Tiltakozás a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen


Vendég

#76

2013-11-21 17:34

Na és "kedves okosok" Hogy fog a kutyám egy igazit szaladozni??? Állatorvosok véleményét kikérték?? Szükségük van a szabad nagy futkározásra.Nem akarunk beteg kedvenceket,mert nem engedik,hogy szabadon sétáljanak,mozogjanak.Pórázt a rendelet hozók nyakára!!!!!!!
pont.

#77 Mindennapok.

2013-11-21 17:41

Sziasztok.
Az én véleményem erről pár mondatba foglalva:
1. A póráz jó, azoknak akik nem bírnak a kutyussal, hisz' ha véletlenül kiszalad az útra, kocsi elé, az nem csak a kutyát hanem a gazdi szívét is összetörné, aki azt gondolja utána, az a ro*adt autós! Vagy biciklis, motoros.............. Pedig elég lett volna csak a póráz.
2. És persze hányszor látjuk közösségi portálokon, hogy eltűnt kutyusokat keresnek? Előfordulhat, hogy van közöttük olyan is, aki sétáltatás közben elfut egy másik állat után megy esetleg szagot fog és volt kedvenc nincs kedvenc, aztán pedig ki tudja mi lesz velük?! Mérget vagy dögöket ehetnek a külterületeken. Mindig legyenek szem előtt, ha nem bírjátok behívni őket ne engedjétek el!
3. Nem. Nem tenném kötelezővé a pórázt, nekem is volt kutyám, néha én is sétáltattam póráz nélkül.
Én inkább azt vezettetném be, hogy akinek a kutyája kárt tesz a másikéban, az fizesse az orvosi ellátást, lehessen feljelentést tenni, stb. Ehhez pedig összefogás kéne, ami persze nem mindig van, de pár szemtanúval meg lehetne oldani. Így páran biztosan elgondolkoznának rajta, hogy elengedik-e az agresszív, domináns vagy antiszoc kutyát séta közben vagy sem. De minimum egy szájkosár eszébe jutna....

Mellettetek állok, de a kutyák élete mellett is. Azért ne felejtsétek el azt sem: a póráz hasznos tud lenni.

NCIS agent

#78 Re: Re: Ellenvélemény

2013-11-21 17:52

#72: guszthy - Re: Ellenvélemény

Honnan a viharból tudjam, h hol van ilyen hely, panelban lakom, allergiás vagyok a kutyaszőrre, éppen ezért nem is tartok, ezt annak kell tudni, akinek kutyája van!!! Megjegyzem ott ahol én lakom van kijelölt kutyasétáltató, ahol el is lehet engedni, csak senki nem viszi oda a kutyáját... A petíció jó ötlet csak nem a póráztörvény miatt kéne az aláírásokat gyüjtögetni, hanem azért, h építsenek több futtatót vagy kutyaparkot!


Vendég

#79

2013-11-21 18:01

Ahelyett, hogy ilyen lehetetlen rendelkezéseket hoznak, inkább azzal foglalkoznának, hogy kutyafuttatókat létesítenek,ahol kulturált körülmények közt tudnának a kutyák játszani, lemozogni magukat, valamint avval, hogy a bevásárlóközpontokba illetve éttermekbe szabadon be lehessen vinni a házi kedvenceinket.
Rimi

#80 Re: Re: Re: Ellenvélemény

2013-11-21 18:11

#78: NCIS agent - Re: Re: Ellenvélemény

Hidd el, a magyarországon található kutyafuttatók semmire nem jók!
A közterületek belterületein én is javarészt használtam, és használni is fogom a pórázt. Eddig viszont a közterületek külterületein elengedhettem őket szabadon, ahol nem volt allergiás, macskás, vagy akármilyen háklis ember.
Ezzel a törvénnyel többek közt ettől a lehetőségtől akarnak minket megfosztani!


Vendég

#81

2013-11-21 18:25

5 kilós kutyának póráz??? :) Na ne!
rakken

#82

2013-11-21 18:26

Felháborító, hogy megint kitalált az a sok naplopó (és pénzlopó) a parlamentben egy pénzbegyűjtési lehetőséget!! Remélem, nem szavazzák meg ezt a baromságot....
vulcan

#83 Re:

2013-11-21 18:43

#1: -

:)

Igen!

