Jobbik szerint azoknak kellene állnia az újraképzés költségeit, akik felelősek azért, hogy ilyen minőségű oktatásban és vizsgáztatásban részesültek az őrök. Felelősek a képző cégek csakúgy, mint a mindenkori kormányok, amiért ilyen minőségű oktatást és vizsgáztatást is államilag elismertek és tevékenység végzéséhez elegendőnek minősítettek. Felelős a szakmai kamara is, amelynek legfőbb feladata a szakma színvonala feletti őrködés lenne, ám egészen idáig nem tűnt fel a szervezet vezetésének a vagyonőr szakmában uralkodó állapotok, csak most, mikor a képzés kizárólagos jogát a kormány neki ítélte.
A Jobbik elutasítja a kormány álságos politikáját, amellyel ugyan megszüntette a tagdíjköteles kötelező kamarai tagságot, ám egyben olyan kizárólagos jogosítványokkal ruházta fel a szervezetet, melynek révén az eddigi tagdíj többszörösét szedi be a vagyonőröktől, mindezt törvénnyel garantálva.
A közlemény kitér arra is, hogy a kormány napokban megjelent azon magyarázatát is érthetetlennek tartja a Jobbik, mely szerint a közrend és közbiztonság erősítését célzó intézkedéscsomag részeként írják elő ezt a képzést, mert a vagyonőröket „rendészeti feladatokat ellátó személynek” tekintik. Valójában az őrök nem rendészeti feladatokat látnak el, és nem a közrendet, hanem a megbízó magánbiztonságát vigyázzák, vállalkozási keretek közt. Amennyiben Pintér Sándor a közrend védelmébe a magánbiztonságot és magánvagyont védő személy és vagyonőröket is be kívánja vonni, úgy durván szembe megy azzal a folyamatosan hangoztatott kormányzati elvvel, miszerint a közrend és a közbiztonság, és ennek biztosításáért az erőszak alkalmazása, kizárólagos állami monopólium!
Továbbra is kérdés tehát, hogy mi a céljuk ezzel a kötelező képzéssel – amire elmenni sem szükséges, elég csak a vizsgára, ez már megkérdőjelezi a képzés színvonalát –, és miért hárítják az őrökre az összes költséget. Azokra az emberekre tesznek újabb anyagi terheket, akik helyzetének javításáért a kormány semmit nem tett az elmúlt közel három évben.
A fenti kérdéseket részletesen magyarázva a belügyminiszterhez benyújtott írásbeli kérdésünkben is feltesszük, és mintegy 130-160 ezer ember és családjuk várja a választ - zárul Bertha Szilvia közleménye.

http://alfahir.hu/a_felelosok_viseljek_a_vagyonorok_kotelezo_ujrakepzesenek_koltsegeit-20130204
olvasó

#381 Fontos olvassátok ti is el !!!!!!!

2013-03-01 22:13

Személy- S Vagyonvédelmisek Oldala
FÓRUM A KÖTELEZŐ VAGYONŐRKÉPZÉSRŐL: http://securinfo.hu/esemenyek/konferencia/945-maganbiztonsagi-forum.html

ha úgy alakul ,elkel menni ,Április 9 -én most ott lesz a lehetőség Hajrá
csiga biga

#382

2013-03-01 23:40

tisztelt nav mi van azokkal a cégekkel lásd rocco sec bitto sec testör sec és társai akik kikerülik az adófizetést embereket 6 órában vagy még ugy sem jelentik be az emberek százai vannak kitéve a kisfőnökük kénye kedvére le telik a 3 hónap és mehetsz miért nem intézkednek vagy talán lusták de a pénzünk az kell tetves banda semmire kellők társasága tehetnek egy szivességet
olvasó

#383 Fóntos !!!

2013-03-02 00:15

Felhívás a vagyonőrök részére!

Nádas Mihály a VSZSZ Elnöke, és Sipos Endre az MDDSZ Elnöke felhívást intézett a magyar személy- és vagyonőrökhöz, melyben felkérte a szakszervezet tagjait, szimpatizánsait, hogy az április 09.-én Budapesten megszervezésre kerülő demonstrációra minél nagyobb számban jöjjenek el! A rendezvényen a résztvevők a jobb jövőért és a stabil munkahelyekért, magasabb bérekért fognak demonstrálni.

Vendég

#384

2013-03-02 08:58

úgy legyen!menjünk el minél többen,hogy már ennyire felkaptuk a témát!!!!

