Tégy a szexista reklámok ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tégy a szexista reklámok ellen petíció automatikusan generált fórumtémája

The Justice

#176

2014-04-16 16:08

"és nem csinálok úgy senkinek gyereket, hogy annak tisztességes felnevelését nem garantálhatom"

Remélem ez alatt nem azt érted, hogy a fizetésed bizonyos százalékát átadod a családnak, aztán csináljanak vele, amit akarnak. Az anya nevelje belőle a gyerekeket, te meg a többiből eltöltöd az időt. Mert ez nem az, amiről én beszéltem, ezt egy elvált férfi is megteheti. Ennyi volt, a vita köztünk a továbbiakban felesleges, amit írtam, nem képezi semmilyen értelemben vita tárgyát. Mindkét nemre, mindkét szülőre vonatkozó meglátás volt.
The Justice

#177

2014-04-16 16:18

"Valahol az is egy felelős judícium, ha nem hozom meg ezt a döntést, és nem csinálok úgy senkinek gyereket, hogy annak tisztességes felnevelését nem garantálhatom"

Elnézést, azt írtad, hogy nem csinálsz gyereket. Nincs több kérdésem hozzád. Utóbbi két kommentem kérlek tekintsd tárgytalannak.

Vendég

#178

2014-04-16 17:43

Ne is haragudj de a nőknek szóló reklámok nagy része a feminista nőknek bosszantó. Ha tényleg lehet rájuk hatni a reklámmal az sajnos azt jelenti, hogy túl kevés a feminista. Nekem mint feministának nem nyerő arra költeni a pénzt, hogy Barbie babát faragjak magamból a férfiak kedvéért. Inkább befektetem. Én jól vagyok ilyen átlagosan is, egyszerű, a célnak megfelelő samponnal, smink nélkül. A szépség mulandó, inkább a tanulásra áldozok sokat, szerzek sok piacképes diplomát. De igaza van Justice-nek abba, hogy a mai világban ha nem adod el magad és a tudásodat a rendszernek, nem leszel piacképes. Takarékoskodni is szoktam, pénzügyekbe is befektetek, hogy soha ne kelljen függnöm egy férfitól sem. Sajnos ismerem őket eléggé már. Együtt élek egyel de külön kasszán vagyunk. Én a munkahelyen ebédelek, ő szokott magának főzni. Tehát rám feministaként az sem igaz, hogy a családba befolyó pénz nagy részét én kezelem, mert a konyha nem is érdekelt, ő vett bele mindent, ő használja, nem én. Azt megjegyezném, hogy átlagos külsejű nőként is jó pasit fogtam ki, nincs is vele semmi baj, ez a külön kassza az én döntésem volt. Azon elgondolkozott már valaki, hogy az anyagiasabb nők miért Andy Vajna korabeli férfit választanak. Szólhat a szerelemről, de ha nem arról szól, azért, mert minél előbb független nők lehetnek és talán választhatnak fiatalabbat, immár gazdagon. Tibi én neked is javaslom, hogy gyűjts sok pénzt és 60 évesen vegyél el egy fiatal nőt, hogy mielőbb szabaddá, boldoggá és függetlenné tedd, ha már az egyenlőség neked nem fekszik. Az miért lenne példás, hogy nem akarsz gyereket? Én sem akarok, nem érzem magam késznek rá. Engem miért szid mindig a társadalom és miért nem tekintik felelős döntésnek, mert úgy a magad esetében ezt várnád el. Remélem a következő életedben nőnek születsz. Még akkor se fogod egy napig se bírni, ha már ezek miatt is siránkozol. A férfiakat nem kérdezi meg senki, mire vágynak, de én azt hittem, arra, hogy boldogok legyenek a párjukkal és családjukkal, egyenlően, egyenrangúan. Talán nem így van? A hozzászólásaidból és a belinkelt pdf-ből, amit alig lehetett megkeresni, azt veszem ki, hogy nem. Valami régi szerepet sírtok vissza, mert ezek szerint az nem jó, ha a nők szeretőn gondoskodnak rólatok és mellettetek állnak. A szaktekintély asszonyság meg emeljen panaszt a patriarchális társadalomnál, ami még mindig abba az irányba akarja befolyásolni a nőket, hogy feleljenek meg a férfiaknak, ezzel is a saját elnyomásukra áldozzák azt a kis pénzüket. Én is támogatom, ha születik egy ilyen petíció, hogy minden nőt cseréljenek ki férfira!

