Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

#7051 Re:

2016-09-21 08:29

#7049: -  

  Szakács elvtárs segíts!!

Itt potom 28 milliárdért próbálják elkótyavetélni az ingatlan vagyonunk  általad is minimum 100-150 milliárdra taksált zászlóshajóját. 


Vendég

#7052 Re: Re:

2016-09-21 08:36

#7050: - Re:  

  Az sem igaz, amit kérdezel... 


Vendég

#7053

2016-09-23 05:46

Quaestor-károsultak: kisemmizhet minket a felszámoló (24.hu - gazd., 2016.09.22 10:33)

Nyílt levelet írt a károsultak egy csoportja a felszámolónak.


Vendég

#7054

2016-09-25 08:40

szeptember 29.-én 11 órakor az MNB elött demonstráció


Vendég

#7055

2016-09-26 09:03

Szakács úr, vagy legalább a barabásricsi úr ott lesz?


Vendég

#7056 Re:

2016-09-26 11:14

#7055: -  

Azt nem tudjuk, de reméljük, hogy maga nem lesz ott. 


Vendég

#7057 Re: Re:

2016-09-28 10:04

#7056: - Re:  

  Jó eséllyel én sem, s vélhetően velem együtt még jó néhányan a 32 ezerből sem lesznek ott.

De ne csüggedj! A zseniális Bokrossal szólva, „akik otthon maradnak, remélem, azért teszik ezt, mert október 2-án is otthon maradnak. Ha úgy tetszik, akkor ez egy sikeres főpróba lesz a népszavazáshoz” 


Vendég

#7058

2016-09-29 14:16

A mai demonstráción Szakács László mszpés frakcióvezető-helyettes sok egyéb mellett immár 128. alkalommal ígérte meg, hogy jogi eszközökkel egészen biztosan ki fogják kényszeríteni, hogy az MNB kártalanítsa az érintetteket.


Vendég

#7059 Re:

2016-09-29 19:25

#7058: -  

  Nos:  vannak beteg emberek, akiket gonoszsággal vert meg a   Jó Isten. Látom itt is megjelennek élvezkednek, ocsmárolnak keltik a gyűlöletet. Örömüket lelik mások bosszantásában, különösen ha egyes károsult társak (persze érthető okokból) még „ugranak” is erre.  Elhallgattatásukra az a mód, ha nem válaszolunk neki! Sérteget, lelki fájdalmat akar okozni, és becsapott kifosztott embertársaiban  sokszor jó alanyra talál. Boldogságot az okoz neki ha a végsőkig növelheti az elkeseredettséget (talán még öngyilkos károsulttársainkról szóló hírek is kivágva szépen sorakoznak az emlékeztető falán és kezét dörzsölve várja a következőt…) - mert a beteg elme ekkor érez megnyugvást!  Én csak sajnálni tudom. Bennem változatlanul él annak a reménye, hogy törvényes eszközökkel ki fogjuk kényszeríteni az ellopott pénzünk visszaadást.


Vendég

#7060

2016-10-02 12:44

 beteg emberek beteg törvényeket alkotnak, a kommunizmus bűneit támogatva olyan sulyos lelki gyötrelmet okozva, hogy az érintett károsultak soha többet ne tudjanak ónálló életet élni, saját kezével vessen véget az életének. a 2015.évi  CCXIV törvény  olyan súlyos  hatalommal visszaélést tanusít amellyel , az érintett lakosság irányában  pszihológiai terrort alkalmazva a terrorizmust finanszírozza.

senkinek sincs joga arra, hogy a törvényt ember élet kioltására alkalmazza, vagy a jogosultak élethelyzetét önkényre építetten erőszakkal a hanyatlás irányában megváltoztassa!

ügyészség. "akárki kiveheti a pénzét, ha tud egy cég bedőléséről"    a miniszter elnök nem tartozik az akárki kategóriába, sem az állami hivatal vezetői, ugyanis a benne bízó lakosság életének és vagyonának védelmére esküdtek fel, ennek következtében olyan utasítást nem adhat a helyettesének hogy a kincsesládával foglalkozzon addig ő mint kapítány léket vág a hajó oldalába  és így a benne bízó hajó utasainak 32000.ember életét veszélyeztesse.

nem hivatkozhat nemzeti vagyonra sem, miközben 32000.-ember, a nemzet tagjainak élethez való jogát veszélyezteti.

állítólag mint-egy 70-milliárd állami résztulajdon is kivonásra került. érdekes a MNB. ugyanennyi 70.-milliárd kötvény kibocsátásra adott engedélyt,ez bizonyítja a lakossági befektetők tudatos, szándékos tévedésben tartását,  de valójában van-e kötvényünk? a válasz egyszerű. ugyanolyan befektetésünk van, mint az önkormányzatoknak. a 2015. 04. 22 után beragadt  önkormányzatok pedig egyazon homogénképzés alá tartoznak a lakossági károsultakkal.

 

 


Vendég

#7061

2016-10-14 13:19

Ma az alábbi levelet kaptam a felszámolótól, amelyben arról tájékoztatnak, hogy milyen összegben vették nyilvántartásba a Q-kötvényen alapuló igényemet. Kérdésem, hogy kapott-e más is ilyen értesítést, valamint értelmezné-e valaki, hogy mit jelent a kielégítési sorrendre megjelölt besorolási kategória:

„Cstv. 57.§ (1) bek.a. pontját követó b. pontját megelőző kategória”

 

angrybird

#7062

2016-10-14 13:23

Az N1tv oldalán ma olvasható/látható volt egy oknyomozó riport, nyilvánosságra hozták 333 db, 2015. március 9-i kifizetés kedvezményezettjének nevét (Zömében vezetéknév kitakarva). Ott volt a külügyér cég is, sok egyéb társaság és a magánszemély. A sofőr is, tudjátok, aki 200 000 000 forintot vett ki még zárás előtt. 

Az oldal már nem hozzáférhető, este fél 7-kor riport a HírTv-n.


Vendég

#7063 Re:

2016-10-14 20:03

#7061: -  

Röviden: Ha a felszámolásban értékesítik a cég vagyonát, a befolyt pénzt fogják elosztani.

Sajnos minket kötvényeseket (Egyéb követelések, 6. csoport) mindenki megelőz.

Örülök, hogy elismerik mennyivel lógnak még, de ettől nekünk nem lesz jobb.

Kielégítési sorrend

A gazdálkodó szervezetnek a felszámolás körébe tartozó vagyonából a tartozásokat a csődtörvény által megállapított, a következők szerinti kötelező sorrend figyelembevételével kell kielégíteni. A hitelezők hátrányára történő visszaélések elkerülése végett mondja ki a csődtörvény, hogy a felszámoló által nyilvántartásba vett követelés engedményezése nem érinti a követelésnek a kielégítési sorrendben elfoglalt helyét.

A felszámolás költségei

Első helyen a felszámolás költségeit kell kielégíteni (idetartoznak az adóst terhelő munkabér és bér jellegű juttatások ezek adó- és társadalombiztosításijárulék-vonzataival; az adós gazdasági tevékenységének befejezésével, a vagyon értékesítésével felmerült költségek, ideértve az adósnak azokat a hiteltartozásait, adó- és járulékfizetési, kártérítési kötelezettségeit, amelyek a felszámolási eljárás kezdő időpontja utáni gazdasági tevékenységből keletkeztek; az adóst terhelő, a Munkaerő-piaci Alap bérgarancia alaprészéből kapott támogatás stb.).

Biztosított követelések

A fentieket követően, másodsorban a felszámolás kezdő időpontja előtt zálogjoggal, óvadékkal biztosított követelések kielégítése következik, a zálogtárgy (óvadék) értékének erejéig, feltéve hogy a zálogszerződés tekintetében a Ptk. korábban már említett szabálya (hozzátartozóval, összefonódásban lévő gazdálkodó szervezettel stb. történt szerződéskötés) szerint nem kell vélelmezni a fedezet elvonásának rosszhiszeműségét, illetve ingyenességét. (Meg kell jegyeznünk: a felszámolási eljárásban privilegizált követelésként csak az óvadékkal biztosított követelés vehető figyelembe, maga az óvadék azonban nem.) Ha a zálogtárgyat több zálogjog terheli, a kielégítés joga a jogosultakat a Ptk. alapján zálogjoguk keletkezésének sorrendjében illeti meg. A zálogjoggal és az óvadékkal biztosított követelésekkel azonos elbírálás alá esik az a követelés, amelynek végrehajtására az ingóságot lefoglalták, illetve amelyre a végrehajtási jogot a felszámolás kezdő időpontjáig bejegyezték.

