Tiltakozás a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen

Tisztelt Törvényalkotók! Kedves Minisztérium!

Mi kutyatartók és kutyákért dolgozók elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy felhívjuk az Önök becses figyelmét arra, hogy a sokadik olyan törvény készül, ahol közel kétmillió állampolgárt lehetetlenítenek el, büntetnek azért, mert kutyát tart.

A békés egymás mellett élés és a kulturált állattartásra vonatkozó szabályozásokkal maximálisan egyet értünk, sőt, sok felelős állatvédő szervezet dolgozik is ezért.

Benyeltük azt, hogy az önköltségi áron párszáz Ft-os mikrochipre több ezer Ft-ért köteleztek, bevezették az ebadót, de a "póráz törvény" már sok.

Gyakorlatilag épp csak azt nem mondják ki, hogy sehol nem lehet elengedni a kutyát. A beígért kutyafuttatók pedig sehol sincsenek.

Lehet látszatmegoldásokat felmutatni, lehet a kutyafuttatóra mutogatni, de egy szerényebb lehetőségekkel bíró vidéki ember környezetében nincs kutyafuttató, de vizsgázni sem lesz pénze és lehetősége sem. Mert a benyújtott javaslat szerint a vizsgázott kutyák elengedhetőek lennének. De ki vizsgáztat? Mennyiért? Ki készíti fel a kutyát? Es mennyiért? És mire fordítják a befolyt összeget?

Miért utálják ennyire a kutyásokat és a kutyákat? Igaz, a kutyák nem szavaznak, de a kutyások igen. Sokadszor adóztatják meg őket indirekt eszközökkel, és semmit sem kapnak cserébe. Miért nem lehet kompromisszumos megoldásokat találni? Miért kell kétmillió embertől elvenni azt az örömet, hogy a kutyájával labdázzon a mezőn, elmenjen futni az erdőbe? Miért kell a gyermekeinknek azt látni, hogy az állam másodrangú állampolgárként kezeli a kutyásokat?

Tisztelettel kérjük, ne tegyék számunkra élhetetlenné ezt az országot, és ne büntessenek tovább azért, mert megosztjuk otthonunkat négylábú barátainkkal!

Kutya póráz kötelező

Az aláírással engedélyezem Dorogi Zita, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.