Kérem folytassák az InuYasha leadását, mely évek óta szünetel!

Eszter
A petíció szerzője

#251

2013-01-15 18:23

Igazad van, sajnos tény, hogy nem korrekt, nem fair a nézőkkel szemben, hogy hirtelen abbahagyták anno. De sajnos volt rá több okuk is. Olvass vissza a vitalap elejére és közepére, plusz szerintem olvasd el újra jobban a petíció leírását, így megtudhatod az okokat.

Ezen kívül mindenkinek mondom, hogy azóta kicsit módosítottam a petíció(m) leírásában, igaz nem sokat.


Vendég

#252

2013-01-16 00:04

Jó ,hogy van ez a kezdeméynezés,bár nem hiszem ,hogy lehetne hatni az RTL-re.Meglátjuk,hajrá:)
Jaken25

#253

2013-01-16 00:42

Heh.Emberek maguk aztán nem sorolhatóak az egyszerű kategóriába,tudtok gépelni és mint észrevettem
szerettek is.Először is had mondjam el ,hogy örülök,hogy egy ilyen kezdeményezés is van ,mely támogatja a kedvenc művem és ,hogy ilyen sok ember van aki szívén viseli a dolgot. Bevallom nem olvastam el az összes hozzászólást,de hát ráment volna pár "percem":)Mindenesetre budha nicknévre hallgató hozzászólóval egyetértek.Az InuYasha közel nem olyan káros,mint sok más agymosó műsor amit
adnak,nem csak az RTL-en. Nem értem magam sem ,hogy miért nem tudták leadni.Egy kis jogi hajcihő.
Pffh...Ugyan már,mintha nagyon megéreznék az igazgatóurak,hogy beperlik őket.Az InuYasha egyáltalán nem egy túl véres anime.(Főleg ha belekalkuláljuk azt is a dologba ,hogy a mangához képest jelentősen visszafogott az ábrázolás,ugyanis abba hullanak a fejek,szó szerint.Fontos megjegyeznem,hogy utóbbi is egy remek mű).Na ,de visszakanyarodva az előbbi gondolatmenethez:
Az InuYasha nem egy vérengzős anime mint mondtam.Hogyan lenne már az???Régen a TV-ben ment a DragonBall!!!Ej ,de szép is volt!!Az InuYasha egy komoly mű,melyhez hasnolót még nem nagyon alkottak.A harcokon kívül van benn romantikus szál is,a néző szemtanúja lehet a karakterek jellembeli és fizikai fejlődésének,egy remek sztorit tár a nézők szeme elé,amit érdemes is látni.A mai világban akkor jó egy mű,ha szép kerek az egész,nincs megválaszoltalan kérdés és itt ezt figyelhetjük meg legjobban.
Továbbá a japán kultúra és a shinto vallás egy kis töredékébe is betekintést enged.Szerintem nyugodtan mehetne a kölyök klubban is és még egy "6"-os karikát sem biggyesztenék oda.Előbb engedném nézni ezt a sorozatot a gyerekeimnek,mint a mostanában leadott soroknak.Ott van például a Gyanú árnyékában című ,hogy csak egyet említsek.Förtelem bassza meg,már elnézést a nyers hangnemért.Ezt a szülők nézik és így a gyerek is akarva akaratlanul(gondoltam itt az 5-10 éves korosztályig)És mit lát a következő generáció???Mit?Azt kérem,hogy otthon semmi sincs rendben,mindenkinél kopognak a rendőrök,egyfolytában megy a családi perpatvar,minhta az lenne a normális,arról nem is beszélve ,hogy az egésznek nem igaz a fele vagy a tizede.
Nagyjából ennyit akartam mondani,köszönöm megtisztelő figyelmüket.
Ja igen és még mielőtt lemarad:
A kedvenc félszellememet meg kérem vissza a képernyőmre!!!!!!!!!!!Nem azért fizetek,hogy az X-faktor nézzem."Tehetségkutató".Hagyjad már.
InuYasha 4ever.Ámen.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTsadkHlts-6Dv-MFGL-02VbP8_8Ddy52lDmNmq4...

Eszter
A petíció szerzője

#254

2013-01-16 16:25

Bocsi Jaken25, de úgy látom, részben hiányosan olvastál akkor vissza. Hisz mint látszik, te sem tudod, hogy miért hagyták abba anno az InuYasha adását. Hogyha már valaki időt szán a visszaolvasásra, azt tehetné jobban, részletesebben és figyelmesebben. Főleg azért, hogy ne hiányos és esetleg ne téves következtetéseket vonjon le. Ez persze csak egy jó szándékú ötlet. Az InuYasha valóban nagyszerű, de azért az túlzás, hogy Kölyöklubban adják le. Soha nem adták, nem is fogják, mert az általában kisebbeknek való elsősorban, az InuYasha pedig nem nekik való, hidd el, még akkor se, ha nem vérengző. Az InuYasha 12-14 éven felülieknek való főleg. Na persze kortól függetlenül ritkán néhány éretebb kisgyerek létezhet, de nem sok és olyan is van, aki 12-14 éves koban még nem elég erős, érett hozzá. Ezért a biztos 14 éves kortól felfelé. Ha esetleg több nézőt szeretnél azért (is), hogy folytassák az adását, ezért akarnád a Kölyökklubba, ez nem jó megoldás. Régebben is a Kölyökklub után adták délelőtt 9 után valamikor 12-es korhatárral, méghozzá jogosan. Mármint a korhatárral együtt jogosan. De sajnos ez se volt jó egy időn túl, részben ezért is fejezték be anno az adását, mert utólag kiderült, hogy megszegtek valamit és csak este 8-9 után adhatták volna (persze szintén korhatárral 12-16-os karikák közül válogatva), még akkor is, ha nem kifejezetten vérengzős. Ezen kívül más okai is voltak. Tehát az RTL Klub részben a saját megszegése miatt nem adta tovább azóta se, mert nem tartották be azt, hogy inkább esténként kellett volna adniuk. Az kicsit túlzás, hogy a mangában sokkal véresebb, ez így nem igaz (elég jól ismerem az animéjét, meg a mangáját is). Legfeljebb egy picivel durvább néhány helyen, de nem sokkal. Itt az anime és a manga változata eléggé hasonló sok mindenben, nagyrészt 90%-ban. Az RTL Klubnál van 167. részig magyar szinkronnal, de sajnos egyelőre még mindig nem adják át senkinek, ők meg nem akarják leadni. Amíg legalább át nem adják, addig nem nagyon van mit tenni, ez több mindenen is múlhat. Én és mások már nem nagyon reménykedünk abban, hogy az RTL Klub valaha is folytatja, csak abban, hogy az AXN és/vagy a Viasat 6 talán megteszi majd egyszer. Persze előtte valahogy az RTL Klubtól meg kell kapni a szinkronos részeket. Az Animax is nagyrészt kilőve, mert már egy ideje csődbe mentek valamennyire.

