Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#7072 Re: Re:

2016-10-15 21:52

#7070: - Re:  

Engem az foglalkoztat, hogy miért kaptunk most levelet? Kik kaptak? Miért van az átsorolás?

Jutunk-e még pénzhez? Mert én már lemondtam róla, de örülnék neki. Tehát:

A teljes követelésünket a BEVA és a QKKA kellett volna rendezze 2015-ben. Meg is kaptunk a BEVA-tól a fiktív kötvények után 88 milliárd Ft-ot. És ezt a követelést átadtuk a QKKA-nak.

A II. Q.törvénnyel, QKKA-ból Kártalanítási Alap lett és jött az újraszámolás. Sokan kaptak pénzt, és sokan kaptunk nullás elszámolást. A Kártalanítási Alap kifizetett még 36 milliárdot. Akik elfogadták a pénzt, azok nem csak a kifizetés mértékéig, de a teljes követelésüket átadták az Alapnak.

A nullás elszámolással nem kellett semmit csinálni. Nekünk itt volt vége, illetve akkor arról volt szó, hogy ezt adjuk be hitelezői igényként a Hrurira felszámolásába. Én nem adtam be, mert nem láttam értelmét. 4000 károsult ezt megtette. És szerintem ők ezzel, a Q-Ép.ZRt felszámolási eljárásából kiléptették magukat, mert ők egy másik eljárásban akarták megkapni a pénzüket.

A lényeg, hogy Quaestor Értékpapír Zrt felszámolásában több mint 124 milliárd forintért áll sorba a Kártalanítási Alap.

Ők miért nem a Hrurira felszámolásába adták be az igényüket?

Lehet hogy ott van ez a pénz a rendszerben? Vagy még több, akár még az összes sok milliárd befizetésünk is, és most hogy lezongorázták a kártalanítást, már megéri kifizetni az ebben a felszámolásban maradt pár ezer kötvényest is - mindenki elé besorolva - hogy a Kártalanítási Alap (és akik mögötte állnak) hozzájusson a pénzhez?

 

Válaszok


Vendég

#7073 Re: Re: Re:

2016-10-16 08:35:02

#7072: - Re: Re:  

 Én beléptem a Q. F.Hrurira felszámolásába is. A Q. Értékpapír Zrt által kiküldött levélben az összes tőke tartozást  (valós és fiktív kötvény) feltüntették. Valószínű, hogy a   kötvények után befizetett összegeket a Q.F.Hrurira már nem kapta meg. A Q.F. H. felszámolója semmit nem talált, ami alapján tudnának fizetni.