Kérem folytassák az InuYasha leadását, mely évek óta szünetel!

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2012-07-29 15:49


Eszter
A petíció szerzője

#177

2012-07-29 22:45

Köszi ezt a szép tartalmas hozzászólást egyéb infókkal Lengabor. :-) Nem iróniából mondom, vagy ilyesmi, hanem tényleg örülök neki. Mondtál dolgokat, amikről tényleg nem is tudtam, főleg az AXN-nel kapcsolatban. Akkor az jó lenne, ha az AXN vállalná (főleg ha az Animax csődbe megy), na de majd kiderül. Néhány órája olvastam a hozzászólásodat, utána írtam e-mailben az AXN-nek az ügyben, remélem fognak válaszolni. Gondoltam ezután (mármint az e-mail írása után) később reagálok itt neked. Bár azt nem tud(hat)om, hogy visszajössz-e még visszaolvasni ide, na mindegy. Azért ettől függetlenül majd te is írj nekik, ha gondolod. Minél többen írunk nekik, lehet hogy annál inkább lesz valami jó eredménye. Remélem, úgy lesz ahogy mondtad és fognak válaszolni, jobban figyelembe fogják venni stb. Erre nekik is utaltam, kértem őket. Most türelmesen 2-3 hetet, vagy 1 hónapot várok. Ha utána se írnak, akkor 1 hónap múlva valószínűleg ismét írok nekik, rá fogok kérdezni és egyben emlékeztető is lesz. Szerintem 1, vagy maximum másfél hónap bőven elég kéne, hogy legyen arra, hogy válaszoljanak, ha igaz az, hogy ők törődnek a nézőkkel és a lehetséges kérésekkel, javaslatokkal. Általában én is globális szemszögből nézek sok dolgot, nem csak sajátból.

Lengabor

#178

2012-07-30 02:32

Örülök, hogy adtam új információkat. :) Manapság szinte mindenki az AXN facebook oldalán érdeklődik, ahol a kérdések 90%-ra válasz is szokott érkezni maximum két-három napon belül (hétvégén nyilván nem érdemes rá várni). Mivel náluk az anime abszolút kisebbségben van, így viszonylag ritkábban fordul elő ez irányú kérdés, de mióta az Animax nem válaszol senkinek, majdhogynem anarchia uralkodik az ő facebook oldalukon. Én és jó pár egyéb emberke próbálunk válaszolgatni nekik, de nehéz. Na mindegy. Ezek alapján szerintem az emailes kérdésedre is választ adnak. Azért írtam, hogy ősszel hoznám szóba, mert a nyár a pihenés és a pangás időszaka, ilyenkor nem szoktak semmi ilyen jellegű dologgal foglalkozni. A nagy kereskedelmi csatornák is tavasszal mennek ki Los Angelesbe bevásárolni a sorozat- és filmkínálatból. Ráadásul most még arra is várunk, hogy október 1-jén elinduljon az RTL2 nevű új csatorna, hátha valami éjjeli műsortölteléknek betennék az InuYashát.
Azt nem tudom, hogy megéri-e mindez az AXN-nek. Általában egy amerikai sorozat vagy valamely telenovella epizódonkénti ára minimum 200-250 ezer forint (nyilván évadpakkban megvéve kedvezőbb). Itt már meg van véve, a szinkron is kész, így nem tudom, mennyit kellene nekik fizetni az RTL-nek, hogy végre átadják. Noha az AXN műsor kínálatában nagyon színes, egyedi, gyorsan behoznak premiersorozatokat, sokszor nagyon is minőségi darabokat, ugyanakkor sok rajongó kérdésére elmondták, hogy néhány olyan sorozat, ami az USA-ban népszerű, de nálunk még nem látható, náluk biztos nem lesz. Ennek persze nem feltétlen anyagi okai vannak, lehet, hogy szerintük nem passzol a műsorstruktúrába. Viszont van két alcsatornájuk, az AXN Crime és az AXN Sci-fi, ez utóbbin már volt egyébként az InuYasha is, de ugyanúgy csak a 104. részig. Szóval oda simán beilleszthető, ha ők is akarják és meg tudják szerezni - őszintén remélem, hogy igen.
Még valami: az szerintem csak valótlan pletyka, hogy már szinkronizálnák a The Final Actet, ugyanis a premiereknél általában mindig egy-két hónappal a tévés bemutató előtt kérik fel a szinkronszínészeket a munkára. Persze itt is van kivétel, mily meglepő, olyan sorozatoknál, aminek a joga az RTL Klubnál van. Ott előfordul, hogy évekkel korábban kész a szinkron, de akár 2-3 évig is "ülnek rajta", ahelyett, hogy bemutatnánk. Biztos infót csak a szinkronszínészek mondhatnának - már ha készülne a munka.
Mindenképpen írj, ha választ kaptál - akár pozitív, akár negatív, mert ennél a pangásnál minden jobb. Sajnos már az Animax nézőkre és rajongókra is egyre kevésbé számíthatunk ez ügyben, mert ők (egyébként jogosan) a Bleach-re, a Naruto Shippuuden-re és a Dragon Ball Kai-ra vágynak elsősorban, emellett a sok ismétléssel van tele a hócipőjük.