Egyetértek azzal, hogy sajnos évek óta sok műsor nem éppen jó, mert vagy túl erőszakosak, meg túl véresek, vagy kissé butító hatásúak (is). Bár mindig akadnak kivételek is, igaz ez az utóbbi időben nem túl gyakran jellemző. A régi dolgok értékesebbek és kevésbé durvák voltak. Sajnálom is a mai fiatalságot, hogy sok mai dolgon nő fel. Ezen néhány ember nem tud változtatni, sajnos ez van. Ráadásul több mai fiatalt nem érdekelnek régebbi értékek, kivéve akkor, ha a szüleik kiskorukban mutattak, ajánlottak nekik több olyat és nem nagyon hagyták, hogy a tévében adott műsorok többségét nézze a gyerekük. Szerencsére van néhány ilyen, olykor tapasztaltam. És ne feledjük, hogy akár anime, akár nem anime műsorról van szó, az általánosítás nem jó, mert nem mindegyik véresm durva és butító. A legjobb, ha mindenki a megfelelő korának, ízlésének valót néz jobban megválogatva, ám nem túl durvákat. Bár ebben nagyrészt felelőssége van, avagy lellene lennie a szülőknek, főleg a gyerek 12 éves koráig, hogy miket nézhet nagyjából, hogy lássa és tudja, mi való neki és mi nem. Ez persze lehet egyéni gyerekfüggő is, de a túl durva, túl butít sose jó egyetlen esetben sem. És nem minden enyhébbnek tartott dolog való kisebbeknek (is), legyen az akár InuYasha, akár bármi más. Nyilván egy idősebbre enyhébben hat a durvább dolog is (legalábbis többször), így van akinek nehezebb megállapítania, hogy kisebbeknek nem való. Pedig nem való. Aki ezt jól átgondolja, átérzi és tapasztal ezt-azt, az jobban megérti, vagy teljesen.

Mint mondtam, nem olyan rég kicsit módosítottam a petíció(m) leírásán belül néhány helyen, így értelemszerűen érdemes lenne újra elolvasni.

Lengabor

#255

2013-01-16 16:53

Jaken25: hát ja, volt téma és volt mit írni :)
Az, hogy mi káros és mi agymosás, azt mindenki máshogy ítéli meg. Van, aki az animéket, más a tehetségkutatókat, megint más az úgynevezett scripted reality-sorozatokat (pl. A gyanú árnyékában, Családi titkok, Bűnök és szerelmek), más pedig a brazil és mexikói szappanoperákat tartja annak. Mint szinte semmiben, ebben sincs általánosan elfogadott konszenzus.
Az, hogy szerinted nem túl véres, azzal mondjuk nem teljesen értek egyet, de az tény, hogy minden értéke és tanulsága mellett is van benne erőszak és brutalitás. Szerintem mondjuk pont jó az arány az animében, ezért is kedvelem annyira. Van bőven komoly, elgondolkodtató, izgalmas, megdöbbentő, vicces vagy romantikus szál is benne. A Dragon Ball pont azért nem jó példának, mert végső soron azzal is megszívta az RTL, és ha pár hónapja nem döntött volna úgy a Viasat6, hogy a Z-t újra műsorra tűzze, valószínűleg soha senki nem vetítette volna le még egyszer. Ehhez mondjuk az is hozzájárult, hogy ma már egész más az emberek felfogása, mint 15 éve, amikor a kereskedelmi tévézés még épp, hogy megszületett, amikor a felnőttek a szocializmus gyötrelmeiből azt hozták át magukkal, hogy itt rendnek és fegyelemnek kell lenni. Egész egyszerűen elképzelhetetlen volt, és pont ezért okozott megdöbbenést az, hogy délután ilyen erőszakos műsor kerülhet képernyőre. Az akkori emberek ezt a mentalitást hozták magukkal, ezért is háborodtak fel néhányan. Azóta viszont felnőtt egy új generáció, akik egész más helyzetben és lehetőségekkel szocializálódtak. Itt már jobban érvényesült a szabadságjog és a demokrácia. Ezért sem rökönyödik ma már meg senki, hogy pl. a ValóVilág és az X-Faktor mellett megfér egy több Oscar-díjat nyert film vagy épp Dóra, a felfedező vérgagyi és szánalmas történetei (ha már itt tartunk, azt jobban büntetném, mint az animéket, mert szó szerint agysejtpusztító).
Nem, nem mehetne a Kölyökklubban, főleg nem korhatár nélkül. Pont ez volt az egyik fő oka, hogy 4 és fél éve eltüntették, mert nem megfelelő időpontban sugározták. Van egy médiatörvény, vannak rendelkezései, van egy médiahatóság, aki figyeli a csatornák tevékenységét. Ha szabálytalanságot észlel, súlyos milliókra megbünteti akár az RTL-t is vagy bizonyos időpontra felfüggeszti a műsorszolgáltatást (magyarán elsötétítik). Ezt pedig egy amúgy is válságos időszakban épeszű csatorna nem kockáztathatja meg.
Sajnos amit A gyanú árnyékában prezentálnak, az sok családra igaz. A történetek nem légből kapottak, bárkivel előfordulhat bármi. Abban igazad van, hogy vannak benne túlzások, de egy műsor színvonaltalansága nem menti fel egy másik műsor (jelen esetben az InuYasha) hibáit. Mindent önmagában kell megítélni, nem máshoz hasonlítani.

