Kérem folytassák az InuYasha leadását, mely évek óta szünetel!

Eszter
A petíció szerzője

#76

2012-01-28 19:37

Nincs semmi komoly baj Angel, nyugi! Nem haragszom, csak szóltam! Általában akkor haragszom meg, ha valaki túl durva, vagy ha az 1. és 2. alkalom után nem érti meg, vagy nem akarja megérteni, vagy pedig nem áll le az adott nem túl ide/odaillő dologgal. Nem igazán értem, hogy miféle jó megállapodásokra gondolsz. Ha erre a petícióra gondolsz, ez életem legelső petíciója. Eleinte gondban voltam kissé mi lenne a lényege és hosszabb lett volna, de végül igyekeztem lényegre törőbben rövidebbre megírni. Főleg mivel hallottam, hogy a legtöbben nem szeretik, nem olvassák el végig a hosszabb petíciókat. Bár ha valakit valami igazán érdekel, az elolvashatná a hosszától függetlenül is! Tehát továbbra is kérlek, ne reklámozz és ne másokat kérj petíció létrehozására, hanem te magad tegyél érte, hozz létre egyet, ahogy én is itt tettem az Inu magyar folytatásával kapcsolatban! Sok sikert!
Zsolti-kun

#77

2012-01-28 22:57

Én annyit tudok mondani a Vadmacska kommandó folytatásáról, hogy nem lehet folytatni pont azt a verziót, ami volt nálunk. Ugyanis az amerikai változat forgalmazója Japánból nem kapta meg a többi részt. (A japánok a túl sok változtatás miatt konkrétan nem akarták odaadni.) Az amerikai forgalmazási jogok lejártak, így az egész sorozatot meg lehetne venni a japánoktól, de akkor új szinkront kéne készíttetni, és ez már nem egyszerű.

Angel99

#78 Re:

2012-01-29 11:04

#76: Eszter -  

 megpróbálom és kösszy a biztatást !

Angel99

#79 Re:

2012-01-29 11:05

#77: Zsolti-kun -  

 köszy neked is

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-01-31 18:43



Vendég

#81 Ginta500

2012-01-31 20:57

Nagyon meglepődtem hogy ennyien szeretik az InuYashat,azthittem hogy alig ismerik ezek szerint tévettem.Én réggebben néztem,de végül abbahagytam mert nem adták tovább,aztán néhány héttel eszembe jutott nem is tudom hogy és elkeztem újra nézni a részeket és mikor a 113.részhez értem elötte olvastam valahol hogy 114.résztől márcsak feliratos az anime.Na akkor annyira kiborultam hogy őszintén sírtam szó szerint!Aztán megtudtam hogy Final Act is van vagyis a folytatás aztán egy kicsit örültem mert szerintem elég hülyén lett vége (167).Végül hallottam valahol hogy film is van belőle!Az Anime zonán megnéztem az első kettőt aztán a harmadikat,de nem tudom megnézni a végét nem értem!Bocsánat hogy én ezt elmeséltem,de muszáj volt mert aligvan sőt nincs is olyan akivel az Inuyasháról beszélhetek mégegyszer bocsi
Eszter
A petíció szerzője

#82

2012-01-31 21:17

Hát pedig többen szeretik és ismerik mint hiszed. Tévedsz, nem csak feliratosan van a 114. résztől, hanem angol szinkronnal is (tudtommal évek óta, bár ezt nem tudom biztosan, hogy mióta). Tehát javaslom, hogy töltsd le onnan angol szinkronnal, ha gondolod. Felirattal én se nagyon bírom, de nem csak az Inut, hanem semmi mást se. A Final Act van angolul is, igaz nem olyan jó minőségű, de a semminél sokkal jobb. Néhány oldalon ugyanazt a forrást megosztották belőle. Azért mert a 6. évad után évekkel később folytatták a Final Act-al, nem jelenti azt, hogy ott vége. Sose volt ott vége, csak késett a folytatás (tudtommal részben a manga miatt és pénzügyi okok miatt is)! Főleg ha valaki ismeri a mangáját, ami az animéjének a forrása, az tudta, tudja hogy nincs ott vége. Ennél nagyon hasonlít a manga és az anime változat egymáshoz. Mindegyikben vannak plusz dolgok is, van ami mangában plusz egész jó és nagyon tetszik, van ami meg az animében plusz jó. :-) Én néhány hónapja letöltöttem és elolvastam magyarul a mangáját. Az egészet végig nem 1, hanem 2-3 személy fordította. Sajnos van benne jó néhány helyen furcsa, vicces, megdöbbentő, nem túl odaillő fordítás, vannak hibák, elírások, nagyritkán felcserélt szövegrészek is, meg nem helyén való szövegek pozícióban a buborékokon belül, többféle furcsa betűstílus és betűméret. Elkezdtem az elejétől újrafordítani magyarra az egészet néhány hete ezek miatt az okok miatt. Némelyik párbeszédet úgy hagyok, némelyiket nem, némelyiket pedig részben egyénileg és az anime alapján fordítok és minden szövegrészt átírok, hogy egyféle betűtípus, betűméret legyen mindenhol, meg hogy a pozíciók is stimmeljenek. Ezeken kívül online angol nyelvű manga változata segítségével is fordítom a legtöbb részét, de nem mindig, főleg akkor, ha a javítást, átfordítást épp ott bizonytalannak látom. Volt már ilyen az eddigi átfordításból és jó, hogy angolul is megnéztem, megnézem. Meg néhol van benne elírás is, meg kis reklám alul, vagy felül, amit törlök és jó néhány helyen megmaradtak angol részletek, kifejezések benne, amiket idővel szintén átírok. Tudom nem kis dolog, hisz sok fejezetből áll, de ha kitartok és szeretem, akkor végig tudom csinálni. Nem baj, hogy elmesélted.


