Tégy a szexista reklámok ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tégy a szexista reklámok ellen petíció automatikusan generált fórumtémája

Tibi a Galád

#151 Méltóság? Hol, merre?

2014-04-16 14:37

"Egy férfinél talán mindegy, ha alul öltözött sportolóként reklámoz egy bokszert, vagy ha egy reklám során tükörtojást csinálnak a meztelen heréiből?" - 70 éve nem kérdezte meg a férfit senki, neki mi fontos, mi mindegy, úgyhogy ez a kérdés nem csak hogy hiábavaló, megválaszolhatatlan is egyben. :((
Mivel a reklámok 90%-a, a nőknek szól, és az érdek mindig ugyanaz; PROFIT... így "méltóságról" szót sem ejthetünk. Ne koptassuk el a szép szavainkat, így is egyre kevesebb van belőlük! ;(

The Justice

#152

2014-04-16 14:48

"70 éve nem kérdezte meg a férfit senki, neki mi fontos, mi mindegy, úgyhogy ez a kérdés nem csak hogy hiábavaló, megválaszolhatatlan is egyben. :(("

Egyáltalán nem az. Ember-ember. A psziché stratégiát vált. Áldozatszerepet vesz fel, hátha úgy kibújhat a válaszadás alól. Mindkettő ember. A kérdés megválaszolható. Legalábbis az volna, ha egyenlően ítélnél. Nem foglak sajnálni. :)
Aki nem egyenlően ítél, akkor sem érdemelne sajnálatot, ha igaz lenne, amit ír.

"Mivel a reklámok 90%-a, a nőknek szól, és az érdek mindig ugyanaz; PROFIT... így "méltóságról" szót sem ejthetünk. Ne koptassuk el a szép szavainkat, így is egyre kevesebb van belőlük! ;("

Mellébeszélés. Rengeteg sportkocsi reklámot látok férfiak számára. Okostelefon, notebook reklámokat is. A nőkéből vond ki a mosogatószer reklámokat, a háztartáshoz tartozó reklámokat, mert az munka. Azokat is, amik anyukák számára szólnak, felőlem szólhatnának apukáknak is, mivel az is munka. Ugyan mi marad, ami több? Bár sejtem, a matek se megy. Dezodorokat, krémeket, parfümöket már közel annyit reklámoznak férfiaknak is, ezt nem is irigylem tőlük. :)
A szép szavakat felőlem lehúzhatjuk a vécén, tapasztalataim szerint semmire nem jók. A legtöbb nő beérné az egyenlőséggel és egy-két korrekt válasszal, az állandó mismásolás helyett. Majd egyszer rájössz te is.
Tibi a galádabbik fajta

#153 ne, ezt ne.

2014-04-16 14:53

#137: The Justice -

"És nem "próbáltam", hanem egyszerűen leírtam az igazságot, azzal szemben, amit ő próbált tényként bemutatni. " - szerintem te meg sem nézted a doktornő kutatásának egyértelmű referens eredményét, hanem csak csípőből tüzelsz. A linkelt pdf. sorraveszi e lggyakrabbi - és egyben legnépszerűbb reklámokat, s bemutatja a lesújtó dehonesztáló férfi szerepet. Te ezzel szemben sportkocsi reklámokat?! említettél. Arról volt szó, hogy tényeket írsz, és megcáfolsz. No mindegy... :(


The Justice

#154

2014-04-16 14:55

"70 éve nem kérdezte meg a férfit senki, neki mi fontos, mi mindegy, úgyhogy ez a kérdés nem csak hogy hiábavaló, megválaszolhatatlan is egyben. :(("

Egyébként, ha a férfinek a nő elnyomása, alávetettsége lenne fontos, vagy az, hogy családfőnek, felsőbbrendűnek láthassa magát, nagyon helyes, hogy nem kérdezik meg. Mert csak erről nem kérdezik. Erről a nőt se kérdezzék, ha ilyesmit akar. Látod, így kellene ezt részetekről is. Épp úgy elítélem, ha egy nő akarja alacsonyabb rendű emberként kezelni a férfit.

