1000 EUR nettó minimálbér Magyarországon!!!!


Anonymous

#1

2013-11-26 20:32

Tisztelt barátom!Bármennyire is egyet értek a petícióddal,sajnos be kell látnod,hogy ez öngyilkosság lenne!Ma Magyarországnak szétvert mezőgazdasága és ipara van!A nemzeti jövedelem majd 80%-át az idetelepült multik adják!A kormány döntően csak adókat szed be,de nem szervez,irányít stb...Mivel kapitalizmus van/vad kapitalizmus/a piacnak kellene szabályozni!Ez sem szabályoz,hanem rabol.Lásd bankok uzsora kölcsönét. Míg a múlt értékeit el lehetett adni,volt miből a nomenklatúrát fizetni. Ma már csak a velőtrázó megszorítások,és bírságok maradtak!Amennyiben holnaptól az általad említett jövedelem viszonyok bevezetésre kerülnének,az összes termelő multi/nem kereskedelmi/kivonulna Albániába,vagy oda ahol kellő profitot talál.Hogy megértsd!Senki sem szeretné jobban aláírni,mint ÉN!Sajnos a jelen helyzetet jobban ismerem.Ez egyenes út a halálba gazdaságunknak!......Ettől tudok jobbat,de nem harácsolókkal,és nem áll demokráciával!
Zsolt Lukács
A petíció szerzője

#2 Kedves Anonymous!

2013-11-27 10:21

Minden hozzászólásnak örülök,hiszen tanúlságos.Első meglátásom,hogy aki fel sem vállalja név szerint magát,az nem lehet egy erős egyéníség,de ez nem gond.
Pontosan ezt hangsúlyoztam,hogy itt mindenki kifogást talál.
Egy kicsit felvilágosítalak,mennyire van bizony pénzünk,sőt magyar közgazdász határozott véleménye,hogy havi 800.000 Ft nettő jövedelmet/fő könnyedén ki termel ez az ország. Egy momentum a sok közűl:
Az egész ország alatt több hasznosítható energia van,mint Szaud-Arábiában és az Egyesűlt Arab emírátusokban együtt véve.Nem tudjuk azt elfogadni,hogy "-ja,de az külfőldi kézben van". És most lássunk egy kis számolást:
Magyarország jobban teljesít!

Tárgy: Teljesítésigazolás mindennemű hazai banki tartozás vonatkozásában

A 2008-as válságra történő hivatkozással az Európai Unió országai 2011. december 31.-ig 4.500 Mrd eurót folyósítottak a kereskedelmi bankok részére, illetve ennyivel tőkésítették fel őket.

Az Európai Unió lakossága 450 millió fő. Ebből következően egy főre esően 10.000 eurót fizettek a kormányok a bankok részére. Ez átszámítva 3 millió forint/fő. Így a magyar kormányok 30.000 Mrd forintot folyósítottak a Magyarországon működő kereskedelmi bankok részére. Ezzel szemben a teljes belső adósságunk 7.000 Mrd forint volt. Tehát megállapíthatjuk, hogy több mint négyszer fizették ki a kormányok a teljes adósságunkat. Figyelembe véve, hogy 2011 után is folytatódott a bankok feltőkésítése, valamint az állampolgárok túlnyomó többsége is törlesztette hiteleit, a bankok a tartozásunk sokszorosához jutottak hozzá. A magyar állampolgárok bankok felé fennálló tartozása a fentiek alapján megszűnt. A többletteljesítés közpénzből, a kormányok felelőtlenségét mutatja, melyről számot kell adniuk.

A fentieket tovább árnyalja az az ismerté vált körülmény, hogy az elmúlt 30 évben 250 Mrd dollárt, azaz 52.000 Mrd forintot utaltak ki az adó megfizetési kötelezettség megkerülésével a hazai hatalmi elit prominensei külföldi off-shore számlákra, betétként elhelyezve azokat. Ebből a külföldi érdekeltségű, Magyarországon működő bankok hitelezik a magyar lakosságot uzsorának minősíthető devizaalapú kölcsönök nyújtásával, melyeket visszafizetni már nem áll módjában a lakosságnak, mivel a munkahelyeink az elmúlt 20 évben folyamatosan megszűntek, pont a fentebb hivatkozott gazdaság vérkeringéséből, az off-shore számlákra történő pénzkivonás miatt.