Vendég

#83

2012-01-31 22:23

Kérem folytassák az InuYashát.Nagyon szeretem.
Zsolti-kun

#84

2012-02-01 16:19

Igazából 167 résszel be volt fejezve. Azért olyan "érdekes" a 167. rész vége. Az történt, hogy az animekészítők pont egy fordulópontnál teljesen utolérték a mangát, és az egyre csökkenő nézettség miatt befejezték az animét. A manga végetérésével a rajongók nagyon szerették volna animében is látni a végkifejletet, így "kissé öccsecsapva" elkészült a Final Act.

Eszter
A petíció szerzője

#85

2012-02-01 18:25

Igen Zsolti tudom, erről én is olvastam korábban, hogy az anime változatának készítői eredetileg úgy tervezték, hogy a 167. részig csinálják meg. Szerintem azt gondolták, hogy az ott jó kis lezárás. Ez részben igaz, ám részben valóban nem volt ott vége soha. Aztán a manga tovább lett és főleg a rajongók kedvéért csinálták tovább, igaz kissé összetömörítve és ezzel egyben lerövidítve. Bőven kijöhetett volna 8 évadnyi (tehát kétszer 26 rész még a 167. rész után), dehát úgy látszik, hogy le akarták rövidíteni, ez van. Bár talán az is lehet az oka esetleg, hogy nem volt elég pénzük hosszabbra nyújtani, bár ezt nem tudhatom biztosan. Persze így is jó lett a maga módján.


Vendég

#86

2012-02-02 19:24

legyen folyatás inuyashának :)
DjChriss

#87 neszenekedpete@gmail.com

2012-02-02 19:24

legyen folytatás inuyashának
Kagome

#88 -.-ˇˇ

2012-02-05 22:08

Én nem írom alá, már elnézést de semmi értelme sincs ugyse figyel erre senki híába nyervogtok. Meg hozzá tegyem lehet nem mindegyik szinkron szinésznek lenne kedve már ehhez és szerintem idegesítő lenne pl ha InuYashának más lenne a szinkronja nem,de?
Eszter
A petíció szerzője

#89

2012-02-05 22:39

Ha nem írod alá Kagome, akkor nincs értelme, hogy ideírj, pláne ha még kifejezetten ellene is vagy! Senki nem nyervog, csak mert beszélünk róla,...! Ha számodra nincs értelme, akkor menj el, ne törődj ezzel, ennek sincs értelme, hogy leszólós stílusban ideírtál! Nem tudhatod, hogy még kiket és hány embert érdekelne az aláírókon kívül, nem mindenki tud erről a petícióról, nem lehet csak úgy hipp-hopp, itt-ott többek számára tudomásul hozni, csak reklámozással itt-ott (időnként reklámozom 1-2 olyan weboldalon, ahol legalább egy kicsit odaillik ez a téma)! Nem igaz, hogy senki nem figyel erre, ráadásul akkor nem lenne már több mint 170 aláírás, senki nem kényszerítette őket! Ilyen hozzáállással mint a tiéd hát persze, hogy nehezebb, vagy nem lehet elérni a kitűzött célt,...! Így akár a petíciók nagy része mehetne a kukába,...! Ám kitartással, akarattal és reklámozással nagyobb eséllyel el lehet érni! De ettől függetlenül is valóra válhat olykor! Amúgy is a 7. évad (Final Act) biztosabban van tervbe véve mint az 5 és 6. évadok rég leszinkronizált folytatása (hála az RTL Klubnak, akik porfogónak használják évek óta), hogy majd az Animax magyarul leadja, még akkor is, ha még várni kell rá! Azért remélem idővel az egyik csatornán folytatják az 5. és 6. évadokat is! Azt se te, se más nem tudhatja pontosan, hogy mikor melyik szinkronszínésznek lenne-e kedve hozzá! Ráadásul nem csak kedvtől, hanem pénztől is függ! Igaz, hogy nincs garancia mindegyik korábbi szinkronhangra, de ez nem akkora lényeg, főleg a mellékszereplőknél! De még hogyha nem ugyanazok, vagy hasonlóak akár a főszereplőké, akár a mellékszereplőké, az sem baj, de ha különböző, az már valóban kissé bosszantó, de biztos meg lehetne szokni és a semminél azért az is több, meg jobb! InuYasha hangja a 7. évadban angolul is más már az első 6 évadjához képest, mégse tragédia, aki többször nézi, látta és viszonyít, az meg tudja szokni! Bár az aláírásoddal legalább segíthetted volna, segíthetnéd azokat, akik ebben reménykednek és szeretnék! Na de te tudod, a te döntésed, ám akkor se kéne ilyen pesszimista módon leszólni, pláne ha nem is érdekel,...!