Vendég

#385

2013-03-02 09:21

Azért tévedésbe ne legyünk a kötelezö kamaratagságot nem az állam törölte el hanem az unio. Ezek a tetvek biztosan nem törölték volna el ezt a bevételforást. És hol van ijekor a munkaügy és a nav, korupt geci az egész rendszer.
guns

#386

2013-03-02 09:25

Nagy marhák leszünk ha ezt az egészet lenyeljük az biztos.
pepe

#387

2013-03-02 14:51

P pintér és tábornok társainak kell egy kis pénz!!!
róka

#388

2013-03-02 16:23

ez a szarfaszupintér rá semmijen szabály nem vonatkozik mint a kollégáira ez a szarfaszu gyökér azt csinál amit akar bezzeg az olajos ügyeiről elfeletkeztek szégyen ilyen ember irányitja a bm et a nni t szétbaszta most mi jövünk
Kamarai dolgozó

#389 Emberi jogok

2013-03-02 16:45

Tisztelt Emberi Jogok Képviselője!

Én az „ellenfélhez” tartozom, a te kategorizálásod szerint. Kamarai dolgozó vagyok. A petícióhoz annyit szeretnék hozzászólni, hogy ha már az emberi jogok képviselőjének tartod magad, akkor illene tiszteletben is tartani azokat a jogokat.

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 12. cikke szerint:
„Senkinek magánéletébe, családi ügyeibe, lakóhelye megválasztásába vagy levelezésébe nem szabad önkényesen beavatkozni, sem pedig becsületében vagy jó hírnevében megsérteni.”
Magyarország Alaptörvénye, VI. cikk:
„(1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy magán- és családi életét, otthonát, kapcsolattartását és jó hírnevét tiszteletben tartsák.”
Neked jogod van elmondani a véleményedet, jogod van petíciót benyújtani, de nincs jogod engem a nyilvánosság előtt vérszívónak nevezni. Dolgozom, végzem a munkámat, fogalmad sincs arról, hogy hogyan és mennyi fizetésért. Ember vagyok, jogom van a jó hírnévhez, amit te és jónéhány kommentelő durván megsértettetek.
vendi

#390

2013-03-02 18:57

A pékek, villanyszerelők, de a vezetői engedéllyel rendelkezőknek is érdekes lehet, mivel most már lesz precedens, amire hivatkozhatva őket is kötelezhetik, hogy 5 évente újra szerezzék meg a szakképzettségüket!

Fidesz kormány van, de a vagyonőrök hiába várják, hogy a volt rendőrökből és titkosszolgálatosokból alakult vagyonőrmaffia szarvát letörjék...

Nem sikerült még megvívni a szabadságharcunkat!

Egy 2005-ös törvénnyel, amely egyébként Uniós jogszabályt sértett, törvénytelenül kényszerítettek a több mint százezer vagyonőr munkavállalót (és nem csak a vállalkozókat!), hogy évi 6000Ft körüli összeget fizessenek tagsági díjként annak a kamarának , amely, megakadályozta a fizetésemeléseiket (többször is lelepleződtek)!

Az akkoriban is csak néhány főt számláló szakszervezet feljelentése nyomán, az Európai Bíróság 2010-ben busás bírságot szabott ki hazánkra , így kénytelenek voltak eltörölni a kisemberek kirablását. Persze, az is sajátságosan sikerült.

A Felkai László (Fidesz) államtitkár szavai:

„Kamarában lévő egzisztenciákat nem lehet egyik napról a másikra megszüntetni, időt kell hagyni az átállásra. „

Ezért csak egy év késéssel, 2012. január 01-től szüntették meg a munkavállalók kötelező kamarai tagságát.

Így érvényesül 30 ember érdeke és inkább rabolnak ki 130 000 szerencsétlen kisembert! Köszönjük Fidesz! Érdekes, amikor kisembereket elbocsátanak, az ő egzisztenciájuk, senkit nem érdekel! Persze ne gondoljunk ismét korrupcióra...

Így sokan már ekkor csalódtak, hiszen voltak, akik hittek benne, hogy majd a Fidesz, kötelezi a törvénytelenül kikényszerített pénzek visszafizetését, e helyett összejátszottak a kamarásokkal...

Aztán várták, hogy a Fidesz felszámolja ebben a maffiavilágban a munkavállalók teljes jogfosztását, hogy legyen végre fizetett szabadság, betegállomány, pihenőidő, és egyebek, de a munkavállalók helyzetének javítása azóta is várat magára!

És most itt a Fidesz hívőknek az újabb pofon! Sikerült, a kamarai maffia kitalálta, hogyan lehet pótolni a tagsági bevételeket, és folytatni a szabadrablást!

Továbbképzés címen, tulajdonképpen újra le kell rakni a szakmát, hiszen 48 óra alatt elvégezhető a vagyonőrtanfolyam is (6 hét, heti 8 óra), utána lehet nézni! Ráadásul a frissen képzettek, a jelenleg iskolapadban ülők sem maradnak ki, a tavaly decemberben hozott úgynevezett 120-as törvény (lehúzás) szerint!

