Kérem folytassák az InuYasha leadását, mely évek óta szünetel!

Eszter
A petíció szerzője

#1

2011-12-08 20:25

Legelőször én magam írom alá. Kövesd a példámat!
Sisi

#2

2011-12-08 22:02

Facen tedd közzé pár csoportban ... tuti sikered lesz!
Eszter
A petíció szerzője

#3

2011-12-08 22:50

Hát nem tudom, még meglátom. Talán megéri a próbát.
Eszter
A petíció szerzője

#4

2011-12-08 23:09

Sajnos nem találtam a Facebook-on InuYasha csoportokat, főleg magyarul nem. Csak néhány InuYashás játékot adott ki. De ha én vagyok ügyetlen kissé ott a keresésben, akkor valaki segíthetne, hogy hogyan találnék ott magyar InuYashás részlegeket! Köszi. De akár te is, vagy más is közzé tehetné ezt a petíciót!
kogamester

#5 Face

2011-12-09 07:21

én Facebookon hirdetem anime csoportokba és egyéb más ismerősöknél!!!!
Eszter
A petíció szerzője

#6

2011-12-09 08:49

Köszi szépen neked is és mindenki másnak, aki segít! Remélem minél többen aláírják idővel! Én is néha hirdetem itt-ott a petíciót (Facebook-on kívül), főleg animés és InuYashás oldalakon, ahol lehet.
Zsolti-kun

#7 csepe_lee@citromail.hu

2011-12-12 19:18

Üdv!
Aláírtam és terjesztem, de van néhány észrevételem.
Az 5-6. évados megfogalmazás nem igazán jó a TV-csatornák felé, mert forgalmazói adatok alapján 3. epizódcsomagról, illetve 3. forgalmazói évadról van szó. Egyébként azt sem értem, hogy ki hogyan találhatta ki azt, hogy 6 évadból áll Inu, miközben "csak" 4 éven át készült. Ráadásul az animék esetében nem igazán beszélünk évadokról, mivel máshogyan készülnek a nyugati filmekhez képest. Emellett a Final Act külön sorozat, nem évad. (Új sorozat mivoltját jelzi a kihagyott évek száma és az új cím is.)
Az RTL-esek azért hagyták abba, mert már nagyon véres részek jöttek, és szerintük éjjelen nem lenne jövedelmező egy animesorozat. Szerencsétlenségünkre jogi gubancból adódóan nem adhatják át a 3. epizódcsomagot, mert náluk kéne előbb véget érnie a sorozatnak. Ezért az Animaxosok "elkeseredésükben" a Final Act-hez akartak nyúlni 2009. évvel kezdve, amit be is jelentettek, de úgy tűnik, hogy az alapsorozat befejezésének hiányában nem szívesen adja oda a forgalmazó. Jelenleg abban reménykedhetünk, hogy az újonnan induló magyar RTL 2-re kerülne Inu. Az RTL Klub DVD-kiadója már nem ad ki animés DVD-t.


Vendég

#8

2011-12-12 20:54

Légyszi^^
Dumet
Vendég

#9

2011-12-13 00:52

Aláírtam a petíciót, de ahogy Zsolt is írta, számos ponton nem megfelelő a leírás, nem is beszélve arról, hogy egy ilyen petíciónak gyakorlatilag semmi értelme nincsen, nem fogja meghatni se a tévé csatornákat se senkit. Csak azért írtam alá, mert egyetértek magával a gondolattal, de ezt ilyen formában megvalósítani nem lehet. Én is már csak az RTL 2-es csatornában tudok bízni, de azzal kapcsolatban is vannak kételyeim már. Az egész sztori kísértetiesen hasonlít egy másik animének a sorsára, és tartok tőle, hogy a történelem megismétli önmagát.