Vendég

#179

2014-04-16 17:52

Ha még ezt linkelted volna. De tényleg úgy mellébeszéltél, ahogy a szakértő asszony is. Ezt olvasd el figyelmesen. De ez meg csak annyiról szól, hogy már nem csak a férfi igények érvényesülhetnek, és szerintem túloz is.
http://nol.hu/kultura/20090711-a_reklam_targya_a_ferfi-340917

Vendég

#180

2014-04-16 18:03

Ezt a cikket egyébként azért tartom túlzásnak, mert a férfiasság fogalmát szerintem ez sem jól használja. A mai nőnek is férfias férfi kell, csak neki mást jelent a férfiasság. És ami régen volt férfias, az egy mai nőnek már nem férfias, hanem kifordult, funkcióját vesztett, rosszabb esetben állatias vagy elnyomó. A másik túlzás, hogy a szexista nőkép sem tűnt el, koránt sem. A harmadik, hogy az állítólag szexista reklámok a férfiakról közel sem olyan veszedelmesek, csak kielégítenek egy kis női igényt, hogy végre mi is nézhessünk olyat, amiben örömünket leljük. :) Ez az én magyarázatom, a cikk erősen sarkít.
*

#181

2014-04-16 19:02

"Justice! Ennek a nőnek egyetlenegy diplomája életképesebb mint a te Curriculum Vitae-d zusammen! Könyveket írt piackutatásról, marketingről, egy szaktekintély... egy féléves kutatás egyértelműen levezetve... biztosan meg tudod te ezt ugrani?"
Megtudja. Mert ő használja az eszét, te meg ilyen tömegember vagy. Az ilyesmit megugrani egy intelligens embernek nem is szint. A magadfajtát meg vezetik az orránál fogva és felhasználják a kicsinyes, emberi vágyait, azt hogy megrekedt az ösztönök világában és az engedelmes feleség mítoszával ki lehet szúrni a szemét úgy, hogy azután nem is lát semmit.

"A ’80-as évek elején két pszichológus egy eléggé ismert, igazán leleplező vizsgálatot végzett ennek vizsgálatára: 12 ismert pszichológiai szaklapból kiválasztottak egy-egy korábban már megjelent, a legtekintélyesebb amerikai egyetemek (Harvard, Princeton) munkatársai által írt cikket – tehát a legnevesebb pszichológusok cikkeiről van szó. Ezt követően a szerzők nevét fiktív nevekre cserélték, és kitalált egyetemi paramétereket adtak hozzá (nem létező, de hangzatos kutató központ nevét). A cikkek azon részeit, amelyek az eredeti szerzőre utaltak, megváltoztatták, de a tartalmat érintetlenül hagyták. Ezt követően legépelték az összes cikket, majd a fiktív nevekkel és intézménynevekkel beadták ugyanahhoz a folyóirathoz, ahol eredetileg megjelentek. A tizenkét lapból mindössze három vette észre, hogy már megjelent náluk a tanulmány, a maradék kilencből nyolcat elutasítottak azzal az indokkal, hogy nem üti meg a mércét.
Döbbenetes példa a hozzáférhetőségi hibára, hiszen bizonyítja, hogy a szerző neve, illetve az intézmény, ahol dolgozik nagyobb súllyal esik latba, mint a tudományos teljesítmény. Erre a hibára mindannyian hajlamosak vagyunk.
Másik döbbenetes példa ugyanerre: 1969-ben Jerzy Kosinsky Steps c. regénye elnyert egy rangos amerikai könyvdíjat. Pár évvel később valaki legépelte a regényt, majd más névvel és címmel elküldte a 14 nagy kiadónak és ugyanennyi irodalmi ügynökségnek – köztük az eredeti kiadónak. Senki nem jött rá, hogy a művet egyszer már kiadták, ráadásul mindannyian visszadobták a regényt. Nyilván a szerző neve hiányzott a holdudvarhatáshoz, amely nélkül mindenki érdektelennek találta a művet."
*

#182 Tibi a galád

2014-04-16 19:32

"ezért sok esetben a túlzásoktól, és kegyetlen illúzió keltéstől sem riadnak vissza ezek a gonosz önző marketing szakemberet. Számtalan esetben fiatal lányokkal reklámoztatnak szemránckrémet, ami abszurd, de ezek szerint megél... (ez is kinek a bizonyítványa?!) Nyilván, egy kevésbé dekoratív nőnek, visszatetsző lehet azt látni, hogy más emberek mennyire vonzóak, és ebből milyen jól profitálnak, de erre nem az a helyes válasz, hogy megszüntetjük a szépet és mindenki legyen csúnya, mert így igazságos. :("

