Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #7067

2016-10-15 17:14

valószínű azok kapnak értesítést a fa-tól akik a káralap által kiküldött nyilatkozat alapján lemondtak a ka-val szembeni követelésükről. autómatikus jogkövetkezése a felszámolási eljárás.

összevetve az alaptörvény, a btk, ptk, a tpt, jogszabályi környezetét akkor arra lehet következtetni, hogy a k.alapnak a jogosultak  tulajdonának ellenértékét az egyenlő bánásmódra támasztottan  ellentételezni kell, és pedig nem vissza-hatállyal, hanem a ki nem elégített részre kamatfelárral számítottan. ezt abból lehet következtetni, hogy vannak károsultak akik 100% kártalanítást kaptak, és pedig az összehasonlítható helyzetű egyének tulajdonjogát azonos méltósággal kötelezó kezelni (diszkrimináció tilalma). még ex-gratia esetén is.

AZ OBA egy jogi személyiség, biztosító aminek semmi köze ex-gratia méltányosságból juttató javakhoz, ugyanez vonatkozik a Kárrendezési Alapra. hiszen a kár rendezésére hozták létre, a kár rendezését viszont nem teljesítette. 

a vissza-hatály akkor nem tiltott, ha az egyének részére az előzőekhez képest többletjogot biztosít. tehát  a fa. pillanatátban lezárt jogügyleten alapuló tulajdonjog értelmezhető. az egyéneket nem lehet összetéveszteni a jogi személyekkel, de homogén csoporton belül öket is megilleti az azonos védelem, vagyis a teljeskörű kárrendezés. mondom én a törvények összevetéséből erre következtetek.