budhának annyiban nincs igaza, hogy akár egy szappanoperával is meg mernék csinálni, ha nem jó a nézettsége. Bőven tudnék példát mondani arra, hogy volt, amit a felénél levettek képernyőről, mást csak hosszú idő után folytattak, egész más időpontban, megint más meg olyan botrányosan gyenge nézettséggel kezdett, hogy dupla helyett egyből csak egy részt vetítettek, ráadásul a délutáni időpont helyett délben, amikor a célközönség nagy része dolgozik vagy iskolában van.
De a legdurvább talán az volt, amit a TV2 csinált: a Tiltott szerelem című török szappanopera elég váratlan véget ért, a TV2 Facebook-oldalán olvasható egyes kommentek szerint 5 vagy 15 perccel a vége előtt, pont akkor, amikor a katarzis felé közeledtek, na akkor jött egy Voice-reklám, majd a Tények, de a befejezés, az nem. Valamennyi mindenképpen lemaradt a török szerelmi szappan végéből. Fél éven át néztek valamit, aminek a végét valami technikai malőr miatt a csatorna nem mutatta meg nekik, ezért igen idegesek lettek. Egy élmény volt olvasni a Facebookos hozzászólásokat. A TV2 még másnap délután jelezte, hogy hétfőn leadják a teljes epizódot, de hát úgy már mégsem volt az igazi.
Szóval a lényeg, hogy nálunk a csatornák azt tesznek meg, amit nem szégyellnek. Mindent a nézettségért és a profitért - az, hogy közben a néző esetleg jól szórakozik, már csak egy mellékes plusz, de abszolút nem az a fő csapásirány.

Jaken25

#256

2013-01-16 18:58

Először is Kedves Eszter:
Mindenek előtt szeretném kikötni ,hogy előző hozzászólásomban próbáltam pici humort belevinni a szövegbe mert hát lássuk be ez így nem olyan egyhangú.A kölyökklubbot nem szó szerint értettem.
Olvass a sorok között.Ez egy enyhe túlzás volt ami arra kívánta felhívni a figyelmet,hogy mennyire
túlreagálják és túlkomplikálják ezt az egészet.Másrészt ha te -állításod szerint- olvastad a mangát
akkor nem tudom mit olvastál,hogy ha szerinted 90%-ban megegyezzik a dolog. A manga sokkal véresebb ábrázolást mutat. Vegyük például a Varázstinta című fejezetet.(anime 4.rész)Az animében
például csak sima tintával rajzol a művész,míg a mangában emberi belsőségekkel,amik ábrázolva is vannak valamint a mangában mint írtam hullanak a fejek.Az animében inkább csak vonalakkal jelzik a halandók elleni támadást és halálsikollyal érzékeltetik ,hogy gond van.Hogy 90%-ban megegyezik?Kétlem.Már csak ha azt nézzük,hogy a utolsó 20 kötetet (36-56) besűrítették 26 részbe.Holott az első 36 kötetről 167. rész készült.Rövid számolás után azt kapjuk,hogy ha így haladnak továbbra is akkor a Final Act egy közel 100 részes anime lenne,de nem az.Továbbá animében vannak olyan részek amik pont,hogy nincsenek benn a mangában.(például 147-148.rész)Tudom,mert kétszer olvastam
végig a mangát és kb 4-szer láttam az animét.Nem is lett volna lehetséges,hogy "cenzúra" nélkül
készüljön el mert akkoriban a japán gyerekek kezdtek erőszakosak lenni.Mint írtam az InuYashát olyan shounen fight művek előzték meg pár évvel mint például a The Fist of the North Star vagy a
már korábban említett DragonBall.Ja és Eszter,ha nem bántalak meg,csak egy jó tanács:
Ne legyél ilyen minden lében két kanál kérlek.Én ezt elfogadom,hiszen lehet ilyen a személyiséged és ez tesz téged egyedivé(számos feltételezhetően létező jó tulajdonságod mellett).Ez csak a véleményem
amit csak egyszer mondok el,ha akaord megfogadod ha akarod nem.Bár nem lennék meglepve ha ezt már
ajánlották volna mások is.Köszönöm a figyelmet.
Lengabor:
Veled totál egyetértek,tényleg van benn brutalitás,de azért tűrhető.Mindenesetre a Kölyök klubbos rész rád is vonatkozik ám:))A Viasat6 előtt pedig le a kalappal.Ők az iskola példája annak,hogy ha le akarnak adni egy műsort akkor le is adják.Apropó: Továbbra is azt állítom ,hogy
egy per vagy pár misi a nagykutyákat nem tiporná sárba.Elsötétítés.Arra a fél/egy órára gondolsz amikor fekete háttéren kint van az ORTT-s szöveg.Nos ,nem hivatalos forrásban olvastam,hogy azt
majdnem ugyanannyian nézik mint a normál műsort.Az para nem???
Na mára ennyi voltam, egyéb felvetés esetén a továbbiakban is szívesen kifejtem a véleményem:)

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRbQ4N-20fntiCYNRFla_W1BI8bEVwDRn8LLyD_8...

