Szelektívekkel a karitatívitásért

A Kormány a 2012. évi CLXXXV. törvényének értelmében minden háztartási hulladékot (papír, vas, fém, üveg, műanyag stb.) kötelező jelleggel szelektivizálni kell 2015 Január 2.-től, mely a közszolgáltató hatáskörébe fog tartozni. Ezen döntés értelmében megszűnik a karitatív célokra történő felajánlás lehetősége, holott ebből a hulladékból, amit sok száz ember Magyarországon gyűjt, különféle jótékony célok valósulnak meg. Legfőképpen a műanyag kupakok gyűjtése kerül veszélybe ezáltal, pedig az interneten és saját környezetünkben számos ezzel összefüggő cél található meg. A gyűjtött  hulladék ugyanúgy mentesül a kommunálódás alól, de szociális jellegt is kap. Ilyen módon teremtenek elő pénzt kisgyermekek kezelésére, életmentő műtétekre, őssejtek beültetésére, óvodák fejlesztésére, szociális eszközök megvásárlására, állatotthonok támogatására stb. Éves szinten a sok tonnányi szelektívért kapott összeg országosan több millió forint. Kérem, támogassa ezt a petíciót, hogy 2015-ben is lehessen karitatív tevékenységeket végezni a szelektív hulladékokkal  magánszemélyeknek, mind szállítási, mind tárolási, mind leadási, mind felhasználási értelemben!  Köszönöm!