Szemere telep vasúti átjáró lámpák normális beállítása! Szemeretelep vasúti átjáró lámpa indokolatlanul és hosszú ideig piros

Szemeretelep vasúti átjáró lámpájának normális beállítását szeretnénk kérni .

Budapesten a XVIII. kerületben a Szemeretelep vasútállomás vasúti átjárót biztosító jelzőberendezés nem megfelelően működik.

A lámpa a vonatokkal egyáltalán nincs összehangolva. Például a Ferihegy vasútállomás irányából érkező vonat miatt már percekkel korábban Ferihegyre érkezés előtt már piros.

A személyvonatok, amelyek Ferihegy felől jönnek, és Szemeretelepen megállnak azok miatt is piros, holott 1-3 percet eltölt a megállóban úgy, hogy nem mozdul a szerelvény.

Pestszentlőrinc felől sem jobb a helyzet. Onnan is több perccel a kereszteződéshez érve már nem lehet átkelni.

Nem egyszer esett már meg velem, hogy reggel munkába menet legalább 15 percet kellett egy helyben várakoznom, ugyanis a berendezés folyamatos tilosat jelzett, holott egy vonat sem ment el! Ekkor néhány másodpercre szabaddá váltott a jelzés, majd 2-3 kocsi áthaladtával újra piros volt.

Tökéletesen megmutatkoznak a kereszteződés hiányosságai akkor is, amikor Pestszentlőrinc felől jön egy vonat, így 3-4 perccel korábban már nem lehet átkelni. Ahogy az elmegy, nem nyílik fel a sorompó, ugyanis 5-6 percen belül jön egy Vecsés irányából -amely rosszabb esetben megáll Szemeretelepen is. Ekkor sem nyílik meg, hiszen Pestszentlőrinc felől ugyancsak pár perce van a következő vonat (például a reggeli csúcsidőben).

Ezek nagy mértékben akadályozzák a közlekedők mindennapjait, valamint munkába menetelüket.

Kérem Önöket, hogy az átkelőhelyet vizsgálják felül, illetve a jelzőlámpákat minél hamarabb javítsák!