Más dolgokról a férfit is megkérdezik. Ugyanolyan fontos, mit szeretne enni, mennyit szeretne aludni. Vagy inkább úgy fogalmazok, nem kevésbé fontos, mint egy nőnél. Nem látom úgy, hogy egy átlagos családanyát jobban megkímélnének ilyen szempontból, mint egy családapát, természetesen az egyedi példáktól eltekintve. Egy átlagos nőt mikor, ki kérdez meg arról, hogy fáradt-e, vállalják-e át róla a háztartási munka egy részét, szeretne-e pihenni, mással is foglalkozni, miközben a férfi már rég nem szánt-vet-arat a mezőn, vagy nem vág fát minden este. Hanem az esetek 90%-ában a fotelben ücsörög. És gondolkozik, agyal. Sajnos. :) Azon, hogy ő milyen szegény, elnyomott ember.
The Justice

#155

2014-04-16 14:57

"A linkelt pdf. sorraveszi e lggyakrabbi - és egyben legnépszerűbb reklámokat, s bemutatja a lesújtó dehonesztáló férfi szerepet. Te ezzel szemben sportkocsi reklámokat?! említettél. Arról volt szó, hogy tényeket írsz, és megcáfolsz. No mindegy... :("

Régebben olvastam. Szinte minden hasonlót olvastam már. Terelés az egész, saját kedve szerint ítél. Válaszoltam rá, inkább azon gondolkodj el. Felőlem eltűnhetnének a férfiakat hülyének bemutató reklámok is, a gondom egyedül az, hogy a férfiak többsége nem normális tartalmakat várna ehelyett, hanem azt, hogy őket okosnak mutassák be, a nőket meg ostobának és védtelennek. Két okos, józan, érett, talpraesett ember (nő + férfi) a férfinak már sok. Akkor legyenek egyedül okosak az ilyenek, én nem kérek belőle. Tudod ki játszana hülyét mellettük, hogy szegényeknek le ne essen a kuki menet közben. :)
The Justice

#156

2014-04-16 15:02

Egyébként sincs megalázóbb annál, mint amikor valaki azért játssza direkt a hülyét, hogy a másik okosnak érezhesse magát. Ezzel éppen utóbbit nézi hülyének- azzal, hogy hülyének tetteti magát a kedvéért. Ha te is csak azért csinálod, hogy én örüljek, javaslom sürgősen hagyd abba. :(

Na, mégis megéri beszélgetni veled, elszórakoztatom itt magamat. :)
Tibi a galádabbik fajta

#157 Sportkocsi mint általános férfihobbi... :)

2014-04-16 15:09

#152: The Justice -

"Azokat is, amik anyukák számára szólnak, felőlem szólhatnának apukáknak is, mivel az is munka. Ugyan mi marad, ami több? Bár sejtem, a matek se megy. Dezodorokat, krémeket, parfümöket már közel annyit reklámoznak férfiaknak is, ezt nem is irigylem tőlük. :)"- alapvető hiányosságok, bár hazudnék ha azt mondanám meglep. Mivel a háztartások (anya, gyermek, lustadisznó) összjövedelmének (anyu verejtékes fizetése, gyerek utáni szoc. bevétel, gonosz erőszaktevő privilégiuma) bizonyítottan 80%-val a nők (ön)rendelkeznek így neki gyártják a reklámokat, mivel ők a fogyasztók. A férfi, amennyiben családos, nem rendelekzik a jövedelmével, így ő marketingszempontból nem tényező. (ahogy az élet más területein sem, ilyen ez a patriarchátus) Mivel a nő a célpont, ezért igyekeznek a NŐT MEGNYERNI, ezért sok esetben a túlzásoktól, és kegyetlen illúzió keltéstől sem riadnak vissza ezek a gonosz önző marketing szakemberet. Számtalan esetben fiatal lányokkal reklámoztatnak szemránckrémet, ami abszurd, de ezek szerint megél... (ez is kinek a bizonyítványa?!) Nyilván, egy kevésbé dekoratív nőnek, visszatetsző lehet azt látni, hogy más emberek mennyire vonzóak, és ebből milyen jól profitálnak, de erre nem az a helyes válasz, hogy megszüntetjük a szépet és mindenki legyen csúnya, mert így igazságos. :(