Eszter
A petíció szerzője

#179

2012-07-30 17:48

Aha értem és tényleg köszi. :-) Na Ezt se tudtam, hogy anno az AXN Sci-fi-n is ment az InuYasha szintén odáig, ameddig az RTL Klubon és az Animaxon is, ez is új nekem. Így valóban plusz esély van rá, hogy ők nagyobb valószínűséggel folytatnák. Na igen, az RTL Klub évek óta az InuYasha 5. és 6. évadjain is ott ül (113.-167. részig), de nem kezdenek vele semmit,... Eléggé bosszantó, de sajnos egyelőre ez van. Felőlem a 104., vagy 105. résztől is adhatják tovább, de adják le túl a 113. rész után is!

Ki mondta, hogy már leszinkronizálták a Final Act-ot? Senki! Kérlek, itt a Vitalapon a 7. aloldalon olvasd vissza a #163., #164. és a #168. hozzászólásokat! Ott világosan le van írva ezekben a hozzászólásokban, hogy nem erről van szó, némiképp félreértetted, ezért kérlek, olvasd vissza!

Ja és utólag reagálva (mert korábban elfelejtettem) a Wikipédiás mondanivalódra azt mondom részben igazad van, részben nem. Valóban bármikor bárki módosíthatja ott a szöveget. De azt nem hiszem el semmiképp, hogy lesznek, akik ezzel foglalkozva ott szórakoznak, hacsak nem terjeszted ezt és nem adsz okot valakinek. Sok dologgal vissza lehet élni, ahogy ezzel is, mégse teszik (szerencsére). Ha annyira rossz, hamis, megbízhatatlan és kiszámíthatatlan lenne, akkor már nem nagyon lenne és több hazugság is lenne a Wikipédia oldalakon. Az esetek 95%-ban biztos nagyrészt igaz, ami az ilyen oldalakon van, ami elég jó arány.

Oké, majd írok, hogyha van valami válasz az AXN-től. :-) Hogyha van bármi plusz fejlemény, általában megírom ide, ahogy eddig is tettem. Ha gondolod, olvass vissza több aloldalt és néhai nyomot fogsz látni ennek kapcsán (is). Ha nem gond, megadhatnád az e-mail, vagy az MSN címedet, úgy biztosabb és akkor ott válaszolhatnék, avagy folytathatnánk időnként ott (is)! Köszi.

Lengabor

#180

2012-07-30 22:50

Van egy nagyon jó online tévés műsorújság, Animare TV újság a neve, ott elég jól vissza lehet követni a múltat is. Kis kereséssel kiderül, hogy az AXN Sci-fi-n 2010. június 5-én szombaton, délelőtt 10 órakor adták le az InuYasha 53. részét. Szombaton és vasárnaponként 4-4 részt adtak egymás után (tíztől délig). Ugyanakkor szerintem valami nem stimmelt, mert júliusban egyáltalán nem adták, 2010. augusztus 16-án hétfőn folytatták a 85. részel, de akkor már éjjel 2-kor... Innentől vasárnap és hétfő éjjel adtak 2-2 részt kettőtől háromig. 2010. szeptember 19-én vasárnap éjjel fél háromkor adták le a 104. részt. Azóta a csatornán nem volt InuYasha.
Az Animaxon pedig utoljára 2011. szeptember 4-én vasárnap volt látható.
Még egy érdekesség: 2008. szeptember 19-én írta meg a sorozatjunkie nevű oldal, hogy "A Joey 2. évad ellen ugyanis az RTL már nem Inuyasha-t fog adni, hanem Portré – Rendszerváltók címmel egy új műsort, melynek első adása Pozsgay Imréről fog szólni." Azóta az RTL-en nincs Inu.
A szinkronos felvetésedre csak annyit, hogy én nem állítottam, hogy készülne már a szinkron, sőt, csak tényeket mondtam, hogy ilyen esetben mi a szokásos eljárás. Nem értettem félre semmit, csak leszögeztem, hogy az esetleges felvetés is alaptalan (sajnos).
Wiki: igaz, nyilván kevés olyan elmebeteg van, akinek az az életcélja, hogy hamis adatokkal lásson el egy mindenki számára készült online enciklopédiát, de sosem lehet tudni. Ott csak a rendszer visszásságaira hívtam fel a figyelmet.
Egyéb mondanivalóm ezzel kapcsolatban nincs, de ha gondolod a "grammlex121@gmail.com" emailcímen elérsz. Minden jót! :)
Zsolti-kun