Lengabor

#257

2013-01-16 19:26

Jaken25: ma már nem létezik az ORTT, hála istennek. Lehet, hogy nem tiporná sárba őket, de aki tudja, inkább magánál tartja a pénzt, nem dobja ki az ablakon holmi büntetésekre. Az elsötétítés mértéke és hossza pedig sok mindentől függ. Utoljára tavaly augusztus 6-án sötétítették el az RTL-t (az ORTT utolsó döntése, jellemző módon három évvel az eset után hajtotta be a jogutódja...) egy 2009. március 2-án sugárzott Mónika show miatt. Akkor 12 órára (déltől éjfélig) felfüggesztették a műsor-szolgáltatási jogosultság gyakorlását. Természetesen nem nézik annyian, mint egy normál műsort, de tény, hogy volt nézettsége a semminek is. Hiába na, vannak zombik az országban. Itt nem az a baj, hogy ilyenkor nincs műsor, de van nézettség, hanem hogy REKLÁM nincs. Kereskedelmi csatorna, abból jön a pénz. Ha elsötétítik, semmit sem sugároznak, a hirdetők arra az időtartamra nem fizetnek semmit. Ez egy 12 órás büntetés alatt több száz milliós kiesés minimum.
Mióta az ORTT-t megszüntették, a helyét az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) vette át, akik a pénzbüntetést részesítik előnyben (mondjuk az is sokat elmond, hogy a legtöbb magyar csatorna más ország médiahatósága alá helyezte magát; az RTL is kimentette az RTL2-t és a Coolt a román médiahatósághoz, a TV2 pedig a SuperTV2-t a német médiahatósághoz). Ott a sokat vizsgált ValóVilág4. A csatornát üzemeltető cégre 50 millió forint bírságot szabtak ki a műsor miatt, és még 10 milliót annak előzetesei miatt. A Médiatanács szerint a VV4 több mint 900 alkalommal sértette meg a médiatörvény rendelkezéseit azáltal, hogy nem a megfelelő korhatárba (16-os karika helyett 12-es) sorolta be a műsort, valamint nem a megfelelő időpontban (21 óra után) sugározták a valóságshowt. A kiszabott bírság így összesen 60 millió forintot tesz ki, és ez csak a 2011. január 31. utáni adásokra vonatkozik. Ugyanis korábban már kétszer is megbüntették a csatornát. Ez azt jelenti, hogy a hatóság teljes egészében 292 millió forint bírságot szabott ki az RTL Klub-ra. Alekosz társkereső műsora, a Szerelem a legfölsőbb szinteken című produkciót is megbüntették további 6 millió forintra annak előzetesei miatt. Ez összesen 298 millió forint, ami a csatorna szempontjából feleslegesen elment. Szóval a lényeg, hogy "pár misi a nagykutyákat nem tiporná sárba", de te sem szeretnéd feleslegesen elszórni a pénzedet.
Persze ha engem kérdezel, még mindig jobban jártak így, mintha elsötétítik őket, mert abból talán nagyobb káruk is származik. Mióta a médiahatóság a sarkára állt, nagyon óvatosan csinálnak mindent. Szerintem ezért sem akarnak hallani az InuYasháról, mert rossz emlékeket ébreszt bennük a korábbi pár perces/fél órás elsötétítés. Nem kockáztatnak, na. Pedig éjjelre simán betehetnék, ott a kutyát nem zavarná.
De összességében én ezen a téren nem bízom az RTL-ben egyáltalán, az AXN-ben igen, a Viasat6 pedig egyelőre nem tervez az InuYashával (talán ha a DBZ végigmegy náluk, nézettségileg megéri nekik, és lesz elég igény az Inu-ra, de az AXN addig sem csinál semmit, akkor talán megfontolják).

Jaken25

#258

2013-01-16 22:53

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQoqzw3GDfjlBqvHM7M1q8R-zjqobVUQSGW91kgY...

Hu Pali(már bocsánat ha ez a megszólítás nem tetszik)te aztán otthon vagy a témában hallod-e?
Én sajnos ebben nem vagyok annyira jártas ,de legalább van aki felvilágosít.Amúgy említetted ,hogy
a társcsatornáikat úgymond kimentik ide meg oda.De ha jól tudom akkot maga az RTL Klub is egy luxemburgi média társaság keretei közé tarozik.Akkor miért van erre szükség.Nem vágom.Bár most lehet,hogy hülyeséget mondtam.Mellesleg nagyon leköt az irományod.Tetszik,hogy az érvelésnél konkrétumokat is használsz nem úgy mint egyesek:)Ha tudsz még hasonló érdekességeket hazai csatornákról akkor szívesen olvasom.Nem mintha teljesen ide tartozna ,de jobb mint a vérszívás.