The Justice

#158

2014-04-16 15:13

Átfutottam megint. Az elemzéssel több fogalmi problémám is van. Úgy fogalmaz, a reklámokban szereplő férfiak elvesztették a FÉRFIASSÁGUKAT- nem pedig az emberi mivoltukat. Miért is? Mert elvesztették az eszüket, úgy viselkednek, mint egy primadonna (onnan idéztem)- tehát az "ész" egyenlő a férfiassággal, az ész elvesztése egyenlő a nőiességgel? Ezt nem tudom elfogadni, ne haragudj. Ez az elemzés diszkriminatív, lealacsonyítja, hülyének festi le a nőket. Petíciót kellene ellene indítani. :)

"Alapvetően a nők támogatására szorulnak, vagy a nők gondoskodásának tárgyátképezik. A reklámférfi, mint fogyasztó a nők által jön csak létre, önmagábanéletképtelen."

A kutatás itt újra fogalmi problémát produkál. A hasonló reklámok- és ez az én bajom- nagy részében a nő is valaki másnak a vonatkozásában szerepel. Mint családanya, aki főz a családnak, mint szexi barátnő, aki várja a férfit, mint női családtag, nagymama, aki unokákat látogat. Gondolom a "hölgy" ezt nem vizsgálta, hanem természetesnek vette.

Ez kettős mérce.

"2013-ban a reklámokban megjelenő fogyasztói univerzumban a férfiak totálisanimpotenssé váltak."

Ezt a mondatot nem lehet értelmezni. Ha a leírt jelenség miatt váltak impotensé, akkor a reklámokban a nők 80%-a is frigid, hiszen igencsak ritkán mutatják be őket kompetens, sikeres, önálló emberként. Inkább valaki függvényei. Valaki más miatt szépítkeznek, valakinek az anyukái, valaki más kedvéért akarnak "jól kinézni". Még a hajukat is azért mossák olyan samponnal, hogy a végén beletúrhasson egy férfi! Hol marad az önálló, független nő? Majd elfogadom, ha a nőkről szóló reklámokat is hasonló mérce szerint méri, addig nem vagyok hajlandó többet foglalkozni ilyen gyerekes butaságokkal.
The Justice

#159

2014-04-16 15:19

"bizonyítottan 80%-val a nők (ön)rendelkeznek így neki gyártják a reklámokat, mivel ők a fogyasztók. "

Ez helytelen. Szerintem is a férfinak kellene boltba járnia, hogy étel alapanyagokat vásároljon (amit természetesen neki kellene megfőznie is), illetve neki kellene tisztítószereket vennie, amelyekkel ő maga takarít. Az ő feladata lehetne, hogy ruhát vásárol a családnak, megveszi a gyerek iskolai felszereléseit, bugyit vesz a felségének. Olyat, ami az asszony szerint kényelmes, mert a nő természetesen másképp nem venné fel. :)

Mit hagytam ki? Ja, tudom! Porszívót is neki kellene választania, meg kávéfőzőt, hiszen egy férfi feladata a reggeli kávé lefőzése, ahogyan a tűzhelyen való fűzés, a hűtőbe való pakolás is. :)

"Nyilván, egy kevésbé dekoratív nőnek, visszatetsző lehet azt látni, hogy más emberek mennyire vonzóak, és ebből milyen jól profitálnak, de erre nem az a helyes válasz, hogy megszüntetjük a szépet és mindenki legyen csúnya, mert így igazságos."

Jó, hogy ezt említed, engem a női rész egyáltalán nem izgat, soha nem nézegetek nőket, de ez emberi jellemző lehet. Elég idegesítő, amikor a csinos, vonzó fiúkat a rondább, öreg férfiak csak úgy simán "nőiesnek", vagy "buzinak" nevezik, ezzel próbálva meg eltántorítani a jó ízléssel rendelkező nőket attól, hogy őket válasszák. Pedig nincs mese, a számok nem hazudnak. Ha rákeresel néhány helyen, a képek, amelyek elárasztják a netet, világosan fogják mutatni, mely férfitípus manapság a nyerő. :)
Tibi a galádabbik fajta

#160 Hááát?!

