Túrkeve-Mezőtúr közötti buszmenetrend bővítése

2018. 01. 07.

Megkezdődött az iskola a kéthetes téli szünet után. Diákok, pedagógusok, dolgozók, kórházi vizsgálatokra igyekvők töltik meg a buszokat. 

A reggeli sávban 7:03-kor és 7:16-kor indulnak a járatok, ezekkel beérhetünk 8-ra az iskolába, munkahelyre, vizsgálatokra.

Sajnos egyre többször tapasztaljuk, hogy a 7:03-as jön negyed nyolc körül, míg nem ritka, hogy a 7:16-os valamikor fél és háromnegyed 8 közt gördül a megállóba - rendszerint ilyenkor már nincs ülőhely, pedig még 3 megálló van a városban. 

Esélytelen, hogy időben célba érjünk.

Visszafelé sem jobb a helyzet. 15:15-kor és 15:25-kor indulnak a járatok. Mostanában ki szokott maradni az első. Vagy a második, de akkor a negyedes negyedórás késéssel érkezik.

Hó elején súlyosbítja a helyzetet, hogy a túrkeveiek csak a buszon tudnak bérletet váltani. Sokaknak számlára is van szüksége az elszámoláshoz, ez meghosszabbítja a procedúrát. A mezőtúri buszpályaudvar messze esik a belvárostól, és amúgy is csak délelőtt van nyitva - ha egyáltalán van ott valaki. Ekkor mi már dolgozunk.

Nehéz a helyzetünk, hisz sokunknak nincs alternatívája. Vonat nem jár, autóra nem futja.

Ezért kérlek, írd alá a petíciót, ha egyetértesz az alábbi pontokkal:

1. A reggeli idősávban indítsanak még egy járatot, hogy mindenki kényelmesen és pontosan beérhessen 8 órára az iskolába vagy a munkahelyére!

2. A délutáni idősávban indítsanak még egy járatot, hogy mindenki kényelmesen és időben hazaérhessen, ne ácsorogjon egy órán keresztül a buszmegállóban, mert nem fért fel a buszra!

3. Legyen Túrkevén is bérletárusítás, a hónap első 10 munkanapján, reggel és délután is!

Írd alá, ha te is fagyoskodtál már a főtéren, hiába várva a buszt! Ha szülő vagy, és unod, hogy a bejárós gyerekednek folyton folyik az orra. Ha pedagógus vagy, és eleged van abból, hogy a túrkevei gyerekek állandóan elkésnek az első óráról...

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Ágnes Gyarmati, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook