Bp. 2. választókerület szavazóinak petíciója ellenzéki képviselőjelöltjeihez a koordináció érdekében

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Gy. Németh Erzsébet válaszlevele

2018-03-29 09:44:18

Kedves aláírók!

Március 25-én elküldtük a levelet az illetékeseknek, egy párhuzamosan zajló gyűjtés aláíróival együtt. Egyelőre Gy. Németh Erzsébet válaszolt, mivel levelét nyilvánosnak szánta, itt meg is osztjuk:

Válasz a Nyílt levél íróinak

Tisztelt Levélírók,
értem és megértem őszinte aggódásukat a választások kimenetelével kapcsolatosan.
A Demokratikus Koalíció - Szolidaritás szövetség - melynek képviselőjelöltje vagyok - a kezdetektől azt az álláspontot képviselte, hogy a Fidesz-KDNP-vel szemben egy demokrata ellenzéki képviselő vegye fel a harcot az egyéni választókerületekben. Éppen ezért állapodtunk meg az MSZP-Párbeszéd szövetséggel abban, hogy a jelöltállítást koordináljuk. Ennek érdekében a DK 60 helyen nem indított képviselőjelöltet, hanem támogatjuk az MSZP-Párbeszéd jelöltjeit, illetve független képviselőket – Kész Zoltánt és Mellár Tamást. Március 15-én visszalépett dr. Tóth Zoltán képviselőjelöltünk Szél Bernadett LMP-s képviselőjelölt javára a Pest megye 02. sz. választókerületében. Azt gondolom, hogy a DK mindent megtett annak érdekében, hogy az „egy az egy ellen” politikája érvényesülhessen.
Levelükben azt írják, hogy „ha most, az esélyeket latolgatva egy jelölt kivételével visszalépnek és erősítik a legesélyesebb jelölt mandátumhoz jutását, azzal mindannyian kivívják az itt élő, kormányváltást akaró választók maximális tiszteletét és bizalmát.” Egyetértek! Az eddig megjelent kutatások alapján minden, ezzel foglalkozó internetes oldal szerint itt a Budapest 02. sz. választókerületben én vagyok a legesélyesebb kihívó.
(https://www.kireszavazzunk.hu/korzetek/2/,https://taktikaiszavazas.hu/bp2, http://republikon.hu/elemzesek,-kutatasok/180319-eselyes.aspx, https://rendszervaltas2018.hu/)
Remélem, ezt is érzékelve a többi ellenzéki párt is úgy gondolja, hogy nekem van a legtöbb esélyem a Fidesz-KDNP jelöltjét legyőzni, s visszalépnek a javamra. Természetesen, ha ezt segíti, én nyitott vagyok bármilyen tárgyalásra.
Levelem - akárcsak az Önöké - teljesen nyilvános.

Budapest, 2018. március 28.

Tisztelettel,

Gy. Németh Erzsébet
országgyűlési képviselőjelölt (DK)

Dr. Vincze Teréz, Dr. Gyenge Zsolt

Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

• Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.