Lengabor

#259

2013-01-17 00:07

Örülök, ha tetszik. :) Az RTL Klub esetén az RTL Group-ról beszélünk, ami Európa vezető szórakoztató műsorokat gyártó és vetítő vállalata. 53 televízió- és 29 rádióállomásuk van 10 országban (Németország, Franciaország, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Spanyolország, Görögország, Magyarország, Horvátország és egyfajta produkciós cégük van az Egyesült Államokban is). Nem lőttél mellé a luxemburgi tippel, hiszen maga az RTL mint rövidítés = Radio Television Luxemburg. Maga a főhadiszállás is Luxemburgban (Kirchberg-ben) található. Mi a két "fő" RTL csatornánkkal eléggé a lista végén kullogunk, példának okáért Németországban választhatnak a nézők a sima RTL, az RTL II, a Super RTL, az RTL Crime, az RTL Living vagy az RTL Nitro között, de a hollandiai kínálat sem elhanyagolható (ott nem bonyolították az elnevezéseket, RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Lounge). Nálunk a rádiós területen nem telepedett meg az RTL, pedig biztos sikeresen fel tudták volna építeni azt is.
Megvan annak az oka, hogy miért mentik ki külföldre a csatornáikat: egyszerű anyagi biznisz, jobban kijönnek úgy, mivel Romániában azért előnyösebb több más uniós tagállamhoz képest engedélyt kérni, mert ott nem kell műsorszórási díjat fizetni. A TV2 a ProSiebenSat.1 csoport tagja, ami ugye németországi érdekeltségű. Az AXN és Animax a nagy-britanniai médiahatóság (Ofcom) alá helyezte magát, míg az MTV Networks International három magyar csatornája, a Music Television, a VIVA és a Comedy Central átállt a cseh sugárzási engedélyre. A költözés okát az amerikai cég regionális stratégiájával magyarázták. Bár a cseh törvények nem térnek el jelentősen a magyar szabályozástól, számos nemzetközi tévétársaság működik sikeresen a cseh joghatóság alatt.
Az MTV Networks-höz hasonlóan cselekedett a Viasat3 2009 májusában, amikor a csatorna töröltette magát az ORTT-nél, és átjelentkezett a brit Ofcom alá. Korábban számos kisebb, Magyarországon fogható, adását magyar nyelven sugárzó csatorna helyezte magát cseh vagy román joghatóság alá, de a nézettségi versenyben ennyire elöl álló - általában a negyedik helyre sorolt - adó még nem tette meg ezt a lépést. Megjegyzendő továbbá, hogy a szintén a cégcsoporthoz tartozó Viasat6 csatorna ugyancsak OFCOM engedély alapján zavartalanul végzi Magyarországra irányuló műsorszolgáltatását.

Szóval a lényeg, hogy az RTL2 és a SuperTv2 is külföldről sugároz, hogy az NMHH ne bírságolhassa. Az RTL így a Film+, a Cool, a Sportklub, a Prizma TV és a Sorozat+ mellett nagyköltségvetésű, második adóját se Magyarországon jegyezte be. A november másodikán indult Super Tv2 Németországból sugároz, vagyis az új médiatörvény egyik mellékhatása, hogy lassan a két országos, földi sugárzású adón kívül nincs is Magyarországon bejegyzett, jelentős nézettségű kereskedelmi adó. Maga az RTL Klub és a TV2 (plusz természetesen a közmédia) nem húzhat el innen, mivel 100%-os lefedettségű, bárki által fogható csatornák, akik kénytelenek a magyar törvények szerint működni. Mivel ők ketten a legnépszerűbb, legnézettebb csatornák, így jó, hogy odafigyelnek a rendelkezésekre és igyekeznek nem törvényt sérteni. Ha mégis megteszik, akkor megkapják a méltó büntetésüket. Szóval biztos, ami biztos, az InuYasha-val inkább nem kockáztatnak, de a fő baj, hogy hajlandóság sincs bennük semmikor leadni.
A helyzet akkor lesz majd érdekes, miután az analóg tévésugárzást teljesen lekapcsolják nálunk. A folyamatnak országosan legkésőbb 2014. december 31-ig le kell zárulnia. Ezután véleményem szerint alaposan módosulni fog a magyarországi csatornák népszerűségi és nézettségi sorrendje, eltűnik az az óriási egyeduralom, hogy az RTL Klub vezet, a többi meg csak nagyon messze lemaradva tőle követi. Bár sok múlik az emberek mentalitásán és a berögzült szokásaikon is.
Ha ilyen dolgokról szeretnél beszélgetni, keress meg privátban, ne offoljuk szét a petíciót teljesen, így is elég sok olyan hozzászólás van már itt, aminek nem itt lenne a helye. A 180. hozzászólásnál leírtam az email-címem.

Eszter
A petíció szerzője

#260

2013-01-17 00:38

Hát nem tudom Jaken25, de se én, se Lengabor nem láttunk semmiféle humort abban, hogy a Kölyökklubos időpontot hoztad fel példának az InuYasha folytatására. Nem láthatunk a fejedbe, így nem tudhattuk, hogy ezt humornak szántad. Figyelmesen szoktam olvasni. Az ilyen témát nem hiszem, hogy érdemes lenne elviccelni (főleg nem utalva, ebben nem mindenki láthat humort) és én amúgy is hajlamos vagyok több dolgot komolyan venni, pláne valaminek a folytatásával kapcsolatban. Remélem így most már érted, ha igen, akkor köszi. A megegyezést 90%-ban az InuYasha animéje és mangája között úgy értettem, hogy ahol nagyrészt megegyezik, ott 90%-ban igenis megegyezik. Már jó ideje tudom, hogy a Final Act évad a manga 2. felét tartalmazza tömörítve kihagyásokkal és összevonásokkal, de mégis nagyrészt jól és vannak sorrendcserék is. Korábban is vannak sorrendcserék, de kevesebb. Lehet, hogy így most még nem nagyon hiszed el, de elég sok mindent tudok már jó ideje a témával kapcsolatban (én is többször láttam az animéjét figyelmesen és a mangáját is olvastam nem egyszer), így az anime és manga változatáról is. Azt is tudtam, hogy nyilván vannak olyan részek az animéjében, amik a mangájában nincsenek, de ez fordítva is igaz. Na ja, még a Final Act-on kívül lehetett volna több évad is a manga alapján, ott valóban több a különbség, de korábban jóval kevesebb. De biztos volt néhány oka, miért nem akartak egynél több évadot csinálni a Final Act-nál. Biztos pénz miatt és/vagy mert gyors(abb)an le akarták zárni. Na meg azért a nagy megegyezéseken belül tudom, hogy vannak kisebb különbségek még. Arra gondolok ezen belül, hogy például történik egy szinte azonos dolog ugyanott ugyanabban az időben, ám egy kicsit másképp történik ez az animéjében és a mangájában, ám nagyrészt mégis ugyanaz. De azért az akkor is túlzás, hogy a mangája dokkal durvább lenne az animéjénél. Csak néhány helyen valamivel, ennyi az egész. Na de inkább ne vitázzunk semmiről, nincs és nem is lenne nagyon értelme!

