Tégy a szexista reklámok ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tégy a szexista reklámok ellen petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#51

2014-04-03 06:22

Szerintem a lányok legfeljebb azért öltözködnek lengén, hogy tetszenek, vagy mert meleg van. Biztos nem azért, hogy helyettük a férfiak rendelkezzenek a testük felett. De tegyük fel, hogy ezek a lányok csak szexet akarnak, jó szexet, jóképű fiatal atlétákkal. Ez az ő döntésük és ehhez a döntéshez csak nekik van joguk, tehát nincs joga egy 50 éves pohos kopasz bácsikának hozzá, hogy jogot formáljon a nő tulajdonában lévő testre. Egyébként a távolkeleten talpig beöltöznek a nők, mégis ribancnak nézik őket, ha férfikíséret nélkül lépnek ki az utcára. Ezt soha nem a férfiak szubjektív értékítéletének kell meghatároznia, hanem annak, hogy a saját testéről nő is, férfi is maga rendelkezik. De ha te másképp gondolod, nevezzük ribancnak a lengén öltözött férfiakat is, akik nyilván nem csak fiatal, vonzó nőkkel feküdnének le, hanem öreg, kövér nőkkel és más férfiakkal is megtennék. Én azt nem tudom, miért vetkőzik az építőmunkás. Ha megkérdezek egy miniszoknyás lányt és egy építőmunkást, egyik se mondja, hogy ribanc akar lenni. Miért ne nézhetném ribancnak a férfit? A FEMEN vetkőzése annak hangsúlyozása, hogy az övéké a testük és lehetnek tök pucérak is, egyetlen férfi se formálhat jogot hozzá. A férfié a saját teste, azzal tehet, amit akar.
"Ez a heteró fehér férfizés meg eléggé rasszistán hangzik. Tehát ha feketék, arabok, ázsiaiak ugranak, beszólnak, füttyentenek utánad a jelzéseidre, az tehát szerinted rendben van. A te dolgod ha ilyen az ízlésed, ez még nem perverzió."
Vannak a világon tetszetősebb férfiak a hetero fehér férfiaknál, legalábbis sok nő szerint. Egy nőt különben nem igen kellene zavarnia annak, ha egy férfi füttyög utána. Inkább szórakoztathatná, ha már így alakult, hogy a férfi ha a feje tetejére áll, akkor is ő, a nő dönt, hogy egyáltalán lehet-e köztük egy rövidke párbeszéd, vagy még az se. Hadd füttyögjenek, a maguk idejét pazarolják.
Ami még nagyon vicces, hogy éppen azok a férfiak nem szokták érteni a nőkkel szembeni szexista reklámok elleni felháborodást, akik már azért is felháborodnak, hogy más reklámok idiótának festik le a férfiakat. Az persze nem baj, ha húsárút csinálnak a nőkből. A lányukat is odaállítanák, bepácolva? Gratulálok. Én meg azt nem értem, mi bajuk a férfiaknak a róluk szóló reklámokkal? Ha a férfi szereti a nőt puszta testként kezelni és ezt el kellene fogadnunk, fogadják el, hogy a nők is szeretik idiótaként kezelni a férfit? :) Attól még nagyon kedvelik a férfiakat, mert a húsárú mintájára idiótát csinálnak belőlük. Ne tessék ezen háborogni, uraim, mert kicsinyes, szánalmas, nem méltó Önökhöz!