2014-04-16 15:24

#158: The Justice -

Justice! Ennek a nőnek egyetlenegy diplomája életképesebb mint a te Curriculum Vitae-d zusammen! Könyveket írt piackutatásról, marketingről, egy szaktekintély... egy féléves kutatás egyértelműen levezetve... biztosan meg tudod te ezt ugrani? De hozhatok neked 50 NŐT csupa szaktekintélyt akik engem igazolnak ellenedben... ha már üvegplafon/feminizmus

The Justice

#161

2014-04-16 15:24

Indítsunk egy petíciót annak érdekében, hogy porszívózó, kaját vásárló, főzőcskéző, nőket kiszolgáló, arcukat hidratáló krémmel kenegető (hogy tetszenek a csajoknak) férfiak szerepeljenek a reklámokban, és tűnjenek el onnan a nők? Benne vagyok! De akkor az életben is vállalják át ezeket a feladatokat és megvehetik, kiválaszthatják ők maguk ezt a sok háztartási munka végzésére alkalmas cuccot, elkölthetik a fizetés 80%-át A CSALÁDRA- és aztán dolgozhatnak is a családra, otthon. :)

Fogalmazzam meg a szöveget? Aláírod? Mert csak akkor teszem! Lehet, hogy mi még forradalmat fogunk itt írni. :) Mennyi nő aláírná, első olvasásra!
The Justice

#162

2014-04-16 15:25

"Justice! Ennek a nőnek egyetlenegy dilomája életképesebb mint a te Curriculum Vitae-d zusammen! Könyveket írt piackutatásról, marketingről, egy szaktekintély... egy féléves kutatás egyértelműen levezetve... biztosan meg tudod te ezt ugrani? De hozhatok neked 50 NŐT csupa szaktekintélyt akik engem igazolnak ellenedben... ha már üvegplafon/feminizmus"

Mellébeszélés. Próbálj már picit a tényekre figyelni. Teszek a diplomájára, míg így használja a fogalmakat, előttem egy megvehető, lefizethető gyökér. Nem a diploma tesz tisztességes emberré valakit, bár úgy látszik, a hiánya se garancia. :)
The Justice

#163

2014-04-16 15:26

Azt meg inkább ne firtassuk, hogy én tudásom alapján mennyire lennék életképes, ha eddig nem akartam volna feltétlenül tisztességes ember maradni. :) Szerintem NEM vagy kíváncsi rá.
The Justice

#164

2014-04-16 15:30

"biztosan meg tudod te ezt ugrani"

Biztosan. Onnan kezdve bizonyíthatóan elfogult és diszkriminatív, hogy két nem esetében nem ugyanúgy ítél és csúsztatva használja a fogalmakat. Mint írtam ész = nála a férfiassággal, az ész elvesztése a nőiességgel. Az ilyen fogalomhasználatot nyugodtan azonosíthatjuk azzal, hogy nemileg diszkriminálja a nőket. Ráadásul mi a garancia rá, hogy sok férfihoz hasonlóan nem csak vette a diplomáját? Ezzel nem vádolom, nekem mindegy, kinek van, kinek nincs. Ha a diploma számítana, veled szóba se álltam volna, mint vitapartnerrel- úgyhogy a világért se érts félre. De nem is garancia semmire, ahogy említettem, nekem csak az számít, igaz-e amit állít és logikailag helytálló-e.

Itt rögtön kiesett, mert kettős mércét használ.
The Justice

#165

2014-04-16 15:33

Mi lenne veled ezek nélkül a protekcióval, mismásolással érvényesülő "szaktekintélyek" nélkül? Nem lenne kitől idézned. Még véletlenül gondolkoznod kellene, vagy csak simán személyeskedni, esetleg hétköznapi, földi halandóktól nyúlnád le a szövegeidet? :)) Add fel. Ismered a végét.
Tibi a galádabbik fajta

#166 Re: Nem unjuk még?