Járadék jellegű kötelezettségek

Harmadsorban az adóst terhelő tartásdíjat, életjáradékot, kártérítési járadékot, bányászati keresetkiegészítést, továbbá a mezőgazdasági szövetkezet tagja részére a háztáji föld vagy termény helyett adott pénzbeli juttatást - amely a jogosultat élete végéig megilleti - kell megtéríteni.

Magánszemély nem gazdasági tevékenységgel kapcsolatos követelései

Negyedsorban - a kötvényen alapuló követelések kivételével - a magánszemély nem gazdasági tevékenységből eredő más követelését (így különösen a hibás teljesítésből, a kártérítésből eredő követeléseket, ideértve a szakmában szokásos várható szavatossági vagy jótállási kötelezettségek felszámoló által számszerűsített összegét is), a kis- és mikrovállalkozás, valamint a mezőgazdasági őstermelő követelését kell kielégíteni. A Legfelsőbb Bíróság egyik legfrissebb jogegységi határozata alapján a magánszemélynek a kötvényből eredő minden kártérítési követelése is kötvényen alapuló követelésnek minősül, függetlenül attól, hogy azt a kötvény kibocsátójával, vagy más, a kárért felelős jogalannyal szemben érvényesíti. Ezért a kötvényből eredő kártérítési követeléseket nem ebben a rangsorban, hanem későbbi rangsorban, az úgynevezett egyéb követelések között (hatodik csoport) kell kielégíteni.

Társadalombiztosítási jellegű tartozások

Az ötödik kielégítési csoportba a társadalombiztosítási tartozások és a magán-nyugdíjpénztári tagdíjtartozások, az adók (kivéve azon adókat, amelyek a felszámolási költségek körében kerülnek kifizetésre) és az adók módjára behajtható köztartozások, a visszafizetendő állami támogatások, valamint a víz- és csatornadíjak tartoznak.

Egyéb követelések

A hatodik csoportban foglalnak helyet az úgynevezett egyéb követelések. Ez az összefoglaló elnevezés lényegében az adósnak a felszámolást megelőző gazdálkodásával összefüggő szerződéses kapcsolatokból eredő követeléseket - ideértve a kötvényen alapuló követeléseket is - foglalja magában, és rendszerint a hitelezők igen széles körét érinti. Annál sajnálatosabb, hogy a tapasztalatok szerint az ebbe a csoportba tartozó hitelezők követelésüknek legfeljebb igen kis hányadához juthatnak hozzá, ha egyáltalán van annyi vagyona az adósnak, amely még ezeket a követeléseket is legalább részben fedezi.

Járulékos költségek - kamat, pótlék, bírság

Végül, a hetedik csoportban egyenlítik ki a keletkezés idejétől és jogcímétől függetlenül a késedelmi kamatot és késedelmi pótlékot, továbbá a pótlék és bírság jellegű tartozásokat is.


Vendég

#7064 Re: Re:

2016-10-14 21:10

#7063: - Re:  

 Ez nem válasz a kérdésre, ezeket az infokat én is ismerem.

 


Vendég

#7065

2016-10-15 14:05

Nem tudom, hogy jól értelmezek-e:

1.

A felszámolásban, kötvényesként  a kielégítési sorrendben az egyéb kategóriába, a 6. csoportban vagyunk. A megmaradt, fellelhető vagyonból mindenki előbb kap pénzt, mint mi.

A levél szerint viszont, az 57§ 1 bek. a. pontja után a b. pont elé lett besorolva a maradék követelésünk. Tehát a felszámolás költségei után a Quaestor kötvényesek kapnak először a megmaradt vagyonból?

2.

Miért kaptunk most levelet? Ami persze jó! De csak formalitás, vagy számíthatunk még pénzre?