Nem vagyok minden lében kanál típus, tévedsz. Csupán komolyan, őszintén reagáltam neked némi segítő szándékkal is (sajnos ezt nem mindig látja mindenki), semmi több. Ez remélem nem baj. Én legtöbbször ilyen vagyok, sajnálom ha netán megbántottalak (nem ez volt a célom). Ha ezért nem vagyok szimpi, azt is sajnálom, na de ez nem társkereső oldal. Semmi sincs, ami mindenkinek egyformán tetszik. Nem szeretném, ha ennek folytatása lenne, főleg nem negatív irányba.

Szerintem is privátban folytassátok Lengaborral. Én is szoktam vele néha máshol privizni már egy ideje bizonyos okok miatt. Így gondolom, ha ti ketten beszélgettek tovább priviben valahol, az se lesz gond.

Jaken25

#261

2013-01-17 10:30

Figyelembe vettem és megértettem az álláspontodat.Legközelebb majd úgy fogalmazok,hogy mindenkinek egyértelmű legyen a dolog.Nos igen ,a Final Act-ot kicsit elkapkodták.Én szívesen megnéztem volna a kimaradt jeleneteket.Bár aki ismeri az előzményeit annak nem jelenhet gondot nyomon követni,sőt valamilyen szempontból pedig jó,hogy ilyen lett,hiszen filler nincs benne és egy egész pörgős történetet kaptunk,meglehetősen jó grafikával.Mellesleg miután megtudtam,hogy
nagyon sok rész kimaradt az utolsó kötetekből,először ez ösztönzött,hogy elolvassam a mangát és
azóta a szerző többi művét is áttanulmányoztam,melyeket ajánlok is kedves figyelmedbe:)
És nem bántottál meg,ne aggódj,örülök ha van vitapartnerem:)Természetesen vita alatt nem hajcibálást értek:D

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSEJcbGoO1_Rj_-IfcxtEdAhfS7sC-MPEEummXmm...

Eszter
A petíció szerzője

#262

2013-01-18 20:32

Oké Jaken25, előre is köszi. Látom megértő(bb) vagy, aminek örülök. Nem tehetek róla, de sajnos van úgy, hogy bizonyos dolgok bizonyos elmondásban nem igazán egyértelműek nekem. Nyilván nem direkt csinálom, hanem ilyen vagyok, ez némi hátrányom. Persze biztos nem én vagyok az egyetlen ilyen, na meg a súlyosabbak rosszabbak, némileg sajnálom is őket. Örülök annak is, hogy nem bántottalak meg. Na ja, a negatív viták nem visznek sehova, de infócserék és békés enyhe viták azok okék.

Én legelőször az InuYashát animében láttam néhányszor (azóta már annál többször), majd kíváncsi lettem a mangájára is. Az InuYasha mangája volt az 1. manga, amit valaha olvastam, néztem (hisz a manga áll képekből is bőven, ezért is szeretem, csak könyveket nem szeretek olvasni, ennek több oka van). Na ja, tudom jól én is, hogy össze lett sűrítve a Final Act, feljebb is írtam erről, meg hogy több oka is lehetett annak, hogy miért. De azért ahhoz képest jól megcsinálták, kiválogatták a fontosabb dolgokat, igaz sajnos sok sorrendcserével. Na de azért nem tragédia, az összevonások pedig jók, mint például a 18. részében, ahol 2, vagy 3 fejezet különböző időtartama van összevonva, amik passzolnak egymáshoz és egymás után is. Ez van, nem akarták nyújtottabban folytatni, hanem a Final Act-tal le akarták zárni. Persze aki csak animeként ismeri, azt nem zavarja semmi, legfeljebb az, hogy rövidebb és gyorsabb valamivel a korábbi évadokhoz képest, ez feltűnhet bárkinek. De nem akkora baj. Némelyik utóbb nézett animének szintén kíváncsi lettem a mangájára, főleg akkor, mikor az adott anime hamarabb és/vagy rövidebben véget ért, mint a manga. Tehát a mangájában tovább van folytatva akár már befejezve teljesen, akár még készülés közben jár az adott manga. Animékben jobb szeretem az általam kedvelni kezdett animéket, de a mangákban is jók, főleg akkor ha csak mangában folytatódik, animében meg tényleg lezárták. Ugyanis van néhány ilyen is. Nem vagyok nagy anime manga rajongó, de néhány régebbi animét szeretek, ismerek. Plusz az utóbbi időben egy kicsit elkezdtem más animék, mangák után kíváncsiskodni, nézni. Volt ami kedvencem lett az InuYasha mellett, de volt olyan is, ami nem. Ez van, szerintem ezzel többen így vannak. De ettől még nem vagyok kifejezetten anime manga rajongó, csupán néhányat megszerettem, megszeretek még esetleg, plusz a kíváncsiság is hajt(ott) olykor. Most például van egy újabb kedvenc néhány napja, mely animében már korábban le lett zárva előbb, de mangában tovább van szintén, amit tovább is olvastam onnan, ahol az animéje le lett zárva. Ám a mangája még nincs kész, a készítője még csinálja, úgyis még befejezetlen az utóbbi fejezete, nincs semmi konkrétan lezárva, meg írták is itt-ott, hogy a készítője még csinál több fejezetet. Így ezt példéul várom tovább, néha követni fogom, hogy van(nak)-e már új fejezet(ek).