#181

2012-07-31 15:28

Az AXN-nél csak azért ment le az InuYasha második epizódcsomagja, mert minden anime lement ott, ami az Animaxon is ment. Azért rakták át éjszakára, mert a brit jog szerint sem lehet leadni nappalon vágatlanul. (Bár azóta az AXN-nél minden anime éjszakára került.) Egyébként érdekesség, hogy az Animaxosok 2008-ban azért frissítettek jogot a 2. epizódcsomagra az RTL-től, mert akkor már ment a folytatás az RTL-en, és arra számítottak, hogy végig lemegy ott, így a 2. epizódcsomag ismétlése után lemehet a harmadik náluk is. Ez sajnos nem így történt, mert az RTL-esek ülnek rajta.

Eszter
A petíció szerzője

#182

2012-08-01 11:13

Köszi az e-mail címedet Lengabor, majd talán írok rá, hogy úgy látom. :-) Amíg a többieknek is szól ide a mondanivalóm, addig valószínűleg nem. Megadnád annak a visszakeresős Animare tévés oldalnak a linkjét és hasonlókat itt? Köszi. A 2. csomag az = a 7. évaddal (Final Act-al), legalábbis így nevezik, hogy az a 2. csomag. A 113.-167. részig az még az 1. csomag maradék része. Magyarországon még nem adták le soha sehol a Final Act-ot, arról már lenne konkrétabb, hivatalosabb, biztosabb hír valahol. Hisz ahogy te is mondtad, még nincs magyar szinkronja, így kétlem, hogy magyar felirattal egy magyar tévécsatorna (akár az AXN is) leadta volna. Legfeljebb, ha van külföldi AXN, akkor azon esetleg, bár ezt is kétlem valamennyire. A 113.-167. részig mint tudjuk az RTL Klub ül rajta szinte a semmiért, de az nem 2. csomag, csak maradék. Szerintem ti a 2. csomag alatt XY résztől a 113. részig értitek, ameddig le lett adva anno magyarul. Pedig nem így van.

Zsolti-kun

#183

2012-08-03 12:59

Csomag alatt epizódcsomagot szoktak érteni, aminek másik kifejezése a forgalmazói évad. InuYasha három forgalmazói évadból, illetve három epizódcsomagból áll: 52+52+63 rész. A Final Act hivatalosan külön van.

Eszter
A petíció szerzője

#184

2012-08-05 16:14

Igen, nagyrészt én is tudom, hogy mi ez és hogy megy ez, de azért köszi. De hivatalosan mindenhol 2 darab csomag van, legalábbis az tuti, hogy a Final Act a 2. csomag, így az 1. csomag az 1.-167. részig, tehát az 1. évadtól a 6. évadig. Ez van.

Lengabor

#185

2012-09-06 14:09

Nincs jó hírem, az AXN válaszolt a megkeresésemre, de a válasz lesújtó:

"Köszönjük szépen leveled! Sajnos az InuYasha-t illetően nem tudunk jó hírrel szolgálni, a közeljövőben biztosan nem lesz látható egyik csatornánkon (sem az AXN, sem az Animax műsorán) sem a folytatás.
A jogaink valóban lejártak a korábbi részkre, jelenleg azok meghosszabbítása sem várható.
A csatorna üzleti ügyeivel, tárgyalásaival kapcsolatos kérdésre ezen a fórumon (sem) tudunk válaszolni, ezért elnézésedet és megértésedet kérjük.
Kérjük, kövesd továbbra is figyelemmel az Animax Facebook illetve internetes oldalát, mert a csatornához kötődő valamennyi információt ott fogjuk megosztani!"