Év elején arról volt szó, hogy a II.Q.törvény szerinti újraszámolásban, aki nullás levelet kapott, már ne számítson semmire a Kárrendezés Alaptól. Neki itt a vége. Ha kell a maradék pénz, azt Hrurira felszámolási eljárásába lehet érvényesíteni.

De a Hrurirának nincs vagyona. Nulla vagyonból nulla forint várható. Én ezért nem is adtam be, de 4000 ember beadta a Vectigalis Zrt-nek a hitelezői igényt. Közülük kapott most valaki levelet? 

Mi jártunk jól, akik nem adtunk be hitelezői igény a Hrurira felszámolásába és így bekerültünk (vagy maradtunk) a Q.Értékpapír Zrt felszámolási eljárásába? Ahol valószínűleg van vagyon, lesz pénz, csak kérdés mennyi jut?

 

 


Vendég

#7066 Re:

2016-10-15 16:26

#7065: -  

 En meg azt nem ertem, hogy mi 75 % ot kaptunk eddig, es mi is kaptunk a tegnap levelet a felszamoloto, melyben kozlik hogy vagy kozjegyzohoz megyunk vagy felutazunk Budapestre egyeztetett idopontba.25 % van meg oda, ezt nehezebb megkapni mint a 75%ot.


Vendég

#7067

2016-10-15 17:14

valószínű azok kapnak értesítést a fa-tól akik a káralap által kiküldött nyilatkozat alapján lemondtak a ka-val szembeni követelésükről. autómatikus jogkövetkezése a felszámolási eljárás.

összevetve az alaptörvény, a btk, ptk, a tpt, jogszabályi környezetét akkor arra lehet következtetni, hogy a k.alapnak a jogosultak  tulajdonának ellenértékét az egyenlő bánásmódra támasztottan  ellentételezni kell, és pedig nem vissza-hatállyal, hanem a ki nem elégített részre kamatfelárral számítottan. ezt abból lehet következtetni, hogy vannak károsultak akik 100% kártalanítást kaptak, és pedig az összehasonlítható helyzetű egyének tulajdonjogát azonos méltósággal kötelezó kezelni (diszkrimináció tilalma). még ex-gratia esetén is.

AZ OBA egy jogi személyiség, biztosító aminek semmi köze ex-gratia méltányosságból juttató javakhoz, ugyanez vonatkozik a Kárrendezési Alapra. hiszen a kár rendezésére hozták létre, a kár rendezését viszont nem teljesítette. 

a vissza-hatály akkor nem tiltott, ha az egyének részére az előzőekhez képest többletjogot biztosít. tehát  a fa. pillanatátban lezárt jogügyleten alapuló tulajdonjog értelmezhető. az egyéneket nem lehet összetéveszteni a jogi személyekkel, de homogén csoporton belül öket is megilleti az azonos védelem, vagyis a teljeskörű kárrendezés. mondom én a törvények összevetéséből erre következtetek. 

 


Vendég

#7068

2016-10-15 17:15

A Vectigalis Zrt szerint nincs vagyon, senki nem kap semmit. Ez a válasz. A valós kötvények után járt volna kártalanítás.

A QÉrtékpapír felszámolója nem tesz különbséget a valós és a fiktív kötvények között, itt sem lesz vagyon. Az valószínű-e, hogy a QHurira nem kapta meg a a QÉrtékpapír társaságtól a valós kötvények után beszedett pénzt, ezért nem tesznek különbséget a kettő kötvény típus között??


Vendég

#7069 Re:

2016-10-15 17:36


Vendég

#7070 Re:

2016-10-15 17:54

#7065: -  

  Laikusként úgy érzem, hogy jól értelmezed a helyzetet, miközben nekem is ugyanazok a kérdések merültek fel.

Mi alapján sorolták a kötvényen alapuló követelésünket közvetlenül a felszámolási költségek kielégítése (a. pont) után, amikor a tv. szövege alapján eddig egyértelműen az f. csoportba tartoztunk?

