újlipótvárosi parkolás

Tisztelt Polgármester Úr!

A kerület újlipótvárosi részében a parkolási gondok erősen befolyásolják a lakosok életminőségét. Az alábbi javaslatot terjesztjük elő – kérjük Polgármester urat, vegye komolyan, és szakemberekkel konzultálva segítse elő a megvalósulását. A világ számos nagyvárosában bizonyos kerületek bizonyos részein csak az ott lakók parkolhatnak; ezek az úgynevezett „residents only” szakaszok. Az Újlipótvárosban kivitelezhetőnek tartjuk, hogy a Szent István körút – Dunapart – Dráva utca – Váci út négyszögében a keresztutcák (amelyek a körúttal párhuzamosak) ilyen, csak a kerületi matricával igénybe vehető zónák legyenek. A Dunával párhuzamos utcák parkolási rendje nem változna. Amennyiben a szakemberek számítása szerint ez az önkormányzatnak bevételkiesést okozna, mérlegelhető, hogy az éves parkoló matrica árát megemeljék. A javaslat részleteiről szívesen konzultálunk az illetékesekkel, Polgármester úrral – hiszen közös érdek, hogy a lakók parkolása biztosítva legyen.

Üdvözlettel

újlipótvárosi lakosok