Crazza

#90

2012-02-06 20:34

Na ne ebből elegem van , mindenki csak vitázik , meg ilyenek (bármit is mondtok ez így van) másként valaki így gondolja vlki úgy ezért vagyunk különbözőek is (Milyeen uncsi lenne az élet , ha nem így lenne) de ez már túlzás , hogy mindig de ez így nem jó , de ez amuyg ... belefáradtam (Toom én is nyervogtam pár sort) de ez már fáj olvasni ....
Kagome

#91 Kagome

2012-02-06 20:43

Én ugyan nem mondtam szerintem semmit olyan stílusban ahogyan te ejtetted, az angol szinkron hang engem nem feletébb érdekel és hogy hozzá tegyem én mindíg is japán szinkronnal néztem az InuYashát
Egy látogató

#92 Egy látogató

2012-02-06 22:01

Nem tudom mennyire baj nektek ez a egész, de szerintem nagyon is jó ötlet ez a összetartás! Az már teljesen mindegy, ki hogyan nézi meg a kedvenc Inuyasha animét. Kagome: Tudtommal nem írtad alá a petíciót, akkor minek komment? Már ne haragudj, ha téged ennyire nem érdekel a dolog, akkor minek írtál ide? Mellesleg, ki az aki kíváncsi a te véleményedre? Ez a petíció nem azért jött létre hogy ki melyik nyelven szereti nézni az Inuyashát, hanem azért hogy végre leadják a maradék évadokat, s ha erre nincs is sor akkor esetleg kiadni DVD-n. Abba minium senki nem hal bele... Senki nem kért meg téged arra hogy erre az oldalra gyere, mint látod már sokan mások aláírták, megosztották:178 aláíratnál tartunk, mit is akarsz még? Még hogy nem érdeklik... na persze. :D
Eszter
A petíció szerzője

#93

2012-02-06 22:50

Azért az nem igaz Crazza, hogy mindenki folyton csak vitázik itt, már bocsi,...! Picit csodálkozom, hogy ezt mondtad, főleg mivel Zsoltihoz hasonlóan te is írtál már ide többször, igaz nem annyiszor mint ő, de ez nem baj! Én csupán reagálok néhány hozzászólásra, ennyi az egész, nem tehetek arról, hogy néha jön 1-2 lenéző, leszóló stílusú emberke! Az teljesen oké, hogy nem mindenki gondolkodik egyformán és/vagy más a véleménye a dolgokról, ezt én is tudom, természetes és megértem! De tudod, az egyáltalán nem mindegy, hogy ezt valaki hogyan és miért adja elő, pláne ha alá se írta, lehet rendesebb, normálisabb és nem ilyen stílusban is előadni, ahogy Kagome tette és hasonló módokon (volt korábban picit durvább is mástól, azt se bírtam)!