Ami külön szomorú, hogy az Animax facebook oldala egy lepukkant szemétdomb, csak jó pár ember tartja életben, de hivatalosan semmi sincs ott.
Ami tőlem telt, megtettem. Az RTL2 nem adott egyértelmű választ ezzel kapcsolatban, így csak abban reménykedhetünk, hogy talán leadják majd. Ha nem, akkor a szinkron örökre az enyészeté lesz.
Eszter
A petíció szerzője

#186

2012-09-06 18:06

Hmm, te is erre a címükre írtál Lengabor?
axn-ce@spe.sony.com
Csak mert nekem azóta se jött rá válasz (most is megnéztem és semmi) és utólag kiderült, hogy ez egyben az Animax e-mail címe is, ahonnan anno szintén nem kaptam választ azóta se, mikor az Animaxnak is írtam valamikor 2012. februárjában. Te melyik, milyen e-mail címre írtál nekik? Ám akkor mi a csudának ígérgették, hogy 2012-ben nagy eséllyel leadja az Animax magyar szinkronnal? Főleg a Final Act-ot illetően. Mutattad, linkelted nekik ezt a petíciót? Ha még nem, szerintem utólag kérlek tedd meg és kérlek azt is írd meg nekik, hogy tapasztalatból tudod, látod hogy az Animax Facebook-os oldala már nagyrészt inaktív, semmi hivatalos infó nincs ott és hogy csak néhány ember tartja néha életben, tehát amit mondtál. Az RTL2 ügyében milyen az a nem egyértelmű válasz? Az AXN és az Animax részéről ez eléggé szomorú, az RTL Klub részéről pedig még mindig bosszantó, hogy ott ülnek a szinkron anyagon, ami már rég megvan a 6. évad végig (167. részig), igazán átadhatnák másnak! Nehogy már örökre ott ragadjon az és kárba vesszen. Ezekről is írtál nekik? Ha nem, akkor kérlek! És köszi szépen mindent.
Lengabor

#187

2012-09-06 18:31

Mint mondtam, a Facebook oldalukat célszerűbb használni. Természeten említettem a petíciót is. Olvasd el te magad is az alábbi linken.
http://www.facebook.com/AXN.Magyarorszag/posts/10151059497157406
Egyébként se a Naruto Shippuuden, se a Bleach folytatás nem jön.

http://www.facebook.com/AXN.Magyarorszag/posts/10151060456162406

http://www.facebook.com/AXN.Magyarorszag/posts/10151059493747406

Itt az RTL2 válasza is:
http://www.facebook.com/RTLKETTO/posts/275840142531858

Eszter
A petíció szerzője

#188

2012-09-06 22:44

Értem, köszi a linkeket. Azt hittem, e-mailben írtál nekik te is, de akkor nem, te Facebook-on érdeklődtél. Bár te magad mondtad, hogy nem túl aktív a Facebook-os részük és hivatalos friss hírek sincsenek náluk egy ideje. Szóval most akkor ez a része picit zavaros. Kettőhöz írtam oda én is. Eszter néven, az ikonom, avagy avatarom ott pamacs, csak hogy felismerj.
Lengabor

#189

2012-09-07 00:26

Szerintem elég érthetően és világosan elmondtam, hogy az Animax facebook oldalát hanyagolják el, az AXN-én naponta több új poszt is megjelenik. Én sem vagyok hülye, hogy olyan helyen érdeklődjek, ahol nem válaszolnak.

"Manapság szinte mindenki az AXN facebook oldalán érdeklődik" --> ebből hogy jött, hogy én is emailt küldök?

"ahol a kérdések 90%-ra válasz is szokott érkezni maximum két-három napon belül" --> ebből elég egyértelmű, hogy foglalkoznak az oldallal.

"mióta az Animax nem válaszol senkinek, majdhogynem anarchia uralkodik az ő facebook oldalukon" --> érted, az Animax (AZ Ő OLDALUKON) nem válaszol, az AXN igen.

"Ráadásul az Animax csődközelben van, és finoman szólva sem méltatják még válaszra sem a rajongókat." --> no comment...

"mint említettem az Animax nagyon rosszul áll, és tényleg hallgatásba burkolóztak. Viszont az AXN nevű csatornánál (ami ugyanúgy a Sony nevű cég tulajdonában áll, mint az Animax) sokkal jobb az anyagi és egyéb helyzet, ráadásul ott tényleg a rajongók az első számúak, akiknek szinte minden esetben választ adnak" --> szintén no comment...