2014-04-16 15:35

#159: The Justice -

"Ez helytelen. Szerintem is a férfinak kellene boltba járnia, hogy étel alapanyagokat vásároljon (amit természetesen neki kellene megfőznie is)" - kíváncsi lennék te hogy főzöl? mégse, meggondoltam magam. A férfiakat nem köti le a vásárlás/shoppingolás, nekik inkább az értékelőtermtés megy. Innen pedig már bicsaklik is az egész gondolatmenet... :(

"Ha rákeresel néhány helyen, a képek, amelyek elárasztják a netet, világosan fogják mutatni, mely férfitípus manapság a nyerő. :)" - hát kíváncsi lennék, hogy ha én (29), és Andy Vajna (69) egyszerre adnánk fel egy társkereső hirdetést, vajon melyikünk pultja előtt állna hosszabb sor? Ez ennél bonyolultabb ki hogy néz ki, de nem menjünk bele, mert nem látod a végét. Engem nem zavar, ha egy srác sminkeli magát, kozmetikushoz jár, tangát hord stb. mivel én elsősorban a saját sikereimért hajtok, a saját örömömnek örülök.

Tibi a galádabbik fajta

#167

2014-04-16 15:40

"Indítsunk egy petíciót annak érdekében, hogy porszívózó, kaját vásárló, főzőcskéző, nőket kiszolgáló, arcukat hidratáló krémmel kenegető (hogy tetszenek a csajoknak) férfiak szerepeljenek a reklámokban, és tűnjenek el onnan a nők? Benne vagyok! De akkor az életben is vállalják át ezeket a feladatokat és megvehetik, kiválaszthatják ők maguk ezt a sok háztartási munka végzésére alkalmas cuccot, elkölthetik a fizetés 80%-át A CSALÁDRA- és aztán dolgozhatnak is a családra, otthon. :)" - amennyiben válás után mi kapjuk a gyereket és a gyerektartást, lelkem rajta. De hát nem ez a gyakorlat... :(
The Justice

#168

2014-04-16 15:41

"kíváncsi lennék te hogy főzöl? mégse, meggondoltam magam."

Én nem tudok főzni, de ez nem is jön a vitához. Itt most nem rólam volt szó. De rám a reklámok se hatnak. Szerencsére (egyébként lehet, hogy már főznék :( ) Úgyhogy arra ne is légy kíváncsi, bár erről az egészről eszembe jutott valami érdekes, amit erősen gyanítok. Vannak dolgok, amikre bizonyítékok és kézzel fogható tények nélkül is rá szoktam jönni.

"A férfiakat ne köti le a vásárlás/shoppingolás, nekik inkább az értékelőtermtés megy. Innen pedig már bicsaklik is az egész gondolatmenet."

Ez megint egy szubjektív érv. Itt nem elfogadható. A nőket azért köti le, mert kénytelen figyelgetni az akciókat, hogy a család minél takarékosabban jöjjön ki. Az igazán reális felmérések szerint a szingli férfiak jobban verik a pénzt, mint a szingli nők, csak másra. És nem a nőkre. :)

"hát kíváncsi lennék, hogy ha én (29) és Andy Vajna (69) egyszerre adnánk fel egy társkereső hirdetést, vajon melyikünk pultja előtt állna hosszabb sor? "

Te komolyan gondolod, hogy a női ÖSZTÖNÖK Andy Vajnáról szólnak? Akkor miért nem olyan külsejű fiúkák alatt csorgatják a nyálukat a "tinicsajok"? :) Figyelj, a poén talán nehezen érthető. Én nem lennék kíváncsi rá, hogy veled, vagy vele kerülik-e jobban házasság után a szexet, mert sajnos értelmetlen az összehasonlítás.

"Ez ennél bonyolultabb ki hogy néz ki, de nem menjünk bele, mert nem látod a végét."

Persze, a külső csak megfogni tud. :)

"Engem nem zavar, ha egy srác sminkeli magát, kozmetikushoz jár, tangát hord stb. mivel én elsősorban a saját sikereimért hajtok, a saját örömömnek örülök."

Melyek is azok? És hány százalékuk hazugság? Mit, hol tagadsz le? :)



The Justice

#169

2014-04-16 15:44

"amennyiben válás után mi kapjuk a gyereket és a gyerektartást, lelkem rajta. De hát nem ez a gyakorlat... :("

De, legyen ez a gyakorlat. Ha egy apa ennyit törődik a családjával, ellenben az anya alig van otthon és ha otthon van se foglalkozik velük, (a gyerekkel, háztartással), legfeljebb napi néhány percet, akkor kapja az apa. És fizessen az anya neki, hiszen volt ideje, lehetősége bármilyen jól fizető állást találni. A gyerekei amúgy is idegenek lesznek számára, a háztartást sem tudná ellátni, önmagát vonta ki a családból. Én nőként ilyet sem tennék soha. De ha valahol megteszik, ott a férfinak jár válás után a ház és a gyerek.

