Tiltakozunk a nemzetközi munkásmozgalom jelképeinek önkényes magyarországi tiltása, és az azokat használók meghurcolása ellen!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

MUNKÁSŐRSÉG TÖRTÉNETI MÚZEUM - FELHÍVÁS

2021-08-25 22:11:48
106987307_2574843209430829_269319668008358069_n.jpg

KEDVES ELVTÁRSAK, BARÁTAINK!

Az utóbbi közel másfél esztendő meghurcoltatása, s ezzel járó megpróbáltatásai után rendhagyó módon kell hozzátok szóljak.

Társaságunk korábbi tervei szerint, annak legnagyobb szabású vállalkozása a Munkásőrség Történeti Múzeum, mely változatlanul ebben a státuszban foglal helyet célkitűzéseink között napjainkban is.

Azonban az elmúlt időszakban Magyarország Ügyészsége, és a szinte annak kézi vezérlésével irányított hatóságok folyamatosan vegzáltak minket, gátolták munkánkat, súlyos pénzbírságokkal, munkaeszközök elkobzásával, s azoknak közel 12 hónapon át való visszatartásával stb.

Így képtelenné váltunk a tárlat 2021. novemberére ütemezett megnyitójának határidejét tartani.

A folyamatos támadások, a komplex lejárató hadjárat következtében Társaságunk pénzügyi gazdálkodása megroppant, több nagyvonalú támogatónk elállt a további, és korábbról beígért anyagi, erkölcsi, tárgyi segítségnyújtástól.
Ebben a súlyos helyzetben az Országos Parancsnokság számára, az egyedüli mód, ha a megmaradt szerény létszámú tagságához, s a viszonylag szélesebb körű szimpatizánsi rétegéhez fordul.

Hozzátok fordulunk segítségért. Hívjuk a ma még köztünk lévő veterán elvtársakat, az egykori testület alapító tagjait, s a későbbi több mint 3 évtizedben szolgáltakat!
Hívjuk a megannyi munkásőr hozzátartozót, akiknek drága felmenőjük emléke, aki egy jobb, és emberhez méltóbb korban az egész társadalom javát szolgálta esküjéhez híven, s utódai készek tenni azért hogy ezt az emléket ne mocskolhassa többé akadály nélkül, becstelen módon a központi politikai akarat.

Hívunk Mindannyiótokat akik az elmúlt évek során kitüntettetek bennünket figyelmetekkel, s többetek a támogatás igen sokféle módjával.

Az Országos Parancsnokság ma délutáni határozata értelmében, a Hagyományőrző Munkásőr Társaság pénzbeli adománygyűjtésbe kezd.
A célunk, hatmillió Forint összegyűjtése 2022. szeptember 1. határidőre.

Ezen 6.000.000 Ft összeg teljes mértékben lefedi azokat a költségeket melyekre a Munkásőrség Történeti Múzeum létrehozásához Társaságunknak szüksége van.
Többek között szükség van az ehhez megfelelő épület megvásárlására, mely az utcafrontról nyíló főépületen kívül önálló zárt kerttel, és kiszolgáló létesítményekkel rendelkezik jövőbeni rendezvényeink lebonyolításához.

Emellett bemutató, biztonsági és egyéb az üzemeltetéshez szükséges berendezések, a felújításhoz anyagok beszerzése stb.

Magát a felújítást, és a tárlat összeállítását az Országos Parancsnokság tagjai, az arra jelentkező és korábban jelentkezett tagok, és szimpatizánsok, valamint szakirányú végzettséggel bíró elvtársak vagy hozzátartozóik végzik társadalmi munkában.
Kedves Barátaink és Elvtársak!
Akinek van rá módja, ezúton kérjük, hogy a lehetőségeihez mért legnagyobb összeggel támogassa közös ügyünket.

Elöljáróban elmondható, hogy természetesen minden adományozó a későbbiek folyamán jogosult élvezni a létrejövő Munkásőrség Történeti Múzeum által biztosított kedvezményeket. (Ingyenes látogatás és tárlatvezetés, múzeumok éjszakájára időzített programsorozat az intézmény területén belül, időközönkénti különféle ajándéktárgyak stb.)

Társaságunknak a 2018-as évben megindult működésének köszönhetően, lehetőség nyílt a rendszerváltozás óta, az első és állandó Munkásőrség Történeti Múzeum megvalósítására, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Edelény városában.
Mindez a maga nemében nem pusztán valami elvont képződmény, ahogyan az abban sajnálatos módon sokan érdekeltek kívánják azt napjainkban beállítani.

Mindez, egyedülálló kulturális eredmény hazánkban, egyúttal a rendvédelmi szervek történetét bemutató hazai múzeumok, kiállítások sorába is szervesen illeszkedik, hiszen 1973-ig mint az köztudott a Munkásőrség mindenkori közel 600 fős hivatásos állománya, a BM-hez volt becsatornázva illetményeit és juttatásit illetően.

Ebből következik hogy híven a szervezetünk alapdokumentumában foglaltakhoz a Társasági Szerződéshez, egyik főbb célunk is megvalósításra kerül: "A Hagyományőrző Munkásőr Társaság tevékenységével elő kívánja segíteni a rendvédelmi hivatás társadalmi presztízsének növelését is."

A támogatási összegek célba juttatása banki átutalással történik. Bővebb információk kérhetők a Hagyományőrző Munkásőr Társaság Facebook oldalán írt privát üzenetben, vagy az alábbi email címen: munkasor.egyesulet@gmail.com

Az adománygyűjtés megindításában elsőként, -ha ugyan sok, a jövő évre vonatkozó lemondás árán is - jómagam ajánlok föl egymillió Ft összeget közös ügyünk sikere érdekében.

Fogjunk össze, és a 2022-es év őszére valósítsuk meg közös meggyőződésünk és hitünk alapján, egységes akarattal e méltán nemes ügyet!

Néhány sajtómegjelenés korábbról, és a jelen időszakból a témában:

Köszönettel, baráti és elvtársi üdvözlettel:

Juhász Norbert

Hagyományőrző Munkásőr Társaság

Országos Parancsnok

Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

• Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.