Eszter
A petíció szerzője

#10

2011-12-13 08:45

Köszi az észrevételeket Zsolti. Nem értem miért ne lenne jó az, hogy 5. és 6. évad. Hisz ezeket nem adták le, ráadásul meg is neveztem, hogy pontosan a 113. részig adták le magyarul, vagyis a 114. résztől lehetne folytatni a leadást! Nem mindenki ért ehhez, hogy XY forgalmazói csomag, nem fogok ezért félig-meddig szakkifejezéseket használni! Aki akarja, az így is megérti, legyen szó bárkiről bárhonnan, így mindenkinek könnyebb megérteni! Nem kitalált az, hogy 7 évadból áll, mert valóban annyiból áll, sajnálom ha valaki nem hiszi el (utána lehet nézni), csak mert nálunk nem adták le még végig,... Azt én is olvastam már néhány helyen, hogy külön címe van a 7. évadnak és hogy mintha külön sorozatnak, meg 2. évad csomagnak, vagy minek tekintik pár helyen. De a legtöbb helyen simán 7. évadnak (Final Act-nek) van megemlítve, így helyesebb, mert a 6. évad utáni folytatása az egésznek! Szóval ez így kissé furcsa, hogy külön el van választva ilyen-olyan jelzőkkel, mert évek kihagyása után csinálták meg animében, mert valójában a sorozat méltó folytatása 90%-ban a manga alapján! Nagyjából tudom miért hagyta abba az RTL Klub anno: mert valami fiatal pacák betelefonált nekik 2 perc durva jelenet miatt és ezért, pedig nem is ismeri a sorozatot. Tudod, vannak durva horrorok és egyéb durva (avagy durvább) sorozatok, filmek is (főleg nappal délután, mikor a gyerekek nagy része már otthon van), ennyi erővel azokat inkább levehetnék a műsorról, de nem,...! Ezt át kéne gondolni és elsősorban a szülő felelőssége a gyerek! Nem tudhatják előre, hogy hányan néznék este 9 után a sorozatot, legkönnyebb előre kis nézőszámot feltételezni,...! Ki kéne próbálniuk és olvastam jó pár helyen, hogyha ismét lenne (a folytatás persze), akkor néznék későn is! Nem csak a vért kéne nézni és a rosszat meglátni, általában nincs benne sok vér, hanem kaland, akció, barátság, humor és érzelmek! Szóval eléggé vegyes és jó! Néhány szempontból tanító jellegű is a sorozat, olvastam hogy voltak, akiknek jobbá tette az életét és a kapcsolatát (igaz, külföldi angol oldalon, de ez nem túl lényeges, hogy honnan), megértőbb lett tőle! Nem elsősorban a gyilkosságra kell gondolni, ettől senki nem lesz gyilkos, nem is lett,...! Ráadásul itt barátok védelméről, erőről és a gonosz legyőzéséről van szó, melyek jó célok, nem pedig gonosz öncélú tömeggyilkosságról! Szomorú és bosszantó, ha valaki csak a vért és a gyilkosságot látja meg egy vegyes sorozatban, vagy filmben, tartja szem előtt! Tudom mi van a 113. rész körül (jól ismerem már a sorozatot, még hogyha a 114. résztől angolul is) és nem igaz, hogy ott egyre több a vér, nem sokkal és nem állandó rendszerességgel! Én nem tudok semmilyen magyar RTL 2-ről, de oké.

Én úgy látom nem írtad alá Dumet. Vagy ha igen, talán másik néven, nem tudom mi a regizett neved, csak mert ide vendégként írtál. Azért igazán köszi, hogy szerinted nincs értelme a petíciómnak,... Ez aztán a jó és bátor hozzáállás, jó kis pesszimizmus,...! Nem értem minek szólsz bele, ha alig érdekel, már bocsi! Nem kéne lelombozni jobban a dolgot! Nekem is olykor sajnos vannak kételyeim, de reménykedek is egy kicsit. Azt azért remélem, hogy a 7. évadot leadja az Animax a közeljövőben magyarul, legalább azt jó lenne, még ha ki is marad az 5. és 6. évad magyarul! Bár azokat is jó lenne!


Vendég

#11

2011-12-13 10:19

Aláírtam, de nem valószínű hogy lesz belőle valami.
Zsolti-kun

#12 csepe_lee@citromail.hu

2011-12-13 11:35

Az 5-6. évaddal kapcsolatban úgy értettem a rossz megfogalmazást, hogy ez kicsit bekavarhat az RTL-eseknek, hiszen náluk a forgalmazói adatlap alapján máshogyan vannak a dolgok. De természetesen értelek, és tudom, hogy direkt ezért belefogalmaztad a 113. részt is. :-)
A Final Act azért külön sorozat, mivel először 167 résszel befejeződött az animekészítés, itt lezártnak tekinthető. (Nem számít, hogy a manga nem ért véget.) Nem is volt biztos az, hogy folytatják. Mivel évek teltek el, ezért új sorozatról beszélünk, amihez új cím dukált. Ugyanígy külön sorozat például a "Naruto: Shippuuden" is. Eredeti hivatalos álláspont szerint ezek külön sorozatok. (A forgalmazói álláspontok más "tésztába" tartoznak...)
Egyáltalán nem rosszindulatból írtam. Segítek is a petíció terjesztésében. Sőt, én már kiraktam az RTL Klub FB-s profiljára.