Vendég

#52

2014-04-03 06:24

távolkelet = közelkelet

Vendég

#53

2014-04-03 06:29

Vagyis mit beszélek, dehogynem méltó. Úgy látszik, ez méltó hozzájuk. Mindig a férfiak csinálnak a bolhából elefántot. Előre szórakoztat, mi lesz, ha majd egy húsreklámban ábrázolnak egyszer egy fiatal, tisztes családapát, egy darab húsként. :) Lesz itt olyan patália, az összes férfiszervezet lázongani kezd, ha még azt is sérelmezik, hogy néha nem a férfiak, hanem a nők oldják meg a problémákat a reklámokban, a való élet mintájára. :D

Vendég

#54

2014-04-03 07:36

"DE ha már maradnak a reklámok, akkor legyen fele nő, fele pasi. Én nőként szívesebben nézegetek olyan reklámokat (ha már mindenképpen muszáj), ahol jóképű férfiak mutogatják magukat. ;)"
Ha a reklámok főleg a nőknek szólnak, fiatal, meztelen férfitesteket kellene felhasználni bennük. Egy "háziasszony" miért venne olyan húsárút, ami nem férfi, hanem nő??? Vagy újabban a férfiak főzik a vacsorát? Mert ha igen, az legalább egy fél siker a meghozott áldozatért. A férfiakat idiótának feltüntető reklámok miatt meg keressék fel a férfi társakat, akik ÖNKÉNT vállalták, hogy idióták lesznek! Az ő magánügyük, hogy elvállalják-e a reklámszereplést, mi köze ehhez a társadalom többi részének, hogy felháborodnak ellenük??
szerintem is

#55 Re:

2014-04-03 07:39

#51: -

Nincs szó háborgásról, legfeljebb csak a te részedről.

Megpróbáltam elmagyarázni, hogy az öltözködés is a metakommunikáció fontos része. Már egész kicsi óvodás gyerekek is tudják, hogy különböző alkalmakra más és más öltözet illik. Más ha a homokózóba megy játszani és más illik az anyák napi ünnepségre. Vannak bizonyos íratlan szabályok. Ezek azért hasznosak és szükségesek, hogy ne kelljen mindenkinek egyenként magyarázkodnod, hanem ezekkel az egyetemesen kialakult jelzésredszerrel tök egyszerűen tudd definiálni magad. Kifejezel vele valamit, sőt valakit, saját magadat minősítve a többiek előtt. Ha ribancnak öltözöl, akkor azt fejezed ki vele. Azt javaslom, hogy az érettségi vizsgádon majd ne ezt tedd.

Azt pedig ki, mikor és hol állította, hogy ki ki ne rendelkezhessen a saját testével? Rendelkezik is vele ki ki saját maga, van aki jól, van aki rosszul, de az már magánügy. Még a ribancok is saját maguk dönthetnek és döntenek is a saját testükről. Ezt senki nem vitatja, ne képzelődj.

A reklámokat meg a fene bánja. Olyankor kell kimenni a TV elől, az egyéb kis és nagydolgokat elintézni. A férfiakról szólókat egyszerűen csak ellenpárba állítottam, mert hogy olyanok is vannak.Vicces ez az egész.

Az élet, a természet, a társadalom működésének meg nem értése az, ami igazán szánalmas. Azon kívül veszélyes is, mert mint pont te is jó példa vagy rá, hogy milyen torz elképzeléseket, elméleteket és ostoba mozgalmakat képes kitermelni.

szerintem is

#56 Re:

2014-04-03 07:45

#54: -

Nagyon felpörögtél. Közben éeszre se veszed, hogy én is pontosan hogy ugyanezt magyarázom. A reklámokban szereplőket senki se kényszerítette, szabad akaratukból, jó pénzért vállalták be. Kiselőadást tartasz a szabad önrendelkezésről, aztán mégis megpróbálod gátolni mások szabad akaratának érvényesülését. A reklámok ellen viszont egyelőre sem a férfiak, még csak nem is a nők, hanem csak ti feministák háborogtok. Vagy már megfeledkeztél a petíció céljáról? Olvad el mégegyszer. Oda van írva, hogy a nőket degradáló reklámok ellen szól.


