Tiltakozás a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen

Tisztelt Törvényalkotók! Kedves Minisztérium!

 

Mi kutyatartók és kutyákért dolgozók elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy felhívjuk az Önök becses figyelmét arra, hogy a sokadik olyan törvény készül, ahol közel kétmillió állampolgárt lehetetlenítenek el, büntetnek azért, mert kutyát tart.

A békés egymás mellett élés és a kulturált állattartásra vonatkozó szabályozásokkal maximálisan egyet értünk, sőt, sok felelős állatvédő szervezet dolgozik is ezért.

Benyeltük azt, hogy az önköltségi áron párszáz Ft-os mikrochipre több ezer Ft-ért köteleztek, bevezették az ebadót, de a "póráz törvény" már sok.

Gyakorlatilag épp csak azt nem mondják ki, hogy sehol nem lehet elengedni a kutyát. A beígért kutyafuttatók pedig sehol sincsenek.

Lehet látszatmegoldásokat felmutatni, lehet a kutyafuttatóra mutogatni, de egy szerényebb lehetőségekkel bíró vidéki ember környezetében nincs kutyafuttató, de vizsgázni sem lesz pénze és lehetősége sem. Mert a benyújtott javaslat szerint a vizsgázott kutyák elengedhetőek lennének. De ki vizsgáztat? Mennyiért? Ki készíti fel a kutyát? Es mennyiért? És mire fordítják a befolyt összeget?

Miért utálják ennyire a kutyásokat és a kutyákat? Igaz, a kutyák nem szavaznak, de a kutyások igen. Sokadszor adóztatják meg őket indirekt eszközökkel, és semmit sem kapnak cserébe. Miért nem lehet kompromisszumos megoldásokat találni? Miért kell kétmillió embertől elvenni azt az örömet, hogy a kutyájával labdázzon a mezőn, elmenjen futni az erdőbe? Miért kell a gyermekeinknek azt látni, hogy az állam másodrangú állampolgárként kezeli a kutyásokat?

Tisztelettel kérjük, ne tegyék számunkra élhetetlenné ezt az országot, és ne büntessenek tovább azért, mert megosztjuk otthonunkat négylábú barátainkkal!

http://cerberoskutyaiskola.hu/images/stories/dog_friendly.jpg