Itt nagyon ellentmondásos vagy. Gonosz, önző marketing, illúziókeltés, túlzás, vagy: "erre nem az a helyes válasz, hogy megszüntetjük a szépet és mindenki legyen csúnya, mert így igazságos"
De az is lehet, hogy te simán csak egy nagyon buta ember vagy. Én még szándékosan sem tudnám ilyen összefüggéstelenül megalkotni a szövegeimet. Mintha elfelejtenéd az egyik részét, mire a másikhoz érsz, vagy nem fognád fel, hogy ellentmondást generálsz. Egyébként általában a férfiak szoktak kikelni magukból, hogy a mai nő férfiképe az unisex, metroszexuális, tehát ezek a fiatal, vékonyka, a férfiak szerint lányos /szép/ arcú fiúk. Sok egyenlőséggel kapcsolatos, tisztességes felvetés is le lett ide írva, azokat is tényleg csak megkerülted.

Ez a petíció nem a szépet szüntette meg, hanem egy hús-árúként bemutatott, emberi méltóságától megfosztott nőt. Amit linkeltél írást, még nyomaiban sem tud ilyesmit állítani a férfiak megalázásáról. A szép nőkkel senkinek nincs semmi baja, de a bepácolt sonka-nő a nőiességétől lett megfosztva. Az eszétől, büszkeségétől, határozottságától, akaratától. :))))

The Justice

#183

2014-04-16 20:00

"De az is lehet, hogy te simán csak egy nagyon buta ember vagy."

Nem buta, csak butus. :) A buta az ilyen fajtánál természetszerű jellegzetesség, de a magafajta kisfiúk egy igazi nővel úgyse vehetik fel a versenyt, úgyhogy kedvesen butusnak becézhetjük.
Ez a kép biztos tetszik neki. :)
http://2.bp.blogspot.com/_LzmOBE33yWc/R2KsxA-NRNI/AAAAAAAAAsw/lj5Q-sqYstI/s1600/jennifer7.jpg

Mellesleg e kép ellen azonnal petíciót kellene indítani, mivel kifejezetten rossz színben tünteti fel- a nőt! Mi az, hogy rózsaszín csizma? :(
The Justice

#184

2014-04-16 20:05

Most vettem észre a címeket, amiket a kommenteknek adott. Még azt írja, én vagyok butus. Ééén?! Hát ez már önmagában egy "referencia" rá nézve, arra, hogy ne higgyünk neki. :(
*

#185

2014-04-16 20:17

Ő a butus. Igen, nagyon butus. És biztos szereti, ha butusnak nézik a NŐK és ha ráállnak, ráülnek, lovagolnak rajta. :))) Ne is mondd, felháborító az a csizma!
The Justice

#186

2014-04-16 20:24

Biztos még az se hatja meg, hogy szegény nőre rózsaszín csizma került. Ilyen egy érzéketlen embert! :(
The Justice

#187

2014-04-16 20:26

Azért el kell mondani a képről az igazságot, hogy az a nő ottan egyáltalán nem gyakorol erőteljes nyomást, mivel egy kedves nőről van szó. És a férfiak maguknak is meg szokták ott nyomogatni, tehát akkor az ellen is felszólalhatnánk, hogy magukat se tárgyiasítsák! :)
*

#188

2014-04-16 20:35

Nagyon elégedett vagyok, hogy ezzel a petícióval győzött az igazság. Ha még azt a csizmát is betiltják, újabb lépést teszünk az egyenlőség felé!
A férfiak a reklámokban azért olyanok, amilyenek, hogy a nő gondoskodjon elesett férjéről, megvegye neki a gyógyteát, a vitamint, mindig tegyen rá sálat ha hideg az idő és figyeljen oda az étkezésére, arra ha elkapja a férfiinfluenza. Ezt meg kellene köszönni, nélkülünk nem is maradnátok életben. :)))
*

#189

2014-04-16 20:38

Egy nő felfedezte a férfiinfluenzát! Biztos az élet más területén való nagyobb fokú érzékenységükért is az agyfelépítésük a felelős!
http://www.hir24.hu/elet-stilus/2013/01/25/a-ferfiinfluenza-letezik/ :)))
tibi, a galádabbik fajta

#190 mindent összevetve

2014-04-17 12:42

Aláírtam, tettem valamit én is a jó ügy érdekébe! :)

The Justice

#191

2014-04-18 06:33

Ezek szerint te Galád Tibor vagy? Akkor én valamit nagyon benéztem, elnézést kérek.
The Justice

#192

2014-04-18 06:35

Ahogy mondani szokták: ez csak egy hajszálnyival ment mellé. Mint a lottószámok. :)
*