Vendég

#57

2014-04-03 09:10

"Megpróbáltam elmagyarázni, hogy az öltözködés is a metakommunikáció fontos része. Már egész kicsi óvodás gyerekek is tudják, hogy különböző alkalmakra más és más öltözet illik. Más ha a homokózóba megy játszani és más illik az anyák napi ünnepségre." Én aztán nem háborgok, csak nem tetszik a nő a reklámban. Inkább egy meztelen férfi illene oda, húsként, nem? Az öltözködéssel egyetértek, ezért hiszem, hogy a félmeztelen férfiak ribancok akarnak lenni, és ne csodálkozzanak, ha elkapja őket egy homoszexuális és molesztálni kezdi. Vagy egy kövér női szumós. :)
Ha egy nő mégis kihívó, az az ő magánügye, hogy melyik férfit szeretné "csakszexre". A teste változatlanul az övé. Majd ő dönt róla, mit csinál vele. Ez a két verzió van, vagy férfinél is ribancság és molesztálhatják, vagy nőnél sem jogos a molesztálás és beszólogatás.
"Az élet, a természet, a társadalom működésének meg nem értése az, ami igazán szánalmas. Azon kívül veszélyes is, mert mint pont te is jó példa vagy rá, hogy milyen torz elképzeléseket, elméleteket és ostoba mozgalmakat képes kitermelni." Én nem tiltanám be ezt a reklámot, csak kicserélném a férfit nőre, mert az nekünk nőknek jobban tetszene. Ebben nincs semmiféle torz eszme. :) Vagy neked van valami kifogásod a férfiak húsárúként történő bemutatása ellen? Ha jól emlékszem, tőlünk nyugatabbra egyes divatcégek sikeresen próbálkoztak már vele.
"A reklámok ellen viszont egyelőre sem a férfiak, még csak nem is a nők, hanem csak ti feministák háborogtok."
Mikor írtam arról, hogy én személy szerint be akarok bármit is tiltani? Ugyan, ne légy naiv. Csak filozofálgattam. Az pedig tény, hogy rengeteg férfi, visszatérően felszólal a férfiak ábrázolása ellen a reklámokban. Ezért tettem fel a költői kérdést, hogy mi lenne, ha húst csinálnának belőlük. Hiszen bizonyos szempontból azok is. :) Nem?

Vendég

#58

2014-04-03 09:12

Vagy a férfiak ábrázolása egyes filmekben. Az is rendben van. Ennek ellenére rengeteg helyen olvasom, hogy a filmipar rombolja a társadalmi normákat azzal, hogy hülyét csinál a férfiakból, miközben a pornóipar nem ezt teszi azzal, hogy szexuális tárgyat csinál a nőkből. Ici-pici kettős mérce. Kéremszépen, azok a férfi színészek úgy döntöttek, hogy ők szívesen eljátsszák a behülyített férfit, akiből bolondot csináltak, az emberek pedig szívesen megnézik ezeket a filmeket. Ebbe nem gondolnak bele azok, akik kritikával élnek? Mi közük nekik ahhoz, mit tesz egy másik férfi a testével és a színészi tehetségével?

Vendég

#59

2014-04-03 09:15

férfit nőre = nőt férfira
És nem freudi elszólás volt, de aki csak ebbe tud belekötni, az egyedül a vitaképességének minőségét bizonyítja vele. :)

Vendég

#60

2014-04-03 09:20

"Az élet, a természet, a társadalom működésének meg nem értése az, ami igazán szánalmas. Azon kívül veszélyes is, mert mint pont te is jó példa vagy rá, hogy milyen torz elképzeléseket, elméleteket és ostoba mozgalmakat képes kitermelni."
Egyébként csak kérdezem, hogy kifejthetnéd, mit bizonyít az én példám? :) Mit írtam, ami ekkora indulatot váltott ki belőled? Csak értelmeztem, hogy aki lengén öltözik, az a1: ribanc akar lenni, mivel mutogatja a testét, legyen nő vagy építőmunkás, vagy görkoris fiatal férfi atlétában
a2: öltözékétől függetlenül nem lehet molesztálni, megerőszakolni, zaklatni, beszólogatni neki, megalázni, jogot formálni a testéhez, mert arról egyedül ő dönt. Megmutatta, egyelőre úgy döntött, ennyit ad belőle másoknak. Majd ha többet akar adni, eldönti, hogyan és kinek. Ezzel kapcsolatban a hoppon maradt férfiak a legérdekesebbek, akik szidják a csinos nőket, mert szerintük kirakják mindenüket, őket mégis visszautasították. Nem értem a logikát. Miért kellene, hogy lefeküdjön vagy párkapcsolatot kezdjen egy nő egy olyan férfival, aki nem ínyére való? A gazdag férfi is kirakja mindenét, mégsem formálhat bármelyik nő jogot a vagyonára.

