Szavazójogot 15 éves kortól

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Szavazójogot 15 éves kortól petíció automatikusan generált fórumtémája

szunyi

#1

2011-09-05 21:21

Idézném: "a legtöbb országban katonának hívják be s fegyvert adnak nekik. Ha ágyútölteléknek jó az ifjúság, akkor szólhasson is bele mindennapi gondjainkba"
Szerencsére, mi nem a "legtöbb" ország vagyunk, mi Magyarország vagyunk. Demokratikus állam. Itthon nem használják ágyútölteléknek az ifjúságot. Sajnos manapság nem hogy 15, de még 18, sőt akár 30-40 évesen sincsenek tisztában az emberek sem a közpolitikával, sem a valós helyzetekkel. Mire alapozva döntenének?? Sajnálatosan a felnőtt emberek 80-90%-a, de különösen az ilyen fiatal kiskorúak bedőlnek a média által (célzottan!) sugárzott ostobaságoknak. És ez mindennapi életük során befolyásolja őket, nemhogy szavazás/választás esetén.
Róbert Horváth
A petíció szerzője

#2 Re:

2014-05-19 14:17

#1: szunyi -

Nem hiszem, hogy Magyarország közvetlen népuralom lenne. És nem is avatkozhatnak nagyon bele a lakosai saját belügyeibe. Népszavazást alig rendeznek. A népszavazás intézménye évenként számítógépen kikérni vagy mobiltelefonon a lakosság véleményét fontos ügyekben s a törvényeket az alapján berendezni fontos lenne. Németország 16 éves kortól engedi választani lakosait. A svájci népuralom felé kéne elmozdulnunk, amitől távol vagyunk...Az EUt is svájci mintára kéne átszervezni alkotmányos renddel és népszavazásos alkotmánnyal, alaptörvénnyel. Bízom benne ez meglesz előbb vagy utóbb.