Legyen ÚJRA BIZTONSÁGOSAN A GYEREKEKÉ a csömöri LAKI JÁTSZÓTÉR!

Szeretnénk, a csömöri Laki Játszótéren lévő áldatlan állapotokat felszámolni, és ebben a Település illetékeseinek segítségét kérni!

A játszóteret -nem rendeltetésszerűen -sajnos nem csak kizárólag gyerekek használják, amivel semmi baj nem lenne, ha nem vált volna ezzel veszélyessé a játszótér. Állandóan tele van eldobott csikkekkel, törött szilánkokkal, üvegekkel. Az oda járó lakosság gyakran szervezett spontán szemétgyűjtést, de ennek eredménye mindig csupán néhány napig tart.
Mivel a játszóteret éjszaka szórakozóhelyként használják, és az ezzel járó szemetet eldobálják a játszótér mára használhatatlan, és rendkívül veszélyes. Ennek a helyzetnek a megoldására azt kérjük a Település Illetékeseitől, hogy a más játszótereken  is jól bevált (Csömörön a kilátónál is működő ) rendszer alapján kerítse teljesen körbe és ZÁRJA a játszóteret! (sötétedéstől a reggeli órakig a park legyen zárva) Kérjük, gondoskodjanak ennek infrastrukturális és személyi feltételeiről, ugyanis a játszótér jelenlegi állapotában balesetveszélyes és nem szeretnénk, ha akkor történne intézkedés, ha baleset is! A település kultúrált és tiszta, szeretnénk ha a játszótér is az lehetne, és biztonságos tér lehetne gyermekeinknek, ahol balesetmentesen szaladozhatnak, fejlődhetnek és szórakoztatnak.

A játszótér nem rendeltetésszerű használata természetesen a környező lakókat is zavarja, így a nyitvatartási idő ennek is megoldása lehetne.

A játszótéren (és KRESZ pályán ) kint hagyott játékok folyamatos ellenőrzéséről is kérjük, hogy gondoskodjon a Település Illetékese, ugyanis a játékok állapota szintén veszélyes a gyerekekre. (A játékok állapota nagyrészben a fent említett probléma miatt szörnyű, ugyanis nem rendeltetésszerűen használják azt kamaszok, felnőttek  természetesen a játszóteret használó gyerekek sem mind vigyáznak a játékokra   ) A szülők a veszélyes játékokat a szemetesbe dobják, de azok nem kerülnek elszállításra, hanem visszakerülnek a játékok köze. Ezeknek a válogatására is több önkéntes akció szerveződött már , de kérjük ezek folyamatos ellenőrzését, vagy legalább a szemetesbe helyezett játékok elszállítását!

Emellett kérjük, gondoskodjanak a játszótér folyamatos karbantartásáról, kifejezetten figyelve a veszélyes pontokra - a domb rengeteg balesetet okoz, a dombbal szembeni kerítés már rég kiszakadt, mivel annak ütköznek megérkezéskor- csak idő kérdése, hogy mikor gurul ki valaki. Továbbá takaró és záró fedél nélkül vannak a vizes szerelvények, amik éppolyan balesetveszélyesek, mint a fent említett számos tényező!

Összefoglalva: Kérjük a játszótér biztonságossá tételét zárhatóságát, és folyamatos karbantártását, mert jelenlegi formájában ez a hely nem alkalmas arra, hogy kisgyerekek használják!