Tiltakozás a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen

pont.

/ #77 Mindennapok.

2013-11-21 17:41

Sziasztok.
Az én véleményem erről pár mondatba foglalva:
1. A póráz jó, azoknak akik nem bírnak a kutyussal, hisz' ha véletlenül kiszalad az útra, kocsi elé, az nem csak a kutyát hanem a gazdi szívét is összetörné, aki azt gondolja utána, az a ro*adt autós! Vagy biciklis, motoros.............. Pedig elég lett volna csak a póráz.
2. És persze hányszor látjuk közösségi portálokon, hogy eltűnt kutyusokat keresnek? Előfordulhat, hogy van közöttük olyan is, aki sétáltatás közben elfut egy másik állat után megy esetleg szagot fog és volt kedvenc nincs kedvenc, aztán pedig ki tudja mi lesz velük?! Mérget vagy dögöket ehetnek a külterületeken. Mindig legyenek szem előtt, ha nem bírjátok behívni őket ne engedjétek el!
3. Nem. Nem tenném kötelezővé a pórázt, nekem is volt kutyám, néha én is sétáltattam póráz nélkül.
Én inkább azt vezettetném be, hogy akinek a kutyája kárt tesz a másikéban, az fizesse az orvosi ellátást, lehessen feljelentést tenni, stb. Ehhez pedig összefogás kéne, ami persze nem mindig van, de pár szemtanúval meg lehetne oldani. Így páran biztosan elgondolkoznának rajta, hogy elengedik-e az agresszív, domináns vagy antiszoc kutyát séta közben vagy sem. De minimum egy szájkosár eszébe jutna....

Mellettetek állok, de a kutyák élete mellett is. Azért ne felejtsétek el azt sem: a póráz hasznos tud lenni.