Hasonló cipőben járok!

Kutyatulajdonosként át kell éljem, hogy a kutyám a közeli tóban nem fürödhet, és a tó körül sem sétálhat póráz nélkül.

Macskatulajdonosként át kell éljem, hogy az eltemetett macskám "síremlékét" (ahova hetente kijárok hozzá) meg akarják szüntetni (nem hagyják békében nyugodni más kisállatokkal együtt az erdőben), de hivatalos kisállattemetőt nem biztosítanak!

Dohányosként át kell éljem, hogy lassan már a lakásom erkélyén sem dohányozhatok, ráadásul azt a rengeteg adót ugyan kire költik???

Gyermektelen egyedülállóként pedig jóval több adót fizetek, mint 3-4-5-6-7-8 gyermeket nevelő "magas pozícióban" lévő állampolgárok, ill. a másik csapat akinek ilyen sok gyereke lehet????

 

amon

#84

2013-11-21 18:43

Csak annyit szeretnék hozzátenni ehhez az egész történethez,hogy én most jelenleg Németországban tartozkodom és itt a város mellett van egy nagy erdő és sok mező.Itt úgy oldották meg a dolgot hogy a kutyákon rikító narancs vagy rikító sárga mellény van,Nem nagy mellény hanem olyan kellemesen kényelmes és a kutyát se zavarja.És már kilométerekről kilehet szúrni hogy nem egy vad.....Már csak azt nem tudom hogy országos rendelet vagy csak a hely önkormányzat ésszerű ötlete,mert szerintem egy jó ötlet.Csak ezt szerettem volna...

Vendég

#85

2013-11-21 19:01

Le a kutyátlanokkal !
Szandi

#86

2013-11-21 19:04

Én valahol örülök neki....nekem is van blökim,épp ezért....zsémbes tacskó öreg úr az enyém,aki elég domináns nagyobb testű kan kutyákkal szemben....semmilyen módszerrel nem tudtuk leszoktatni erről és félek attól,hogy más kutyában(amelyik el van engedve és odajön) kárt tesz,vagy a másik kutya tesz benne kárt.Sokan hiszik,hogy az ő kutyájuk maga a tökély és soha senkivel semmilyen körülmények között nem veszik össze így ha megkérem,legyen szíves hívja vissza a blökijét,el vagyok küldve a pokolba,hogy akadjak le róla....a másik meg a vizsgázott kutyák....egy elvileg "engedelmes",papíros staff úgy esett neki a kutyámnak,hogy még csak nem is a kisebbségi komplexusos hurkám kezdte a balhét mert észre sem vette a staffot,aki hátulról letámadta!Na ezért nem írom alá.
Szöszi
Vendég

#87 Re: Ellenvélemény

2013-11-21 19:07

#67: NCIS agent - Ellenvélemény

Mutass olyan helyet, ahol a kutya rohangálhat, anélkül hogy belebotlana ennyi rosszindulatú embeber, ugye akik között van beteg, tbc, bőrbeteg, koszos ember, és közben rádköpi vagy rádköhögi a bacijait. Az embernek mindent lehet??? de jaj szegény allergiás ohhh ha megállunk mellette pórázon, vagy elsétálunk az nem baj, csak az ha odaszalad egy pillanatra a kutya akkor hirtelen kijön az allergiája?


Vendég

#88 Re: Mindennapok.

2013-11-21 19:08

#77: pont. - Mindennapok.

Rendszerint nem is az a kutya szökik el, amelyik egyébként el van engedve, hanem az amelyik póráz nélkül sosem lépett utcára. Ugyanez igaz az agresszióra is. De persze én sem azt mondom, hogy akkor holnaptól dobja el mindenki a pórázt, lehetne azt éssze is használni vagy nem használni. Én az úttest közelében mindig megkötöm a kutyám és csak a parkban, sétálóutcán engedem el, hívásra mindig visszajön, még ha valami nagyon izgalmasat hallott vagy talált akkor is, nem agresszív, még a farkát is megfoghatják a gyerekek, a játékot is kivheteik a szájából... De mindezek mögött igen sok munka áll, azt gondolom, hogy ne tartson kutyát, aki annyi időt és energiát nem tud szánni kedvencére, hogy az alapvető dolgokat megtanítsa.