#193

2014-04-18 13:03

Én nem vagyok akkora profi, mint te mester, de rákerestem Galád Tiborra és ezt találtam. :S
"Nna: Orsit megerőszakolta az a galád Tibor, ezért nem akar emlékezni rá, és, ha már így rájött a lánya, hát nem is titkolja tovább."
Vigyázni kéne ezen név használatával!
The Justice

#194

2014-04-18 13:33

Nem írtam, hogy nálam ment volna mellé. :) Úgy tűnik nála szokott, már önmaga beazonosítása is. Ott van az életkor, itt azt írja, 29, de az eddigiek alapján megvan az tán 31 is. Vagy valami új divathullám, hogy most már a férfiak tagadnak le a korukból. Persze tévedhetek is. Én mindig fenntartom ennek a lehetőségét. :)
The Justice

#195

2014-04-18 13:35

Az remélhetőleg csak elírás volt, hogy velem 5-6 levelet váltott volna, ugyanis kommentekről van szó. Előfordulhat, hogy random nőknek ír e-maileket, szerintem főleg feministáknak, aztán össze-vissza keveri őket. Erre csak azért térnék ki, az ő érdekében, hogy engem felesleges bármelyikkel is összemosnia, ugyanis szerencsére ettől megkímélt: egyáltalán nem levelezünk. :)
*

#196

2014-04-18 19:52

"szerintem főleg feministáknak, aztán össze-vissza keveri őket"

Hát na, de csak úgy megemlíteném, mert mellékesen eszembe jutott, hogy az orvostudomány diagnosztizált egy fura betegséget, aminek a neve feministanő-fétis. Az ebben szenvedők tudattalanul mindenütt a vágyott feminista nőket fogják látni. Sajnos gyógyíthatatlan. Ha a beteget megvonják vágyai tárgyától, azonnal vizualizál magának az első tárgya vagy személyre egy feminista nőt és tudatosan tiltakozva, tudattalanul rajongva vele fog foglalkozni valamilyen módon. A beteg persze küzd ellene és mert reménykedik, hogy egyszer győzhet, megpróbál patriarchának tűnni. A bajból még a kasztrálás se gyógyítaná ki a beteget, nincs rá gyógymód semmi, el kell fogadnia, hogy ő már így veszett! :)))
*

#197

2014-04-18 19:55

Természetgyógyászok kísérleteznek egy módszerrel, ami talán mégis átmeneti enyhülést hozhat. A páciensnek húsvét napján be kell öltöznie húsvéti nyúlnak és be kell festenie pirosra a tojásait! :)))
The Justice

#198

2014-04-19 07:20

Majdnem eltaláltad. De nem feminista, hanem dominista nőket látnak az ilyenek mindenütt! A kettő nem ugyanaz, a feminista alapvetően egyenlőségre törekszik, a dominista meg szívesen dominál, tehát a helyzet MÉG ROSSZABB. Megjegyzem a dominista nők se akarják elnyomni a férfiakat, a férfiak akarják elnyomni a dominista nőket, miközben vágynak rájuk. Ez persze abból fakad, hogy saját magukban akarják elnyomni ezt a vágyat. Az ilyen férfi olyan, mint a szűz kislány. Odamegy egy szegény, dominista nőhöz és elkezdi szidni, hoogy..."maga perverz, el akar nyomni engem?! éljen a patriarchizmus!"- miközben éppen erre vágyik. Az meg csak néz, hogy hát ezt meg mi lelte? :( Ebből rögtön meg is kaptuk a társadalom tökéletes leírását: a szegény, dominista nők szenvednek a doministanő-fétisben szenvedő férfiak elnyomásának súlya alatt. :(
tibi, a galádabbik fajta

#199 engedelmetekkel

2014-04-19 13:53

Kár rákeresnetek, ugyanis ez csak egy nick. És hát, ezzel a nick-kel írtam alá a petíciót. Azon petíciót, amely a szexizmus ellen emelt szót. Azon szexizmus ellen, amit pontosan 45 alkalommal követett el "Justice" és " * " felhasználó, ellenem. Én semmilyen szexista kijelentést nem tettem ellenük. Ennyit az egyenjogúságról, iskolapélda ez az oldal a feminizmus pártatlanságára. Köszönöm.

The Justice

#200

2014-04-19 15:22

"amit pontosan 45 alkalommal követett el "Justice" és " * " felhasználó, ellenem"

Egy része ironikus visszatükrözés volt- pontosan annak tükörképe, amit írtál a nőkről. A másik része nem rólad szólt, hanem egy bizonyos fétisről. Megint nem figyeltél. :) Csak nem magadra vetted?

Én köszönöm!