Az eredeti tervekkel ellentétben a nagy felháborodás miatt, 24000 Ft-ról csökkentették a tanfolyam árát és az 5000 Ft-os vizsgadíjat a felére! Köszönjük Fidesz a nagylelkűséget! És ezt 5 éveként akarják eljátszani! Míg az eredeti tervekben kéthetes bentlakásos képzésről vizionáltak, ezt is „csak” 40 órás tanfolyamra redukálták.

A Kamara szerint az összesen 40 órás kötelező oktatás célja, a biztonsági őrök tudásának felfrissítése, az ismeretek bővítése abban a kontextusban, hogy a biztonsági őr mintegy képes legyen definiálni önmagát a közrendvédemi “infrastruktúrában” és hierarchiában .

Ez azért is értelmezhetetlen, mivel a vagyonőrök jogállása semmit nem változott, a megbízók továbbra is a magánjogi szerződések alapján, a saját jogukat engedik át a vagyonvédelmet végzőknek, közrendvédemi infrastruktúrába nem tartoznak bele!

Ezekből is lehet látni, nem továbbképzésről szól ez a történet, hanem lehúzásról!

A munkáltatók eddig se arról voltak híresek, hogy ebben az ágazatban költségeket vállaltak volna magukra. Ebben az esetben is, előre lehet borítékolni, hogy a munkavállalók fognak fizetni! A munkanélkülieknél még jelentősebb ez a teher, sokaknak nem lesz rá pénzük, így dobhatják ki a szakképzettségüket! Egy átlag vagyonőr 300 órát dolgozik havonta, legtöbbjüket kényszerítik erre! Ha valaki ismeri ezt az ágazatot, tudhatja, hogy nincs realitása annak, hogy fizetett munkaidőben történjen a „képzés”, így vagy kiesik még 40 óra bér is, vagy az alvás. De minek is bér és alvás az embereknek, ügye Orbán?

Majd 200 000 ember rendelkezik vagyonőr bizonyítvánnyal, ha a családtagokat is hozzászámoljuk, a nyugdíjasok létszámát ugyan nem érik el, de nem elhanyagolható tömeg!

Sokan abban a tévhitben fogadják el az újabb kirablásunkat, hogy ez majd megtisztítja a szakmát! Ez teljesen megalapozatlan, egy hatalmas tévedés! Ne higgyetek a kamarás tolvajoknak! Azok akiknek nem kellene a szakmában dolgozni, elsőnek fogják letenni a "továbbképzést"!

Egy vagyonőr...
Írjátok alá a petíciót és osszátok meg ezt az írást is!
Vendetta!

#391 Re: Emberi jogok

2013-03-02 19:03

#389: Kamarai dolgozó - Emberi jogok

Amikor ennek a rendszernek vége lesz, el lesztek számoltatva, ne örüljetek4 Már csak órák vannak hátra!

kakaska

#392

2013-03-02 20:21

tisztelt kamarai dolgozó látom hogy felháborodtál és ti vagytok kiakadva a 14 év alatt semmit se csináltatok csak ment a kes és letudva nektek az lenne a dolgotok hogy kiáljatok mellettünk de semmi nem csodálkozom hogy igy beszélnek veletek ugy tudom már megszüntetek akkor kinek dolgozol jön jövőre a választás kell a della választásra de alig várom hogy ez a diktatura megszünjön

Vendég

#393

2013-03-02 23:34

Ránk kényszerített értelmetlen rablás!
Kisemizett vagyonőr

#394 Re: Fóntos !!!

2013-03-03 08:03

#383: olvasó - Fóntos !!!

Na ez már valami legalább van egy időpont haladunk csak osszátok és hívjatok minél több embert


Vendég

#395 Re: Fóntos !!!

2013-03-03 09:35


Vendég

#396

2013-03-03 15:02

Remélem sikeres lessz.

Vendég

#397 Fokker

2013-03-03 15:03

remélem sikeres lessz.
kockás

#398

2013-03-03 17:17

pusztuljon a kamara pusztuljon a kormány fuj fuj
guns

#399

2013-03-04 10:07

Tisztelt kamarai dolgozó légyszives magyarázd el hogy mit dolgoztok mert mi egyszerű emberek ezt el sem tudjuk képzelni. Majd kiváncsi lennék ha 24-48 ba dolgoznál szabadság és betegszabadság nélkül, akkor is ilyen nagy szád lenne. Enyit a jogszabájokrol amit anyira emlegetsz.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-03-04 10:08