Néha próbálj meg szöveget is értelmezni. Ami pedig az Animare TV újság nevű oldalt illeti: Googlebe beírod, és láss csodát, első találat.

Egyébként a facebook kijelzi, ha hozzászólnak ahhoz, amit én linkelek, és mivel a petíció létrehozója Hoffman Eszter, így nem volt nehéz rájönni, hogy te vagy az.

Tényleg ne vedd kioktatásnak, de nem szeretem, ha hülyének néznek. Én csak segíteni akartam, ennél több tőlem nem telik, akármennyire is szeretném. Minden jót!

Eszter
A petíció szerzője

#190

2012-09-07 09:17

Nem veszem kioktatásnak és nem néztelek, nem nézlek hülyének, remélem te se engem! Elsőre nem volt minden egyértelmű (van úgy, hogy néhány dolog nem mindig egyértelmű a számomra, tudok szöveget értelmezni, plusz anno enyhe diszfáziám volt, mely a diszlexia enyhébb formája, melynek nyomai bennem vannak néha) és fáradt is lehettem. Ez nem utólagos mentség akar lenni, hanem így van, bármikor megeshet ez, vagy hasonló bárkivel. Megnéztem a Google-n az Animare TV újságot, de nem sokat értem, érek vele. Csupán egy lebutított port.hu, a port.hu-n több műsor és tévécsatorna található. Ha meg itt is, csak nem vettem észre, akkor bocsi, ám hogyha így van, tök mindegy, de talán a port.hu bővebb. Jó, elnézést hogy pontosítani mertem, hogy melyik hozzászóló vagyok ott én, inkább örülhetnél, hogy szóltam,...

Egyébként most jutott eszembe nemrég, hogy akkor minek töröltették korábban (néhány hónapja) a Youtube-ról a Final Act magyar feliratos verziót? Miért, minek ha nem valószínű, hogy mostanában nem lesz magyar szinkronos folytatás? Mert mondták és mondtuk, hogy folytatás miatt töröltethették. Akkor talán az RTL2 még egy kis esély és talán ők folytatják vagy a 167. részig, vagy a Final Act-tal, vagy mindkettővel, csak még bizonytalan és titok, ha lesz valami jobb lépés az ügyben. Hisz ők ott a Facebook-on még nem adtak egyértelmű választ és írták, hogy hamarosan tájékoztatnak minket. Szóval ők talán léptek, lépnek az ügyben majd mostanában. Majd néha visszanézem a linkeket, amiket itt adtál. Ha egyéb fejlemény van RTL2-től a folytatás ügyben, ettől még kérlek szólj, szólhatnál itt és ha van link, akkor azt is linkeld róla kérlek! Köszi.
Lengabor

#191

2012-09-07 17:01

Csak tudod elég furcsa annak tükrében, hogy te kérsz másokat, hogy olvassanak vissza pár hozzászólást/oldalt, míg te magad ezt nem vagy képes megtenni, helyette leírod azt, amit valósnak gondolsz. El sem tudod képzelni mekkora hatalmas, óriási, bombasztikusan nagy öröm ért azáltal, hogy szóltál nekem, melyik hozzászóló vagy, komolyan, szinte könnyes lett a szemem a boldogságtól...
Na jó, befejezem az élcelődést, mert te is jót akarsz, én is, de azt akkor sem tűröm, ha valaki jogtalanul kioktat, és olyan kijelentéseket tesz, mintha ő lenne a Jóisten. Ennyi erővel te is örülhetnél, hogy ennyi időmet és energiámat rászántam egy olyan ügyre, mellyel hivatalosan nem sokan foglalkoznak, de legalábbis semmi érdemlegeset nem tettek érte.
Ami engem illet, én a tvanimare oldalát jobban szeretem, mint a port.hu-t, tisztább, átláthatóbb a felépítése, könnyebb a visszakeresés, és a leglényegesebb csatornák szintén megtalálhatóak rajta. De ez már ízlés dolga.
A Youtube-n meg bármit törölnek, amire a jogtulajdonos azt mondja, hogy el kell tüntetni. Az összes nagyobb forgalmazó és tévétársaság is töröltet olyan videókat, mely mondjuk eredeti DVD képről lett feltöltve. Vagy ott az RTL Klub, egyik ismerősöm fiókját azért törölték, mert rendszeresen tett fel X-Faktoros videókat. De ugyanez igaz a jogvédett zeneszámokra is. Az más kérdés, hogy folyton lesznek olyanok, akik feltöltik ugyanazt, így a törlés kevésbé észrevehető. Nem tudom az InuYasha videókat ki töröltette, talán a japán tulajdonos, a VIZ Media nevű forgalmazó, de azt nem hiszem, hogy az RTL nagyon foglalkozott volna ezzel.
Ha lesz új fejlemény, szólok. Mert aki feladja, nem küzd a céljaiért, az egy vesztes. :)

