Tiltakozás a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen

Helmo Kvartin

#101 Re: Ellenvélemény

2013-11-21 20:56

#67: NCIS agent - Ellenvélemény

ÖÖÖÖ Ugye hiányoztál bioszról ? 1. Ezt a helyet akarják elvenni már más is megírta. 2. MI VAAAAAN ? bele gondoltál már arra hogy ha valaki annyira allergiás az állatszörre , hogy egy odaszaladástól komoly baja lehet akkor az szegény ki sem léphetne egész életébe az utcára ? ? ? Hát tudod te mennyi allergén anyag van a levegőbe ? Édes jó ég ......


Vendég

#102

2013-11-21 20:56

Írjátok alá, minél többen!
bosco

#103 tiltakozás

2013-11-21 20:58

Minél többen írjátok alá!

Vendég

#104

2013-11-21 21:00

A legjobb és leghűségesebb barátaim az állatok. Szeretem az embereket is. Az állat mindegy, hogy kutya, macska vagy egyéb állat fajta a törődésért hálás nem csal.

Vendég

#105

2013-11-21 22:25

Hazaáruló férgeket el kell kergetni a Magyar Nemzetnek azonnal!!!!!!
LinaRox

#106

2013-11-21 23:51

Én nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hisz nem rég egy kis vàroska olyan környékére sikerült költöznöm, ahol a közelben egy nagy, magàntulajdonban lévő termőföld volt, de a tulaj a sok kutyàsnak ajàndékozta a földet, ami idővel viràgos mező lett, hogy a kutyusok és gazdiaik kedvükre jàtszhassanak. Jó emberek még mindig akadnak a Földön!!

Vendég

#107

2013-11-22 02:43

A. Kutya futtató nálunk a 18.kerületbe,fizetős és zárva is van.kinevezték maguknak a kis testű ebek gazdái.kulcsot a futtatóhoz,dologi,vagy anyagi hozzájarulassal lehet kapni.ez jelezve is lett az ökormányzatnal,és nem fogjákeelhinni,de nem történt semmi... De dicső szervek jöttek költözködni h miért van elengedve a kutyám,ami harci kutya!de az okos szerv azt se tudta megmondani milyen fajta kutya van mellettem..de a zárt futtató láttán kicsit

vissza vett!! De ez kevés!!!!

Vendég

#108 Re: Mindennapok.

2013-11-22 03:52

#77: pont. - Mindennapok.

Szóval, ha a kutya kárt tesz másban, akkor a gazdi fizesse a kárt és/vagy az orvosi költségeket?!

Rendben!

De előtte kötelezni kéneva vadásztársaságokat, hogy ha a vad kárt tesz emberben, autóban, akkor a vadásztársaság fizesse a kárt és az eü költségeket.

Rendben?

 

Ugyanis ma Magyarországon minden vállalkozás köteles felelősség biztosítást kötni, hogy a tevékenységével kapcsolatos kárt, harmadik fél számára megtérítse! ( őzzel, szarvassal, vaddisznóvel, stb., való ütközés.

Ezen kötelezettség alól egy profitorientált gazdasági társaság a kivétel:

A VADÁSZTÁRSASÁG!!!!

Nekem már volt ütközésem őzzel, casco-t én soha nem kötök, így a vadásztársaságot szerettem volna perelni a kárért. Közölték, ha megteszem, akkor ők viszontperelnek, az elütött őz ára, plusz a vélhető szaporulata, annyiba fog jönni, mint az én károm...

Mintha én üldöztem volna az őzet, hogy elüthessem...

 

Persze tudom, dzsentroid politikusaink és újgazdagék vadásznak, mert az olyan úri dolog!!

 

 


Vendég

#109

2013-11-22 05:34

inkább néhány gazdára kellene poráz!!!

Vendég

#110 Re:

2013-11-22 07:14

#1: -

Sziasztok,

Pár hete feljelentett egy villanyóra leolvasó mert Vitéz (a vizsla) odament hozzá és megugatta.Az ember persze félt a kutyáktól így egyből egy piruettet adott elő a attyúk tavából, amitől csak mégjobban ugatta mert azt hitte támad az ELMŰ-s. 11.06-án kaptam egy határozatot hogy az eljárást megszüntették, mivel nem kell hogy pórázon legyen a kutya csak a felügyelet a fontos az pedig volt.

Vannak azért még normális emberek!


Vendég

#111

2013-11-22 07:33

Bőven elég a száj kosár, ha ez a biztonságról szól...