Jaken25

#263

2013-01-19 13:55

Én nem fognám fel hátránynak.Az embereknek(jobb esetben)van némi igazságérzetük és ennek "mellékhatása",hogy kifejtik véleményük.Nekem is van,de én csak egyszer mondom el az álláspontom, akinek tetszik az megfogadja ,akinek nem az nem:)És mint írtad van nálad súlyosabb is:D

Az InuYashat én is animében láttam még az A+-on régen talán 12 lehettem.Aztán egy idejig semmi, majd tavaly ismét elkezdtem animéket nézni és azóta vagy egy tucatot megnéztem:)Az,hogy a Final
Act be lett sürítve,háát...nem is tudom.Egyes szempontból jó,de azért megcsinálhatták volna a
japán kollégák.Például ott van a 15.rész.Na arról csináltak egy "filmet" is(bár lehet ,hogy az OVA vagy Special),de szinte tök ugyanaz ,mint a 15.rész.Na ez helyett csinálhattak volna egy részt a manga alapján is .
Nos igen a befejezetlen animékkel én sem vagyok mindel kibékülve,ugyanis a manga olvasására sajnos nem mindig van itthon lehetőség ,mert ha van is valaki aki lefordítaná és megosztaná egy
ilyen témában érdekelt oldalon ,többnyire nem viszik végig.Ilyenkor vagy olvasod angolul vagy lefordítod magad(utóbbi kettő időigényes persze)De azért pozitívumként elmondható,hogy az
animekészítők igyekeznek valami kreatív befejezéssel szolgálni.Ez már csak attól függ melyik stúdió csinálja meg.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRmMPLOPlcWSPzX4-gX3OlWrs_Xh-C37jHrbql5L...

Eszter
A petíció szerzője

#264

2013-01-20 16:03

Én mikor először néztem végéig az Inut (még 2011-ben), a neten tettem letöltve. Anno a tévében is láttam belőle sok éve néhány ritka részletet, de akkor még nem fogott meg. Na igen, én is tudok arról, hogy a Final Act 15. részéhez tökre 99%-ban ugyanolyan másik részt is csináltak, azt én is láttam. Csak néhány apró plusz jelenet van benne, melyek nem túl lényegesek, nem túl feltűnőek. Az nem nagyfilm. Ez igaz, valóban célszerűbb lett volna inkább egy másik olyan Final Actbeli részt csinálniuk helyette, ami a mangában ott van. De hát sajnos ez van, nem tudunk mit tenni ellene. Igen, sok mangát nem fordítanak le végig magyarul, legyen az akár hivatalos magyar kiadás, akár rajongók általi, ezt némileg én is tapasztaltam. Mondjuk az Inu mangája végig le lett fordítva, több helyen nem túl jól, sok benne a hiba, legyen a hiba szinte bármilyen. Én már jó ideje főleg ezért újrafordítom az Inu mangáját, igaz az utóbbi másfél hétben szüneteltettem, hamarosan folytatom. Én igyekszem hibamentesen, szebben, rugalmasan és némileg animéhez hűen csinálni. Volt akikkel már megosztottam. Több mint a felénél tartok már egy kicsivel és kb. az egész negyedét osztottam meg eddig néhány emberrel, legtöbbjüknek nincs vele baja, volt olyan is, aki kifejezetten örült ennek. Nem tudom te olvastad-e azt a magyar Inu manga fordítást és hogy mit gondolsz róla. Nem akarom leszólni, de lehetett az volna jobb, szebb és sokkal hibamentesebb, ha jobban odafigyelnek a rajongó fordítók. De sajnos elhanyagolták, elkapkodták kissé több szempontból, ami nem jó. Plusz jobb, ha inkább egyvalaki teszi az egészet. Na ja, legalább megfelelően lezárják egy jó helyen az animét, amit már nem folytatnak és csak mangában van tovább, ezzel egyetértek, én is ezt tapasztaltam ebben. Ha nincs végig magyarul, célszerű onnan vagy angolul továbbolvasni akár a neten, vagy elölről az egészet csak angolul. Ha valaki tud angolul, akkor nem gond, de ez nem követel angol profiságot, zseniséget, na meg ott a szótár is, ha valamit nagyon nem értünk.
Jaken25

#265

2013-01-21 07:10

Igen az egy nagyon jó pont ,hogy az Inu le lett fordítva végig.De bárhol olvastam ki van hagyva azt
hiszem a 255.fejezet és még vagy 348-tól a 355-ig nincs fenn sehol.Igaz az első kb 300 fejezet(Deedo nevű egyéni fordító csinálta),nem lett a legigényesebb munka.Szerintem Painttel csinálta és azzal nem lehet olyan munkát csinálni mint egy jobb programmal.De azért biztosan rengeteg időt fektetett bele.Az UnKN "fansub" csapat azért elég jól csinálta,de ők csak pár fejezetig vitték ,aztán a HSTS fansub már nem csinált olyan nagy ügyet belőle.Egyfajta, egyszerű betütípus...De azért hálásak lehetünk ,hogy megcsinálták.Így is el lehet olvasni.

Apropó.Amennyiben neked megvannak a fent említett fejezetek akkor szívesen fogadnám őket mivel
akkor nekem nem kell lefordítani,úgyis sok mindenen szeretnék most dolgozni.Ha el tudod küldeni
akkor erre az e-mail-re tedd:
surfinbird95@freemail.hu
Természetesen sehol nem fogom megosztani őket.Előre is köszönöm.

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRRIXXO1IuMnLHwgRSANXu8pgrecpeoRkaCenA8m...

