Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#7065

2016-10-15 14:05

Nem tudom, hogy jól értelmezek-e:

1.

A felszámolásban, kötvényesként  a kielégítési sorrendben az egyéb kategóriába, a 6. csoportban vagyunk. A megmaradt, fellelhető vagyonból mindenki előbb kap pénzt, mint mi.

A levél szerint viszont, az 57§ 1 bek. a. pontja után a b. pont elé lett besorolva a maradék követelésünk. Tehát a felszámolás költségei után a Quaestor kötvényesek kapnak először a megmaradt vagyonból?

2.

Miért kaptunk most levelet? Ami persze jó! De csak formalitás, vagy számíthatunk még pénzre?

Év elején arról volt szó, hogy a II.Q.törvény szerinti újraszámolásban, aki nullás levelet kapott, már ne számítson semmire a Kárrendezés Alaptól. Neki itt a vége. Ha kell a maradék pénz, azt Hrurira felszámolási eljárásába lehet érvényesíteni.

De a Hrurirának nincs vagyona. Nulla vagyonból nulla forint várható. Én ezért nem is adtam be, de 4000 ember beadta a Vectigalis Zrt-nek a hitelezői igényt. Közülük kapott most valaki levelet? 

Mi jártunk jól, akik nem adtunk be hitelezői igény a Hrurira felszámolásába és így bekerültünk (vagy maradtunk) a Q.Értékpapír Zrt felszámolási eljárásába? Ahol valószínűleg van vagyon, lesz pénz, csak kérdés mennyi jut?

 

 

Válaszok


Vendég

#7066 Re:

2016-10-15 16:26:36

#7065: -  

 En meg azt nem ertem, hogy mi 75 % ot kaptunk eddig, es mi is kaptunk a tegnap levelet a felszamoloto, melyben kozlik hogy vagy kozjegyzohoz megyunk vagy felutazunk Budapestre egyeztetett idopontba.25 % van meg oda, ezt nehezebb megkapni mint a 75%ot.


Vendég

#7070 Re:

2016-10-15 17:54:20

#7065: -  

  Laikusként úgy érzem, hogy jól értelmezed a helyzetet, miközben nekem is ugyanazok a kérdések merültek fel.

Mi alapján sorolták a kötvényen alapuló követelésünket közvetlenül a felszámolási költségek kielégítése (a. pont) után, amikor a tv. szövege alapján eddig egyértelműen az f. csoportba tartoztunk?

Ezt ez az értelmező BH is megerősíti:

BH2001. 136. I. A kötvényen alapuló követelés is az adós felszámolás hatálya alá tartozó vagyonából és kizárólag a módosított Cstv. 57. §-a (1) bekezdésében meghatározott sorrend figyelembevételével elégíthető ki. A kötvényen alapuló követelést a módosított Cstv. 57. §-a (1) bekezdésének f) pontja szerinti egyéb követelések közé kell besorolni  

A 7061-ben bemásolt levelem azzal a mondattal folytatódik, hogy „A jelen levélben foglalt nyilvántartásba vétel tekintetében a változtatás jogát fenntartjuk” - tehát ez a besorolás sem biztos?

Mivel valami kisösszegű pénzkövetelésem is van, a számlazárás érdekében személyes egyeztetésre kértek a kiadási irodában. Be fogok jelentkezni, és ott majd remélhetően tisztázni lehet ezeket a homályos pontokat.