Vendég

#61

2014-04-03 09:24

"Azt javaslom, hogy az érettségi vizsgádon majd ne ezt tedd." Ezt észre sem vettem. 1:0 ide. De mindig tudtam, hogy a férfiaknak ez a típusa nem igazán tud érdemben is vitába szálni. :D

Vendég

#62 Szerintem se

2014-04-03 09:34

Senki nem tudhatja, ki miért vetkőzik. A test mutogatása mindkét nemnél egyforma. Ha a férfiak levetkőznek, azzal ők is kiteszik magukat annak, hogy úgy is kezeljék őket, mert ingert válthat ki a meztelen testük, és szerintem ez a lényeg, nem az, miért vetkőzött. Talán banális gondolat, hogyan válthatna ki ingert egy építőmunkás felsőteste, de előfordulhat. Ha nem nőkből, akkor más férfiakból.

Tőlünk különböző országok jó példa arra is, hogy egy nő nem tud úgy felöltözni, hogy a férfiak ne tarthatnák kihívónak, ha ez a céljuk. Bizonyos területeken egy kivillanó boka, egy szempár is lehet ribancos, és védekezhet azzal a férfi, hogy a nő ribanc akart lenni. Ennek csak a férfiösztönök visszafogásával lehet véget vetni egyszer s mindenkorra. És még csak nem is azzal van a probléma, ha egy férfi megnéz vagy megdicsér egy szép nőt, hanem az ehhez hasonló reklámokkal, amelyek passzívnak, személytelennek mutatják be a női testet, mert ezek segítik hozzá a férfiakat, hogy egy hús-vér nőt is akarat nélküli, használható játékbabának képzelhessenek, aki magának keresi a bajt, mert "úgyis azt akarta!"
szerintem

#63

2014-04-03 09:50

Azt tudja valaki egyáltalán, mi akar ennek a reklámnak az értelme lenni? Az van mellette, hogy húskészítmények, de az egyik inkább egy húsruhába öltözött nőt mutat, nem azt, hogy a nő maga a hús. A másik általam látott kép már egyértelműbb. Ott a nő be van fűszerezve. Egyáltalán, hogy jut eszébe valakinek az emberi testet ételként ábrázolni? Ez az emberi méltóság megsértése, a kannibalizmus népszerűsítése, eltekintve attól, milyen nemű a reklámban szereplő. Amelyik férfinek ez tetszik, az éppen olyan beteg lelkű, mint azok, akiknek tetszik egy 12 éves kislány, azért, mert kirúzsozták. Egy éretlen gyerek egészséges lelkű és ösztönkésztetésű ember számára nem lehet a szexuális vágy tárgya, ahogyan az emberi test sem lehet méltóságától megfosztott húskészítmény. Tényleg beteg egy világban élünk. Aki ezt nem ellenzi, az csak egy pillanatra átélhetné, hogy az ő húga, nővére, lánya van ott, és az ő szeretett családtagjait kezelik egy darab húsként, vagy 12 éves szexuális ingert kiváltó erotikus momentumként.
szerintem se