Eszter
A petíció szerzője

#192

2012-09-08 16:14

Én szeretek a bizti kedvéért szólni, nehogy már ebbe köss bele és ne gúnyolódj, erre semmi szükség,...! Az eddigi hozzászólásaid alapján, reméltem nem vagy ilyen (is). Senki nem oktatott ki jogtalanul, se sehogy, pláne én nem, csak a bizti kedvéért mondtam, hogy én ott a Facebook-on ugyanaz az Eszter vagyok, elnézést! Tudod, lehet más Eszter is, semmi bizonyíték nincs a szavamon kívül, hogy ugyanaz lennék! De majd akkor lehet, hogy semmit se mondok a bizti a kedvéért és akkor remélhetőleg nem lesz miért belém kötni,...! Én is vissza szoktam olvasni dolgokat, akár hiszed, akár nem! Igen, képzeld örültem és örülök, hogy segítettél, nem egyszer megköszöntem (bár a megköszönést tudtommal nem illik se kérni, se követelni, pláne nem felhozni, ha valahol mégis elmaradt, csak adni illik magunktól illemből, mint néhány esetben a borravalót), ha nem vetted volna észre! És még én nem figyelek oda, ami nem igaz, hát inkább te nem nagyon,... Én nem akartam ezt, te kezdted, semmi rosszat, vagy bántót nem mondtam! Remélem, ennek nem lesz folytatása!

Mondjuk az InuYasha nem jött ki DVD-n magyar felirattal sehol se (esetleg talán Japánban japán szinkronnal és feliratmentesen), pláne nem a Final Act, csak a 113. részig, vagy korábbi 100 valahányadik részig jelent meg anno DVD-n magyarul Magyarországon. Így nincs semmi ilyen jogi baj (én legalábbis így tudom), ennyi erővel az összes nyelvű és az feliratú Final Act részt törölhetnék a Youtube-ról, mégse történt meg.

Előre is köszi a további infókat (most is megköszöntem)!

Lengabor

#193

2012-09-08 17:55

Jó, mindegy, nem érdekel, hogy ki vagy Facebookon vagy ki sem. Én ott intézem az ügyeimet, te itt, illetve emailben. Más kérdés, hogy én többre megyek vele, hiszen ott elég feltűnő, ha valami új hozzászólás érkezik, míg az email-fiókot jóval ritkábban nézik.
Én mindig olyan vagyok, amit kihoznak belőlem. Abban igazad van, hogy a neved elég gyakori, így elméletben lenne rá esély, hogy te és az a személy ne ugyanazok legyetek, de azért ez mégsem volt valószínű.
"inkább örülhetnél, hogy szóltam,..." <--> "Ennyi erővel te is örülhetnél, hogy ennyi időmet és energiámat rászántam"
1:1.

Az, hogy HIVATALOSAN nem jött ki magyar felirattal sehol sem, az egy dolog. Attól még a kép és a hanganyag, amit feltöltöttek, jogvédett, a tulajdonosé, aki ha úgy kívánja töröltetheti. Az, hogy valaki ráégetett egy magyar feliratot az EREDETI japán audio és vizuális (hangi és képi) tartalomra, az senkit nem érdekel. Ugyanis ha úgy vesszük lopott a cucc így is, úgy is, mert maximum a feltöltő fizethetett érte, mindenki más, aki a youtube-n ingyen megnézte, egy fillért sem adott rá. Így jó, hogy veszteséges a forgalmazónak és/vagy tulajnak, és törölteti.
Bár néhány esetben az is előfordulhat, hogy a feltöltő felszólítás hatására vagy magától törli. Nem tudom itt mi történt. Sok régebbi videónál, amit mondjuk kitettem magamnak Facebook-ra, ha most vissza akarom nézni, azt írja ki, hogy "Ezt a videót a felhasználó eltávolította". Ki tudja miért. Abban igazad van, hogy ennyi erővel az összes nyelvű és feliratú Final Act részt törölhetnék a Youtube-ról. Talán meg is történik, talán nem. Kiszámíthatatlan a dolog.

