A Lánchidat átadni a teljes közlekedésnek, a parkolókat buszsávokat visszaállítani a körutakon.

Tisztelt Főpolgármester! Tisztelt Főpolgármester-jelölt!

Egy élhetőbb és közlekedhetőbb főváros, a környezetvédelem, lakossági és szakmai vélemények alapján, a forgalmi dugók csillapításáért forgalomrendezési kéréssel fordulunk Önhöz! Az alább felsoroltak szerint kérjük visszaállítani a közlekedési rendet a városban közlekedők jobb közlekedése érdekében: 

  1. Kérjük a Lánchíd megnyitását a teljes közúti forgalom részére - ahogy ezt a Kormány és a Főváros által vállalt és aláírt szerződés is tartalmazza.
  2. Kérjük a Szent István körúton visszaadni a parkolóhelyeket és a buszsávokat - amiket a kerékpárutakkal elvettek hatalmas forgalmi dugókat gerjesztve, ráadásul a buszokat is a lassú haladásra kényszerítve.
  3. Kérjük a Nagykörúton ( Teréz krt., Erzsébet krt., József krt.,  Ferenc krt.) a forgalmi sávokat, a parkolókat visszaadni az 5 évvel ezelőtti állapotok szerint. Szakértők szerint is a kerékpáros közlekedés mellékutcákba való, így alternatív útvonalként a kerékpárosoknak ki lehet alakítani a Balaton utca – Stollár Béla utca- Nyugati tér- Jókai utca- Liszt Ferenc tér- Kertész utca- Akácfa utca- Somogyi Béla utca- Rökk Szilárd utca- Mária utca- Kinizsi utca útvonat.
  4. Kérjük visszaállítani az Üllői út forgalmi rendjét az 5 évvel ezelőtti állapotok szerint és visszaállítani a buszsávokat. A kerékpáros forgalom itt is alternatív útvonalakra vezethető, a Tűzoltó illetve a Baross utcába.
  5. Kérjük az Üllői út Kálvin téri végénél visszaállítani a balra (dél felé) kanyarodás lehetőségét.
  6. Kérjük a zavartalan forgalom, a környezetvédelem és a közlekedők érdekében a jelzőlámpák zöld hullámra beállítását a fontosabb főutakon, úgy mint: Szentendrei út, Váci út, Budafoki út, Tétényi út, Szerémi út, Egér út, Pesti út, Nagykörút, Üllői út, Kerepesi út, Alkotás utca.
  7. Kérjük a dunai alsórakpartokon a hét minden napján rendeltetésszerűen biztosítani a gépjárműforgalmat   

Tisztelettel kérjük a közlekedés szervezésénél a többségi a közösségi közlekedők, a lakók, az üzletesek, a vállalkozók, az autót munkához használók érdekeit figyelembe venni! A kerékpár egy szezonális és kisebbségi közlekedési eszköz, ami a közlekedők jelentős többségének nem alternatíva! Egy világváros közlekedését nem lehet pusztán az ő igényeik szerint alakítani, a többség kárára! Közlekedők százezrei állnak – autókban és buszokon - az így gerjesztett forgalmi dugókban, miközben a kerékpársávok az év jelentős részében üresek, kihasználatlanok. Közlekedésbarát Budapestet kérünk és nem csak kerékpárbarát várost.

Csatlakozunk a fenti közlekedésmódosítási kérelemhez, és aláírásunkkal támogatjuk: Tisztelettel:     Legin István /  Az Emberibb Parkolásért Mozgalom elnöksége  / - fb.  Motoros - Autós élet  /  Autósok szövetsége /

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Legin István, EMPAMO láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...