Egy nyílt levél az amerikai állampolgároknak!(a magyar cigányság


Vendég

#1 Nyílt levél a nyílt levél szerzőinek!

2014-12-14 21:42

Tisztelt Szerzők!

Ezúton kívánok reagálni az Önök által felvetett csúsztatásokra! Teszem ezt a petíció felvetései szerint.

Tekintettel arra, hogy az egyik szerzővel több éves barátságban állunk, - ismerve véleményemet - talán számára nem lesz meglepő a hozzászólásom:

I. A fent nevezett roma vezető jellemzése pontos, csak érdemes hozzáfűzni, hogy nem mi, tőzsgyökös magyarok, hanem a saját cigánysága szavazott neki bizalmat és választotta meg képviselőjének. Ezt a magyarságnak felróni bűnként elég "unfair".

II. Nácizmus nincs Magyarországon. Bár gondolom, a szerzők a nacionalizmust értették e kifejezés alatt. Nincsenek megsemmisítő táborok, és nem kell senkinek megkülönböztető jelzéseket viselnie. Az állítás, hogy a cigányság folyamatos életveszélyben éli mindennapjait, nem más, mint ordas hazugság! Épp a fordítottja igaz! A többségi magyar társadalom él folyamatos rettegésben a társadalmi normákat semmibe vevő kisebbségi bűnözőktől – köznyelven "megélhetési-" vagy „cigánybűnözésnek! hívnak. Ennek létét tőlünk nyugatra is elismerték már.

III. A tél valóban a nyakunkon. Reméljük, a gazdáknak marad még erdejük a tavaszra, és a fent említett kisebbség nem éli fel a fákat, mint sajátjukat a keményen dolgozó gazdák kárára!

IV. Az állítás, hogy nincs munka, nem állja meg a helyét. A szerzőnek magam mutattam a számtalan betöltetlen álláshirdetést. Arról nem a magyarság tehet, hogy a cigányság, a romák nem voltak képesek az elmúlt 25 évben piacképes szakképesítéseket szerezni. Persze kivétel is akad. Az egyik szerző megértvén a korszellem szavát, minden nehézséget leküzdve szociológiát tanult az egyik legnevesebb magyar egyetemen. Kérdem én, a többiek miért nem tudják ezt megtenni? Miért kell analfabétán befejezni az iskolát? Csoda, hogy írástudatlan, műveletlen fők nem találnak munkát? Vagy egyszerűbb volt eddig az állam pénzén, segélyeken élni, mert akkor még csak ki sem kell mozdulni? A szerzők szerint nincs szociális védőháló? Hány roma ember fizet társadalom-biztosítást, melyből az ellátást finanszírozzák? Nem sokan. De egészségügyi ellátást tudtommal mindegyikük kap! 

V. A cigányság mellett további 3 millió mély-szegénységben élő magyar IS éhezik. Ez lenne nácizmus? Saját fajtánk ritkítása?

VI. Hogy ki a másodrendű állampolgár, ismét vitatható felvetés: A romák előbb kapnak szociális lakást, támogatást, mint a magyarok, mert nekik "minden jár". Tisztában vannak a jogaikkal, csak a társadalmi kötelességeikről felejtkeznek meg mindig!

VII. Nincsenek roma képviseletek? A mi utcánkban is van egy! Talán a romaságnak magába kellene szállni, és megtalálni a választ arra, hogy miért nem képesek saját politikai, gazdasági, kulturális elitet kinevelni! Az is a magyarság hibája, hogy nekik nem megy?

VIII. Állítás: A cigányok nem magyarok. Igaz! Miért is lennének? A magyar az magyar, a német az német, a cseh az cseh. A roma lehet magyar-, német- vagy cseh ÁLLAMPOLGÁR, de faji hovatartozás tekintetében akkor is roma marad, amit ők büszkén is vállalnak. Sőt, pejoratív kifejezést használva a tőzsgyökös magyarokra.

IX. Nacionalista párt tényleg van a parlamentben, de hogy nácik lennének? Kíváncsi lennék, hogy a szerzők miként minősítenék a Benyamin Netanyahu vezette izraeli Likud pártot, vagy a brit BNP-t? Nacionalizmus mindig volt és lesz is. Egy nép a saját boldogulását tekinti elsődlegesnek. Ezt támasztja alá ezen petíció, melyben a romák SAJÁT maguk számára kérnek segítséget, támogatást. Miért nem a magyarországi szegénységben élőknek együtt?

Inkább ez a magyar valóság. A többség szemszögéből nézve.

 

Várjuk roma honfitársainkat is, hogy munkájukkal segítség a társadalom erősödését, országunk felemelkedését!