A kőbányai kutyákért!

KITILTJÁK A KŐBÁNYAI KUTYÁKAT A PARKOKBÓL! SOK HELYEN MÉG SÉTÁLTATNI SEM LESZ SZABAD!

Mi kutyatartók és a kutyákért dolgozók elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy felhívjuk az Önök figyelmét valamire. A sokadik olyan rendelet készül, ahol több ezer állampolgárt lehetetlenítenek el, büntetnek azért, mert kutyát tart.

Júniustól kitiltják a kőbányai közparkokból a kutyákat : a képviselő-testület elfogadta a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletét, melynek egyik pontja megtiltja a kutyasétáltatást a Csajkovszkij, a Dausz Gyula, a Gépmadár, a Kistorony, az Óhegy, a Rottenbiller és az Újhegy parkokban, valamint a Sportligetben és a Szent László téren is. Ezekbe a parkokba még pórázon sem lehet majd bevinni a kutyákat!

A diszkrimináció már így is kiverte a gazdáknál a biztosítékot, mégpedig azért, mert túl szigorú, ellenben az alternatívaként szóba jöhető kutyafuttató-helyek olyan rossz állapotúak, hogy azok mindenre alkalmasak, csak ebekkel való foglalkozásra nem. Nem beszélve arról, hogy a számuk kevés.

A rendelet indoklása szerint: „az állattartással kapcsolatos szabályok megalkotása az állattartásból, valamint az idegen, illetve gazdátlan állatok etetéséből eredő hátrányos következmények kiküszöbölésére törekszik. A rendelet 2. mellékletében meghatározott parkok és egyéb ingatlanok használatára vonatkozó szabályok célja az említett ingatlanok állapotának védelme mellett az azokat kutyával, illetve kutya nélkül igénybe venni kívánó állampolgárok érdekei közötti egyensúly megteremtése.” Az is felháborító, hogy aki ellenáll és beviszi kedvencét, majd rajta kapják a közterület-felügyelők, arra egyfelől 30 ezer forintos helyszíni bírságot róhatnak ki, másfelől 5 ezer és 200 ezer forint közötti közigazgatási bírsággal sújtható. Ez azért elég kemény szankció!

Ezt nem hagyhatjuk!