Kérem folytassák az InuYasha leadását, mely évek óta szünetel!

Eszter
A petíció szerzője

/ #254

2013-01-16 16:25

Bocsi Jaken25, de úgy látom, részben hiányosan olvastál akkor vissza. Hisz mint látszik, te sem tudod, hogy miért hagyták abba anno az InuYasha adását. Hogyha már valaki időt szán a visszaolvasásra, azt tehetné jobban, részletesebben és figyelmesebben. Főleg azért, hogy ne hiányos és esetleg ne téves következtetéseket vonjon le. Ez persze csak egy jó szándékú ötlet. Az InuYasha valóban nagyszerű, de azért az túlzás, hogy Kölyöklubban adják le. Soha nem adták, nem is fogják, mert az általában kisebbeknek való elsősorban, az InuYasha pedig nem nekik való, hidd el, még akkor se, ha nem vérengző. Az InuYasha 12-14 éven felülieknek való főleg. Na persze kortól függetlenül ritkán néhány éretebb kisgyerek létezhet, de nem sok és olyan is van, aki 12-14 éves koban még nem elég erős, érett hozzá. Ezért a biztos 14 éves kortól felfelé. Ha esetleg több nézőt szeretnél azért (is), hogy folytassák az adását, ezért akarnád a Kölyökklubba, ez nem jó megoldás. Régebben is a Kölyökklub után adták délelőtt 9 után valamikor 12-es korhatárral, méghozzá jogosan. Mármint a korhatárral együtt jogosan. De sajnos ez se volt jó egy időn túl, részben ezért is fejezték be anno az adását, mert utólag kiderült, hogy megszegtek valamit és csak este 8-9 után adhatták volna (persze szintén korhatárral 12-16-os karikák közül válogatva), még akkor is, ha nem kifejezetten vérengzős. Ezen kívül más okai is voltak. Tehát az RTL Klub részben a saját megszegése miatt nem adta tovább azóta se, mert nem tartották be azt, hogy inkább esténként kellett volna adniuk. Az kicsit túlzás, hogy a mangában sokkal véresebb, ez így nem igaz (elég jól ismerem az animéjét, meg a mangáját is). Legfeljebb egy picivel durvább néhány helyen, de nem sokkal. Itt az anime és a manga változata eléggé hasonló sok mindenben, nagyrészt 90%-ban. Az RTL Klubnál van 167. részig magyar szinkronnal, de sajnos egyelőre még mindig nem adják át senkinek, ők meg nem akarják leadni. Amíg legalább át nem adják, addig nem nagyon van mit tenni, ez több mindenen is múlhat. Én és mások már nem nagyon reménykedünk abban, hogy az RTL Klub valaha is folytatja, csak abban, hogy az AXN és/vagy a Viasat 6 talán megteszi majd egyszer. Persze előtte valahogy az RTL Klubtól meg kell kapni a szinkronos részeket. Az Animax is nagyrészt kilőve, mert már egy ideje csődbe mentek valamennyire.

Egyetértek azzal, hogy sajnos évek óta sok műsor nem éppen jó, mert vagy túl erőszakosak, meg túl véresek, vagy kissé butító hatásúak (is). Bár mindig akadnak kivételek is, igaz ez az utóbbi időben nem túl gyakran jellemző. A régi dolgok értékesebbek és kevésbé durvák voltak. Sajnálom is a mai fiatalságot, hogy sok mai dolgon nő fel. Ezen néhány ember nem tud változtatni, sajnos ez van. Ráadásul több mai fiatalt nem érdekelnek régebbi értékek, kivéve akkor, ha a szüleik kiskorukban mutattak, ajánlottak nekik több olyat és nem nagyon hagyták, hogy a tévében adott műsorok többségét nézze a gyerekük. Szerencsére van néhány ilyen, olykor tapasztaltam. És ne feledjük, hogy akár anime, akár nem anime műsorról van szó, az általánosítás nem jó, mert nem mindegyik véresm durva és butító. A legjobb, ha mindenki a megfelelő korának, ízlésének valót néz jobban megválogatva, ám nem túl durvákat. Bár ebben nagyrészt felelőssége van, avagy lellene lennie a szülőknek, főleg a gyerek 12 éves koráig, hogy miket nézhet nagyjából, hogy lássa és tudja, mi való neki és mi nem. Ez persze lehet egyéni gyerekfüggő is, de a túl durva, túl butít sose jó egyetlen esetben sem. És nem minden enyhébbnek tartott dolog való kisebbeknek (is), legyen az akár InuYasha, akár bármi más. Nyilván egy idősebbre enyhébben hat a durvább dolog is (legalábbis többször), így van akinek nehezebb megállapítania, hogy kisebbeknek nem való. Pedig nem való. Aki ezt jól átgondolja, átérzi és tapasztal ezt-azt, az jobban megérti, vagy teljesen.

Mint mondtam, nem olyan rég kicsit módosítottam a petíció(m) leírásán belül néhány helyen, így értelemszerűen érdemes lenne újra elolvasni.