Az RTL-esek német mintára az Inut maguktól kezdték el megvágni a 19. résztől. (A németeknél is 16-os korhatár kéne rá, és tudtommal ott sem ment le a 3. epizódcsomag.) Közben a 22 éves Mender Ákos nevű szegedi fiú értesítette az ORTT-t a sorozatról. Az ORTT határozata az 52. rész adásba kerülése után született meg, miszerint 16-os korhatár kell a sorozatra, és a vágás ellenére is törvényszegést hajtottak végre az RTL-esek, mert nem csak véres jelenet miatt kéne 16-os korhatár, hanem InuYasha "negatív viselkedésformája" miatt is. (Egyébként sok országban nem lehet leadni nappal folyamán. Például az AXN Sci-Fi adásán is át kellett rakni éjjelre.) A 2. epizódcsomagot még simán leadták az RTL-esek, mivel abban sok fillerkedés van, de a 113. rész után már nem mertek kockáztatni. :-( Pedig szerintem is sokan néznénk késői órákban is. Ezt többször le is írtam az RTL-eseknek, de nem kaptam választ.

Az Animax Műsorblogon azt írta valaki, hogy az RTL-esek vetítési joga lejárt, az anyagokat át lehetne adni az Animaxnak. Rákérdeztem, hogy ez mennyire biztos...

Eszter
A petíció szerzője

#13

2011-12-13 17:57

Oké, megértem Zsolti, hogy nem rossz szándékkal írtál. Azért mert több év eltelik egy sorozatnál az évadok között, attól még ugyanúgy a sorozat része, hiába zárták le előbb az utóbbi évadjával. Köszi, hogy reklámozod a petíciót, remélem lesz értelme! Én is írtam már nekik, még az Animaxnak is néhány hónapja, de sajnos egyikük se válaszolt a mai napig se semmit, még rá is kérdeztem néhány hete, de semmi. Remélem legalább elolvasták. Remélem nem tesznek az egészre magasról,...! Mert ha igen, akkor sajnos lehet, hogy a Facebook-os részlegükön se vált ki majd hatást igazán. De azért reménykedek, csak meggyőzi őket a dolog talán előbb-utóbb, csak a petíció miatt nem írok nekik külön 3. levelet. Legalábbis egyenlőre nem. Értem, hát akkor jó lenne, ha az Animax megkapná az 5. és 6. évad jogát, akkor meg kell kapniuk az anyagot is, hogy levetíthessék a forrásból, hisz a jog önmagában nem sokat ér! De sajnos, ha az RTL Klub még mindig buta módon tartogatja a jogot, főleg ha már le is járt, akkor gondolom nem nagyon lesz eredmény, mely szomorú és bosszantó,... Nem értem minek ragaszkodik egy joghoz és miért nem adja át másnak, aki vállalná, főleg ha már lejárt! Ráadásul ez már évek óta így van! Ha bármi van ezügyben, ami már biztosabb, avagy biztos és esetleg hivatalos(abb) is, akkor kérlek írj nekem, szeretnék róla tudni! Köszi.

Igen, tudom én is, sajnos olvastam róla kb. 1 hete, hogy az a Mender Ákos vagy ki több éve betelefonált és ezzel betiltatta a sorozat folytatását,... Gondolom nagyrészt ő felel mindezért. Ahogy írtam:
"Nagyjából tudom miért hagyta abba az RTL Klub anno: mert valami fiatal pacák betelefonált nekik 2 perc durva jelenet miatt és ezért, pedig nem is ismeri a sorozatot."
Ilyenkor rá gondoltam, csak nem írtam le, de így hogy megerősítetted, gondoltam elmondom tudom, hogy igen, rá gondoltam. Azért marha szép, hogy egyvalaki több rajongó kedvenc sorozatát így tönkreteszi,... Ő sem örülne, ha ezt tenné bárki az ő kedvencével! Egy sorozatot nem lehet csak úgy vakon megítélni 1-1 elkapott jelenet miatt, ahhoz legalább 10-20 részt látni kéne belőle! A főszereplő és legtöbb szereplőnek megvan a maga logikus oka, hogy miért viselkedik úgy ahogy! Ezért mondom, hogy több részt kell látni ahhoz, hogy jobban ítélkezhessünk és ismerjük az okokat, még a viselkedéseket is! Gondolom te tudod és még jó néhányan, hogy a főszereplő miért negatív viselkedésű gyakran (ennek ellenére ari is tud lenni, meg vicces is), főleg eleinte (aztán fokozatosan enyhül több ok miatt, főleg a vége felé), aki ismeri és sok, vagy az összes részt látta, az tudja! Aki nem tudja leszűrni mi a helyes, mi nem és mi a valóság, mi nem, azt csak sajnálni tudom és/vagy ha túlságosan komolyan veszi,...