#64

2014-04-03 11:42

Azért vannak a társadalomban bizonyos emberi, erkölcsi szabályok, amelyeknek garantálniuk kell az emberek méltóságának megtartását. Olyan reklám se jelenhetne meg egy kocsi oldalán, amelyben tojásételt reklámoznak azzal, hogy kiherélnek egy férfit. :) Nőket kiherélni nem lehet, de nem tudom, mennyivel jobb, ha megfűszerezett sonkaként szemlélteik az egész nőt. Erre nem mentség, hogy a társadalom eddig is elnéző volt a nők leminősítésével, tárgyiasításával.
szerintem

#65

2014-04-03 12:47

"Nőket kiherélni nem lehet" Az egyik fotón a női mell lényegében azt a hatást kelti, mintha fel lenne trancsírozva. Ez nem is biztos, hogy feminista, inkább emberjogi kérdés. Egy férfi heréit sem látnám szívesen, ahogy félig levágva díszelegnek főtt tojásként. Persze ki tenne egy férfi heréivel ilyet?
szerintem is

#66 Re:

2014-04-03 12:55

#58: -

Úgy beszélsz mintha a pornó filmekben csak nők szerepelnének és csinálnának tárgyat belőlük. Egyébként van ilyen, pl. a bizonyos feminista leszbikus pornó, a Vagina Monológok, ami ráadásul Eu támogatással készült. Akkor ott feministák csinálnak tárgyat a nőkből. Meg ugye az összes festményen, fényképen, filmben és színházi darabban is folyton csak tárgyat csinálnak mindenkiből? Mitől lesz valaki tárgy? Mert ábrázolják?

szerintem is

#67 Re:

2014-04-03 13:00

#60: -

OK most már csak azt nem értem hogy mit nem értesz? Így van ahogy írod, aki levetkőzik, számítson rá hogy az szerint fogják megítélni. Rengetegszer leírtam már ugyanezt én is, de te még mindig csak rágod. Nem lehet molesztálni, zaklatni és stb se, az is tiszta sor. Viszont annak kell tartani, aminek mutatja magát, nem lehet másképp értelmezni a jelzéseit.

Mi még a gondod?

szerintem is

#68 Re:

2014-04-03 13:05

#57: -

Ha férfiből csinálnak húst a reklámok, akkor férfin élcelődik a reklám. És...? Vannak férfiakon élcelődő, férfiakat degradáló reklámok is, de mégsem megy ez a nagy picsogás. Egyelőre most is csak egy nőket degradáló reklám elleni petíció alatt vagyunk.

Aki sérelmesnek tarja a nők degradálását, de ugyanakkor helyeselné ha ugyanezt férfiakkal tennék, az pedig menjen el egy egyenjogúsági tanfolyamra. A feminizmus viszont nem a legjobb iskola erre, az sose volt az egyenjogúság híve.

szerintem is

#69 Re:

2014-04-03 13:14

#61: -

Bocs nem tudhattam hogy leérettségizni se akarsz...


Vendég

#70

2014-04-03 14:22

Nem attól lesz tárgy, mert ábrázolják, vagy mert szép a teste, hanem, ha akarat nélkül használja tárgyként egy másik ember. A feminista pornókat nem szeretem. Nem csak férfiak szerepelnek a pornókban, de ők használják a nők testét. A női élvezet a pornóban nem igen van jelen, legalábbis az átlagos pornóban nem. Teljesen a férfiak igényeihez szabták. A leszbikusok hogy jönnek ide? Vagy akkor jöhetne a melegpornó is. Nem értem.
Alapfogalmakkal nem vagy tisztában. Nem attól aláznak meg valakit az emberi méltóságában, hogy férfi is szerepel-e mellette vagy sem. Egy leszbikus pornó is lehetne olyan, hogy az egyik nő tárgyként használja a másikat.
"Viszont annak kell tartani, aminek mutatja magát, nem lehet másképp értelmezni a jelzéseit."
Te honnan tudod, hogy egy másik emberi lény minek akarja mutatni magát? Én tudhatom, hogy a félmeztelen építőmunkás azért nem öltözik fel, mert egy homoszexuális férfi ribancának akarja mutatni magát? Hiszen számíthatna rá, hogy a félmeztelen teste miatt így kezelhetik, lehetne előrelátóbb.
"Bocs nem tudhattam hogy leérettségizni se akarsz..."
Nem biza. Minek az nekem? :D