Szandi

#89 Re: Mindennapok.

2013-11-21 19:12

#77: pont. - Mindennapok.

Tetszik amit írtál,valahogy én is így látom...az én kutyám több okból is pórázzal sétál....felzabál mindent ami befér a szájába,pedig minden lehetséges módszerrel próbáltam leszoktatni,fél a hangos zajoktól,bepánikol és se lát se hall csak menekül plusz domináns a legtöbb nála nagyobb kan kutyával....csak az a baj,hogy én hiába vezetném el a kutyám,ha a másik örjöngve(mert sok ilyen van,akiről a gazdi azt mondja,hogy ő nem viselkedik agresszíves soha!) rohan utánunk a gazdi meg édesdeden vinnyog,hogy Buksiiiiiiii ne szaladj eeeeel......ha meg rászólok,hogy hívja vissza a kutyáját még neki áll feljebb.....Igen is hogy kelljen a póráz.Közterületen kívül felőlem ott engedik el az ebeket ahol szeretnék,az nem zavar,de az igen,hogy nekem kell a kutyámmal menekülni a lakótelepen belül,mert minden irányban szabadjára eresztett kutyák,olyakok akik közül mindet(!!!!!) láttam már összeverekedni más kutyával.


Vendég

#90

2013-11-21 19:18

Sok hely van, ahol senkit nem zavarunk egy kis sétával. Indokolatlanul szigorúnak tartom azt, hogy mindenhol póráz kell.

Vendég

#91

2013-11-21 19:19

Remélem, hogy az igen tisztelt törvényalkotók is csak pórázon közlekedhetnek!!!!!!!!! Kívánom nekik, hogy életük végéig annyi mozgás szabadságuk legyen amennyit a póráz enged!
Rimi

#92 Re:

2013-11-21 19:29

#86: Szandi -

kedves Szandi!

Az első, amit megjegyeznék, hogy a kutyás etikettben benne van, hogy pórázon levő kutyához nem engedjük oda a mienket, hiszen nem tudhatjuk miért van pórázon a blöki. :)
Sajnos ezt sokan nem tartják be!

A másik pedig az, amit már pár hozzászólással ez előtt is leírtam:

"Hidd el, a magyarországon található kutyafuttatók semmire nem jók!
A közterületek belterületein én is javarészt használtam, és használni is fogom a pórázt. Eddig viszont a közterületek külterületein elengedhettem őket szabadon, ahol nem volt allergiás, macskás, vagy akármilyen háklis ember.
Ezzel a törvénnyel többek közt ettől a lehetőségtől akarnak minket megfosztani! "

Tehát kedves Szandi e miatt lenne jó, ha aláírnád... ;)


Vendég

#93

2013-11-21 19:37

Ez a törvény buta és kimeríti az állatkínzás fogalmát!
Atibonsai

#94 Nagyon szeretem a kutyákat, de...... !

2013-11-21 19:42

Nagyon szeretem a kutyákat, nekem is van kettő. De nagyon helyesnek tartom hogy mindenkit kötelezzenek a póráz használatára.Mindenki így gondolkodna, ha a 4 éves fiának majdnem letépné a fülét egy vizsla. A gazdája azt mondta nekem soha nem bántott még senkit a kutyája, ez az első és nyugodtan följelenthetem, kifizeti a büntetést, és akkor is póráz nélkül fogja futtatni a kutyáját, ami látszólag igen agresszív.Én meg pórázon vezetem a labradoromat, és a kaukázusimat, pedig szót fogadnak nekem. Mikor megkérdeztem hogy elengedjem én is a kaukázusit meg a lablit, mert összedolgozva 2 másodperc alatt szétkapnák a kutyáját, a válasza: engedd! Úgy sem érnek utol, és erre eltekert, a kutyáját magával hívva.Viszont a pisztoly golyót ő sem előzi le, jogos önvédelemként használhattam volna is, de nem a kutyát hibáztatom, hanem a gazdáját, akit persze nem lőhetek le sajnos, mert az már ember ölés.Azóta kiderítettem hol lakik, és legalább föl tudnám jelenteni. Előbb- utóbb csak meg unná a büntetés fizetését, és végre megkötné.