Hát pedig Kagome, nem valami szépen nyilatkoztál, sajnálom ha te nem ismered fel a saját írásod stílusát! Minek vagy még itt, ha nem érdekel és ha nem írod alá? Megkérlek, hogy akkor ne írj ide többet amíg így vélekedsz és nem írod alá (remélem nem direkt bosszantás és szemétkedés a célod), semmi értelme, hogy tovább védd a nem túl helyénvaló, lenéző stílusodat! Ráadásul erős pesszimizmus is van benne, ami szintén nem helyes, nem erről szól ez itt, hogy letörd a reményt! Ha te japánul szereted a legjobban, akkor nézd úgy, ez a te dolgod! De tudod, nem kéne csökkenteni azok reményét és próbálkozásait, akik magyarul (is) nagyon szeretnék látni! Nem fog mindenki japánul tanulni ezért és nem mindenki tudja jól követni felirattal se egyszerre az animációt, meg a feliratot, gyakorlás sem segít sokat, saját tapasztalatból tudom! Nyilván ezért néztem azokat a részeket angolul, mert azért angolul és/vagy németül tud a többség valamennyire! Még jó, hogy a magyarra fordított manga változata nagyobb része magyar, szinte 98%-a, de azért az némileg más mint az anime. Tehát amíg így állsz hozzá és nem írod alá, addig kérlek menj el és ne írj ide! Köszi.

Teljesen igazad van Egy látogató, én is hozzád hasonlóan vélekedek!


Vendég

#94 Egy látogató

2012-02-06 23:00

Eszter, ezek után kérlek az ilyen kommenteket, mint Kagome is töröld! Mert ez nem tartozik ide, nem tartozik bele ebbe a témába! Valaki így nézni meg, valaki úgy, de én is sokkal szívesebben nézzem magyarul, mint hogy menjen alatta a magyar felírat és valami nyelv.(Megjegyzem: Tökre mindegy milyen nyelv, mert már csomó nyelv is van világszerte! Nem csak Japán ;)) Mielőtt ebből ismét vita következne ki: Kagome és sokan mások akik szintén ezen basszák fel a csőrüket: HAGYJÁTOK EL AZ OLDALT! Mi akarjuk ezt, MERT MI SZERETTÜK/SZERETJÜK AZ INUYASHÁT ÉS ÖSSZE TARTUNK! HA TÖRIK, HA SZAKAD MÁR PEDIG IGYEKSZÜNK ÖSSZEGYŰJTENI ENNYI EMBERT! :)
Zsolti-kun

#95

2012-02-06 23:57

Esztinek és a "látogatónak" igaza van abóbl a szempontból, hogy ez nekünk fontos, és amíg pici remény is van, addig ez nem felesleges. Ráadásul itt főleg a leszinkronizált, "porosodó" részekről van szó. Ha egyszer már készen állnak, akkor valahol le is kéne vetíten.
Eszter
A petíció szerzője

#96

2012-02-07 08:37

Oké Egy látogató, erre már én is gondoltam néha, hogy az egyáltalán nem ideillő, vagy nem túl ideillő negatív, leszóló hozzászólásokat törlöm esetleg. Egyenlőre arra jutottam idáig, hogy nem törlöm, de ezentúl nagy eséllyel valószínűleg fogom, mert az ilyesmikre itt valóban nincs szükség! Koptassa ott az ujjait az illető, ahol és ami érdekli, itt szinte felesleges, nincs értelme! Nem tudom tiltani lehet-e, én egyenlőre nem látok itt ilyen lehetőséget. Ha lehetne is, csak akkor tenném persze, ha valaki már sokadszorra írja a saját nem ideillő dolgait. Azt meg nem tudom, hogy marad-e nyoma a törölt hozzászólásoknak, vagy sem. Ezt főleg a hozzászólás számjelzésként felülre értem.

Hát ja, igazad van Zsolti, főleg a régi maradék még nem leadott, ám már rég magyarra (is) szinkronizált 5. és 6. évadokat kéne a háttérből előkotorniuk és ha már az RTL Klub nem akarja soha többé leadni, igazán átadhatná már vagy az Animaxnak, vagy más többség számára elérhető csatornának, akik szíves(ebb)en leadnák! De sajnos eddig ez van. Igaz, a 7. évad is jöhetne már az Animaxon, tudom hogy arra nagyobb esély van és némileg tervbe van véve.

Crazza

#97

2012-02-08 18:51

Én már több oldalon tapasztaltam kiirták , h leszinkronizálják a 7.évadot (Final Act) (rajongói ill.készítőkkel kapcsolatban lévő oldalakon) na de ez is csak egy további remény , amely tök simán valóra is válhat... Már bocsi Kagome (linkpartnerem az oldalamon) , de ez tényleg gonosz volt és VAN REMÉNY/KIÚT MINDENBŐL MÉG EBBŐL IS !!
imi

#98

2012-02-09 18:03

bocsi én csak azt szeretném kérdezni hogy miért 113 ig van szinkronizálva?
Crazza

#99

2012-02-09 20:44

Végig le van szinkronizálva csak a többi nincs kiszivárogtatva a közönség elé ennyi röviden ^^

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2012-02-10 09:07