A fentieket alátámasztja a napokban nyilvánosságra került nagy mértékű adócsalások a multik által, mely felett a NAV szemet huny. A bankok részéről történő bűnszervezetben elkövetett csalást támasztja alá, hogy a gazdasági versenyhivatal is elmarasztalt 10 hazai pénzintézetet kartellezés miatt a devizahiteles ügyekben. Ez felveti a banki vezetők bűncselekményekben történő érintettségét is. Elengedhetetlen, hogy a hazai és a nemzetközi bűnüldöző szervek eljárást indítsanak az ügyben. A fentiek felvetik a nemzetgazdasági érdek megsértését is (Ptk. 5.§), mivel a bankok törvénybe ütköző uzsorahitelezése miatt leértékelődött a hazai ingatlanpiac, túlkínálat alakult ki. Emiatt visszaeset az újlakás építés, melynek következtésben tönkre ment az építőipar, továbbfokozva a munkanélküliséget, és ezáltal tovább romlott a gazdaság fizetőképessége. Ezen multiplikációs hatások oly mértékűre mélyítették a válságot, hogy már nem csak a gazdaságot, hanem a társadalmat is veszélyeztetik.

Sem a pénzintézeti törvény, sem a polgári törvénykönyv nem ismeri a deviza alapú hitelezés fogalmát, ezért a forintban folyósított és devizában elszámolt hitel semmis. A szerződés semmisségét a bíróságnak hivatalból kell vizsgálnia (Kúria jogegységi döntés). Ezért a kormánynak fel kell függesztetnie a bankok által felmondott hitelek vonatkozásában a végrehajtási cselekményeket a megindítandó polgári és büntetőperes eljárások jogerős befejezéséig, valamint ezen hitelek törlesztését is felfüggeszthetik az adósok az előbb hivatkozott eljárások jogerős befejezéséig.

Azokban a perekben, ahol nem az adós javára döntött a bíróság forintban folyósított devizaelszámolású ügyekben, el kell rendelni a felülvizsgálatot, és az ítéletek végrehajtását a felülvizsgálat jogerős befejezéséig fel kell függeszteni. Továbbá ezen perekben ítélkező bírákkal szemben meg kell indítani a büntetőeljárást a Be. 171.§ (2.) –re való hivatkozással.

A fentiek megfogalmazását nagyban elősegítette és alátámasztja a TEMPO Pár nevében az elmúlt 5 évben illetve az alapítók által több mint egy évtizede végzett jogérvényesítési gyakorlatunk. Továbbá az elmúlt 3 év során deviza és egyéb károsultak ügyeiben szerzett tapasztalataink, mely eredményeként 800 kilakoltatást illetve végrehajtást függesztettünk fel több mint 30 per megnyerése mellett. A valódi Magyar Államot, azaz az Apostoli Magyar Királyságot is a hazai jogállamért és jogrendért érzett felelősségem okán jelenítem meg kormányzóként, mivel már 2009-ben látszott, hogy a köztársaság igazságszolgáltatási szervei már nem reformálhatók meg, és az anarchia csak fokozódik, az alkotmányos válság kiteljesedése mellett. Ezen teljesítés igazoláson túlmenően továbbra is fennáll a Szentkoronában történő teljesítés lehetősége a bankok felé, melyre az általam alapított Szent Korona Bank képes.

A fenti komplex teljesítési igazolásként is funkcionáló iratot mindenki szabadon benyújthatja sajátjaként a folyamatban lévő tartozásainak rendezése céljából a bankokhoz, illetve felhasználhatja a folyamatban lévő peres eljárásokban – a hitelező vagy végrehajtó illetve a peres bíróság, valamint a büntetőhatóságnak címezve saját ügyszámait feltüntetve - , illetve ezen tényállításra hivatkozással büntetőeljárásokat kezdeményezhet az ismert vagy ismeretlen elkövetőkkel szemben.

Szebb jövőt!