Eszter
A petíció szerzője

#266

2013-01-25 16:03

Akkor úgy látom, te is azt olvastad először, azt a nem túl jó magyar fordítást. Ha kíváncsi vagy az enyémre, akár el is küldhetem neked az itt megadott e-mail címedre. Mit szólsz hozzá? Mondjuk 1.-80. fejezetig, vagy 1.-160. fejezetig, döntsd el te. Ja igen, az igaz valóban, hogy ki lettek hagyva a fordításból a 349. és a 355. fejezetek közötti fejezetek. Ám a 255. fejezetre ez nem igaz, hogy nincs magyarul. Több helyen én is próbáltam magyar fordításban megtalálni a 349.-355. fejezetig, de sajnos én se találom sehol. Majd hogyha az újrafordításban ott tartok (az még odébb van), akkor azt nyilván ezért alapból csak angolból fordítom le. Jelenleg a 291. fejezet körül, után tartok épp, mostanában lassabban haladtam vele.
Jaken25

#267

2013-01-27 22:55

Rendben.Hálás lennék ha eljuttatnád nekem a fordítás egy példányát.
Eszter
A petíció szerzője

#268

2013-01-30 11:34

Oké, akkor e-mailben elküldöm majd az itt megadott e-mail címedre. De előbb ott még kérdeztem pár dolgot és egyebek, majd aztán nagy eséllyel küldöm. Közlök majd még hozzá egyéb infókat is és szerintem ott dumcsizzunk tovább, ne off-oljunk itt nagyon. Köszi.


Vendég

#270

2013-02-19 18:19

Remélem egyszer levetítik végig.
Zsolti-kun

#271

2013-02-20 20:29

Érdekességből mesélem, hogy bepróbálkoztam több csatornánál is az InuYasha-val és általánosságban az animékkel kapcsolatban. A Life-nál, az M2-nél, és a Film Café-nál. A Café-nak az FB-n írtam, mert csak ott találtam meg. (A többinek inkább személyesen mail-ben írtam.)
Eszter
A petíció szerzője

#272

2013-02-21 19:47

Köszi Zsolti-kun. Mi azóta Lengaborral kicsit néha próbálkoztunk együtt Facebook-on, de nem sok sikerrel. Főleg mivel némelyik csatorna időnként csődöl, meg más saját terveik vannak előre kiszabva, így nem igazán hajlandóak betenni. Plusz már rájöttünk, hogy Facebook-on érdemesebb a próbálkozás, mert az publikus, látják mások is, így inkább válaszolnak, kivéve mikor nem, mert ilyen is van. E-mailben baromi kicsi rá az esély, én magam is tapasztaltam jóval korábban. Majd meglátjuk mi lesz, ha lesz.
Lengabor

#273

2013-02-22 18:45

Kicsit? Néha? Együtt? Csődöl? Hát ja, nagy ritkán, de itt egyedül az Animax áll csődközelben. A Viasat (ha arra gondolsz) nem, de ezt üzenetben ki is fejtettem.
Az MTVA mivel közmédia, elvileg köteles válaszolni mindenkinek. Én eddig pozitív visszajelzéseket hallottam arra vonatkozóan, hogy szoktak válaszolni az emberek kérdéseire. Gondolom erre is írnak valamit, de nagyobb összegben mernék rá fogadni, hogy nem köt ki a közszolgálati csatornák egyikén sem. Ugyanis az M2 hiába lett gyerek- és ifjúsági csatorna, nagyon nem vágna a profiljukba, főleg, hogy sok közszolgálatiságot nem tartalmaz. Bár 2010 óta ez a fogalom is átalakult, és korántsem csak egy nyugdíjas, unalmas, besavanyodott pénznyelő a csatorna, sok merészebb dolgot is bevállalnak. Sőt olyan dolgok is kikötöttek náluk, ami az elővásárlási szerződések alapján RTL-es vagy TV2-es tulajdon lenne, csak ők lemondtak róluk.
A másik két csatornáról nem sokat tudok. Mondjuk náluk "népszerűbb" csatornának jobban örülnék, ha befutó lenne, de végül is a lényeg az lenne, hogy valaki bemutassa.
Eszter
A petíció szerzője

#274

2013-02-23 10:11

Igen, némileg azt értettem csődölés alatt, hogy a Viasat mostanában nem áll túl jól, kevesebb a nézettsége és egyebek, amiket mondtál. Nem úgy értettem, mint az Animax. Ha túl pontatlan voltam, akkor bocsi, csak hirtelen nem tudtam másképp kifejteni. Én úgy tapasztaltam, hogy Facebook-on többnyire válaszolnak, de nem mindig. Az, hogy mindig kéne nekik válaszolni ott, az egy más dolog. Ez szinte mindig egyén és csatornafüggő.
Lengabor

#275

2013-02-23 10:57

A Facebookos szabad hozzászólási lehetőséget lezárták, már ami az MTVA oldalát illeti (nem is csoda, bizonyos döntések és események után elszabadult ott a pokol), viszont a közönségszolgálatra emailben írtak már jó néhányan, főleg sorozatok folytatását illetően, arra mindig nagyon korrekt és udvarias választ szoktak küldeni.
Igen, a Viasat-ot megelőzték olyanok is, akik pár éve még hátrébb voltak a versenyben, ami nyilván nem jó hír, de közel sem a csőddel egyenértékű. 6. helyen állni szép dolog - csak más európai piacokon az elsők között vannak. Ahhoz képest a magyarországi helyzet tényleg "csőd". Erre mondtam, hogy a portfólió fekete bárányai. De mivel azóta jött sajtóközlemény, hogy lesz náluk egy csomó újdonság, így maradnak nálunk, nem tűnnek el a hazai piacról sem. Az Animax-ra viszont nem jön már semmi. Egy semmilyen újdonságot felmutató csatorna pedig előbb-utóbb megy a levesbe.