Vendég

#112

2013-11-22 07:49

Ostoba butaság. Gondolom valami sérült szorgalmazza, akit gyerek korában megharapott egy kutya és azóta nem tanult meg bánni velük.

Vendég

#113

2013-11-22 07:54

Igenis Szegednek is szükségét látom új kutyafuttatóknak, ahol pl lehetne ügyességi játékos akadálypálya, amire felmászhatnak a kutyusok, átugorhatják, bebújhatnak! Azaz önfeledten levezethetik az energiáit, ami nem feltétlen rosszindulatú!
Pitbulltulajdonos

#114 Tiltakozás ellen tiltakozó pittbulltulajdonos

2013-11-22 08:15

Sajnálom, de nem értem a póráztörvény ellen tiltakozókat. Én soha nem sétáltatom a kutyámat póráz nélkül lakott területen, viszont rendszeresen járok vele sétálni földutakon gyalog és kerékpárral egyaránt. Amikor a város határán kívül vagyunk, elengedem, mert vezényszóra 100-ból 100-szor lábhoz jön. Ha meglátok valakit, magamhoz hívom és megkötöm. A kutyám fegyelmezett, szófogadó, szóval akkor sem menne 2 méternél távolabb tőlem, ha egy másik kutyát venne észre előttünk az úton. A lényeg, hogy ilyen kieső földutakon nulla százalék esély van arra, hogy szembe jön egy rendőrautó. De ha mégis szembe jönne, akkor sem hiszem, hogy megbüntetne azért, mert ilyen környezetben elengedtem a kutyámat. Most jöhetnek a antirendőrita ellenérvek, de akkor is ez van, nem büntetnének meg és kész. Ha igen, kifizetem. Aki viszont lakott területen akarja elengedni a kutyáját, ott, ahol rengeteg ember és másik kutya van, annak azt mondom, hogy ha ennyire szereti a kutyáját, akkor ne irkáljon alá ilyen ökörségeket, hanem vigye el rendszeresen sétálni, futtatni lakott területen kívül eső földutakra. Ilyen egyszerű az élet barátaim. És igen, jaj szegény vidékiek blabla. Hát nekik még könnyebb a dolguk, mert sétálnak 15 percet és kint vannak a város vagy falu határában. Tudom miről beszélek, én is vidéki vagyok. Szóval az van, hogy én is nagyon nagyon szeretnék olyan világban élni, ahol ha én pórázon sétáltatom a kutyámat a városban és szembe jön velem egy póráz nélkül kutyát sétáltató főemlős, akkor biztos legyen az, hogy a kutya képzett, vizsgát tett le, vagy hogy a gazdáját megbüntetik pár százezer Forinttal.

Both Béla


Vendég

#115

2013-11-22 08:42

beszélgessünk közösen a 10. emeleti teraszon korlátok nélkül! lehessen szabadon lövöldözni a kutyákat, ha ők is harapdálhatnak szabadon...
TT

#116

2013-11-22 08:43

Azokat kéne erdőn-mezőn pórázon sétáltatni, akiknek az agyából kipattant az ötlet


Vendég

#117 Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pittbulltulajdonos

2013-11-22 08:55

#114: Pitbulltulajdonos - Tiltakozás ellen tiltakozó pittbulltulajdonos

ÉSzre kellene venni a trükköt. Az említett vidékeken, a földutakon, a nem pórázon levő kutyát, a vadász vagy mezőőr, saját döntése alapján lelőheti, mert űzi a vadat. Nem is olyan régen volt egy eset, amikor a gazdájától 8-10 méterre sétáló kutyát a vadász lelőtte, mert ő úgy ítélte meg, hogy kóbor kutya, és veszélyes a vadra.

Más...

Nekem leonbergijeim vannak, terápiás kutyák lesznek talán, ők miért nem baktathatnak mellettem, amikor a fajtajellemzőik szerint sem harapnak soha?

 


Vendég

#118

2013-11-22 08:58

Úgy gondolom a jogalkotók szeme előtt, csak a tükörmódszer szerinti vizsgakötelezettségért beszedhető forintok lebegnek...
Pécsi Vitamin

#119

2013-11-22 09:02

A kötelező pórázosdi baromság, viszont az hogy sokan nem kedvelik a kutyatartókat arról tetszik vagy nem ők tehetnek! Itt a kertvárosi lakótelepeken nem lehet a fűbe lépni, mert tele van kutyaszarral és többször is láttam hogy a nem elkerített játszóterek homokozójába szaratják Fifikét. Sosem hagyom só nélkül, de gyakran elküldenek, hogy foglalkozzam a saját dolgommal. Tudom hogy nem lehet általánosítani, de nincs olyan hatóság aki ellenőrizné őket és ez meg is látszik az utcákon! Érdekes módon a fórumokon mindenki összeszedi. :) Persze...