Azóta picit módosítottam a petíción, írtam a korhatáros karikákról és a vágás nélküliségről is!


Vendég

#14

2011-12-16 09:19

Ha leadnák értelme is lenne,hogy leszinkronizálták.
Eszter
A petíció szerzője

#15

2011-12-16 10:33

Pontosan így van, lehetne már értelme, pláne ennyi év után! De erre vagy nem jönnek rá, vagy nem nagyon érdekli őket, vagy egyszer ki tudja mikor adják talán le, vagy soha nem fogják. A soha lenne a legnagyobb butaság, főleg mivel állítólag valóban leszinkronizálták anno, kb. akkor mikor előtte a többit,...! Vagy ha az RTL Klub még mindig makacsul nem akarja, akkor igazán átadhatná már az Animaxnak, vagy bármilyen más olyan magyar csatornának, aki leadná! Semmi értelme, hogy ott porosodjon a forrás és az átadással ők is jól járnának tudtommal! De ők inkább nem, most egy pici régi szabálysértés az időpont és a korhatár miatt, meg egy ember régi betelefonálása miatt inkább elzárkóznak és hajdák értelmetlenül porosodni,... Azóta se kaptam tőlük egyetlen választ se levélben (több hónapja), kissé csalódott és dühös vagyok.


Vendég

#16

2011-12-16 13:12

Adjátok már Le!!!!!!!
Zsolti-kun

#17 csepe_lee@citromail.hu

2011-12-16 13:21

Már a mozifilmek szinkronizálása előtt készen volt az egész sorozat szinkronja. 2006. év második felétől 2007. év közepéig elkészült. Ezt szinkronszínészek mondták el egy régi Con-on.

eretnek

#18

2011-12-16 14:47

Ostobák! Azt hiszitek a retek klub vezetőségét érdekli amit írtok? Petició? Senkik vagytok a szemükben. Lenézik és kiröhögik a nyafogásotok. Ők milliárdokat keresnek, azt csinálnak amit akarnak.
Nayuki

#19 18as hozzászólónak

2011-12-16 23:06

Hmm...Szerintem sok mindenbe érdekli őket a nézők, mint mondtad sok mindent megtehetnek és azt csinálhatnak amit akarnak. Akkor ebben nincs semmi akadály, egy próbát megér! Ha nem vagy ennek a híve, akkor minek nyilatkoztál? Tudtommal itt segítjük egymás megosztjuk a saját véleményünket. De nem ilyen szöveggel. Ha nem tetszik valami el lehet húzni innen! ;)
Eszter
A petíció szerzője

#20

2011-12-17 11:12

Igen Zsolti, tudom hogy a szinkron rég kész van a 6. évad végéig, írtam is erről, hogy tudtommal megvan az RTL Klubnak és ott porosodik. Nyilván azt kéne leadniuk a 114. résztől, hisz odáig adták le, mely nem sokkal az 5. évad eleje után van. Bár felőlem leadhatják az 5. évad 1. részétől is, tehát néhány előtte lévő részt újra, tök mindegy, közel vannak egymáshoz.

Figyelj eretnek, nem nyafog itt senki és nem vagyunk ostobák! Csupán vagyunk jó páran, akik nagyon szeretnénk, ha folytatnának egy több éve félbeszakított kedvenc sorozatot magyar szinkronnal (pláne mivel megvan nekik a magyar szinkron a háttérben, így nem igazán lenne akadálya a szabályokat jobban betartva), amit kérünk és várunk! Ez aztán marha nagy bűn, ha próbálkozni merünk,...! Lehet, hogy te magasról teszel rá (és talán még páran mások is), akkor meg nem értem mi a fenének írsz, írtál ide! Te sem örülnél, ha egy kedvenc sorozatodat nem folytatnának évekig magyar szinkronnal, főleg mert egyvalaki (vagy néhányan mások is) betiltatta és/vagy mert nem megfelelő időben adták le nem megfelelő korhatár jelzéssel! Ez itt nem ellenségeskedésre és leszólásra való, szóval megkérlek menj el innen te és a hozzád hasonlók az undorító lenéző stílussal együtt! Köszi.