Vendég

#71

2014-04-03 14:26

Nem csak férfiak szerepelnek = nem csak nők szerepelnek.
Nem mondhatod, hogy hátrányosan megkülönböztetem a férfiakat! Rendszeresen felcserélem őket a nőkkel. :) Remélem ennek legalább örülsz.
"Ha férfiből csinálnak húst a reklámok, akkor férfin élcelődik a reklám."
A férfiakból tojásreklámot csinálhatnának és még nagyobb felháborodás lenne miatta a férfikörökben, mint egy egyszerű mozifilm vagy egy átlagos reklám miatt. Ja hát mondjuk ők nem írnak petíciót, csak magukban dúlnak-fúlnak, de én se írtam petíciót, csak a véleményemet. :)
szerintem

#72

2014-04-03 15:01

Attól lesz tárgy valaki, ha egy másik emberhez képest tárgyként mutatják be egy szituációban, nem attól, hogy levetkőzik. A férfiak néha előszeretettel hitetik el magukkal, hogy a bájaikkal élni kívánó nők azt akarják, hogy kezeljék így őket, de ez az ő vágyuk, nem a nő próbálja ezt közvetíteni. Ő talán csak jól akar kinézni. A férfi viszont ráerőltetné a saját elképzeléseit. A pornó azért tárgyiasít, amiért a feminista pornó nem, és itt most szigorúan a szituációkra célzok. Sok hétköznapi pornóban a férfi fogja és használja a női testet, a film egyáltalán nem figyel arra, hogy a nőt emberként tüntesse fel, aki igényekkel állhatna elő és élvezhetné a dolgot. Esetleg azt próbálják imitálni, hogy élvezi, ahogyan a férfi azt tesz a testével, amit akar. Ez mondjuk ritkán szokott sikerülni is. :)
A reklámban azért lett tárgy a nőből, mert az emberekhez, férfiakhoz képest feltrancsírozott mellű húsdarabként ábrázolták. A Femen, PETA, ribiséta vetkőzések során éppen azért nem lesz és azért nem vehetjük öntárgyiasításnak ezeket, mert az üzenetük, hogy valaki nőként is lehet fedetlen, ahogyan egy férfi, ez még nem jogosít fel senkit arra, hogy tárgyiasító szituációba vihesse, vagy így viszonyulhasson hozzá. A vita annyiból felesleges, hogy a férfiak nem szoktak megérteni egy alapvető dolgot ezzel az egésszel kapcsolatban: ahogy az építőmunkás eldöntheti, miért nem fedi el a testét, úgy a nők is. A férfi szerint egy kivillanó, fedetlen bokáról, közepes vagy nagy dekoltázsról, vagy miniszoknyás lábról ő döntheti el, az illető nőt jogában áll-e birtokolni "amit meglátok, az az enyém lehet, használhatom, figyelmen kívül hagyva az akaratát, emberi mivoltát" címén. Ezért hisznek minden meztelenkedést tárgyiasításnak, miközben egyenesen tagadják a tárgyiasítás létét. Mégis újra és újra felhozzák, hogy a ribisétán magukat tárgyiasítják a nők. Ha egy nő vagy férfi fedetlen, az nem más, mint az emberi test. Semmi mást nem kellene beleképzelni. Azt sem írom, hogy sajnos sok nő a divat miatt hord kivágott ruhát, mert ugyan miért kellene jobban takargatniuk magukat, mint a férfiaknak? A férfi számára talán adott egyfajta plusz jog, ami ahhoz vezet, hogy egy nőnemű embertársáról mindenféle neki tetsző dolgot képzeleghet, ha látja az emberi testét? Ez a képzelgés legtöbb esetben a férfiban rejlik. És pontosan ez vezet az említett reklámokhoz.
szerintem is

#73 Re:

2014-04-03 15:46

#72: szerintem -

Magyarán az az elvárásod, hogy egy nő bármit megtehessen, a legkisebb felelősségvállalás és következmények nélkül. Azt meg gondolatrendőrség szinten meg kellene szabni, hogy mit gondolhat erről egy férfi.