Vendég

#120

2013-11-22 09:13

Nekem mentőkutyáim vannak, az SOS Mentőkutyás Egyesülethez tartozunk. Az emberek védelmére és szolgálatára képezzük a kutyáinkat, keresőkutyáink több helyen bizonyítottak. Mivel az eltűnt emberek nem csak a városokban kószálnak el, ezért a kutyákat erdős, fás területeken képezzük. Ilyenkor a kutyákon még nyakörv sem lehet, nem hogy póráz, nehogy felakadjanak és sérüljenek ezek a drága kutyák. A képzések mellett a kutyákat ki kell mozgatni. azért épülnek a focipályák és stadionok, hogy a fiatalokat lekössék, és mozgásra serkentsék, hogy ne máshol tombolják ki magukat. Mi történik egy kutyával, amelyiknek nincs lehetősége kimozognia magát? Tombolni fog, vad lesz, és másképp fogja levezetni az energiáját. Nézzük csak meg, milyen vaddá válik az a kutya, aelyik nincs szocializálva, nem játszhat másik kutyákkal, nem szaladgálhat, stb. Ezt akarja a kormány?
Nem régen született a törvény, hogy nem lehet láncon tartani egész nap egy kutyát, és bezárva sem, biztosítani kell nekik a szabad mozgást.
Az állatok védelmében alkották meg a rendeletet. Most meg ezzel ellentétes rendelettel próbálnak sulykolni minket?
Hányszor elhangzik, hogy a kutya a legjobb barátunk, nem hagy el bennünket, nem ver át, nem hazudik, nem fosztogat, nem rabol ki minket, nem gyilkol meg, nem tör be a lakásunkba, de képes minket megvédeni élete árán is. Akkor azt a minimális életteret, hogy szabadon mozogjon -játsszon, mert megérdemli- azt is sajnáljuk, elvesszük tőle? Szégyen!!!!

Vendég

#121

2013-11-22 09:33

Hihetetlen hogy a szakértelem hiánya miatt mindig a kutyák esnek áldozatul..
Pittbulltulajdonos