Ha nem baj, arra kérek mindenkit, hogyha valaki itt olvassa a hozzászólásokat és érdekli a sorozat magyar folytatása, az kérem reklámozza mindenféle animés és InuYashás oldalon ezt a petíciót, ahol csak lehet (akár Facebook-on is magyar animések között) és ha van ideje rá! Előre is köszönöm. Természetesen én is reklámoztam jó pár oldalon már és ha tudom, akkor még fogom itt-ott. Na persze logikusan magyar oldalakon érdemes, hisz magyar szinkronos ügyről van szó Magyarországon.

Zsolti-kun

#21

2011-12-17 11:30

Meséltem, hogy néhány napja ezt a petíciót megosztottam az RTL-eseknél. (A Facebook-on.) Most vettem észre, hogy pofátlanul kitörölték. De legalább tudnak róla.

Eszter
A petíció szerzője

#22

2011-12-17 12:22

Igen, tudom hogy te ott reklámoztad, emlékszem rá és köszi. A felhívást bárkire értettem, aki itt van és akit érdekel a folytatás. Az oké, hogy már így (is) tudnak róla, de az eléggé izé dolog tőlük, hogy csak úgy szó nélkül kitörlik a petícióra való felhívást! Nem értem miért kellett kitörölniük,... Ennek 2 oka lehet: 1. vagy mert magasról tesznek már az egészre, 2. vagy mert tudnak róla és talán lépéseket tesznek lassan előbb-utóbb az ügyben. Bár én semmi nyomát nem látom mióta legelőször (2-3 hónapja) írtam nekik levelet, amire azóta se kaptam semmilyen választ. Elég szomorú és bosszantó, ha tényleg nem érdekli őket,...! A direkt nem válaszolás a levelemre, ráadásul később másodszori kérés, emlékeztetés ellenére is eléggé hadd ne mondjam milyen dolog! Lehet, hogy őket nem érdekli, de ha látják és tudják, hogy vannak akiket igenis érdekel, akkor tenniük kéne valamit! Elhiszem, hogy a világválság is probléma, de akkor is! Ha eladják az anyagot, ők is jól járnának, plusz megérné megpróbálni leadni! Azért ha nem gond, újra kitehetnéd náluk a linket Zsolti! Köszi. De az is lehet, hogy én is rájuk keresek a Facebook-on és kirakom. Ha azt is törlik, hát nem tudom, tiltani csak nem tudnak remélem, mert ha nem, akkor többszöri törlésnél talán többször kirakom, de ez még nem biztos.

Vendég

#23

2011-12-17 15:04

Régen sokat néztem én is ezt a sorozatot és úgyszintén nagyon örülnék, ha a folytatásokat meg lehetne tekinteni magyar szinkronnal, elvégre egyébként is ennek a sorozatnak van az egyik legjobb szinkronja véleményem szerint!
Eszter
A petíció szerzője

#24

2011-12-17 17:56

Hát ja. Én is szeretem a magyar szinkronját és úgy mégiscsak jobb nézni, hallani az anyanyelvünkön. Persze még angolul nagyjából oké, de japánul és más nyelveken nem lehet érteni. Kivéve aki megszállottan tanulja a japánt, vagy más nyelvet, vagy felirattal nézi. Én felirattal együtt nehezen tudok bármit is követni, így általában kerülöm a feliratos változatokat. Nekem bőven elég a magyar anyanyelvem és az angol, még ha nem is épp felsőfokú az angolom. Bár sajnos vannak, akiknek nem tetszik a magyar szinkronja, nekem tetszik. Legtöbben a japán szinkronját szeretik, legalábbis jó pár helyen ezt olvastam, vannak akik szeretik az angol szinkronját, vannak akik nem, ez nagyon megoszlik, hasonlóan a magyarhoz. Mindezt itt-ott olvastam, részben Youtube-on lévő hozzászólásokban, de máshol is. Ám olyat is olvastam nem olyan rég, hogy van aki a japán hangját tartja rossznak és ijesztőnek. Számomra is picit ijesztő, fura japánul, de azért nem olyan rossz. Nekem a magyar szinkronja tetszik a legjobban a 3 közül, de azért az angol is jó.


Vendég

#25

2011-12-18 14:47

Remélem, hogy így vagy úgy, de leadásra kerül. Leginkább annak örülnék, ha az Animax megkapná a jogokat a 105-167. részekre, és azt vágatlanul, cenzúra nélkül tudnák leadni, mert az RTL Klub / RTL2 bármikor is adná, tuti nem lenne vágatlan. A DVD-n való megjelenés folytatásának is örülnék, de úgy tudom a 104. rész volt az utolsó, és nem folytatják. A lényeg, hogy a tévében lemenjen, hogy a rajongók befejezhessék magyarul, mivel a szinkronja kiváló lett.