Ezt már tényleg csak kis figyelmetlenség miatt, de...
"csak a 113. részig, vagy korábbi 100 valahányadik részig jelent meg anno DVD-n magyarul Magyarországon" --> "Én is vissza szoktam olvasni dolgokat, akár hiszed, akár nem!"
Nos ha most megtetted volna, akkor pl. a 174. hozzászólásban leírtam: "Másodszor: itt elsősorban nem az a probléma, hogy csak a 104. részig adták ki DVD-n..."
Vagy épp a 27. hozzászólás, melyet szintén én írtam: "Tudom, hogy 113 része van magyarul, de DVD-n csak 104 rész jelent meg, az Animax is csak 104 részt adott (főleg az 53-104 közötti részeket), a 105-113-t az RTL Klub adta le, és a 105. rész kivételével mindegyikben van apróbb, kisebb-nagyobb vágás."

Szóval körülbelülire, emlékezetből majdnem eltaláltad, de azért mégsem volt teljesen pontos az információ.
Én is remélem, hogy ennek nem lesz folytatása, mert már rég nem a témáról beszélünk. Bár arról sajnos érdemben nem is tudnánk egyelőre.
Eszter
A petíció szerzője

#194

2012-09-09 18:21

Akkor jól tudtam, hogy a 113. részig adták le anno. Az szinte majdnem mindegy, melyik csatorna, nem túl lényeges, a lényeg az, hogy addig. Azt tudom, hallottam én is, hogy DVD-n a 104. vagy e-körüli részig jelent meg. Kérdés, hogy mit értesz vágás alatt. Azt, hogy bizonyos jeleneteket kivágva adták le a sorozatot, vagy azt, hogy egyes részletek japán hangon maradtak meg? Mert az igaz, hogy egyes részekben a 100. rész után meg van hagyva a japán hang rövidebb jelenetekben. Ez egy picit zavaró és furcsa (főleg eleinte volt az), de nem nagy baj, már megszoktam, hisz már jó ideje nem egyszer néztem újra a sorozatot. A bizonyos jelenetek kivágása a legtöbb változatra nem igaz, ám az igaz, hogy anno az RTL Klub vágva adott le egy idő után részeket, hallottam erről. De én sose láttam vágva (szerencsére), hanem az összes részt teljes egészében vágatlanul netről beszerezve. És persze remélhetőleg, ha majd talán folytatják, akkor vágatlanul fogják.

Lengabor

#195

2012-09-09 18:36

Persze, hiszen a DVD-re, amíg kiadták, vágatlan, cenzúrázatlan anyag került. Úgy nem sok értelme lenne DVD-n kiadni bármit is, ha pl. ez-az ki van vágva, kisípolva. A netre a hivatalos DVD-kről lerippelt anyag került fel, ezért teljes, illetve emlékeim szerint az A+ nevű csatorna is vágatlanul adta le az első 104 részt, így ha onnan származó TVRip-et nézel, abban sincs semmi idegennyelvű. Mivel az RTL Klub azt a kilenc részt (105-113) vasárnap délelőtt adta, és azért volt bennük elég véres és erőszakos jelenet, így az a médiatörvény értelmében olyan korán nem mehetett adásba. Nincs illúzióm, ha az RTL2 most folytatja is, és nem egy megfelelő időpontban adják, ugyanúgy vágott lesz. Bár mivel ők már a román médiahatóság alatt állnak, és ott kissé enyhébb a szabályozás, így ki tudja. A száz százalékos garancia az lenne, ha az Animax vagy az AXN Sci-fi (késő) este adnák, tuti nem lenne szétvagdalva az egész. Meg nem tudom te hogy vagy vele, de engem nagyon idegesít, ha a stáblistát a végén levágják. Az AXN-nél/Animaxnál nem szokás, de az RTL a Barátok közt kivételével majdnem az összes sorozatnál és filmnél levágja. Én szeretem hallani a magyar hangokat, közreműködőket. De mivel az RTL kereskedelmi csatorna, a reklám a legfontosabb nekik, így az a néhány másodperc/egy perc is "sokat" számít nekik...

