Hogy a soproni elkerülő ne elzárjon

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Fejlemény

2020-07-13 08:16:53

Kedves petíciót aláírók!

 

Az ügy menetéről a következő tájékoztatást tudom adni:

 

Elküldtem alábbi levelet a városvezetésnek annak érdekében, hogy 2 nagy, Sopron várost csupán a gépjármű közlekedés oldaláról érintő fejlesztések kiterjedjenek a gyalogosokra, a kerékpárosokra, a turistákra és javítsa Sopron város és környéke élhetőségét, összeköttetését.
A javaslatok költségvonzata érdekében már történt a Parlament Gazdasági Bizottságánál módosító indítvány benyújtás. Köszönet érte Jakál Adriennek! Minden bizonnyal, a város számára plusz kiadás nélkül megoldhatóak az elképzelések.
Köszönöm a sok támogatást! A többezres megtekintés és a többszáz aláírás adja ezen elképzelések támaszát! Köszönöm mindnyájatoknak!
 
 

Tisztelt Városvezetés!

Az elmúlt hónapban 2 kisfilmben mutattam be a soproniaknak két, Sopron város fejlesztése és élhetőbbé tétele szempontjából fontos dolgot, melyet azok eddigi többezres megtekintése és a petíció több százas aláírása után, megosztom Önökkel is.

Gyorsforgalmi elkerülő út - kerékpár út

A várost elkerülő gyorsforgalmi út, keleti irányból elválasztja Sopront a Fertő vidéktől, Szárhalomtól, Tómalom, Sopronkőhida, Fertőrákos, Balf és Kópháza településektől a gyalogos és kerékpáros forgalom elől. Ennek nem kell így lennie, a fejlesztés teljes összegéhez mérten elenyésző plusz költséggel legalább az 5 csomópont közül (Győri út, Balfi út, Nemeskúti út, Tómalom utca, Pozsonyi út) a Győri út, Balfi út és Pozsonyi úti főútvonalak és az elkerülőtalálkozási pontjainál különálló kerékpár út szélességet még egyszerűbben mint később, kiépíteni lehetséges. Ezekhez bármikor a jövőben szabadon hozzá lehet kapcsolni az említett utakkal párhuzamos, különálló kerékpár utakat. Így mind a gyalogosok, kerékpárosok, de akár a kerekesszékesek, elektorrolleresek számára is újabb perspektívákat nyithatunk meg. Élvezhetőbbé, élhetőbbé tesszük városunkat és nem utolsó sorban turisztikai szempontból hozunk létre megfelelő (még ma sem létező) összeköttetéseket Sopron és a Fertő táj, a Pán Európa Piknik, Szárhalom és az említett települések között. Később ezekhez kapcsolódó túraúthálózat fejlesztéseket is hozzá lehet kötni, szinte végtelen pozitív, nem autóforgalomra alapozó fejlesztéseknek nyithatunk lehetőséget. A megnövekedett költség érdekében a Parlament Költségvetési Bizottsága részére, már módosító indítvány is érkezett ezen elképzelés támogatására vonatkozólag a T/10710/455. számmal. Reméljük mindnyájan, akik a fentebbi elképzelést támogatjuk, hogy ezen változtatásokat annak érdekében, hogy a fejlesztések mindnyájunk számára előremutatóak legyenek, támogatják és változtatásokat eszközölnek ezek érdekében.

Árpád utcai parkolóház

A tervezett parkolóház helye, Sopron egyik legértékesebb be nem épített közterülete. Mind a modern várostervezési irányok, mind a klímaváltozás okán ilyen értékes belvárosi ingatlanok egyrészt a köz számára élvezetet nyújtó, a várost élhetőbbé tevő funkciót kívánnak, illetve az ezzel párhuzamos, a lehetőséghez mért legnagyobb zöldfelület fejlesztést kívánják meg. Ezen területen áll egy évek óta üresen álló és folyamatosan amortizálódó, a tervezett parkolóház területénél nagyobb, egykori áruházépület. Ennek kisajátításával és ezen terület használatával a helyszínen nem jönne létre új épülettömb, hanem egy használaton kívüli, építészetileg értéktelenebb cserélődne le egy új szebb épületre. Eközben pedig a jelenlegi tervezett helyszínen egy parkot lehetne létrehozni, belvárosi játszótérrel, hasznos funkciókkal és nem utolsó sorban nagylombú fák telepítésével a belváros jobb klímájához is hozzájárulnánk. Kérem Önöket, minekután még egyetlen kapavágás nem történt a területen, ezt megfontolni szíveskedjenek és bizonyára ezen plusz költségek érdekében is a fentihez hasonló módon el tudjuk érni, hogy költségvetési módosítással erre amennyiben szükséges, plusz összegek elkülönítésre kerüljenek.

Úgy gondolom, hogy Sopron város mindkét módosítással, plusz városi kiadás nélkül, az eddigi csak gépjárműforgalom szervezési változtatásokat összekapcsolhatja a lakosság és a turizmus fejlesztés érdekében, egy valóban modern városfejlesztéssel.

Most még nem késő ezeket meglépni!
A kisfilmek megtekinthetőek alábbi hivatkozások alatt:

https://www.youtube.com/watch?v=tvLVy0e8DSw https://www.youtube.com/watch?v=NCk7D-C_2aw&t=1s

Sopron, 2020 június 25

 
 

Ákos Tutuntzisz



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...