Látod, így kell ezt. Ezt hívják pártatlanságnak. Legalább leírva ismerd meg a szó jelentését.
The Justice

#170

2014-04-16 15:46

Neked mondjuk ez is csak egy használható kibújó volt, vagy nem is tudom mi. Megnézném, amikor odateszed magad és vállalod, amikor feladod a csajozás lehetőségét, hogy gyerekeket nevelj, egyedül. Tényleg megnézném. :)
The Justice

#171

2014-04-16 15:55

Bocsánat, a prostizás lehetőségét. Nem ellened szól, csak szeretnék stílszerű lenni. Tapasztalatból írom, hogy a legtöbb férfi, akitől elváltak, azért sajnálja a gyerektartást, mert pénz nélkül csak prostikhoz juthatna hozzá. Ők persze úgy fogják fel, hogy pénz nélkül nem lehet csajozni, ami azért érdekes, mert ennek ellenére több ismerősöm is képes rá. Szerintem hagyjuk abba, további kellemes önsajnálatot. :)
The Justice

#172

2014-04-16 15:56

"pénz nélkül csak prostikhoz juthatna hozzá"- első elírásom! Ide nem kell a "pénz nélkül".
Tibi a galádabbik fajta

#173 Re:

2014-04-16 15:57

#170: The Justice -

"Megnézném, amikor odateszed magad és vállalod, amikor feladod a csajozás lehetőségét, hogy gyerekeket nevelj, egyedül. Tényleg megnézném. :)" - értem én, már 6-7 levelet váltottunk, ismersz kölyökkorom óta. Valahol az is egy felelős judícium, ha nem hozom meg ezt a döntést, és nem csinálok úgy senkinek gyereket, hogy annak tisztességes felnevelését nem garantálhatom. A válási statisztikákról - a 70%os női kezdeményezésről -  még nem is beszélve. Mélyebb ez mint házimunka kérdése...

Tibi a galádabbik fajta

#174 Re:

2014-04-16 16:00

#171: The Justice -

"Szerintem hagyjuk abba, további kellemes önsajnálatot. :)" - meggyőztél, egyetértek.



The Justice

#175

2014-04-16 16:05

"értem én, már 6-7 levelet váltottunk, ismersz kölyökkorom óta. Valahol az is egy felelős judícium, ha nem hozom meg ezt a döntést, és nem csinálok úgy senkinek gyereket, hogy annak tisztességes felnevelését nem garantálhatom. A válási statisztikákról - a 70%os női kezdeményezésről - még nem is beszélve. Mélyebb ez mint házimunka kérdése..."

Az első korrekt válaszod. Bár nagyobb része vádaskodás és kérdés. Nem, nem ismerlek mélyrehatóan, és nem levelet hanem legfeljebb kommentet váltottunk. Annyit írtam, hogy megnézném. Abból indultam ki, hogy állandóan terelsz, kibújsz a felelősség, a leírt szavak súlya alól, itt is. Én azonnal beismerem, ha tévedek, félreírok valamit, már csak magam miatt is pontosítok, elfogadom a vitapartnerek valóban logikus meglátásait. Te cefetül védekezel minden ellen. Ez valami berögződés lehet.

Újra beleszúrtál egy nőket támadó érvet. Nos, lehet, hogy azok a nők elválnak, de annak tudatában teszik, hogy aztán teljesen egyedül, bármiféle férfi, szülői segítség nélkül kell továbbnevelniük a gyerekeiket, és így kell őket ellátniuk is. Az anyagiakat ne számold, az nem szülői jelenlét.

Ha te (és tedd a szívedre a kezed) férfiként mindezt vállalnád, és becsülettel meg is próbálnád ellátni, akkor minden elismerésem a tied és ezt őszintén írom. Hidd el én nagyon örülnék neki, ha minden férfit tisztességes férjnek és jó apának láthatnék. A szomorú, hogy ezt nem elég válás után elkezdeni. Nem tudom, eljut-e az értelmedig, hogy őszintén belegondolj és ne csípőből visszatüzelj. A nőkre is ugyanez vonatkozik.