Tiltakozás a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen

Quoted post

pont.

#77 Mindennapok.

2013-11-21 17:41

Sziasztok.
Az én véleményem erről pár mondatba foglalva:
1. A póráz jó, azoknak akik nem bírnak a kutyussal, hisz' ha véletlenül kiszalad az útra, kocsi elé, az nem csak a kutyát hanem a gazdi szívét is összetörné, aki azt gondolja utána, az a ro*adt autós! Vagy biciklis, motoros.............. Pedig elég lett volna csak a póráz.
2. És persze hányszor látjuk közösségi portálokon, hogy eltűnt kutyusokat keresnek? Előfordulhat, hogy van közöttük olyan is, aki sétáltatás közben elfut egy másik állat után megy esetleg szagot fog és volt kedvenc nincs kedvenc, aztán pedig ki tudja mi lesz velük?! Mérget vagy dögöket ehetnek a külterületeken. Mindig legyenek szem előtt, ha nem bírjátok behívni őket ne engedjétek el!
3. Nem. Nem tenném kötelezővé a pórázt, nekem is volt kutyám, néha én is sétáltattam póráz nélkül.
Én inkább azt vezettetném be, hogy akinek a kutyája kárt tesz a másikéban, az fizesse az orvosi ellátást, lehessen feljelentést tenni, stb. Ehhez pedig összefogás kéne, ami persze nem mindig van, de pár szemtanúval meg lehetne oldani. Így páran biztosan elgondolkoznának rajta, hogy elengedik-e az agresszív, domináns vagy antiszoc kutyát séta közben vagy sem. De minimum egy szájkosár eszébe jutna....

Mellettetek állok, de a kutyák élete mellett is. Azért ne felejtsétek el azt sem: a póráz hasznos tud lenni.

Válaszok


Vendég

#88 Re: Mindennapok.

2013-11-21 19:08:36

#77: pont. - Mindennapok.

Rendszerint nem is az a kutya szökik el, amelyik egyébként el van engedve, hanem az amelyik póráz nélkül sosem lépett utcára. Ugyanez igaz az agresszióra is. De persze én sem azt mondom, hogy akkor holnaptól dobja el mindenki a pórázt, lehetne azt éssze is használni vagy nem használni. Én az úttest közelében mindig megkötöm a kutyám és csak a parkban, sétálóutcán engedem el, hívásra mindig visszajön, még ha valami nagyon izgalmasat hallott vagy talált akkor is, nem agresszív, még a farkát is megfoghatják a gyerekek, a játékot is kivheteik a szájából... De mindezek mögött igen sok munka áll, azt gondolom, hogy ne tartson kutyát, aki annyi időt és energiát nem tud szánni kedvencére, hogy az alapvető dolgokat megtanítsa.

Szandi

#89 Re: Mindennapok.

2013-11-21 19:12:29

#77: pont. - Mindennapok.

Tetszik amit írtál,valahogy én is így látom...az én kutyám több okból is pórázzal sétál....felzabál mindent ami befér a szájába,pedig minden lehetséges módszerrel próbáltam leszoktatni,fél a hangos zajoktól,bepánikol és se lát se hall csak menekül plusz domináns a legtöbb nála nagyobb kan kutyával....csak az a baj,hogy én hiába vezetném el a kutyám,ha a másik örjöngve(mert sok ilyen van,akiről a gazdi azt mondja,hogy ő nem viselkedik agresszíves soha!) rohan utánunk a gazdi meg édesdeden vinnyog,hogy Buksiiiiiiii ne szaladj eeeeel......ha meg rászólok,hogy hívja vissza a kutyáját még neki áll feljebb.....Igen is hogy kelljen a póráz.Közterületen kívül felőlem ott engedik el az ebeket ahol szeretnék,az nem zavar,de az igen,hogy nekem kell a kutyámmal menekülni a lakótelepen belül,mert minden irányban szabadjára eresztett kutyák,olyakok akik közül mindet(!!!!!) láttam már összeverekedni más kutyával.


Vendég

#108 Re: Mindennapok.

2013-11-22 03:52:51

#77: pont. - Mindennapok.

Szóval, ha a kutya kárt tesz másban, akkor a gazdi fizesse a kárt és/vagy az orvosi költségeket?!

Rendben!

De előtte kötelezni kéneva vadásztársaságokat, hogy ha a vad kárt tesz emberben, autóban, akkor a vadásztársaság fizesse a kárt és az eü költségeket.

Rendben?

 

Ugyanis ma Magyarországon minden vállalkozás köteles felelősség biztosítást kötni, hogy a tevékenységével kapcsolatos kárt, harmadik fél számára megtérítse! ( őzzel, szarvassal, vaddisznóvel, stb., való ütközés.

Ezen kötelezettség alól egy profitorientált gazdasági társaság a kivétel:

A VADÁSZTÁRSASÁG!!!!

Nekem már volt ütközésem őzzel, casco-t én soha nem kötök, így a vadásztársaságot szerettem volna perelni a kárért. Közölték, ha megteszem, akkor ők viszontperelnek, az elütött őz ára, plusz a vélhető szaporulata, annyiba fog jönni, mint az én károm...

Mintha én üldöztem volna az őzet, hogy elüthessem...

 

Persze tudom, dzsentroid politikusaink és újgazdagék vadásznak, mert az olyan úri dolog!!