Olcsóbb UNIFIT bérleteket!

nagyerdei_stadion033.jpg

A Debreceni Egyetem egységesítette a testnevelés óra gyanánt elszámolható fizetős testépítést. Azt az eddig tökéletesen működő szolgáltatást, amivel Debrecen város konditermei és diákjai is jobban jártak.

Lássuk az érveket az UNIFIT ellen:

• magasabb ár
  • nehezebb megközelítés
  • októberi kezdés
  • bizonytalanság

Az előző félévekben a diák kiválaszthatta a neki legszimpatikusabb termet, mely közel volt lakóhelyéhez vagy esetlegesen, amelyik a legolcsóbb volt mind közül. Ezek a helyek általában 5 és 7 ezer forintba kerültek havonta.
Újonnan ez speciális egyetemi kedvezménnyel havi 7900 Ft-ba fog kerülni.
Biztosra veszem, hogy sok diák saját magát tartja el vagy olyan családban él, ahol igenis számít 2-3 ezer forint.

A legtöbb terem a Karok, kollégiumok közelében helyezkedett el, így mindenkinek kényelmes volt az odajutás.
Ettől a félévtől azonban egységesen mindenki a Debreceni Stadionban kialakított konditermet kell, hogy válassza.
Sokkal nehezebb a megközelítés és költségek szempontjából is hátrány az oda és visszajutás

A fizetős konditermes testnevelés azért is közkedvelt a diákok körében, mert nincs időponthoz kötve, ráadásul a havi bérlet megváltása után korlátlan alkalommal lehet használni a hét mindennapján. Ez nagyon jó lehetőség azoknak, akik komolyan gondolják a sport szerepét az életükben vagy éppen változtatni szeretnének alakjukon.
Az UNIFIT ötlete olyan jól sikerült, hogy az aktívan sportolni kívánó diák csak októberben, tehát 1 hónapos szünettel kezdheti el a mozgást. Ha elvonatkoztatunk és általánosítunk, akkor a beígért jellegű időpontok hazánkban az esetek nagy részében csúsznak és csak hetekkel, hónapokkal később készül el a projekt.

A bejelentés nélküli újítás magában felháborító, hisz már a tárgyfelvétel előtt legalább a Neptun rendszerben egy részletes teremleírást kellett volna adni, mert így teljes a bizonytalanság arról, hogy mit is vegyünk fel.
A tárgyat természetesen akkor nem lehet már leadni, így ha elégedetlen lesz a diák, akkor is muszáj kifizetnie és végigcsinálnia a kötelező alkalmakat.
Más alternatívát is nehéz választani, hisz azok heti egy napos edzések és a kis férőhely miatt nagyon hamar betelnek.

---

Ha ezeket figyelembe vesszük világos, hogy az egyetem az ő 7900 Ft-os bérlet árával pótolni akarja a hely megépítésének és a gépek beszerzésének költségeit. Egy kérdés azonban felvetődik néhányónkban:
Mégis ki szerint volt erre az egészre szükség?

A város konditermei is rosszul jártak, hiszen eddig termenként nagyjából 100-200 ember járt hozzájuk. Akárhogy is nézzük ez egy jelentős bevétel kiesés.

---

Szeretnénk tehát elérni, hogy ha már így alakult a helyzet és kellemetlenségként érte az egyébként tájékoztatás nélkül kialakított új rendszer a diákságot, akkor a konditerem költsége csökkenjen le az 5 és 6 ezer forintos tartományba.

---

Ha egyetértesz a fentebb leírtakkal, kérlek írd alá a petíciót!