Eszter
A petíció szerzője

#196

2012-09-10 09:26

Nekem azt hiszem, inkább Animaxos és RTL Klubos felvételek vannak meg vegyesen. Ameddig az RTL Klub adta anno vágatlanul, azt hiszem, addig minden rész RTL Klubos, de nem biztos, ám Animaxos is van. Na igen, akkor adnák nagy eséllyel vágatlanul, ha este adnák, ami remélem úgy lesz, ha majd folytatják. Hát ja, anno az volt a baj, hogy az RTL Klub szabályt szegetett és nem hétvégenként délelőtt kellett volna mennie 12-es korhatárral, hanem este 8-9 körül, vagy után 16-os korhatárral, erről hallottam. Részben ezért fejezték be az adását, részben mert néhány rész a 7 zsoldos miatt durvább volt, részben meg azért, mert tudtommal egy apuka néhány perc előítélete során betelefonált az RTL Klubnak és komoly panaszt tett. Pedig nem is ismerte a sorozatot, ne a kisebbség döntsön már, pláne olyanok nem, akik nem is ismerik, csak vakon ítélkeznek néhány durvább perc alapján,... Az ilyet nagyon utálom! Mindig könnyebb a műsort hibáztatni és nem önmagunkat,... Ha neki durva, nem tetszik, ne nézze és akkor ne engedje a gyerekének se. Állítólag a gyereke miatt is emelt panaszt, hogy azt nézte stb. Nekem nem annyira fontos a stáblista, szóval nekem mindegy, hogy ott van-e a végén, vagy sem. Általában nem érdekel, de ha van, az se baj, tehát vegyesen, amolyan középúton állok hozzá.

Vendég

#197 Re:

2012-09-16 10:32

#196: Eszter -

na ne csináljátok már elég ha megvan magyarul ez nagyon állat mese ha tudtok küldeni magyar szinkonal a 6-7 évadot légyszives köszi

Eszter
A petíció szerzője

#198 Re: Re:

2012-09-16 14:29

#197: - Re:

Már bocsi, de ki ne csináljon és mit? Gondolom az RTL Klubra gondolsz, hogy ne csinálják, hogy nem adják le tovább a 6. évad végéig (167. részig, eddig van még csak magyarul, a 7. évadé talán készül, de nem biztos), igaz? Ha igen, nekik írj panaszt ezügyben, de sajnos nem fognak válaszolni, ahogy nekem se válaszoltak hosszú hónapok óta és szerintem nem is fognak. Annak ellenére se válaszoltak, hogy néhány hónap múlva visszakérdeztem, utaltam arra, miről van szó, mit írtam nekik, amire válaszokat szerettem volna kapni. Itt olvasd vissza a fejleményeket, sajnos kicsi a remény, de a remény hal meg utoljára. Mi tuti nem tudjuk se megszerezni, se elküldeni neked, pláne amíg le nem adták magyarul valamelyik csatornán. Ha ez megtörténik, csak lesz 1-2 ember, aki felveszi és feltölti a részeket valahova és akkor onnantól már talán beszerezhető. Bár nem tudom. DVD-n pedig szintén nem biztos, hogy megjelenik. Arra kérlek, mielőtt ilyeneket kérdezel és mondasz, kérlek kicsit olvass vissza és informálódj jobban! Köszi.

Diegoo

#199 aa

2012-09-17 22:32

de ennyire retaldátak h lehtnek leforditanak 6 évadot azt sem végig mért nem birják már leforditani az a nem tom hány részt ezek idioták már ténleg annyrea rohatilul érdekel a vége h csak nah még magyar felirattal is megnézem csak legyen
Eszter
A petíció szerzője

#200 Re: aa

2012-09-18 15:41

#199: Diegoo - aa

Igen, a 6. évad végéig megvan háttérben az RTL Klubnak magyar szinkronnal. Részben biztos pénz és jogi ügy az oka, hogy ülnek rajta és nem adják át senkinek, részben ők meg azért nem folytatnák este (anno nappali adásából gond volt, így az most se lenne jó), mert félnek megkockáztatni azt, hogy kevesebb, vagy több nézője lesz és attól rettegnek, hogy túl kevés, így sokkal kevésbé éri meg. Ez egy kicsit gyerekes, buta felfogás és előre ítélés (se ők, se mások nem tudhatják előre az eredményt), mert több dolognak van némi kockázata, melyek nagy részét érdemes (lenne) bevállalni. De az RTL 2 talán leadja majd, de ez se biztos, minden eléggé bizonytalan, amivel sajnos meg kell békélni egy bizonyos mértékig. Nem csak felirattal létezik az 5. és 6. évad, hanem angol szinkronnal is, például a Youtube-on. És végül kérlek, beszélj kulturáltabban és szebben, ne így! Köszi. Azzal, hogy így beszélsz semmi jót nem érsz el.