Ugye jól értettem? Gratulálok feminizmus!

Szeintem

#74

2014-04-03 17:14

"Magyarán az az elvárásod, hogy egy nő bármit megtehessen, a legkisebb felelősségvállalás és következmények nélkül. Azt meg gondolatrendőrség szinten meg kellene szabni, hogy mit gondolhat erről egy férfi."
Nem. Egyetlen nőnek sincs joga rendelkezni egy férfi testével.
Egyetlen nőnek sincs joga másokat tárgyiasítani, emberi méltóságában megsérteni. Ahogyan egyetlen férfinak sem. Ezt egyenlőségnek hívják. Meg sem lepődöm, hogy ezt sem értetted jól. Felelősségvállalás és következmények? Vállaljon felelősséget az, aki nem képes tiszteletben tartani mások személyiségi jogait. Gondolni persze gondolhatsz, amit akarsz, de jobban jársz, ha hozzágondolod azt is, hogy a nő egyéni döntése, mennyire vetkőzik le, mindaddig, míg ezzel nem sért közszemérmet, ami nem vonatkozhat rá jobban, mint bármely más(nemű) embertársára. Az is a nő joga, hogy ennek ellenére éppen úgy ne lehessen zaklatni és molesztálni, fogdosni, megerőszakolni, mint bármely más embertársát, teszem azt egy félmeztelen férfit. Gondolni mindent szabad, de a saját érdekedben ezeket is tartsd észben. Majd a nő eldönti, mit akar a testével, ahogyan te is eldöntheted, mit akarsz a tieddel, amikor esetleg félmeztelenre vetkőzöl valamiért, ezzel téves közszemlére a csupasz bőrödet. Ha te nem szoktál ilyet, csak azokra a férfiakra vonatkozik, akik igen.
Azt írtam, nincs jogod olyat képzelegni, amire a te saját vágyaid alapján következtetsz a nőről, anélkül, hogy megkérdeznéd. Kiegészítem azzal, hogy míg megtartod magadnak, ezt úgysem ellenőrizheti senki, így viszonyulni azonban tényleg nincs jogod a nőhöz, ahogy hozzád sincs joga hasonlóhoz senkinek. Ezért tényleg gratulálhatsz a feminizmusnak. A következmények alatt sem tudom, mit értesz. Minden embernek érdeke vigyázni magára, itt az alapvető problémák azzal vannak, amikor egy férfi felmentve érzi magát a tettei alól, pont ő nem akarja vállalni a felelősséget értük, mert egy szerinte könnyűvérű nővel tett valamit. Nos, egy nő lehet akár könnyűvérű is, akkor is egyedül neki van joga eldönteni, mire használja, s mire nem a testét.
szerintem

#75

2014-04-03 17:20

Vagy ha egy férfi könnyűvérű és azonnal lefeküdne bárkivel, őt talán joga van bárkinek lefogni, beledugdosni dolgokat, emberi, személyi méltóságától, személyiségétől megfosztani és folyamatosan eltekinteni attól, mit akar, mit szeretne és mit nem szeretne kapni másoktól? Mert ilyen alapon szinte az összes férfi 24/7 megerőszakolható bárki által, mégsem akarják vállalni a könnyűvérűségükért a felelősséget, hiszen annak ellenére, hogy többségük minden jó nő ágyába bebújna, azonnal feljelentene egy olyan nőt vagy férfit, aki nem tetszik neki és számára kellemetlen dolgokat tesz vele.