Vendég

#95

2013-11-21 19:48

Nem veszekedni kell, hanem összefogni!!! Aki nem szán elég időt a nevelésre, tanításra, szocializációra, kaki szedésre az ne tartson kutyát!!!
A normális kutyásokat hagyják már békén!!! csak sétálni akarnak a kutyijukkal, ezt miért olyan nehéz megérteni? az emberek miért sétálgathatnak mindenhol szabadon?
Ha valakinek a kutyája meg kárt csinál, az igenis fizessen!!!
Sok kutyapark kellene, meg hatalmas kutyafuttatók, normális pályákkal.
Brumi

#96 Re: Re: Re: Re:

2013-11-21 19:54

#37: - Re: Re: Re:

Ha mind a 35 ember csak 1-2 követ vág feléjük, máris elhúznak...
Veszélyben érezted az életed, hát kidobtad egy kővel a szemét - szerintem arányos!

Egy jó barátom vásárolt földterületet. Eddig önkormányzati terület volt, ott vadászgattak. Kultúráltan közölte a vadászokkal, hogy ez már az övé, és nem szeretné, ha a nyájat örző kutyáknak bajuk esne. Persze nem érdekelte őket...
Legközelebb arra jöttek, és én is ott voltam. Épp egy bozótvágó késsel dolgoztam. Tovább menni nem tudtak a kivágott bozóttól, hát szóba elegyedtem velük. :) A bozótvágó nagyon sokat segít a kommunikációban! Ja, hogy ők mit állítanak? Mi 5-en voltunk ők 2-en... Sajnálom. Többé nem jöttek!

A szép szó nem segít, kizárólag az erőteljes fellépés - annak van igaza, aki ezt kiharcolja!

furiababy

#97

2013-11-21 20:13

Pedig ez elég ésszerű. A legtöbb ember nem tudja fegyelmezni a kutyáját és állandóan elszalad mellőle, a gazdi pedig rendszeresen nem tudja visszahívni. A kutya is állat, erős ösztönnel. Még a képzettekben sem lehet maximálisan megbízni, nemhogy a többiben. Nem tudom, miért fáj az embereknek venni 1-2 ezerért egy pórázt, és azzal sétáltatni. Ha erre nincs pénze senkinek, ne vegyen kutyát.
Hozzá tenném, nekem is van kutyám! Rendszeresen hordom sétálni, és tudom, hogyha meglát egy másik kutyát vagy egy macskát (ami bárhol, bármikor előfordulhat), nem tudom visszahívni, ezért nem szoktam elengedni.
Rimi

#98 Re:

2013-11-21 20:23

#97: furiababy -

Ez már egy jó pont, hogy te nem engeded el a kutyádat, ha behívhatatlan!
De hidd el, itt sokan vagyunk, akiknek a kutyái behívhatók, és nem azért szeretnénk póráz nélkül KÜLTERÜLETEN szabadon engedni őket, mert így spórolhatunk 1-2ezer forintot. :)

Ahogy az emberek, úgy a kutyák sem egyformák! Sem habitusban, sem mozgásigényben. egy nagyobb testű, illetve egy nagyobb mozgásigénnyel rendelkező kutyának bizony nem elég, ha mellettünk cammog. Azt sem hiszem, hogy az lenne a megoldás, hogy én fussak 5-10 kilómétereket, mert a kutyáimnak szükségük van rá.

Ennyi...


Vendég

#99

2013-11-21 20:26

A kormány nem kímél sem embert, sem állatot, rájuk kötnék pórázt, szájkosárral együtt!!!!
H2SO4

#100

2013-11-21 20:39

Mindig harcolni kell valaki ellen. Az ellenségkép elengedhetetlen tartozéka a rendszernek.