#122 Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

2013-11-22 09:35

„Négy kis termetű, befogadott kutyát szeretnék sétáltatni nem forgalmas utcán” – Nincs olyan, hogy”nem forgalmas utca” csak olyan van, hogy közterület. És vedd már észre, hogy ezzel azt diszkriminálod, akinek nem kis termetű és nem befogadott kutyája van. Neked szabad, nekem pittbull tulajdonosnak nem szabad, mert a te kutyád kisebb termetű? Na ne már…
„Ez abszurd baromság!Mindenki a saját belátása szerint döntsön hogy pórázon vagy anélkül sétáltat.Joga van hozzá!” – Nincs joga hozzá!
„Kérek minden tiszta érzelmű kutyabarát embert, ha valami körülményből kifolyólag most nem is tud kutyát tartani, írja alá. Lehet egy életen át "kötél" végén élni?” – Egy életen át nem, de lakott területen/közterületen sétáltatni pórázon megoldható, hidd el.
„miért van az,ha én itt kint a városi parkban lemegyek kutyát sétáltatni,poráz nélkül rohangálnak a kutyáim,mi belefutunk más kutyás pajtiba is és a kutya nem szol....” – Az, hogy te belefutsz más kutyás pajtiba, az egy dolog, de a kutyád ne fusson már bele az általam pórázon sétáltatott kutyába, ha megoldható, köszike!
„azt nme értem hogy Németországban Ausztriában és hasonló helyeken miért kezelik a kutyákat szinte emberként????és itt miért nem???bemehetnek az élelmiszer boltba is itt még a ruházatiba se engedik be őket.” – Ne haragudj, de ugye nem gondolod komolyan azt, hogy az lenne a földi paradicsom, ha a Tescoban és a plázákban kutyák rohangálnának az eladótérben a sorok között póráz nélkül.
„utoljára mikor otthon voltam 8 föt akartam ebédelni meghivni a városomba,azt mondták kutyával nem mehetek be,megemlitettem 8 fö enne,és nem kis pénzt hagynék itt egyböl lehetövé tette a tulajdonos.....nem bánom hogy elköltöztem magyrországrol” – Én sem bánom, hogy elköltöztél, mert elképesztő az a mentalitásod, hogy lefizeted az étterem tulajdonosát azért, hogy a kutyádat bevihesd az étterembe, ahol rajtad kívül még más emberek is szeretnének étkezni úgy. Ha egy vendég megkérdezi, a tulajdonost, hogy miért van kutya az étteremben, ő azt fogja válaszolni, hogy „Ja, hát mert megkentek.” Ezt nevezik korrupciónak barátom.
„Vagy vegyük elő a vadászkutyákat velük folyton törvényt fognak sérteni?Röhejes lesz amint egy vizsla,vagy egy kotorék kutya a póráz végén fog vadászni.” – A vadászkutyák továbbra is póráz nélkül vadászhatnak és továbbra is erdőben, nem parkban vagy az utcán.
„Minden gazda maga tudja, hogy melyik az a kutya amelyiket pórázon kell vinni.” – Tényleg? Akkor ezért van évente több ezer olyan eset, amit be sem jelentenek, hogy póráz nélkül sétáltatott kutyák rátámadnak pórázon sétáltatott kutyákra?
„Ez egy nagy baromság, a dohányosok után most a kutyásokra szállnak rá.” – Igen, vendéglátó egységben ne cigizz és ne vigyél kutyát, és már nem is zavarod az embertársaidat.
„Én biztos, hogy továbbra sem fogok pórázon sétáltatni egy vizslát. Neki lételeme a száguldás, az erdő. Ettől megfosztani olyan, mintha mi nem léphetnénk ki az otthonunkból soha többet.” – Ha az erdőben megbüntet majd a rendőr, akkor szólj nekem és én majd kifizetem a büntetésed.
„Nem a gazdis kutya szokott támadni, hanem az éhes kóbor eb.” – Ez nagyon szépen hangzik, csak kár, hogy nem igaz.
Nekem mentő kutyám, életmentő kutyám, vakvezető kutyám, kistestű kutyám, ártatlan szemű kutyám stb. kutyásoktól azt szeretném kérdezni, hogy ha ennyire kezelhető és képzett a kutyája, miért nem teszi le a vizsgát, hogy póráz nélkül sétáltathasson? Nekem pitbull terrierem van, rendszeresen tréningezem, kutyákkal, macskákkal és más állatokkal, 3 hónapos kora óta van például egy élő nyula, amivel rendszeresen játszanak és még soha nem bántotta. És érdekes, én támogatom a póráztörvényt, hogy az én kutyámhoz, ami még védekezésből sem harap, mert időt szántam a képzésére, ne fusson oda egy póráz nélkül rohangáló, a gazdája téveszméi szerint persze életmentő, vakvezető, stb. kutya.
Rimi

#123 Re:

2013-11-22 10:01

#119: Pécsi Vitamin -

Ebben teljes mértékben igazad van, hogy sok kutyataró társam nem szedi össze a végterméket!
A baj azonban az, hogy ezek az emberek akkor is ott hagyják majd a kutyagumit, ha a kedvencük pórázon fogja végezni a dolgát... :/


Vendég

#124

2013-11-22 10:08

Ideje lenne már fellázadni a parazitaként élősködő arisztokrácia ellen...
Pitbulltulajdonos

#125 Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

2013-11-22 10:12

Aki ezt a petíciót aláírja, az egyike a legfelelőtlenebb kutyatartóknak. Igen, lehet, hogy szereti a kutyáját, de emellett igenis felelőtlen. Ezzel a petícióval ugyanis a következőért harcol:

"Most is az a törvény, hogy a kutyát tilos póráz nélkül sétáltatni közterületen. Én tiltakozom az ellen, hogy aki nem tartja be ezt a törvényt, azt pénzbírsággal sújtsák. Helyette támogatom azt, hogy a törvénysértőket ne lehessen megbüntetni. Támogatom azt a törekvést, hogy továbbra is mindenki, tehát mindenki, az is aki sikeresen eljutott a hatodik osztályig és van két totálisan kezelhetetlen rottweilere, úgy sétáltathassa a kutyáit ahogy kedve tartja, vagy pórázzal, vagy póráz nélkül, utcán, parkban, boltban, étteremben."

Azt javaslom minden kedves "jogvédő" aktivista anarchista idealista szentimentális hippinek, hogy mielőtt szavaz valamiről, gondolkodjon el azon, hogy mit ír alá. Akinek pedig mentő, életmentő, vakvezető, drogkereső, terrorelhárító kutyája van, az vállalja már fel a nevét legyen oly kedves, hogy vethessek egy pillantást a k9-es kutyájára, mert szerintem csak egy nagy kamugép.

Both Béla