Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #7065

2016-10-15 14:05

Nem tudom, hogy jól értelmezek-e:

1.

A felszámolásban, kötvényesként  a kielégítési sorrendben az egyéb kategóriába, a 6. csoportban vagyunk. A megmaradt, fellelhető vagyonból mindenki előbb kap pénzt, mint mi.

A levél szerint viszont, az 57§ 1 bek. a. pontja után a b. pont elé lett besorolva a maradék követelésünk. Tehát a felszámolás költségei után a Quaestor kötvényesek kapnak először a megmaradt vagyonból?

2.

Miért kaptunk most levelet? Ami persze jó! De csak formalitás, vagy számíthatunk még pénzre?

Év elején arról volt szó, hogy a II.Q.törvény szerinti újraszámolásban, aki nullás levelet kapott, már ne számítson semmire a Kárrendezés Alaptól. Neki itt a vége. Ha kell a maradék pénz, azt Hrurira felszámolási eljárásába lehet érvényesíteni.

De a Hrurirának nincs vagyona. Nulla vagyonból nulla forint várható. Én ezért nem is adtam be, de 4000 ember beadta a Vectigalis Zrt-nek a hitelezői igényt. Közülük kapott most valaki levelet? 

Mi jártunk jól, akik nem adtunk be hitelezői igény a Hrurira felszámolásába és így bekerültünk (vagy maradtunk) a Q.Értékpapír Zrt felszámolási eljárásába? Ahol valószínűleg van vagyon, lesz pénz, csak kérdés mennyi jut?