Követeljük Kárpátalja visszacsatolását Magyarországhoz!

ifjpalyizoltan

#1 R U S Z I N F Ö L D

2014-02-21 09:22

Kedves Kis Krisztián!


Tisztelettel tájékoztatom, hogy Kárpátalja lakosságának közel 75%-a ruszin és csak szűk 20%-a magyar. Emellett szép számmal élnek ezen a 13.000 négyzetkilométernyi területen ukránok, románok, örmények, oroszok, szlovákok, szászok, zsidók, lengyelek. Ezért hívják a népek Kárpátaljájának.

Ha igazságosak akarunk lenni, akkor azt kellene inkább kívánuk, hogy Ruszinföld (v. Ruténia) legyen önálló állam az ott élő nemzetiségek egyenlő demokratikus jogait biztosítva, békés egymásmellettélésben, mint például Finnországban.


Ruszinbarát üdvözlettel!



ifj. Pályi Zoltán
'Az akác legyen hungarikum!' c. petíció Kezdeményezője
egy nyírségi erdőmérnök



U.i.: http://www.peticiok.com/akac_hungarikum

Vendég

#2

2014-02-27 08:19

A nemzeti kormánynak először a határon belül élők problémáját kéne megoldani, ugyanis ezért választottuk, nem azért, hogy kifelé tekintgessen, közben az ország lakóinak több, mint fele nyomorog!

Vendég

#3

2014-02-28 19:08

Ha az ukrán nacionalistáknak nem tetszik a magyar nyelv és lakosság,nyugodtan átadhatják a magyarlakta területeket. Ez megoldható lenne, hiszen a határ mellett húzódik a magyarlakta terület.
A minimum az, hogy magyar autonóm területet hozzanak létre. A magyar kormánytól elvárható, hogy a magyar autonómia létrejöttét az EU csatlakozás feltételeként állítsa Ukrajna elé. Katasztrofális, hogy pénzt igérünk azoknak, akik belénk rúgnak. Az EU részéről ne számítsunk támogatásra, hiszen a nagyhatalmak nem a már leigázott nép érdekeit nézik, hanem az új gyarmat megszerzését tartják fontosnak. Nyilván a V4 sem fogja a magyarságot védeni, hiszen a szlovákok és csehek élen járnak a magyarság erőszakos beolvasztásában. Tehát egyetlen fegyverünk az okos, mindenkivel baráti hangot megütő, de a magyarok megvédésében a vétó eszközét alkalmazó politika.

Vendég

#4

2014-03-01 06:43

Egyébként utalok a 2013. dec. 14-én írt peticióra: peticio.hu Népszavazást az autonómiáról Kárpátalja magyarlakta területein!

Vendég

#5

2015-05-08 12:16

Szeretnem ha 100 % Ban jogokat kapnának

Vendég

#6 Re: R U S Z I N F Ö L D

2015-05-08 12:22

#1: ifjpalyizoltan - R U S Z I N F Ö L D 

 ifj. Pályi Zoltán 

 

Karpatalya Tortenelmi Magyarorszag resze se nem Orosz se nem roman se nem zsido se nem Lengyel az

meg számomra elfogadhato hogy 7O % vagy 8O % Fuggetlen Ruszin Orszag lenne

valamint 3O % vagy 2O Akkor is visszajar Magyarorszagnak es itt befejeztem !


Vendég

#7 Re: Re: R U S Z I N F Ö L D

2015-07-02 19:30

#6: - Re: R U S Z I N F Ö L D 

 Kicsit eltévedt ezzel a ruszin dologgal. Az tény, hogy egy létező és az asszimilálás erősen veszélyeztető nép a ruszin. Kárpátalja nem 70 meg 80%-a ruszin, de tény, hogy jelentős kissebségben élnek hazánkban Magyarországon, Kárpátalján és Felvidéken. Járjon utána, hogy demográfiailag ténylegesen a Magyarok és a nagyobb városokban az Ukránok-Oroszok vannak többségben mindazonáltal nem szabad elfelejtenünk, hogy a Ruszinok ténylegesen jelen vannak mint kissebségi népcsoport.

 

 


Vendég

#8

2016-01-30 12:36

Sok dologban egyet értek, viszont több az a politikai
eszme ukrán oldalról,ami arra a következtetésre késztet, hogy aláírjam ezt a petíciót. Szívünk egyként dolbog, amikor azt tapasztaljuk, hogy talán egy nap arra ébredünk, hogy ezt a nemzetet, semmilyen határ nem választja el egymástól.