Ezt ez az értelmező BH is megerősíti:

BH2001. 136. I. A kötvényen alapuló követelés is az adós felszámolás hatálya alá tartozó vagyonából és kizárólag a módosított Cstv. 57. §-a (1) bekezdésében meghatározott sorrend figyelembevételével elégíthető ki. A kötvényen alapuló követelést a módosított Cstv. 57. §-a (1) bekezdésének f) pontja szerinti egyéb követelések közé kell besorolni  

A 7061-ben bemásolt levelem azzal a mondattal folytatódik, hogy „A jelen levélben foglalt nyilvántartásba vétel tekintetében a változtatás jogát fenntartjuk” - tehát ez a besorolás sem biztos?

Mivel valami kisösszegű pénzkövetelésem is van, a számlazárás érdekében személyes egyeztetésre kértek a kiadási irodában. Be fogok jelentkezni, és ott majd remélhetően tisztázni lehet ezeket a homályos pontokat. 


Vendég

#7071 Re: Re:

2016-10-15 20:10

#7070: - Re:  

 Mert nem kötvényt kaptunk a pénzünkért.


Vendég

#7072 Re: Re:

2016-10-15 21:52

#7070: - Re:  

Engem az foglalkoztat, hogy miért kaptunk most levelet? Kik kaptak? Miért van az átsorolás?

Jutunk-e még pénzhez? Mert én már lemondtam róla, de örülnék neki. Tehát:

A teljes követelésünket a BEVA és a QKKA kellett volna rendezze 2015-ben. Meg is kaptunk a BEVA-tól a fiktív kötvények után 88 milliárd Ft-ot. És ezt a követelést átadtuk a QKKA-nak.

A II. Q.törvénnyel, QKKA-ból Kártalanítási Alap lett és jött az újraszámolás. Sokan kaptak pénzt, és sokan kaptunk nullás elszámolást. A Kártalanítási Alap kifizetett még 36 milliárdot. Akik elfogadták a pénzt, azok nem csak a kifizetés mértékéig, de a teljes követelésüket átadták az Alapnak.

A nullás elszámolással nem kellett semmit csinálni. Nekünk itt volt vége, illetve akkor arról volt szó, hogy ezt adjuk be hitelezői igényként a Hrurira felszámolásába. Én nem adtam be, mert nem láttam értelmét. 4000 károsult ezt megtette. És szerintem ők ezzel, a Q-Ép.ZRt felszámolási eljárásából kiléptették magukat, mert ők egy másik eljárásban akarták megkapni a pénzüket.

A lényeg, hogy Quaestor Értékpapír Zrt felszámolásában több mint 124 milliárd forintért áll sorba a Kártalanítási Alap.

Ők miért nem a Hrurira felszámolásába adták be az igényüket?

Lehet hogy ott van ez a pénz a rendszerben? Vagy még több, akár még az összes sok milliárd befizetésünk is, és most hogy lezongorázták a kártalanítást, már megéri kifizetni az ebben a felszámolásban maradt pár ezer kötvényest is - mindenki elé besorolva - hogy a Kártalanítási Alap (és akik mögötte állnak) hozzájusson a pénzhez?

 


Vendég

#7073 Re: Re: Re:

2016-10-16 08:35

#7072: - Re: Re:  

 Én beléptem a Q. F.Hrurira felszámolásába is. A Q. Értékpapír Zrt által kiküldött levélben az összes tőke tartozást  (valós és fiktív kötvény) feltüntették. Valószínű, hogy a   kötvények után befizetett összegeket a Q.F.Hrurira már nem kapta meg. A Q.F. H. felszámolója semmit nem talált, ami alapján tudnának fizetni.


Vendég

#7074 Re: Re: Re: Re:

2016-10-16 08:45

#7073: - Re: Re: Re:  

 A Kárrendezési Alap a kiküldött levelében tájékoztatott mindenkit, hogy a valós kötvények után a Q.F.H. Kft felszámolásába kell belépnünk. A felszámoló nem talált vagyont, követelést. Így senki, még a Kárrendezési Alap, Beva sem kap semmit.

 


Vendég

#7075

2016-10-16 11:24

a károsultakat neérdés  lehet különbözöként kezelni, mindenkit megillet az egyenlő bánásmó!!!! 

a kérdés az hogy a jogosultak elfogadják e a 2015.évi CCXIV. törvény diszkriminációs voltát, vagy élnek az önrendelkezés szabadságával és elutasítják-e.